202 - משתפר
אחרי השעמומון הטלויזיוני שקיבלנו בחמשת (בערך) הפרקים האחרונים של עונה 1, הפרק הזה עלול להחזיר את הסדרה למה שהיא הייתה! נפתחו כמה קווי עלילה מעניינים, אבל יחד עם זאת, נפתחו כמה קווי עלילה שאכן חוטאים בשעמום הסטרי. שני קווי עלילה מצוינים: -חיפוש התמונות על ידי חבורת בנט. עוד אין ממש חיפוש, אבל כל המזימה שמחביאה דברים שאנחנו עוד לא יודעים האלה יכולה להיות נהדרת. -רציחות מסתוריות של גיבורים, שבאמת גרם לי לשבת מרותק למסך, מה שגיבורים לא עשה לי המון פרקים. מאז שגילינו אודות "החברה" והעניינים של מר בנט. דבר אחד שאני אמביוולנטי לגביו: -הסיפור של הירו. מצד אחד מיותר ומאסי אוקה מעצבן אותי, ומצד שני יכול להיות שיש בזה. לרגע כבר שמחתי לראות שאולי בעצם נגלה שהירו הוא עצמו טקזו קנסיי וככה לקבל סיפור מסע בזמן מגניב עם פרדוקסים של מסע בזמן, כמו לדוגמא ב12 קופים, שלא דומה לבזיון ה"מדעי" של העונה הקודמת (פרק 20 הנוראי - "חמש שנים אחר כך"), אבל אז גילינו את יכולת הריפוי של האנגלי, והתבאסתי. קיוויתי ואני עדיין מקווה שלתסריטאים יהיה אומץ ללכת עם הרעיון "הירו הוא קנסיי", שיוכל להסביר הרבה דברים כמו מאיפה הסמל וכו'. קווי עלילה מיותרים: - שני המקסיקנים, פשוט חלק מיותר ולא מעניין כרגע. יכול להיות שהם רוצים לפתוח משהו גדול, אבל בשביל אקספוזיציה שלהם היה צריך לתת להם פחות זמן מסך. -המחזר של קלייר. משום מה היוצרים מתעקשים להוסיף גיבורים לא באמת הכרחיים. שוב אולי זה יוביל למשהו, אבל בסופו של דבר כרגע זה באמת מיותר. -המחלה שדוקטור סורש חוקר. ממש לא מעניינת. אם עניין המחלה יימשך עד הסוף והוא יהווה את המפתח לעונה 2, העונה הזו תיפול כמו עונה 1. והכי מיותר - קו העלילה של פיטר פטרלי. עד שסוף סוף הוא הסתפר ונראה כמו בן אדם, יכולנו לקבל איזה סופרמן. אחרי שעונה שלמה סבלנו מ"עמדת מיעוט" מבחינה עלילתית שבה תמיד חששנו לחייהם של הגיבורים הייתי שמח לקבל יותר "ליגת הצדק" ופחות אקס-מן. רציתי פיטר חזק שיוכל להתמודד עם בעיות רציניות ועניינים גורליים אבל נראה ששוב יבזבזו חצי עונה על עניין גילוי הכוחות. אולי בעונה 5 זה יכול להיות מעניין, אבל בעונה 2, אחרי שחצי עונה הוא גילה כוחות פתאום הוא צריך שוב פעם? מיותר... החלק עם ההאיטי היה מעניין ויכול להיות פתיח טוב, אבל עוד פעם סיום, פרק שני ברצף, עם המחזר המסתורי עם הכוחות של קלייר, על זה היה אפשר לוותר... סך הכל, אני מאחל להם בהצלחה, ושימשיכו עם מה שבאמת מעניין!