אני ממליץ לך לפנות לספרות בנושא
בעברית הספר הכי טוב הוא "20 ביולי- הקשר נגד היטלר" של קונסטנטין פיצגיבון. באנגלית, אם תרצה, הספר הכי טוב שנכתב אי פעם הוא "History of the German Resistance to Hitler" של פטר הופמן. עיון קל בספרים הללו, וברבים אחרים, יוכיח לך שאתה טועה כמעט בכל נקודה שהעלת כאן. אתה לא צריך להאמין לי Blind- אני יכול להוכיח בהפנייה למקור, לפעמים גם ראשוני, כל דבר ודבר שאני אומר. "חלקם היו אנטי-נאצים, וחלקם היו נאצים-לייט, וחלקם סתם כאלה שהגיעו למסקנה שגרמניה אבודה" כמעט כל המנהיגים של הקשר החלו להתנגד להיטלר כבר מ-1938, והמשיכו בכך באופן עקבי במהלך המלחמה כולה. לא הייתי מכנה זאת "נאצים לייט". רובם גם התנגדו, בין היתר, מתוך רצון להפסיק את השואה ואת יתר פשעי הנאצים. כך, למשל, גנרל ברתולד פון שטאופנברג, אחיו של קלאוס פון שטאופנברג, אמר כי "שום קורבן לא יהיה גדול מדי בכדי להביא את רוצחי היהודים לפני בית דין גרמני". גנרל האנס אוסטר (שלפי התוכנית היה אמור להיות מפקד בית הדין הצבאי) אמר כי "חובתי כנוצרי היא להושיע את יהודי גרמניה". גנרל הנינג פון טרסקו, מפקד הקשר בחזית המזרחית, אמר למזכירה שהייתה אמורה להדפיס את תוכניות ההפיכה כי השואה הייתה המניע העיקרי שלו להצטרף לקשר. קלאוס פון שטאופנברג כתב ב"פקודות למפקדי האזורים הצבאיים", פקודת המבצע העיקרית של ההפיכה, כי יש להפסיק מיד את פעילותם של מחנות הריכוז, לעצור את מפקדי המחנות והשומרים ולשחרר את האסירים באופן מסודר. ד"ר קארל גרדלר, שהיה מיועד להיות קנצלר, כתב בטיוטת השידור שלו לעם הגרמני כי מעמדם של היהודים ישוקם, רודפיהם יענשו והם יקבלו פיצויים על רכושם הגזול. "אבל אני יודע למשל שהקושרים ניסו לשכנע את פילדמרשל רומל להצטרף לקשר. בוא ונניח שההסטוריה היתה משתנה כך שהקשר היה מצליח ורומל היה חלק ממנו. אני מניח שבשלטון החדש רומל היה הופך לכל הפחות לשר בכיר. הוא אמנם לא היה נאצי קנאי, אבל מגוחך לטעון שהוא היה אנטי-נאצי עיקבי. הטענה שלי היא שהשלטון החדש היה מורכב לא רק מאותם מתנגדי משטר שישבו במחנות ריכוז, אלא גם מקבוצת גנרלים מהסקאלה של רומל. יותר מכך, אותה קבוצת קצינים בכירים היתה מוצבת בתפקידים הבכירים. אני לא רואה את רומל ודומיו כתקווה הלבנה של בעלות הברית לעתיד של שלום ודו-קיום באירופה. הרי מדובר בחונטה של גנרלים שכואבים את תבוסת גרמניה ושואפים לשקם את כבודה האבוד. " רומל הצטרף לקשר, אם בכלל, רק בימים האחרונים. ככל הנראה לא הובטח לו שום תפקיד- ואם היה משתף פעולה היה אמור להכניע את כל כוחותיו, בלי תנאים, למונטגומרי. "ואם אתה מאמין שחבורת הקצינים שביצעה את ההפיכה הצבאית תזוז הצידה ותתן את השלטון ל"אזרחים" שהתנגדו לנאצים, אז אתה תמים. " למרבה המזל, בידינו טיוטות מפורטות של ממשלת הצללים שתכננו הקושרים, בהסכמתם המלאה של שטאופנברג ויתר הקצינים. רק שניים מהשרים הם קצינים (שר המלחמה- גנרל פרידריך אולבריכט, וסגן שר המלחמה- הרוזן קולונל קלאוס פון שטאופנברג) וכל היתר אזרחים- חלקם הגדול פוליטיקאים סוציאל-דמוקרטים. ראש המדינה היה אמור להיות גנרל בדימוס לודוויג בק, שהתפטר ב-1938 ולכן לא היה אחראי למלחמת העולם השנייה. "כנ"ל גם לגבי האמונה שבית דין צבאי (של האנס אוסטר) ישפוט את הגנרלים שביצעו פשעי מלחמה. הרי מדובר ב"אנשי שלומנו" שלמדו יחד באקדמיה הצבאית ושרתו יחד עשרות שנים. שלא לדבר על כך שפתיחת תיבת פנדורה של שפיטת פושעי מלחמה יכולה להגיע גם לגנרלים של השלטון החדש." אני ממליץ לך לקרוא קצת על האנס אוסטר. אפשר לקרוא עליו (קצת) ב"עלייתו ונפילתו של הרייך השלישי". אם אתה רוצה ויש לך כוח לקרוא באנגלית, מלבד הספר של הופמן שכבר הזכרתי, יש עליו פרופיל מעולה, של כמה עמודים, בספרו של Michael Balfour, Withstanding Hitler in Germany. אוסטר היה בלא ספק אחד ממתנגדי המשטר הפנאטיים ביותר בגרמניה, ושנאתו לנאצים לא ידעה גבול. הוא גם הציל יהודים רבים במהלך המלחמה, והיה שותף בהצלתם של אחרים. הוא, דרך אגב, התנגד להיטלר כבר מ-1934 לאחר שמפקדו נרצח בידי הנאצים. לדעתי, אוסטר היה עושה צדק עם הנאצים הרבה יותר מאשר עשו בעלות הברית. מה זאת אומרת "למד איתם באקדמיה הצבאית"? רמז, אף אחד שלמד עם אוסטר "באקדמיה הצבאית" לא הורשע בידי בעלות הברית. הגנרלים היחידים שהורשעו היו קייטל ויודל, שהיו שנואים על אוסטר ועל חבריו כמו ספחת. אוסטר, לפי המסמכים שבידינו, התכוון להתחיל בסדרה מהירה של הוצאות להורג כבר בימים הראשונים של השלטון החדש. גרינג והימלר, למשל, היו אמורים להיות המוצאים להורג הראשונים. אף אחד מראשי הקושרים לא היה אשם בפשעי מלחמה. הגנרלים הקושרים, בדרך כלל, לא היו קצינים מהבכירים ביותר, וחלקם הגדול ניסו לעשות ככל שביכולתם כדי למנוע פשעי מלחמה. הם נכשלו, כי היוזמה וההחלטה לא היתה בידיהם. אם היו מתפטרים, כמובן, לא היו יכולים להתנגד להיטלר. אני משער שתסכים איתי שעדיף להישאר בתפקיד ולהחזיק בסיכוי להפיל את המשטר, מאשר להתפטר ולשמור על מצפונך נקי. בממשלה החדשה של הקושרים היו רק שני קצינים: אולבריכט ושטאופנברג. אולבריכט היה מפקד צבא המילואים, ולכן לא היתה לו שום אחריות לפשעי מלחמה כלשהם. הוא היה, כידוע לנו, מתנגד משטר פעיל מאז 1938. שטאופנברג היה בסך הכל קצין אפסנאות, והתנגדותו לשואה וליתר הפשעים מתועדת היטב במקורות רבים. בעלות הברית מעולם לא הוציאו להורג אף אחד בשל אחריות שילוחית או מיניסטריאלית. אפילו רוצחים מובהקים לא הוצאו להורג, שלא לדבר על גנרלים פושעים בעליל כמו מנשטיין. אז הטענה שלך בעניין זה נגד הקושרים היא בכלל שלא מן העניין.