פרידריך על דרזדן

18zoot

New member
להפך

היטלר הוכיח בזמן המלחמה (במיוחד בסוף) שהוא אסון צבאי, ברור שבעלות הברית יעדיפו אותו על פני גנרל מוכשר.

טשאפק

New member
הכוונה להשפעה המוראלית

ובמידה מסוימת - גם להשפעה הכלכלית. מוראל זה לא דבר שנמדד כל-כך בקלות בכלים מדעיים.

שכחת עוד כמה דברים טכניים קטנים

חוץ כמו כן דרזדן היתה צומת תחבורה מאוד חשובה (מה לעשות זאת מטרה צבאית לגיטימית) שדרכה גם עברו מספר לא מבוטל של רכבות לאותו מחנה השמדה מפורסם (אושוויץ)וכמו כן העיר נחשבה למרכז של תעשיית האופטיקה הגרמנית וכמו כן דרזדן נחשבה לאחת מן הערים שהיתה אחת מהערים של מעוז המפלגה הנאצית בגרמניה אבל אלו הם פרטים לא חשובים ... שעשו את דרזדן כמטרה צבאית .... השאלה היא כיצד "אנחנו" זוכרים את הפצצה הזאת-כרצח או אם כניסיון צבאי על השאלה הזאת קרא את מאמרו של גלעד מרגלית-בהיסטוריה, ועוד הערה קונדליסה רייס היא פרופסור ולא דוקטור, בארה"ב כל מרצה בדרגת דוקטור שמלמד נחשב לפרופסור אל תשאל אותי למה אבל ככה המערכת האקדמית האמריקאית עובדת

לגבי קונדוליזה

הגב' רייס אינה מרצה באקדמיה, ותוארה הוא דוקטור. בכל מקרה, מה שחשוב זה מה שהיא אמרה על חולשתן זו של הדמוקאטיות ולא התואר שנתתי לה. שנית, יפה שטרחת לקרוא שם.

בקשר לאימרה

אני אצטט את צ'רצ'יל אני יודע שהדמוקרטיה היא דרך מחורבנת לשלוט...אבל זאת הדרך הכי טובה שאני מכיר ..." ובאנגלית זה נשמע טוב יותר

ציטוט נוסף

אני אצטט את אפרים קישון שלנו, שכתב שהדמוקרטיה שיטה גרועה היא, אך יתרון אחר לה, שכל האחרות גרועות ממנה.

ושוב מי שהורה על הפצצת דרזדן

היה צ'רצ'יל, וטוב עשה. העם הגרמני כולו, היה מגויס בהתלהבות לטובת מאמץ המלחמה הנאצי, השמדת היהודים, שימוש בעבדים ומשעשי זוועה ללא קץ. דרזדן היתה מטרה אזרחית ברובה, אולם הפצצתה האיצה את כיבוש גרמניה. לא היה מקום לרחמים מול מדינה שהריעה לרוצח ההמונים הגדול בהיסטוריה.

למעלה