פרזולים המשך

vet

New member
אני מניח שאתה

יודע שכאן נתקת את הפרסה מהעצם. תנועה כזאת לא מתרחשת

vet

New member
כמו שהראתי למעלה

עם שקיעה של כל העקב לתוך האדמה. שקיעה התלויה במנעל ובקושי של המשטח

הורסמאן

New member
אני חושב שאתה

צריך לעשות רוויזיון. ממש במקרה יצא לי לפני 10 ימים לראות אצל חבר הדגמה על הנושא הזה, ותתפלא חשבתי עליך, כי אתה בעצמך תיארת את הניסוי הזה בפורום, כשמחברים מכונה לרגל כרותה ומודדים את הלחצים. על מנת ליצור את מה שאנחנו רואים בתמונה, נדרש לחץ של טון, וזה מושג בתנאי מעבדה על משטח ברזל כאשר הפרסה נשארת ישרה לחלוטין. אם לא היתה מתאפשרת תזוזה של העצם בתוך הפרסה, היא אכן היתה נתקת ממנה.

הורסמאן

New member
בבקשה

תוכל לראות כאן קצת יותר טוב. הפרסה ישרה. אנחנו צופים בקטע הלחוץ ביותר שממנו והלאה המשקל מתחיל להתרומם מהפרסה. אם אתה רוצה לטעון שהמשקל קודם לכן, נע מהעקב אל האצבע, אתה צריך לטעון שבמצב שלפנינו המשקל הוא על האצבע. הממממממ, לא נראה לי שתעשה זאת.

vet

New member
וואלה

הכוח המקסימלי המופעל על הרגל בגאלופ הוא בערך 12500 ניוטון לסוס מירוץ ממוצע הרץ מבמהירות מקסימלית. זה שווה ערך כמעט ל 1.25 טון !!!!!! אז אכן צדקת בכח אבל מה לעשות העצם לא זזה בתוך הפרסה. זה אחד מנפלאות הלמינות המחזיקות אותה

vet

New member
טרחתי ומצאתי

כנס לאתר המצורף ותראה איך מסתדרת הרגל בגאלופ ואכן הפטלוק יגיע לקרקע , כלומר אף יותר קיצוני מהתמונה אבל עצם הפרסה נשארת סביב המצב האופקי

תםטםOHIO

New member
ווהו

שמשיהו יביא לפה מד זוית. 45 מעלות קיר הפרסה. זו האנטומיה שלומדים. מדוע אם כך משתנה הדבר בפרקטיקה? גובה העקב כגובה הנתון הנכון עפ"י שטרסר. נפלא.

vet

New member
אל תתלהבי

אחר כך הוא גם כותב שזווית הפרסה מקדימה נעה בין 50 ל 53 מעלות . אני מניח שאת גם שמה לב שעצם הפרסה נוטה בשיפוע קל ואינה מקבילה. אם שרטוט זה הינו הוכחה למשהו בשבילך את ללא ספק בבעיה

תםטםOHIO

New member
שמתי לב

ואם לא שמת לב, אני לא מתלהבת מאחר ואני מכירה כבר שאתה נוטה לשלול על פרטים כאשר העקרון נכון, מלבד העובדה הנוספת ששמתי לב אליה שאתה תעדיף לא לאמר על דבר נכון שהוא נכון גם אם קיים פה ויכוח נוקב לגבי זה כבר שנה וכמה. מצערת אותי העובדה הזו כשאני מתיחסת למודעות הקהל הרחב שקורא כאן.

vet

New member
אם הייתי אתה

הייתי משרבב גיחוך ארוך עכשיו. התמונה לא מראה שאתה צודק לא יעזור לך. במאמר שציינתי למעלה הריצו סוסים על משטח מיוחד המייצר תמונה של כל החלק הנוגע בו, כמו שאתלטים עושים לעיצוב אישי של נעלי ריצה. מה לעשות אבל הסוס נוגע בקרקע כאשר הפרסה אופקית עם נטיה לצד החיצוני. טעותך נובעת לדעתי מפרשנותך לאירועים. כאשר הסוס דורך והפרסה מתרחבת היא גם מסתובבת אחורה ואיתה אכן גם העצם המצויה בתוכה. למרות זאת הכוחות הפועלים נעים קדימה ולא אחורה.. אני יכול להביא לך בערך 20 מאמרים הממחישים את זה. זה אחד הדברים הפשוטים ביותר למדידה. הגרף המצורף (מקווה שהצלחתי להעלות) מראה כיצד במהלך הדריכה משתנה מיקומו של מרכז הכוח. ציר הx הינו זמן המגע עם הקרקע. ציר ה y הינו המרחק של נקודה זו ממרכז הסיבוב של המפרק. ככל שהמספר גבוה נקודה זו קרובה יותר לקצה האצבע . כפי שהסברתי קודם בנקודה זו מרכז הכח ועל כן ניתן לראות שהוא נע קדימה. אם הכח היה נע אחורה הסוס לא היה מצליח לצעוד ולעבור מעל הפרסה. אגב אדום רגל אחורית כחול רגל קדמית

למעלה