פרזולים המשך

תםטםOHIO

New member
הפרסה שבתמונה מכווצת.

ולגבי בקשתך ראה תשובתי למטה בנידון. יום טוב.

הורסמאן

New member
ועד המשך

דוגמה של סוס שנולד עם בעיה בעייתית והיא "גיד מכווץ". או בלעז Contracted Tendon הסוס הזה עבר ניתוח ונזקק לפרזול מתקן. מיודענו המפרזל אכן פירזל אותו והסוס אחרי חודשיים עמד ישר והיום הו כבר 3 - 4 שנים ברכיבה. כששאלתי את המפרזל אם הוא היה יכול לעשות זאת לפי השיטה של ליאת, הוא צחק. אולי ליאת יכולה להסביר אחרת.

הורסמאן

New member
חודשיים אחרי

ועל כך אני אומר שהבחור לא בזבז את הזמן בקולורדו. אני לא חושב שאוכל לומר את אותו הדבר לגבי הטיול של ליאת לגרמניה.

תםטםOHIO

New member
דיסמוטומיה

שעבר הסוס, מעניין שהוא צחק כי הוא בטח הוריד הרבה עקב כל פעם שהעקב הגיע לרצפה, מה שנקרא, עבודת טילוף טהורה. אקריליק בtoe, פלטה שמעכבת ברייק אובר. וטילוף למצב של קלאב פוט (לא משנה מאיזה סיבה) נעשה באופן קבוע בקליניקה של שטרסר.

תםטםOHIO

New member
ועוד

אם צחי עדיין פה הוא יכול להעיד על שני תהליכים דומים שטולפו בזמן שהכיר אותי, והגיעו להצלחה. אני אודה לו אם הוא יתייחס רק למקרה של צב"ח, במידה וכוטרינר עסוק יזדמן לו לעבור פה בזמן הקרוב. ההצלחה לא היתה תלויה בהתערבות כירורגית. ועל כך אני אומרת מספר דברים לך הורסמאן - בכדי לאתגר אותי, תצטרך להביא לכאן פרסה ללא תיאור מקרה אבל לא מפורזלת, במבט מן הצד ומלמטה. ולסוס בתמונות שהבאת - אני באמת שמחה מאד שהגיע למצב טוב יותר, למפרזל - במקרה הזה לא היה ממש צורך להגיע עד לקלאב פוט, לו הם היו טיפה יותר בטוחים בעבודה שלהם בקולרדו, מדוע לחכות יותר משבועיים עד לפרזול הבא? ניתן היה לקצר את התהליך ולמנוע סכנה של רוטציה או נויקולר או אפילו סול פנטריישן במקרה הגרוע. בכל אופן, טילוף כזה נעשה, מקרים כאלו בסייחים מטופלים ללא ניתוח ומגיעים להחלמה, התהליך באופן טבעי ניתן לפתרון בפחות סבל וזמן. כל טוב.

הורסמאן

New member
אני לא חושב שאפשר

לאתגר אותך, בכל מקרה את תפזרי תשובות עם הראש בקיר. איזה אתגר זה? אנא ספקי תשובה פשוטה (לא מאתגרת) שמסבירה איך היית יוצרת את האפקט של הפרסה בתמונה הראשונה בשרשור ללא פרזול. ולך כתשובה, כאילו, מהמפרזל, הטיפול הזה (למיטב ידעתי) נעשה בארץ. את הפרסה יצר המפרזל שלנו. בבטחון גבוה למדי (שמסתמך על למידה אמיתית, ולא בהתכתבות). הסוס חי עם הרגל הזאת שמונה חודשים, צר לי מאוד לקרוא שאת חושבת שכדאי לשנות את הצורה שבה הוא עמד, בצורה כל כך דרסטית, בפחות משבועיים. אם קודם ידעתי שאת יכולה בקלות לגרום נזק, עכשיו אני מתפלא על מידת הבטחון שבה תגשי לעשות זאת. ושוב ליאת, זה ממש לא צריך לאתגר אותך, רק תשובה קצרה שמסבירה טענות קודמות שלך. איך היית מחקה את הפרסה בתמונה הראשונה בשרשור, ללא פרזול?

vet

New member
אני גם רוצה לדעת

כיצד ניתן לגרום לסוס לשאת משקל על העקב כאשר הוא אינו יכול מכנית כמו במקרה המתואר, ו/או לחילופין כאשר העברת משקל לעקב גורמת לכאב. לגבי "אופן טבעי" לדעתי בטבע מצבים כאלה נטרפים מהר מאד אני באמת רוצה לדעת זה לא קנטור

תםטםOHIO

New member
שלום דר' אהוד

כידוע לך, מקרה שאצלי היה גרם מהר מאד לכיווץ מכני של הDDFT ובכלל של הרגל כולה. למעשה טיפלתי בדרכים רבות, אותן הזכרתי בעבר ומתיחה חוזרת באזור זה. כיום המצב תקין והחחלמה מלאה. לפרטים נוספים אם אתה מעוניין אשמח אם תיצור איתי קשר במייל או במסר, בנוסף, שלחתי תוצאות בעבר לבר מהמחלקה הוטרינרית להתבוננות בהחלמה. הודאו שנשלח היה מלפני 4 חודשים, ישנו תיעוד עד היום כולל סיפור מקרה מפורט. בברכה, ליאת. ובנוסף, הזדמן לי לצערי מקרה דומה בצב"ח בדיוק על אותו פרק זמן. גם המקרה ההוא הגיב לטיפול, לפרטים אצל צחי נבו או במסר, שוב בברכה, ליאת.

הורסמאן

New member
עכשיו אני צוחק

תסתכלי שוב על התמונות. הסוס (בן שמונה חודשים) לא דרך על העקב מיום שהוא נולד, מה היה עוזר עקב נמוך, או נמוך יותר, או אפילו עוד יותר נמוך? מה שיישר לסוס את הרגל, זה הארכת הטאו, איך בדיוק היית מאריכה אותה ללא פרזול?

הורסמאן

New member
תוספת

תשובה לגיטימית מצידך היתה יכולה להיות שהמקרה הזה כל כך נדיר שאינו מוכיח דבר על צורך בפרזול. או שאת מוכנה לקבל שיש מצבים שבהם צריך להשתמש בדרכים שונות והם אולי (לטענתך לא מוכחים דבר על הכלל). אך העובדה שאת מנסה לטעון שהורדת העקב היא התשובה לכל בעיה, (ואני כאן אפילו לא מתיחס לצרות שהפרקטיקה הזאת גורמת), מוכיחה עד כמה אי אפשר לסמוך על מה שאת מביאה לכאן. דומה הדבר למוכרי השיקויים שיש להם תרופת קסמים לכל מיחוש ולכל מחלה.

תםטםOHIO

New member
ראשית,

לא הסברתי לך את אופן הטילוף בדרך שיטת סטרסר אלא התיחסתי למה שהמפרזל עשה עם הפרסה. כך שההסקה שלך לגבי כיצד המצב נפתר בשיטת שטרסר היא הבנתך הלוקה בחסר *שוב* . שנית, ברור לי מתשובתך כי אתה לא מודע לאופן הטיפול הקונוונציונאלי שבו פעל המפרזל שלך.

הורסמאן

New member
אנא הבהירי

לאיזה דבר לדעתך אינני מודע, הן בדרך עבודתה של סטרסטר (השקאתי בזמנו די הרבה זמן בקריאת ההסברים שלך, וצר לי אם כעת את מודיע לי שזה היה בזבוז זמן). והן לגבי דרך עבודתו של המפרזל. אגב הוא לא שלי, אבל אשמח להתגאות בתואר.

תםטםOHIO

New member
לו היית

מודע לדרך הטיפול הקונבנציונאלית היית יודע שלא יותר משבועיים במקרה זה חשובים בין הטילופים. אולם עפ"י המצב שבו נראית הפרסה בתמונה שהבאת ברור כי למפרזל לקח יותר משבועיים להגיע כדי לקיים את ההורדה הבאה. בעיקר עם גיל הסייח המתקדם (פרוצדרות כאלו מועדפות ככל המוקדם) שציינת בהודעה מאוחרת יותר, יש חשיבות לעיתוי הפרזול הבא. בדרך עבודתה של השיטה של שטרסר או בכלל, אינך מודע לאנטומיה ולא לטילוף הספציפי המבוסס עליה, ואף לא גם לעקרונות הבסיסיים של הטילוף עצמם. בנוסף אינך מודע לאחזקה הנחוצה ומדוע היא נחוצה ואף לא על מה היא מתבססת.

הורסמאן

New member
את מצחיקה

את רואה בתמונות שינוי מקצה לקצה במשך חודשיים. ואת היית עושה יותר טוב בתקופה יותר קצרה? עם הוקס פוקס? איך בדיוק היית גורמת לסוס להעביר משקל על העקב? גם אהוד שאל אותך והבטחת לענות לו במסרים, ממה את מתבישת? אנא כתבי כאן. את הרי מתמצאת באנטומיה, אני מתקשה להאמין שאת לא מסוגלת להמציא משהו שיוציא אותך מהבוץ הזה.

למעלה