פרזולים המשך

תםטםOHIO

New member
ועוד הערה

העקב מונמך עפ"י מדידה של מרחקו מהסחוסים. אין קשר לזוית. באופן פרקטי זה מתבצע בטילוף ע"י תחילת הטילוף בקדמת המחוג (האפקס האמיתי) וניקוי הבאר עד למחצית המחוג ובהדרגה למעלה. מדידה מתבצעת על הסחוסים באמצעות בליטה שמציינת אותם באזור. המדידות מדויקות ונעשות מס' רב של פעמים במהלך הטילוף. לכן זה גם לוקח יותר זמן ומחשבה בעיקר ברגל בעייתית. תשים לב ללחץ על הסחוסים בצילום עם העקב הנמוך והגבוה.

תםטםOHIO

New member
הורסמאן.

אלו 45 מעלות מן הקרקע אל הקורונט בטוא. תסתכל בתמונה ששלחתי. תמדוד זויות. תבין.

תםטםOHIO

New member
תבדוק פה.

Hoof size, shape, and balance as possible risk factors for catastrophic musculoskeletal injury of Thoroughbred racehorses. * Kane AJ, * Stover SM, * Gardner IA, * Bock KB, * Case JT, * Johnson BJ, * Anderson ML, * Barr BC, * Daft BM, * Kinde H, * Larochelle D, * Moore J, * Mysore J, * Stoltz J, * Woods L, * Read DH, * Ardans AA. Department of Anatomy, Physiology, and Cell Biology, School of Veterinary Medicine, University of California, Davis 95616, USA. OBJECTIVE: To evaluate hoof size, shape, and balance as risk factors for catastrophic musculoskeletal injuries (CMI), including suspensory apparatus failure (SAF) and cannon bone condylar fracture (CDY) in Thoroughbred racehorses. ANIMALS: 95 Thoroughbred racehorses that died between 1994 and 1996. PROCEDURE: 38 quantitative measures of hoof size, shape, and balance were obtained from orthogonal digital images of the hoof and were compared between case horses with forelimb CMI (70), SAF (43), and CDY (10) injuries and control horses whose death was unrelated to the musculoskeletal system (non-CMI, 25). Comparison of group means between cases and controls was done using ANOVA, and multivariable logistic regression was used to estimate odds ratios. RESULTS: Odds of CMI were 0.62 times lower for a 5mm increase in ground surface width difference and 0.49 times lower for a 100-mm2 increase in sole area difference. Odds of SAF were 6.75 times greater with a 10 degrees increase in toe-heel angle difference and 0.58 times lower with a 100-mm2 increase in sole area difference. Odds of CDY were 0.26 times lower with a 3 degrees increase in toe angle, 0.15 times lower with a 5-mm increase in lateral ground surface width, and 0.35 times lower with a 100-mm2 increase in sole area difference. CLINICAL RELEVANCE: Decreasing the difference between toe and heel angles should decrease risk of SAF for Thoroughbred racehorses and should be considered in addition to increasing toe angle alone to help prevent catastrophic injury. Trimming the hoof to perfect mediolateral symmetry may not be a sound approach to avoiding injury.

הורסמאן

New member
ואיך את מסיקה מזה

שעדיף עקבים נמוכים? המסקנה של החוקרים היא שכדאי להשוואת בין זווית האצבע לעקב, זה מצביע על כך שגם לדעתם עקב נמוך יגרום לנזק.

הורסמאן

New member
את באמת מנסה לטעון

ששלושה מסמרים גמישים ורכים יכולים למנוע מהפרסה להתרחב? הכח היחיד שהמסמרים האלה מפעילים הוא כנגד השלפות המנעל. מעבר לכך את יכולה לעקם אותם עם שלוש אצבעות. הפרסה עצמה כשהיא גודלת פותחת אותם ולכן מנעל לאורך זמן נופל.

תםטםOHIO

New member
לא

תקרא מה שטענתי שוב. לו היתה בלימת זעזועים בהתרחבות הפרסה המפורזלת כפי שהיא מתרחבת כשאין מנעל המסמרים היו עפים החוצה מהר מאד. אם יש לך נסיון עם מנעל מגומי ודאי תדע כי המסמרים מתרוממים החוצה מהר מאד מאחר והפרסה פחות מוגבלת בתנועה. כאשר יש ברזל התרחבות הפרסה לא קיימת באופן זה. ולכן בלימת הזעזועים שהיא תפקיד מרכזי של הפרסה קורית בין 60 ל 80 אחוז פחות. אם תעיין באיור שצירפתי של התרחבות הפרסה תבין כי ההתרחבות אינה רק בתחתית הפרסה. כשההתרחבות מופחתת נפגע תפקיד נוסף של הפרסה והוא זרימת דם אל תוך הקוריום. בדריכה הפרסה מתרחבת ובתוכה הקוריום מתנפח ומתמלא דם. בהרמת הרגל הפרסה מתכווצת חזרה וכך גם הקוריום ודם יוצא ממנו החוצה. בדריכה הבאה התהליך קורה שוב והדם שקודם לכן יצא מן הקוריום נדחף שוב מהתרחבות הקוריום ועובר הלאה במעלה הרגל. אלו שני התפקידים העיקריים של הפרסה. שניהם נפגעים באופן חמור כתוצאה מהרכבת מנעל.

הורסמאן

New member
שימי לב

המנעל לא מסוגל למנוע התרחבות של הפרסה, כל החוזק של המסמר עובד בכיוון האורך שלו, ומונע השלפות, המסמר לא מפעיל שום כוח לצדדים. אפילו בפרסות עם קליפים בצד, קיימת התרחבות של הטלף, כי גם בפרסת הברזל יש "נתינה". ואפשר עכשיו לחזור לראשית הסיפור, ולהראות שעדיין לא ענית על השאלה הפשוטה ביותר. אם כמו שאת טוענת "שניהם נפגעים באופן חמור כתוצאה מהרכבת מנעל", איך יתכן שמאות אלפי סוסים מבצעים את עבודתם, ללא שום בעיות כשהם מפורזלים, ומבצעים אותה טוב יותר בזכות הפרזול? ליאת אחרי מאות הודעות, אחרי חודשים רבים, (הייתכן שזה כבר שנתיים כמו שאהוד אמר?) לא הבאת תשובה אחת לשאלה הזאת. מאות תאוריות שעוסקות ב"מסביב", הרבה שקרים, (צר לי לומר זאת אך אין דרך אחרת להגדיר חלק מ"העובדות" שפרסמת), סטיות מהנושא, התחמקיות, וטעינת הפכים על פי איך שמתאים לך, ועדיין לא ענית על השאלה הראשונה ששאלתי אותך. איך את יכולה לטעון שפרזול גורם נזק, כשמסביב לעולם מאות אלפי סוסים מפורזלים עובדים יותר טוב בשל הפרזול?

vet

New member
לצערך אתה גם טועה

נעל הברזל הנפוצה בהחלט משנה את יכולת ההתרחבות של הפרסה. לפני שליאת תקפוץ המשמעות של זה לאורך זמן אינה ידועה. לא חשוב מה היא תטען אף אחד עדיין לא גידל שתי קבוצות סייחים עד בגרות ומעלה והשווה בין אלה המפורזלים לאלה שלא.

הורסמאן

New member
הכייצד?

אין שום מניעה מהטלף להתרחב על גבי הפרסה. התרחבות הפרסה היא לצדדים, לא קדימה. בשביל למנוע את ההתרחבות המנעל יצטרך לעטוף את הפרסה מצידיה.

vet

New member
למרות שהמסמרים לא נמצאים

בחלק היותר אחורי של הפרסה, נוכחותם מספיקה על מנת להתערב בהתרחבות בזמן הצעד

הורסמאן

New member
אהוד

לחץ של טון, והמסמרים עומדים בו? לי אין יד של מפרזל ואני חולץ מסמר, אפילו אם הקלינץ סגור, ללא שום מאמץ. ההתרחבות וההתכוצות היא מזערית, והמסמרים נעים איתה ביחד.

vet

New member
יותר מטון

ונסיון נוסף להעלות את האתר http://www.umaine.edu/MechEng/peterson/Research/Equine_bio/Biomechanics.html

הורסמאן

New member
נו?

כתוב: Although, the concept of a hard track causing an increase in the jarring of a horse’s leg as it runs is rather intuitive, the impact of the shear strength of the track may not be as obvious. Both the pressure on the front of the hoof applied by the track, causing the hoof to stop, and the pressure exerted on the back of the hood by the track as the horse pushes off...

הורסמאן

New member
אגב

אני חושב שבשלב הבא, תוך שהרגל מורמת המשקל מועבר שנית לכיוון האצבע, אך כאן כבר מדובר בדחיפה ולא בזעזוע של הנחיתה.

הורסמאן

New member
אני יותר ממוכן

לקבל את דעתך לגבי התזוזה של העצם בתוך הפרסה, יש לי זיכרון עמום לגבי הנקודה הזאת, ואני גם לא יכול להיות בטוח שלא שמעתי אותו ממישהו כמו סטרסטר. אך את מה שאפשר לראות בעיניים אני לא מוכן לקנות בצורה עיוורת. אי אפשר לטעון שהמשקל נע מהעקב אל האצבע כשאנחנו רואים בברור את הזווית של הפסטרן לפני שהמשקל מתחיל להתרומם. זה לא יתכן מבחינה הנדסית שבמצב כזה יהיה יותר משקל על האצבע מאשר על העקב.

vet

New member
מה לעשות שזה מדיד

כמו שהראתי לך למעלה. לא רוצה אל תקבל.

vet

New member
לא אכפת לי

אגב BBC1 היום ב7 supervets אם בא לך לראות חלק ממה שאנחנו עושים. תביא את הילדים

למעלה