פורום גננות

צימעס

New member
עדיף, אם כן, לא לשלוח בכלל לבי"ס...

ככה הקב"ס יגיע אחרי הרבה יותר זמן

MayaShuShu

New member
../images/Emo12.gif אני בשוק..

וכן... חלק מהתפקיד של גננות זה ביביסיטר.

מאיו

New member
ויש היגיון בביקור של קב"ס

דוגמה קיצונית: למשל, אם ילד מאחר בבוקר מפני שההורים שלו לוקחים בערב למועדון הימורים, או מפני שהאמא עובדת ברחובות וקשה לה להתעורר בבוקר (כן, זה קיצוני, אבל קורה). אני בטוחה שקב"ס לא יאמר כלום אם יגלה שהילד מאחר בבוקר כי הוא מבלה זמן איכות עם ההורים שלו. מצד שני, אם זה בגלל שעליו לטפל באחיו הקטנים ולהכין אותם לגן- כאן יש מקום להתערבות. ומאחר ואי אפשר לזהות בוודאות את הסיבה שהילד מאחר, החוק מחייב דיווח לקצין ביקור סדיר.

כנראה שאם הייתי נתקלת בשכזה -

הוא לא היה מצליח לדעת אצלי אם הילד "מאחר" בגלל מועדון הימורים או זמן איכות. הוא היה מועף אחר כבוד מפתח הבית קודם לניהולה של שיחה כלשהי והוא והגננת היו מוצאים את עצמם תוך יום-יומיים מככבים במקומונים, באינטרנט, בשאילתא בכנסת מבחינתי. ההתערבות של מערכות רשמיות בחיי הפרט היא שערורייתית ופושעת בעיני, מעצם קיומה, מה גם שהגורמים האימפוטנטיים הללו לא הצליחו להציל עד היום אף ילד שהוריו מכים אותו מגיל יומיים (היה הבוקר בעיתון), שהוריו אונסים אותו או שמגיע להזנחה נוראית.

מאיו

New member
ובכל זאת, תפקידם לנסות, לא?!

נכון שהמערכת כלל לא יעילה. אבל לפחות הם עושים את עצמם מנסים. מספיק שהתגלה ילד אחד במצוקה על ידם וזה כבר מצדיק את כל הביקורים המיותרים, לא?! אני משערת שאם קצין ביקור סדיר היה משוחח איתך ומבין מה עומד מאחורי האיחורים של הילדים לא הייתה בעיה.

תפקידם להצליח

חוסר המקצוענות בא כנראה מתפיסת התפקיד כ"לנסות". הבעייה שהניסוי הזה גובה חיי אדם - לא במונחים של מוות פיזי אלא במונחים של מוות נפשי, רגשי, תפקודי, אישיותי. כמות הוצאות מיותרות של ילדים מהבית, למשל, היא מזוויעה דיה כדי שתקום תנועה נגד זה.

מאיו

New member
אין ספק שאת צודקת

ומצד שני, יש מספיק נשים מוכות וילדים מוכים שאף אחד לא עוזר להם. ה"מערכת" עובדת בצורה לא יעילה ומעוותת. לא נראה לי שאני ואת נצליח לשנות את זה

nonana

New member
../images/Emo8.gifיוווווווו איזו אגרסיה

אני מההורים ששולחים את הילדים באיחור כך שאני לא דוגמא. אם אני או זוגי לוקחים אותם זה תמיד קרוב לתשע. זוגי רוב הזמן מגיע הביתה אחרי שעות השינה ובבוקר זה הזמן שלהם ביחד איתו. או או קצינת ביקור- היא היתה צריכה כבר לגור אצלי. אבל משהו אחר לא מובן לי- הגננת צריכה ע"פ התנהגות הילד וההורים וכמובן ההכירות שלה איתם לדעת אם צריך או לא קצינת ביקור- אני לא חושבת שאפשר כל כך להסתיר מצוקה בבית שמתמשכת. גננת שמזמינה קצינת ביקור לבית שבו מערכת היחסים טובה ובריאה אני חושבת שהחסר נמצא אצל הגננת שלא הבחינה.

מאיו

New member
נכון, אבל....

קציני ביקור סדיר באים לביקורי פתע בבתי ספר וגנים ובודקים בעצמם את היומן. יש מספיק מקרים של אלימות במשפחות "טובות ומאושרות" שאם הייתי קב"סית, לא הייתי מסתפקת רק במה שהמורה או הגננת אמרה לי.

שוחחתי הבוקר עם עו"סים ומורה בנושא

ניהלנו שיחה מעמיקה בנושא וניסיתי ללמוד על הנהלים וההתייחסויות ככל האפשר, במהלכה. קב"ס מופעל על משפחות עם בעיית הזנחה מאוד קיצונית, אלימות במשפחה, אי כשירות הורית מוקצנת וכולי, שגורמים להגעה לא סדירה ברמות מוטרפות ומעוררות דאגה, במקביל לתסמינים אחרים. אם יש גננות שמפעילות קב"ס על איחורי ילדים לגן - יש בעייה חמורה עם האתיקה והמקצועיות של אותה גננת והייתי חוששת להשאיר באחריותה ילדים כלשהם, שכן היא עלולה לגרום לנזקים לילדים שבטיפולה. אני מקווה לכן שהדברים נאמרו בפורום גננות לשם הרהב המילולי בין גננות ואינם משקפים את המציאות באותו גן. מקווה למען הילדים והוריהם, כמובן.

איכס, זה מה שנשאר לי לומר

כל מה שהגבתי כאן לחני מתעצם. חבל שלא ניתן ליצור קשר עם האבא שהתלונן שהגננת מלחיצה לו את הילד, כדי להעביר לו קישור לדמותה של הגננת של בנו
זה שרשור עצוב, אבל לא מפתיע.

She Dolphin

New member
רע לי מאוד... ../images/Emo10.gif

מאוד קשה לי המחשבה שזה מה שתומר צריך לפגוש בשנה הבאה

חני ב

New member
כמו בכל מקום, יש גננות ויש גננות

אמנם הילדים שלי בחיים לא אחרו אבל יש להם חברים שכן, ומאחרים אפילו "בגדול" ואף פעם לא שמעתי התיחסות לא ראוייה של גננות אל ההורים.

א ל ו ל י

New member
../images/Emo52.gifלא קראתי את כל השירשור

אבל רציתי לשתף בעוד נקודת מבט. אני לא גננת אך מעבירה חוגים בגני ילדים (פרטיים, גילאי 1-4). יש לי גן אחד שהחוג שלי מתחיל בו בתשע ורבע, ובקביעות יש זוג אחים (בני שלוש) שמגיעים באמצע. האמא נכנסת איתם ואז מתחיל טקס פרידה שאני קוראת לו ",הסיפור שאינו נגמר" ובו מסכת חיבוקים ובכי ודיבורים, הכל באמצע החוג שלי שהחל מהנקודה הזו כבר מתקשה לחזור לעצמו... זה פוגע בילדים שהיו שם קודם ונהנו מהחוג , כמה מהם פתאום מתחילים לבכות שגם הם רוצים את אמא או שהריכוז שלהם מופרע ע"י כל הענין. וכמובן- התאומים שמגיעים לאמצע פעילות ומרגישים "אאוטסיידרים" עד הסוף. עד שהם מפשירים ומתחילים לשתף פעולה, החוג כבר נגמר. הגננת סיפרה לי שזה ככה כל יום וברור שזה פוגע בתאומים, יותר מהכל. הגננת והסייעת התחילו להעלות רעיונות (חוץ מלדבר עם האמא כי הן ניסו בלי סוף וכלום לא עוזר) ואחד מהם היה לנעול את השער כך שהאמא "תיאלץ" לצלצל וכשהסייעת תעלה לפתוח להם, הפרידה תיערך כבר שם ולא בנוכחות כל הגן. ככה שזה נשמע מזעזע למי שלא מבין את הסיבה. וגם אני בתור אמא הייתי רוצה להביא את הבת שלי בכל שעה שבא לי ולהאמין שזה בסדר, אבל זה לא. זה מפריע לרצף הפעילות בגן והגרוע מכל- הילד המאחר נכנס לאמצע פעילות וקשה להשתלב. אין צודק ולא צודק ב"ויכוח" הזה. החלטתי לשתף ולתת עוד זוית ראייה.

1אילת2

New member
אני מעבירה חוגים אחה"צ.

יש ילדים מאחרים. אצל הילדים הגדולים (שבע ומעלה) זה בהחלט מפריע למהלך השיעור. אין אפשרות להכנס באמצע טקס הפתיחה (אומנות לחימה), מאוד בעייתי להכנס אחרי החימום (מגדיל את הסיכוי להפצע). ולכן אני מבקשת מהילדים להגיע בזמן.יש הורים שאינם מסוגלים להגיע בזמן ולילדיהם איני אומרת כלום (מבקשת לעשות חימום אישי ,קצר ולהצטרף לשיעור). אצל הילדים הצעירים יותר ברור לי שיש איחורים. אגב, אצל בני ארבע, חמש, ההורים מוזמנים להשאר בשיעור עד אשר הילד "ישחרר" אותם. (בד"כ, תך חודש וחצי, יש ילדים שגם חצי שנה או שנה). אם ההורים לא נכנסים לשעור, טקסי הפרידה נערכים מחוצה לו. איני מעירה על אחורים, אולם יש ילדים שאינם מצליחים להסתגל לשעור כאשר הם מאחרים, ורב ההורים מבינים זאת לבדם. זה חוג. ההורים משלמים עליו. זה לא אומר שילד יכול להפריע בלי הפסקה, זה לא אומר שאפשר לבוא בלי תלבושת. אבל בהחלט זכותם לאחר. אני לא מבינה כלום בחוגים לבני 1-4- באמת שלא. לא ברור לי מה עושים שם ולמה זה נחוץ. אבל יש לזכור שהחוג נעשה במסגרת הגן ועל כן כללי הגן חלים עליו. וכשם שאני חושבת שזכותו שלהורה להביא את ילדו לגן בכל שעה שהיא (וגם לא להביא אותו בכלל) כך מחשבותי לגבי החוג. כיוון שטקסי הפרידה והבכי מפריעים לך (ואני מבינה מדוע, ועד כמה) זכותך לקבוע כללים מסוימים. את יכולה להזמין את האם המאחרת להשאר עמכם במהלך החוג. את יכולה לבקש להגיע לחוג בזמן. אבל מכאן ועד לשלוח קב"ס להורה מאחר (קראתם? הפסיכולוג אמר שזו התעללות שלא מאפשרים לילדה סדר יום קבוע) המרחק הוא רב. ייתכן ויש דברים טובים בגני ילדים. אולם מטרתם העיקרית (לדעתי) היא לאפשר להוריהם ללכת לעבודה. זוהי מטרה חשובה ואחראית. אבל הגן (הבייביסיטר) הוא לא מוסד מתקן ולא מתקן אשפוז.

מאיו

New member
אולי לא התעללות אבל זו פגיעה בילד

ילדים זקוקים לגבולות וסדר יום (פחות או יותר) מובנה. על מנת לפתח ביטחון עצמי וביטחון בעולם יצרנו איזה שהוא סדר יום: קמים בבוקר, ישנים בלילה ובצהריים, אוכלים 3 ארוחות גדולות, בכל שבת לא הולכים לגן וכו'. אני לא אומרת שדווקא זה שהילדה לא מגיעה בזמן זה מה שיגרום לה לחוסר ביטחון, אבל בהקצנה יכול להיות שהעולם שנוצר סביבה הוא עולם לא בטוח מבחינתה - היא לא יודעת מתי תגיע לגן כך שהיא לא בטוחה איזו פעילות מתקיימת כרגע, ולא יודעת אם תספיק לשחק בפינת הבובות (יכול להיות שתגיע אחרי זמן המשחק החופשי), היא לא בטוחה אם חברותיה כבר התחילו לשחק ואולי לא ישתפו אותה וכו' וכו', לכי תדעי מה רץ בראש של הילדים. אני חושבת שיש היגיון בסדר יום מובנה בגן וההגעה לגן היא חלק מסדר היום הזה.

למעלה