עוד ירידה צפויה -

yehuda7K

New member
אל תסלף שכביכול אמרתי שהגרמנים הכי גרועים באנטישמיות

yehuda7K

New member
ביה"ד לעבודה- הפנית למאמר מוטה שעקרונית נגד ארגון עובדים (!)

yehuda7K

New member
רכבות בבריטניה- הצהרת ואתה נסוג מלגבות את הצהרתך במספרים

enigo

New member
אילו מספרים בדיוק אתה מחפש? המידע נמצא שם, אני לא מתכוון

להאכיל אותך בכפית...

enigo

New member
כאמור - את שלב ההאכלה בכפית סיימתי לפני כמה שנים

אני לא מתכוון לחפש לך ברחבי הרשת מאמרים ומידע שצברתי לאורך שנים.
המידע שם - תתחיל להקליד בגוגל.

yehuda7K

New member
רצוי שלא תתחמק מלנמק את ההצהרה שלך לגבי הרכבות בבריטניה

enigo

New member
לנמק? מה יש לנמק - יש מידע, אתה לא יודע אותו, אתה צריך למצוא

אותו.
כל הדיון הזה אתה מחכה שיאכילו אותך בכפית בעודך יוצא בהצהרות על סמך "נראה לי" שלא נטוע בידע או נסיון בתחום לגביו אתה מצהיר הצהרות.
די.

yehuda7K

New member
מציע שתעמוד מאחורי הצהרתך. הראיתי שבויקיפדיה הדיעה אחרת משלך

וביקשתי את תגובתך.
בתשובותיך לא הוספת שום מידע והצהרתך נשארה ללא תמיכתך.

enigo

New member
כנראה שגם צריך לדעת לחפש

קבל קישור לרשימת החברות שקיבלו תמיכה מרשות החדשנות ב-2018:
https://innovationisrael.org.il/research_publication/3248
&nbsp
1646 חברות (מתברר שטעיתי כלפי מטה, ובגדול). בינן גם שמות מוכרים כמו אלביט ו-HP סאיטקס, אבל הרב המוחלט נראה כמו חברות קטנות. לפחות השמות שאני מזהה שם, כמו האנה לאבס, שהוקמה ב-2016 ונרכשה ב-2019 בשני מיליארד דולר.
אגב, חברה כזו משיאה רווח לרשות החדשנות - כי כמו שאמרתי, זה לא בדיוק מענק.

yehuda7K

New member
זה לא רלבנטי. אין פה סך המענק ואין תוצאה.

אולי אלביט ו-HP קיבלו מענקים ענקיים ואילו סטארט-אפים קיבלו מענקים קטנים?
איך נדע אם אין נתונים?
ושוב- מדוע רשות החדשנות לא מפרסמת באתר שלה את רשימת המענקים, מי קיבל אותם ומה היתה התועלת?

enigo

New member
בתור התחלה, אם אתה חושב שטכנולוגיה מבשילה

תוך שנתיים - אתה טועה.
כאמור, נראה שחסר לך רקע בסיסי כדי לנהל את הדיון הזה.
לגבי הסכומים - יכול להיות שאפשר לקבל את המידע אם מבקשים, אבל הוא לא מפורסם מכל מיני סיבות.

yehuda7K

New member
עדיין הם מסתירים את המידע, ובלי מידע אי אפשר לדעת מה התועלת

במענקים שלהם.
והנסיון שלי שמי שמסתיר מידע , זה מפני שהמידע יכול לעורר שאלות מביכות.

enigo

New member
אתה יודע מה זה NDA?

אולי כדאי לך לחשוב שוב על מה יכולות להיות כל הסיבות להסתיר מידע...
ואתה חוזר כל הזמן על המילה "תוצאות" - למה אתה מתכוון בדיוק? אילו תוצאות אתה מצפה לראות?

yehuda7K

New member
לא הצלחת למצוא את נתוני המענקים שניתנו ותוצאותיהם

ושוב- אי אפשר להתווכח כשאין נתונים כאלה, ולרשות החדשנות יש כנראה סיבה נסתרת מדוע אינה מפרסמת זאת.
ותוצאות הם לפי מה שרשות החדשנות מוכנה לפרט- למשל תגמולים כספיים שהיא מקבלת, או הסבר קונקרטי שהמענק עזר לפתח טכנולגיה שמשתמשים לה בפועל.

enigo

New member
לא הבנת את הרמז, כנראה...

הנתונים הללו חסויים כי הם יסגירו מידע חסוי של החברות שקיבלו את התמיכה.
אבל מה שיותר חשוב הוא שמהטיעונים שלך ברור שאתה פשוט לא מבין את הרעיון הבסיסי מאחורי התוכנית הזו. זו לא קרן הון סיכון - זו רשות לעידוד חדשנות.

yehuda7K

New member
מדוע רשות החדשנות מתחמקת מלפרסם נתוני מענקים?

גם אם אינה רוצה לפרסם פירוט על כל מענק ספציפי, הרשות יכולה לפרסם נתונים כמו:
- סה"כ התמלוגים שהיא מקבלת מול התקציב המנהלי שלה. כלומר, האם בתמלוגים מכסים לפחות את המשכורות וההוצאות המנהליות של הרשות עצמה?
- סה"כ מענקים וסה"כ תמלוגים לא פר חברה אלא פר קבוצה קטנה של חברות . המיון לקבוצות למשל לפי מספר העובדים בחברה ולפי גודל המענק.

כך ניתן יהיה להבין כמה כסף הם זורקים לפח אשפה.

אגב, אתה בעצמך הבאת רשימה מפורטת של חברות שקיבלו מענקים. איך זה מסתדר עם טענתך שזה סודי?

מהטיעונים שלך ברור שאתה פשוט לא מבין את הרעיון הבסיסי שמיותר לחלק חינם כסף ציבורי כשיש גישה לקרנות סיכון.

המילים "רשות חדשנות" הם buzzword. אין סיבה שתקציב המדינה יושפע מרוח וצלצולים כאלה. כל הוצאה של מיליון ש"ח מהתקציב צריכה להישקל, האם להוציא אותה על רוח וצלצולים או לטובת הציבור, כמו העלאת רמה בשירותי הבריאות, החינוך, הרווחה ועוד.

enigo

New member
כמו שכבר אמרתי - הטעות הבסיסית שלך היא שאתה חושב שרשות

החדשנות היא קרן הון סיכון ממשלתית.
מכיוון שכבר אמרתי לך שזה מעיד שאתה מפספס לגמרי את הרעיון - לא ברור לי מה בדיוק אתה חושב להשיג בזה שתנסה לטעון את אותו טיעון שוב.
ולגבי הרשימה שהבאתי - אם אתה לא רואה את ההבדל בין לפרסם כי חברה X קיבלה תמיכה, לבין פרסום כמה תמיכה היא קיבלה ועל מה - אז באמת שאין לי מה להוסיף.
ולרשות יש תקציב - קרוב לוודא שמפורסם שם כמה בדיוק המדינה משקיעה בנושא וכנראה שגם נתון ה"הכנסות". ניסית לחפש את זה?
למרות שכמו שכבר אמרתי - זו לא יחידת רווח. המטרה של הרשות היא ל-א להרוויח כסף.
כדי להבין מה המטרה שלה, אתה צריך רקע בניהול חדשנות, רקע שללא שום ספק (לאור ההודעות שלך כאן), אין לך. כך שהדיון הזה הוא קצת כמו לנסות להסביר את תאורית הקוואנטים למי שלא יודע מה זה אלקטרון.

boriska1

Well-known member
יהודה, אתה צריך להסביר למה אתה מתכוון באומרך

"לא יצא מזה כלום" או דומיהם.
אף אחד מהשוק הפרטי לא ישקיע בשום סטרטאפ בשלבים שבקושי יש רעיון, וסיכוי לראות מזה כסף הוא כ5%. לו חיפשת ברשת היית מוצא הרבה פרוייקטים שתחילה מומנו במענקי מדינה, כגון מדענים ראשיים של משרדים השונים. אתן לך רק רמז, דוגמא - ווייז.המדינה לא טיפשה,ובהסכמים אלה יש סעיף תמלוגים.
בשנות ה80 היו שתי קבוצות מדענים, אחת חקרה אם אפשר לשלוט בכמות החורים בגביבה קשה, השניה חקרה מבנה כורי אכביש. מה יצא מזה? שנהים היו צוותים גדולים שקיבלו משכורות מאוניברסיטאות. אז מה?

yehuda7K

New member
יש לשקול את המענקים מול חלופה להשקעה בחינוך, רווחה, ובריאות.

בעבר היו פחות קרנות סיכון או משקיעים שחיפשו להשקיע בהיי-טק בישראל, ויתכן שאז הממשלה הועילה כשמימנה חדשנות.

אבל כיום, כשכסף רב מחפש סטארט-אפים להשקעה, כל הוצאה של מיליון ש"ח מהתקציב צריכה להישקל, האם להוציא אותה על מענקים לחדשנות או למשל להעלאת רמה בשירותי הבריאות, החינוך, הרווחה ועוד.

אין לנו נתונים ברורים להחלטה כזו. אם הרשות היתה מפרסמת, ניתן היה לדעת לפחות מה התמלוגים. מוסכם שתמלוגים אינם השיקול הבלעדי, ושלא ניתן לדעת אם ביטול היפותטי של רשות החדשנות ימנע הצלחה כמו עוד waze.

לדעתי המגזר הציבורי הוא תמיד לא יעיל, אפילו אם הפקידים עצמם הם אנשים טובים שעובדים קשה. (אגב, גם חברות גדולות נוטות להירקב עם השנים, כמו למשל ג'נרל מוטורס ופורד. ) ראה למשל את חוק פרקינסון. לכן גם צריך להפנות את הסכומים האלה לטיפול בבעיות חשובות יותר.

מתברר שרשות החדשנות מפנה תקציב לעידוד סטארט-אפים בבעלות נשים ( לפחות שליש בעלות). מדוע לא לעודד גם סטארטאפים בבעלות ג'ינג'ים?

מה גם שהסטארט-אפ יכול להציב אישה בין הבעלים ולקבל מיליונים.

האם לא עדיף לממן לימודי תכנות חובה כבר בהקבצה העליונה בחטיבת הביניים ולעודד בחינות בגרות בתכנות?

בענין הערתך על מחקרים של מדענים באוניברסיטה שלא יצא מהם כלום- יש פה באמת בעיה. מפנים כספים למחקר בסיסי כשברור מראש שלא תהיה בהם תועלת ישירה. אגב, מתמטיקאי אנגלי בשם Hardy התגאה בכך שאין ולא יהיה שימוש למתמטיקה שבה עסק. בזאת הוא טעה כי אח"כ התברר שיש שימוש בתורת המספרים .

לפני שנפטר חיים ויצמן, הנשיא הראשון, הוא ביקש ממאיר וייסגל לדאוג לקיום מכון ויצמן, וגם הזהיר אותו שמדענים לא צורכים כסף אלא שורפים אותו במהירות מדהימה. וייסגל עמד במשימה בכבוד, כשהיה אלוף השנוררים וגייס כספים עצומים למכון. לפני מסע גיוס כספים, אסף את המדענים ואמר להם: אני רוצה שעד שאחזור שיתקיימו כל השקרים שאני מספר על הצלחותיכם.

למעלה