עוד ירידה צפויה -

yehuda7K

New member
הראיתי מקרים שידועים לי אישית

ואני מתנצל על שלא הכנסתי שורת רווח בין ענין המענקים ובין ההתיחסות למדען הראשי

enigo

New member
אתה מוזמן לבדוק - יש עשרות חברות הזנק

קטנות ואפילו זעירות שקיבלו מענקים מרשות החדשנות. ויכול להיות שבעצם מדובר במאות.
אולי פעם הביורוקרטיה היתה מסובכת, אבל בל כנראה שהיום היא כבר לא (או שנמצא מי שנותן שירותי מילוי טפסים לחברות קטנות).

yehuda7K

New member
ניסיתי. לא מצאתי. האם תוכל לתת קישור לרשימה המענקים הזו?

yehuda7K

New member
לא זו הבעיה. חיפשתי כמה מענקים ניתנו ולמי ניתנו.

מידע אישי, חברות גדולות מקבלות מענקים, כי הם מרשים לעצמם מנגנון שפועל לקבלת המענקים. כמובן שבסוף לא יוצא מזה כלום, אולי פרט לנסיעות לחו"ל למנהלים במקרה של מענק שמשולב עם האיחוד האירופאי.

enigo

New member
"כמובן שבסוף לא יוצא מזה כלום"

אני מבין שיש לך סטטיסטיקה מסודרת בנושא, שעליה אתה מבסס דברים כה נחרצים.
אני מציע שתעביר את הנתונים לרשות החדשנות - אני יכול למצוא עבורך את המייל של מנהל הרשות, אם תרצה - כדי שידעו לעדכן את המדיניות שלהם.
כי אני מכיר אנשים שעובדים שם, והם משקיעים לא מעט מאמצים בסינון הפרויקטים והחברות שבהם הם תומכים. לכן אני בטוח שישמחו לשפר את המיקוד.

אגב, ככלל, רשות החדשנות לא מממנת את כל הפיתוח. משמע חלק מהעלות נופלת על החברה - מה לשיטתך האינטרס של "חברה גדולה" להיכנס לפרויקט פיתוח שלא יוצא ממנו כלום, כאשר הוא עולה לה כסף ומשאבים?

yehuda7K

New member
זה לא מקרי שאין באתר שלהם נתונים על המענקים שניתנו

לא יוצא כלום- דיברתי על הידע האישי שלי

זה לא מקרי שאין באתר שלהם נתונים על המענקים שניתנו, למי ניתנו ומה יצא מזה.
מענין אם הם יכולים להצביע על התועלת שהביאו. אני מנחש שהתועלת נמוכה מאוד ואולי אף פחות מעלות החזקת המנגנון שלהם.

אלה שעוסקים בסינון הפרויקטים, לדעתי הם לא יכולים לעמוד מול ארגון גדול שיכול ל"עבוד" עליהם בקלות.
אי אפשר לפזר כסף ציבורי חינם בצורה מועילה. מאמץ כזה נידון מראש לכשלון. הכרישים ישיגו את הרוב לעצמם.

boriska1

Well-known member
אתה בהחלט מבלבל בין סוגי המענקים. אולי אתה מתכוון

לתכנית האיחוד ומדינות אסוציאציה. HORIZON 2020 ,לפי זכרוני במהלך כ5 שנים המדענים קיבלו בסך כ300 מיליון. כדי להשתתף בתכנית, ישראל תרמה לפרויקט כ200 מיליון $. מה רצית שיצא מזה? למה שיצא מזה? איך אתה יודע שלא יצא מזה כלום? אותם המדענים שיצאו לחו"ל עשו שם משהו? לא רק ביקרו במסבאות. הדברים האלה בילתי מדידים לטווח קצר. לא מסתכלים עליהם דרך "החור של הגרוש". ואני מרשה לעצמי לנחש, שכמוני, אין לך שום כישורים לשפוט כגון אלה.
אם תסתכל מהחלון, תגלה שאנחנו במאה ה21. נסיעה לחו"ל זה כבר לא צ"ופר גדול כמו באמצע המאה הקודמת.

yehuda7K

New member
מה יצא מהבזבוז של 200 מליון דולר שהזכרת? האם שום דבר?

אני מנחש ששום דבר.
ושוב- מדוע רשות החדשנות מסתירה את המידע על המענקים ומה שיצא מהם?

הדגשתי שיש לי ידע אישי, ובמקרים אלה לא יצא מזה כלום

boriska1

Well-known member
תראה, בפורום יש אנשים אחרים שניתנה להם מתנת אל לדעת

אל תשאף. להגיע לקטגוריה זו. מה זה מנחש? גם לא מבין מה זה "לא יצא מזה כלום" בענייני מדע. אני, הקטן , לא מבין. לגבי סטרטאפים, אכן 95% נכשלים. אז מה? לא נתמוך בהם?
אתה צריך להכיר 30-40 סטרטאפים כדי לדעת אם יצא מזה כלום או לא יצא מזה מזה כלום.

yehuda7K

New member
הידע שלי הוא על גופים גדולים, ושם לא יצא מזה כלום

לפי אניגו ה 200 מיליון דולר ניתנו לאיחוד האירופאי. האיחוד מצידו מימן פרויקטים גם בישראל. הידע האישי שלי הוא על גופים גדולים שקיבלו את הכסף ופשוטו כמשמעו לא היתה שום תועלת במחקר \ פיתוח הזה. לאחר שנגמר הכסף הזה לא השתמשו בעבודה שמומנה בו.

לא רק אתה לא מבין בסטארט-אפים, אלא כולנו לא מבינים וגם אין סיכוי להבין. מדוע בכלל צריך להשקיע כספי ציבור בסטארט-אפים?

יש מספיק יזמים וקרנות שרוצים להשקיע בסטארט-אפים טובים, ואפילו הם נכשלים הרבה. קראתי את דברי יוסי ורדי שסיפר שגם הוא נכשל לא מעט בזיהוי סטארט-אפים להשקעה, ואם כך, על אחת כמה וכמה שהמדינה לא צריכה להתערב במצב שבו הגופים הפרטים פועלים כשורה. לדעתי אסור לתת להם כסף ציבורי.

לדעתי המדינה היא גוף מאוד לא יעיל, שצריך לממן רק מה שבאמת פועל לטובת האזרח, כמו אכיפה, חינוך ובריאות, ולא להיכנס לנושאים שבהם אין לה ידע ויש גופים רצינים שפועלים בענין.

enigo

New member
לא אני אמרתי שישראל מעורבת בהורייזן 2020

ובטח לא אמרתי היקף. אתה מבלבל.
בנוסף, אני מצטער להגיד לך שאתה מדבר פה בביטחון רב על תחום שבו, ללא שום ספק, אין לך שום מושג. אתה לא מבין את הבסיס, אין לך את הנתונים, ונראה שאתה גם לא ממש. בין איך עובד תחום החדשנות הטכנולוגית - או מה המשמעות של תמיכה ממשלתית בטכנולוגיות מתקדמות.
על זה יש פתגם במצרית, שבתרגום חופשי המשמעות שלו היא "יש את אלו שמרב שעסוקים להסתכל דרך החור של הגרוש, לא רואים את הלירה". הוא רלוונטי מאוד אליך במקרה הזה.
ואני שואל שוב - מכיוון שהמענק של רשות החדשנות מכסה רק חלק מההשקעה בפיתוח, בהכרח החלק השני מגיע מהחברה. אז מה האינטרס של חברה גדולה ליזום פרויקט סרק?
ואולי יותר סביר שפשוט פגשת פרויקט אחד, אולי אפילו שניים, שלא הצליח? אחד מיני רבים שהם חלק בלתי נפרד מפיתוח טכנולוגיה חדשה.
קרא קצת על חדשנות - חפש במיוחד את המושג "תרבות הכישלון" ואולי תתחיל להבין איפה אתה טועה.

yehuda7K

New member
שואל שוב- מדוע רשות החדשנות מסתירה את המענקים ותוצאותיהם ?

ביקשתי ממך קישור לכך, ולא הגבת.
חבל להתווכח כאשר אין לנו נתונים.

מצטער אכן בטעות כתבתי שהנתון של הורייזון בא ממך, ולמעשה כתב אותו "בוריסקא".

האם מקובל עליך שהשירות הציבורי מאוד לא יעיל?
זאת ההנחה שלי ובעקבותיה המסקנה שאסור להשקיע כסף ציבורי בעסקים, גם אם הם מתהדרים בשם מושך כמו סטארטאפים.
אם הממשלה היתה מממנת למשל משלוח חללית למאדים, האם זה היה בסדר?

enigo

New member
לא מסתירה - אתה לא יודע לחפש

לגבי הסכומים, מניח שזה מידע שנמצא תחת חיסיון כמו הרבה מאוד נתונים בתחום חברות ההזנק.
והאמירה שלך על חללית למאדים משעשעת - כי עד היום, את הרב המוחלט של חלליות למאדים, ובכלל, מימנו ממשלות. נראה לך שגוף פרטי היה מממן פרויקט כמו האבל, למשל? פרויקט שאסף כמויות אדירות של מידע יקר ערך לאורך יותר מעשרים שנה.
כן, גופים ממשלתיים הם, בעיקרון, פחות יעילים מפרטיים - אבל כמו שגילתה בריטניה בזמנו, יש תחומים שבהם לראיה האסטרטגית של המדינה אין תחליף.
אם נסתכל על תוצאות - שיעור המועסקים בהייטק בארץ, וחלקו של ענף הטכנולוגיה בסך הכלכלה, הם גדולים בהרבה מה קובל בעולם. האם זה מקרה? כנראה שלא.
וכשגופים אובייקטיביים מהעולם מנתחים את הסיבות לכך, אחד הגורמים הקבועים שמוזכרים בסקירות הוא פעילות רשות החדשנות.
רוצה לערער על הקביעה הזו? תצטרך טיעון יותר טוב מ"השירות הציבורי מאוד לא יעיל".

yehuda7K

New member
לא ענית האם לדעתך הממשלה צריכה לממן חללית למאדים?

למרות אמירתך, עובדה היא גוף פרטי מימן חלק מהחללית הישראלית לירח.
מה כוונתך ב "כמו שגילתה בריטניה בזמנו, יש תחומים שבהם לראיה האסטרטגית של המדינה אין תחליף. "
לא ידוע לי על יעילות של המנגנון הציבורי בבריטניה, ואולי אפילו ההפך.

אני חשבתי שה"הי-טק" בישראל הוא גדול כי יש לו ביקוש בשוק העולמי, וללא קשר לפעילות הממשלה בישראל. האם תוכל להראות דוגמא ל "גופים אובייקטיביים מהעולם מנתחים את הסיבות לכך, אחד הגורמים הקבועים שמוזכרים בסקירות הוא פעילות רשות החדשנות" ?

enigo

New member
חפש ברשת, יש יותר מאחת. אפילו המלצתי לך על מילת חיפוש

ואם אתה כבר מחפש, חפש מה היו המסקנות בעקבות ההפרטה של תשתיות כמו רכבות בבריטניה. רמז - הממשלה לקחה חלק מהתשתיות בחזרה תחת חסותה.

yehuda7K

New member
אם כך, האם טוב שהממשלה מימנה חלקית את החללית "בראשית" לירח ?

לגבי הפרטה בבריטניה-
קראתי בויקיפדיה:
[URL]https://en.wikipedia.org/wiki/Privatisation_of_British_Rail[/URL]
ולא רשום שם אם ההפרטה נכשלה או הצליחה, אלא שהתועלת בהפרטה נתונה בויכוח. האם יש לך עוד פרטים?
הפרטה היא די מסובכת וקלה להיכשל. יתכן שהפרטת התשתיות לרכבות לא נעשתה טוב.
אבל השוק הפרטי כושל לפעמים, ואילו הממשלה תמיד מפשלת, למעט חריגים.

enigo

New member
יש לך נטיה לזרוק הצהרות נחרצות ובומבסטיות

שלא ברור על מה בדיוק אתה מבסס אותן.
כמו שהצהרת שהגרמנים הם עם נוראי/שנוא/אנטישמי (כבר לא זוכר מה המינוח המדויק בו השתמשת), למרות שכנראה לא פגשת יותר מדי גרמנים בחייך.
עכשיו ההצהרה על זה שכמעט כל מה שהמדינה עושה נכשל... אתה חוקר בתחום? יש לך סטטיסטיקה מסודרת לגבי אחוז ההצלחה של פרויקטים ממשלתיים? על מה בעצם אתה מבסס את ההצהרות שלך חוץ מ"כולם יודעים"?
&nbsp
מצטער, אבל אני מוצא את הדיון הזה חסר תכלית ותוחלת, אם אתה לא מכיר אפילו דבר בסיסי כמו הלקחים שנלמדו מהפרטת מערכת הרכבות בבריטניה. זה משהו שמובא כדוגמא כמעט בכל דיון בתחום, כך שקשה מאוד לא לשמוע עליו, אפילו אם סתם עוקבים אחר הנושא מהצד.

yehuda7K

New member
מדוע אתה מרשה לעצמך מה שאתה לא מרשה לאחרים?

אתה זורק הצהרה נחרצת ובומבסטית שביה"ד לעבודה מוטה לטובת העובדים שלא ברור על סמך מה בדיוק אתה מבסס אותה , אבל לא הצלחת להביא ולו דוגמא אחת להטיה הנטענת.

לעומת זאת פרשתי דוגמאות מכמה משרדי ממשלה לטענתי שהממשלה היא גוף לא יעיל , ואתה אפילו לא התנגדת לרובם. ואם כבר, הנה תוצאות מחקר כזה לגבי המגזר הציבורי בבריטניה.

ברגע שבודקים טענה שלך לגבי תשתית הרכבות בבריטניה, אתה מתחמק מלהראות שיש לה בסיס.

ההתנגדות שלך לטענה שהרבה גרמנים הם אנטישמים מגובה רק בשיחות שניהלת עם כמה גרמנים. האם לדעתך ביססת את התנגדותך?

enigo

New member
לא אמרת ש"הרבה גרמנים אנטישמיים"

אמרת שהם הכי גרועים. יש הבדל תהומי בין הטענות. ולו רק בגלל ש"הרבה" הוא מושג מעורפל בהיבט הזה. כמה הם הרבה? עשרה גרמנים? מאה? אלף?
לגבי בית הדין לעבודה, מכיוון שאני מבין שאין לך מכרים שהם עורכי דין העובדים בתחום שאתה יכול לשאול אותם, אני אביא לך לינק - https://www.ovdim.org.il/מעסיקים-פניה-בגצ/.
על קצה המזלג, מדובר שם שמעסיקים שוקלים להגיש בג"ץ נגד ההטיה של בית הדין לעבודה בעד העובדים...
ולגבי הרכבות בבריטניה - די, הגיע הזמן שתלמד להשתמש במנועי חיפוש.

למעלה