מה ש"אנחנו" יודעים על צביקה שרף?
אני חייב להגיד שאני לא קונה את הדימוי של צביקה שרף כמאמן "עקשן". נכון, יש מאמנים עקשנים כמו איוונוביץ' או סגאדין שתמיד עושים אימונים ארוכים ומפרכים ולא מתחשבים באופי של השחקנים שמגיעים אליהם לקבוצה. אולי תואיל לבאר לי במה צביקה שרף עקשן? על מה הוא מתעקש? כי אם זה על סגנון כדורסל מסוים, אני אף פעם לא הבנתי מה הסגנון שלו. לגבי אסרטיביות, התכוונתי לאסרטיביות במובן מאוד רחב של התמדה במקצוע או במשרה לאורך זמן. כמובן שאפשר להגיד את זה גם במלים הבאות: לשרף לא היה עצבים לאמן קבוצה ב-10 השנים האחרונות. ואם להיכנס עמוק עוד יותר לניתוח האישיות של שרף כמאמן, ההרגשה שלי לגביו היא שבמהלך השנים שרף "החליט" באיזשהו שלב שמאמן גדול הוא כבר לא יהיה, וכדי לשרוד בענף טיפח לעצמו דימוי של עקשן ואסרטיבי, שבא לידי ביטוי בראיונות שלו, במבטים (שרף יודע מתי מצלמים אותו יותר טוב ממאמנים אחרים), בתפקיד של יו"ר האיגוד שלקח על עצמו. אממה, אני לא זוכר את שרף, למשל, מתכסח עם שחקנים בקבוצה שלו כמו שגרשון לדוגמה התכסח עם שחורציאניטיס. לדעתי שרף הוא ממש לא רס"ר כפי שיש אנשים שעושים ממנו, ובמה שקשור לניהול המשחק הוא יותר פזור דעת מאשר עקשן. שוב, זו רק ההרגשה שלי ויכול להיות שנתתי לעצמי להפליג הרחק על כנפי הדמיון. ובקשר ל"אע?", אודה לך אם תתן לי את הכבוד המגיע לי (אם להשתמש בניסוח של שייקה לוי בגשש או בגבעת חלפון, לא זוכר איפה בדיוק) ולא תגיב לי עם כותרת כזו.