שרף: יום קשה עבורי. מוריס: לא ידעתי מזה
שרף: יום קשה עבורי. מוריס: לא ידעתי מזה
המאמן החדש של מכבי ת"א: "אוהב את עודד". מוריס הופתע מהמהלך
שחקני מכבי ת"א קיבלו בהלם את הבשורה על התפטרותו של עודד קטש מתפקיד מאמן הקבוצה, ומינויו של צביקה שרף.
טרנס מוריס שמע על התפתחות העניינים מאתר ספורט 5 והגיב: "וואו. אני לא יודע מה להגיד. לא ידעתי, זה מפתיע אותי. אני בהלם".
הקפטן,
דריק שארפ: "אני מרגיש רע. אכזבנו את עודד. כולם צריכים להרגיש ככה. הבעיה היא אף פעם לא המאמן אלא השחקנים. יכולים להביא את פיל ג`קסון, זה לא משנה. בלי מוטיבציה לא ננצח גם את אמא שלי. השינוי צריך לבוא מתוכנו. מה שקרה לא אירע באשמת עודד. אנחנו צריכים להביט במראה. אם נדמם, נזיע ונהרוג בשביל הסמל נהיה בסדר".
אסטבן באטיסטה: "לא דיברתי עדיין עם עודד, זה יום קשה בשבילנו ובשבילו. נהיה חייבים להרים את עצמנו כי יש לנו משחק קשה ביום חמישי. שמעתי על כך בשעות הצהריים, אני לא יודע יותר מדי על צביקה שרף. אני יודע שעד אתמול הוא היה הג`נרל מנג`ר, אני מקווה שנוכל לשפר את רמת המשחק שלנו".
מרכוס פייזר: "באופן אישי אני מרגיש שאכזבתי את עודד. זו סיטואציה מצערת, זו פעם שנייה בקריירה שלי שמאמן עוזב קבוצה באמצע עונה. עודד הציב אותנו במצב לנצח משחקים ואנחנו לא הוצאנו לפועל. אני מקווה שעם צביקה שרף נוכל לעשות את זה. אני יודע שהוא היה מאמן הנבחרת".
צפו בשמעון מזרחי מדבר:
"כל מי שיודע כמה אני אוהב את עודד וכמה המועדון אוהב את עודד, יודע שזה קשה", אמר היום
שרף לתקשורת אחרי התפטרותו של קטש וכניסתו לתפקיד. "תאחלו לי בהצלחה". קטש עצמו הגיע אחר הצהריים להיפרד מהשחקנים.
"יש עוד דברים שלא מסתדרים לי בראש, ואני מקווה שעד שאגיע לאימון אני כבר אבין מה צריך לעשות", הוסיף שרף, שידריך את הקבוצה כבר ביום חמישי מול אפס פילזן בטורקיה. "היו לי חמישה חודשים עם קטש והוא נתן לי הרבה דברים. זה יום קשה בשבילי".
שרף כבר מוכן לאתגר החדש: "מכבי צריכה לחזור ללחימה ואני אסביר לשחקנים מה צריך לעשות ואיך. יש לנו מחויבות וכל אחד שלובש את הגופייה צריך לתת יותר, ואחרי זה יבואו הדברים הטקטיים. נכון לרגע זה כל שחקן שישנו בקבוצה יקבל את כל האפשרויות. הייתי ב-95 אחוז מהאימונים ואין שום שינוי בקבוצה או החלפת שחקנים שהוחלט עליה מתחת לשולחן. רק לפני שלושה ימים ניהלתי משחק, אין לי זמן להתרגשויות".
יו"ר מכבי ת"א,
שמעון מזרחי, הבהיר כי לא ייכנס איש אחר לנעליו של שרף, ששימש מתחילת העונה כמנכ"ל הקבוצה. "אנחנו, חברי ההנהלה, נמלא אותו ביחד", אמר מזרחי. לגבי סגל הקבוצה, אמר מזרחי: "יש לנו שחקנים מעולים, והם יכולים לתת לנו את מה שאנחנו מצפים ורוצים מהם. אנחנו לא מנקים את השחקנים מאשמה לגבי מה שקרה".
על השאלה האם אין ניגוד אינטרסים בין עבודתו של שרף כמאמן הקבוצה לתפקידו כמאמן נבחרת ישראל, ענה מזרחי: "אין לדעתי שום ניגוד אינטרסים בין הדברים. היו בהרבה מדינות מאמנים שאימנו במקביל. איזה משימות יש לנבחרת לעשות עד הקיץ? ההחלטה האם להמשיך לאמן את הנבחרת היא של צביקה שרף".
"זו הזדמנות להגיד לעודד תודה רבה על מה שהוא עשה", אמר הערב
רענן כץ, מבעלי הקבוצה, לתוכנית הספורט ברדיו ת"א, "אני מאחל לו בהצלחה ואני מקווה שהוא יחזור למערכת. אני לא דחפתי אותו החוצה. אני רק דוחף שנהיה מספר אחת בכל דבר. אני באתי לנצח. מאז שאני במערכת לקחנו פעמיים את גביע אירופה. הכוונה שלי היא שתהיה לנו בכל שנה קבוצה שתגיע לפיינל פור".
כץ הבהיר כי לדעתו שינוי היה חייב לבוא לאחר ההפסדים האחרונים שנחלה הקבוצה. "אין דבר כזה הפסד טוב, ככה אני גם בביזנס", המשיך הבעלים, "אני באתי לעזור ולשפר. יש פה מערכת שנוסדה כבר לפני הרבה שנים. אני לא רוצה להרוס, אני רוצה רק לעזור לה להשתפר. זו הייתה המטרה שלי כל הזמן, ואם אני רואה דבר שהוא לדעתי לא בסדר אני אומר. לדייויד פדרמן היתה כוונה טובה מאוד אבל יש הימורים שאתה לא מצליח בהם. אבל כל מה שהוחלט - הוחלט על דעת כולם".
"אני לא נמצא בארץ כל יום אבל יש לי ניסיון ענק ב-NBA. אני 20 שנה במערכת שם. לפעמים צריך דברים כואבים כדי לזעזע את המערכת. אנחנו מקווים שיהיה בסדר. בואו נאחל לקבוצה בהצלחה. כל מאמץ יעשה כדי שהקבוצה תשתפר. אני אמרתי כבר לפני שנה שצריך ג`נרל מנג`ר. אני הבנתי שצביקה מגיע בתור אחד כזה שמתעסק גם בכדורסל וגם בניהול. אנחנו באמצע העונה. כולם יודעים שתמכתי מאוד במינויו של שרון דרוקר אבל יש לו עכשיו עבודה. יכול להיות שיום אחד הוא יהיה במכבי. אנחנו לא הולכים לגנוב מאמן באמצע העונה. אני שנה חמישית במערכת ואף פעם לא גנבתי מאמן לקבוצה אחרת. צריך לאחל בהצלחה לצביקה ולמערכת".
לכתבות נוספות >