עודד קטש פוטר

comerte a besos

New member
באסטון אוכל את מוריס בלי מלח

באסטון שחקן יחסית מוגבל.... הוא יודע לשחק מתחת לסל וזהו... אבל כשיש לך את וויצ'יץ (שיחזור בימים הקרובים) יש לך את מי שיכניס לו כדורים שם, ואז אין אף אחד בליגה שיכול לעצור אותו. כמו כן מה שמקבלים ממנו זו הגנה שהמטרייה של מוריס נראית מחוררת ביחס להגנה שלו. אצל באסטון אין דבר כזה סל קל.... מצידו הוא ישבור שחקן אבל לא ייתן לו לקלוע. פייזר המגוון כל כך בתכל'ס עם אחוזים אפסיים מ3.... קצת יותר מזה מחצי מרחק וקולע באחוזים גבוהים (כמו באסטון) מתחת לסל. בגלל הניתור הלקוי של פייזר,מול הגבוהים האמיתיים שיש ביורוליג, תהיה לו בעיה קשה. אני בטוח שאם באסטון היה רוצה קבוצה באירופה הוא היה מוצא. מבחינתו הוא רצה מכבי או NBA, ואחרי שקיבל את הסירוב העלוב ממכבי הוא הלך על אופציית הNBA.

SHITBREAK3

New member
באסטון?!

קודם כל נתחיל לזה שהוא לא ממש מסתכל לכיוון של חזרה לאירופה... ועוד אתה רוצה להביא אותו במקום פייזר? השחקן היחידי שגם עושה משהו מבחינה התקפית במכבי? ומה שמכבי צריכה זה לא שחקני פנים....בתחום הזה היא דווקא בסדר. הבעיה שלה זה הגראדים ועמדה 3... בלות'נטאל מאוד לא יציב ולצערי לא ממש סופרים שם את עומרי כספי וכמובן שכבר אין מילים על ביינום\קאמינגס...הכל כבר אמרו ככה שהדבר היחידי שעוד כישהו יכול להציל את מכבי, זה להעיף את שניהם ולהביא 2 גארדים ברמה גבוהה...מה שקשה לי להאמין שיקרה

comerte a besos

New member
תפסיקו להלל את ההתקפה של פייזר

אתם מצחיקים אותי לפעמים... אני מוכן לשים כסף שמול מייק באטיסט והצרצרים למינהם מפאו הוא לא יעשה הרבה. כנ"ל נגד הגדולות של אירופה. בטח שמול קבוצות כמו להמאן שאין להן שחקן שיכול לשים גוף, הוא ייקלע בקלות... גם כנגד ליגת הגמדים שלנו. משחק כדורסל לצערי מתחיל קודם כל בהגנה... אם יש הגנה חזקה רצים למתפרצות ואז פתאום מגיעים לסקור גבוה והפרש גבוה בזמן קצר. באסטון יכול לתת מטרייה מעולה...מוריס מחליפו. וויצ'יץ ובאטיסטה יעשו רוטציה בינהם. אליהו...שישחק בליגה/בבית. אני מסכים שיש בעיה עם מספר 3. אולי אם בורשטיין יחזור אפשר יהיה לפחות להסתמך עליו הגנתית כנגד מספרי 3. הוא יכול לשחק 2 בהתקפה ובהגנה 3. אבל עדיין... זה פתרון לעניים. מה שיותר דחוף לטעמי אלו מספרי 1 ו2 טבעיים... אחד שינהל את המשחק ושני שיתקע שלשות ויחדור הרבה לסל. והכי חשוב... צריך שחקנים שחושבים יותר.... ונותנים ת'תחת בהגנה.

SHITBREAK3

New member
אני האחרון שיהלל שחקן של מכבי../images/Emo13.gif

אבל העובדות מדברות בעד עצמן, והעובדות הן שמרכוס פייזר, מבחינה התקפית הוא האופציה הטובה ביותר של מכבי... נכון, הגנתית הוא נוראי, אבל תוציא אותו ואז שלא רק שחקנים החוץ של מכבי לא יהיו מסוגלים לעשות נקודה אלא גם שחקני הפנים, כי מוריס לא אחד שיכול לסדר לעצמו מצבים, והחפירות של באטיסטה עובדות בפעם-פעמיים הראשונות, אבל ברגע שמתחילים להבין את סגנון המשחק שלו הוא מתחיל לעשות שטויות

comerte a besos

New member
לריטאס אין... אבל

אל תשווה את ריטאס לאריות היורוליג. הסנטרים של ריטאס יחסית חלשים פיזית ולא רחבים/עבי בשר מספיק. היתרון שלהם הוא הזריזות... מה שאין לפייזר,כך שבהתקפה פייזר יכול לעשות סל מתישהו רוצה עליהם,בהגנה...הם עליו. הבעיה עם פייזר,ואני מקווה שאני טועה זו הכבדות שלו. הוא איטי מידי מכדי לשמור על מי שיוצא החוצה... והוא כבד בניתור כשהוא צריך לחסום שחקנים.

לא צריך להיסחף

אבל באסטון בהחלט יכול להוסיף הרבה למכבי. ברור לחלוטין שהוא לא חלק מהשלישייה של שאראס-פאקר-וויוצ'יץ', אבל הוא נע בלי כדור, הוא יצירתי, והוא אתלט - שלושה דברים שחסרים למכבי. יחד עם וויוצ'יץ' זה ציוות לא רע. הבעיה שאם זה יבוא על חשבון מישהו, זה כנראה יהיה מוריס, וחבל, כי בינתיים הוא מתפקד הכי טוב.

יו45

New member
בהערת אגב הוא הפסיד המון כסף מזה

לא יודע מי זה היה אבל מישהו אמר דבר נכון לא מסתבר שקטש העדיף להתפטר במקום להיות מפוטר כי הוא הפסיד המון המון כסף ורק בשביל זה היה שווה לו להיות מפוטר.

כמעט כל הקבוצה כיום היא זרים, אחחח

כ``כ הרבה זרים במכבי ולא עושים הרבה עד שכבר בא להתאבל, הביאו את פייזר במליון דולר וקטש לא מצליח להוציא ממנו את מה שיש בו, לבטיסטה חסרים הרבה כלים בביצועים שלו בריבאונד, אם פיני היה פה הוא היה עושה שם סדר בבלאגן, עשו בשכל שפיטרו את קטש

OrEl74

Well-known member
מנהל
דעתי בנושא

עודד הגיע למכבי לא על תקן מאמן מושיע אלה בעיקר כדי להחזיר את לקבוצה את אהדת הקהל שכידוע אוהב סמלים, ומה יותר סמל במכבי מעודד קטש? סביר להניח שבמכבי לקחו בחשבון שיהיה שכר לימוד שהם יצטרכו לשלם עקב חוסר הנסיון של קטש והיו מוכנים לסלוח על הפסדים באירופה, אבל הפסדים בליגה המקומית זה כבר סיפור אחר לגמרי. איפה עודד נפל? אישית אני לא חושב שהסגל שיש למכבי השנה גרוע כמו שעושים ממנו ועל פניו יש למכבי סגל טוב ואפילו טוב מאוד. קמינגס הוא אחד מהרכזים הבכירים באירופה, פייזר שחקן מצויין שסבל במכבי מהעדר שיטה נורמאלית ולכן לא הייתי ממהר ולשרוף אותו כפי שאוהדים רבים עושים, מוריס הוכיח את עצמו כבר כהחתמה מצויית וכפי שציינתי בעבר היה למכבי הרבה יותר משתלם להחתים אותו ולסרב לבאסטון שדרש פי שלוש ממה שמוריס מקבל, באטיסטה סנטר מחליף לא רע בכלל וכשחקן שעולה מהספסל הוא בהחלט עושה את העבודה, יותם התבגר העונה ולמרות שהוא לא לוקח יותר מידי אחריות על עצמו לפחות הוא גם לא טועה יותר מידי, את בלטונטל אנחנו כבר מכירים ועל ניקולה אין טעם להרחיב וגם לא לגבי בורשטיין (את שארפ אני אפילו לא מזכיר) הטעות כמובן וויל ביינום, ברור שמדובר בשחקן עם יכולות אישיות מאוד גבוהות ולהערכתי אירופה עוד תסבול הרבה מהשחקן הזה במהשך הדרך. ביינום הוא שחקן שבנוי לשיטה מסויימת וכיוון שלמכבי (או לקטש) לא ממש היתה שיטת משחק ברורה העונה, ביינום אכל אותה וסביר להניח שהוא גם יהיה הראשון שישלם את המחיר מהמנוי של שרף שהצהיר כבר בעונה שעברה שהוא לא ממש מת על השחקן הזה. הבעיה העיקרית בכל הסיפור הזה היא שקטש לא הצליח לגבש את השחקנים ולא משנה איזה שחקנים יש לך בסגל, אם הם לא מחוברים אחד לשני אתה בחיים לא תנצח. בנוסף קטש לא ממש הצליח למצוא את השיטת משחק שהוא רוצה להטמיע בקבוצה, מילא שהוא לא הצליח לגרום להם לשחק כמו שהוא רוצה, הוא גם לא הצליח להחליט בעצמו מה הוא רוצה ואיך אפשר לצפות משחקנים לשחק בשיטה מסויימת כשהמאמן לא יודע מה השיטה? לא יודע אם עודד מאמן טוב או לא כי בכל זאת במבחן התוצאה הוא נכשל אבל אין לי ספק שעודד משלם את מחיר חוסר הסבלנות של ההנהלה ושל האוהדים ואת הצורך בהצלחות מיידיות. ולסיום כמה שאלות: מה קורה עכשיו עם העוזרים של קטש, האם גם הם אשמים במצב וישלמו את המחיר? אורן עמיאל הגיע כנדוניה עם קטש, מה זה שקטש הולך אומר לגביו? האם לדעתכם שרף יעשה שינויים בסגל?

tristan79

New member
נקפוץ לקלחת

באופן אישי חבל לי על עודד - מאוד אהבתי את מה שהוא עשה בגליל, אבל אני חייב להודות שלא ממש אהבתי את כל מה שקרה סביבו במכבי, חלק בגללו, חלק בגלל המערכת הצהובה. לגבי ההיבט המקצועי - לטעמי יש אכזבה גדולה. מכבי העונה נראת כמו קבוצה לא מחוברת, בלי מערך הגנתי מסודר ושכמעט כל המהלכים הטובים ההתקפיים שלה מגיעים מהתעלות רגעית של שחקן כזה או אחר ולא ממשחק מאורגן. עודד ניהל בשנה שעברה קבוצה עם רוטציה רחבה בגליל, אבל מה שקרה במכבי זה הגזמה במונח - סגל של 11 שחקנים (וגם זה בלי להחשיב את ניקולה ובורשטיין הפצועים) שכמעט כולם רואים את עצמם כמועמדים להיות שחקני מפתח ולקבל 25-30 דקות ומספר נגיעות בכדור בהתקפה בהתאם לכך. אותה בעיה הייתה גם עם הקבוצה של ספאחיה בשנה שעברה - סגל רחב מדי, שאף שחקן לא יכול להיות בטוח בתיפקוד שלו לאורך רצף של כמה משחקים, ורוטציה שמקשה על תיאום בין השחקנים. (תחשבו על זה מתימטית - גם אם מדובר בשני שחקנים "בכירים" שמקבלים 25 דק' למשחק, זה אומר שזמן המשחק שלהם על הפרקט ביחד יהיה כ 15 דק' במשחק, לא ממש הרבה כשרוצים לבנות תיאום והבנה בין השחקנים. וזה רק בין שניים, תחשבו מה זה אומר אם אתה מתכנן על תרגיל שיערב שלושה שחקנים - כמה "זמן איכות" על המגרש יש לקומבינציה של כל שלושה שחקנים במשחק? שלא לדבר על חמישיה שלמה) יש משהו "ממכר" בצ'ק הפתוח כמעט שניתן למאמן מכבי מההנהלה להביא כמה שחקנים ברמה אירופאית שהוא רק רוצה, אבל בסופו של דבר סגלים רחבים מדי וללא היררכיה ברורה יוצרים בעייתיות ברמה המקצועית - מאוד מקשים על בניית בסיס קבוע של צורת משחק, גו-טו-גאי ומהלכים בטוחים, שמזה אפשר לבנות הלאה. וכמובן חוסר וודאות שכזה יכול להוביל גם לבעייתיות ברמה האישית חברתית בקבוצה. זו הייתה חלק מהגאונות של גרשון - גם במכבי שלו היה סגל של 10-11 שחקנים שתפסו את עצמם כבכירים, אבל בפועל (בחלקים החשובים של המשחקים בחלק הראשון של העונה, ובוודאי ובוודאי ככל שהעונה התקדמה) הוא השתמש בעיקר ברוטציה של 7-8 שחקנים, כאשר שאר השחקנים הועלו לדקות בודדות ועל מנת למלא צורך ספיציפי - זה אולי גורם ליניב גרין להיות ממורמר, אבל הקבוצה נראית כמו קבוצה על הפרקט. אני לא כל כך בטוח לגבי היכולות הטקטיות של שרף בעידן המודרני, אבל התפקיד שלו כרגע הוא לגרום לשחקנים להתחיל לתפקד ברמה שהם אמורים לנפק, ויכולות מוטבציה תמיד היו לצביקה (למרות שאני לא בטוח עד כמה נאום פטריוטי ישראלי-מכביסטי יעניין את באטיסטה...). בנוסף זעזוע כזה בצוות המקצועי יכול גם לרכך את ההנהלה של מכבי לגבי פתיחת הארנק לצורך שינויים מתבקשים בסגל השחקנים. תוסיפו את החזרה של וויצ'יץ' (כדרך אגב, מישהו יודע מה קורה עם בורשטיין?), ויכול להיות שמכבי תצא מחוזקת מכל הסיפור הזה.... רק חבל לי על עודד...

THE G1

New member
נו...לא יכול להגיד שלא ראיתי את הנולד...

וגם אמרתי את זה מספר פעמים... קטש הגיע במקרה למכבי מבחינת ההישגים שלו,מאמן גדול הוא לא,לפיינל פור הישראלי הוא הגיע יותר בגלל כישלון של נהריה(דגש על הג'נרל מנג'ר הכושל שהיה שם בעונה הקודמת) מאשר הצלחה שלו. לירן יעיד שהוא היה בלא מעט משחקים של גליל וראה איך קטש בכבודו ובעצמו מפסיד להם לא מעט משחקים. קטש בחור סימפטי אבל עדיין לא מתאים למועדון בעל יומרות כמו מכבי תל אביב. מעניין,אגב,לאן תלך הקריירה שלו מכאן.

OrEl74

Well-known member
מנהל
אהבתי את מסיבת העיתונאים של שרף

ענה לעניין ובהמון סבלנות. כרגיל צביקה הוא האיש הנכון במקום הנכון ואני משוכנע שאם יש מישהו שיחזיר לשחקנים את המוטיבציה זה צביקה. לא שזה מבטיח נצחונות אבל לפחות נראה הרבה יותר הקרבה ומלחמה על המגרש. ואהבתי את המשפט המבודח משהו: "כדאי לשחקנים להשתדל יותר מעכשיו והלאה כי מאמן נוסף כנראה שלא יחליפו" ולמרות זאת אני חושב שבעונה הבאה יצטרכו מאמן אחר.

Puskas

New member
הספורט של ידיעות היום שערוריה!

10 עמודים מתוך 13 של הספורט על הפיטורים! פשוט שערוריה! את מי זה מעניין??? כולה מאמן פוטר..לא עשו כזה סרט כבית"ר החליפה מאמן או כשמכבי חיפה פיטרה בזמנו את אלי כהן.. לעזאזל,לא עשו פרוייקט כזה כשראובן עטר ואייל ברקוביץ' פרשו! מה זה הדבר הזה??? כולה מאמן פוטר,עיתון שלם ואין מה לקרוא כי כולו על מכבי! אולי צריך לעשות עצרת באו"ם על עניין,אולי צריך להביא תגובות של זוכי פרס נובל ושל נשיא מצרים,מובארק.. למה לעצור פה? בואו נעשה את המהדורת חדשות של היום בסימן 'קטש בבית'... פשוט ביזיון המדינת מכבי-מזרחי הזאת..גועל נפש..סיקור בהיקף שך מונדיאל נתנו לזה..

יו45

New member
חבל

מי שחושב שזה הולך לעזור במשהו לקבוצה הולך להתבדות ובגדול. הבעיה המרכזית בקבוצה הזאת זה סף שבירה נמוך להחריד ומהפכות לא יעזרו. בכל מקרה ברגע שכבר החליטו על מהפכה צריך על הדרך לשחרר גם את ``הרכזים`` קאמינגס וביינום.

ה מרקיז

New member
סף שבירה נמוך קשור למאמן

האופי של הקבוצה קשור במה שהמאמן משדר לשחקנים במילים ושלא במילים. זה לא שהם עושים דווקא. אין להם את האנרגיות והעוצמה המנטלית לחזור מפיגורים או בכלל לא להיקלע אליהם רק בגלל שאין להם במה להיתפס. אין מי שידריך ויוביל אותם. למאמן בכדורסל יש המון השפעה על המשחק, וכמו כל ענף בספורט גם כאן יש חשיבות למנטליות של המאמן. מוריניו הפך את צ'לסי לבלתי שבירה בזמנו, ינאקיס הפך את יוון לווינרית הכי גדולה של אירופה, מכבי של פיני גרשון ניצחו המון משחקים בשנייה האחרונה וכך גם שיקגו והלייקרס של פיל ג'קסון. אלה קבוצות שלא מפחדות מרגעים גדולים ותמיד יודעות להתעלות. מה שקורה במכבי זה פשוט אנדרלמוסיה. יש לה יכולת מנטלית של קבוצת נערים בליגה ב' מקום אחרון. בנוסף.. מי בחר את השחקנים אם לא המאמן.. אבל זה לא הם, זה באמת הוא. הוא לא ידע להשתמש בהם כמו שצריך. מהסיבה הפשוטה, הוא עדיין לא יודע לאמן.. אין אפילו תרגיל אחד בלקסיקון של מכבי, לא בהגנה ולא בהתקפה, אז כשלא יודעים מה לעשות במצב רגיל, בטח שלא יידעו לעשות במצבים קשים..

למעלה