לגליה
אני משתמש בכוונה בדוגמאות קצת פשטניות, כי אחרת באמת קשה להסביר. רפואה מערבית היא דבר מורכב מאוד, שצריך ללמוד הרבה זמן כדי להבין. אבל כך גם הרפואה המשלימה, וכמו שלך יהיה קשה להסביר "סרטן" למי שאין לו מושג מה זה "תא", "DNA", "מוטציה" ועוד, כך לי קשה להסביר הסתכלות "הוליסטית" למי שלא למד את התחום. הרפואה המערבית והרפואה המשלימה לא מסתכלות על העולם באותה צורה, ולכן קשה מאוד לתת דוגמאות שיהיו גם מדוייקות לצד אחד וגם מובנות לצד השני. צריך להבין שלא מדובר רק בשמות שונים לאותם הדברים - מדובר במודל שונה לגמרי של המציאות. בשביל העיוור שמישש רק את רגלו של הפיל, ולא הגיע לבטן, לזנב ולאזניים, "פיל" הוא "כמו עמוד". בשביל אדם שראה פיל שלם, זה תיאור מגוחך. בערך כמו להגיד "כל מה שהרופאים יודעים לעשות זה רק לתת אנטיביוטיקה". ברפואה הסינית, שהיא ה"מודל" שאני מכיר הכי טוב, יש תיאור מפורט ביותר של "איך עובד הגוף", הכולל יכולת לנבא מה יגרום למה. זה מודל שונה לגמרי מהמערבי, אבל
כשלעצמו הוא שלם. רק מה, צריך ללמוד אותו כדי להבין אותו, ואת זה אי-אפשר לעשות כאן בפורום, כמו שלא תצליחי ללמד אותי רפואה מערבית כאן בפורום. אז
שהדוגמאות שלי פשטניות - אני פשוט לא יודע איך להסביר יותר טוב מזה.