עדיין בדיון...

טל ר

New member
לפי רציונל זה

חיסונים, "טיפת חלב" וחלק נכבד מרפואת המשפחה הם חלק ממה שמכונה רפואה משלימה...

לגליה

אני משתמש בכוונה בדוגמאות קצת פשטניות, כי אחרת באמת קשה להסביר. רפואה מערבית היא דבר מורכב מאוד, שצריך ללמוד הרבה זמן כדי להבין. אבל כך גם הרפואה המשלימה, וכמו שלך יהיה קשה להסביר "סרטן" למי שאין לו מושג מה זה "תא", "DNA", "מוטציה" ועוד, כך לי קשה להסביר הסתכלות "הוליסטית" למי שלא למד את התחום. הרפואה המערבית והרפואה המשלימה לא מסתכלות על העולם באותה צורה, ולכן קשה מאוד לתת דוגמאות שיהיו גם מדוייקות לצד אחד וגם מובנות לצד השני. צריך להבין שלא מדובר רק בשמות שונים לאותם הדברים - מדובר במודל שונה לגמרי של המציאות. בשביל העיוור שמישש רק את רגלו של הפיל, ולא הגיע לבטן, לזנב ולאזניים, "פיל" הוא "כמו עמוד". בשביל אדם שראה פיל שלם, זה תיאור מגוחך. בערך כמו להגיד "כל מה שהרופאים יודעים לעשות זה רק לתת אנטיביוטיקה". ברפואה הסינית, שהיא ה"מודל" שאני מכיר הכי טוב, יש תיאור מפורט ביותר של "איך עובד הגוף", הכולל יכולת לנבא מה יגרום למה. זה מודל שונה לגמרי מהמערבי, אבל כשלעצמו הוא שלם. רק מה, צריך ללמוד אותו כדי להבין אותו, ואת זה אי-אפשר לעשות כאן בפורום, כמו שלא תצליחי ללמד אותי רפואה מערבית כאן בפורום. אז
שהדוגמאות שלי פשטניות - אני פשוט לא יודע איך להסביר יותר טוב מזה.

נקודה נוספת:

אני לא מנסה לשכנע אף אחד ש"הרפואה המערבית טועה והרפואה המשלימה צודקת". אני מנסה להסביר צורת חשיבה אחרת. חלק מהכותבים כאן (לא כולם) כורכים יחד כל מה שנקרא "אלטרנטיבי", ואומרים (בלי לשים לב) ש"אם חלק מהאלטרנטיבים האלה זה שטויות, אז זה הכל שטויות". אני מנסה להסביר שלשים יחד רפואה סינית והילינג (רק כדוגמאות), זה בערך כמו לשים יחד כירורגיה ופסיכואנליזה. ולמען הסר ספק, אני לא מטפל ברפואה סינית, לא מטפל בהילינג, לא כירורג ולא פסיכואנליטיקאי (אבל אם אתם צריכים אחד מאלה, אני מכיר כמה ממש טובים
).

ailag

New member
-=-=-

אני יכולה להסביר למישהו באופן כללי מה זה תא, DNA, מוטציה ואז להסביר לו מה זה סרטן .. אז למה אתה כותב הודעה שמפרטת דימויים שממחישים שלפעמים אי אפשר להבין משהו? נסה להסבירו. בקשר לכריכת דברים יחד, אני מנסה להפריד ולהסתכל כאן רק בהומיאופתיה וב"מדעי אנרגיות" כלליים. אני לא מכירה את התורות השונות טוב, אבל אני מודעת לזה ומכוונת את המחשבות בהתאם.

"מדעי אנרגיות" ../images/Emo4.gif

ראי את הודעתי, ולכי לקישור המצורף שם. אם אנשים שעוסקים בתחום מעל 10 שנים לא הצליחו להסביר את זה בצורה פשוטה, בשרשור של עשרות הודעות, לא נראה לי שאני אצליח... אבל כתבתי פעם מאמר שבו ניסיתי להסביר מה זה יין-יאנג, שהוא אולי הבסיס לכל החשיבה הסינית. אולי זה יסביר כמה התחום הזה לא-אינטואיטיבי למי שרגיל לחשיבה מערבית. בכל אופן, אמשיך לנסות.

דרך אגב, אני לא אדבר על הומיאופתיה,

כי בתחום הזה אני כמעט לא מבין כלום. אבל אני מניח שאם תשאלי בפורום רפואה משלימה, מתוך נסיון להבין ולא כדי לנגח, תקבלי תשובות. יכול להיות שבהתחלה הקיפודים שם ירימו קוצים ויסתגרו, אבל אם באמת תרצי להבין - יענו לך.

ל-netzach, על מחקרים בנושא

באתר אליו קישרתי אין נתונים על המחקרים עצמם, יש קישורים לאתרים בהם מפורטים הנתונים הנ"ל. כל מחקר בפני עצמו. בדוק את הנתונים, ותחליט אם הם אמינים או לא.

Dark Muse

New member
יש לזה תשובה פשוטה....

לכל הרופאה האלטרנטיבית יש קסם אחד אפקט הפלצבו (פלסבו) זה כמו לתת למטופל כדורי דמה כדי שיחשוב שהוא מתרפא ממחלה ובסופו של דבר הוא באמת יתרפא יש לזה השכלה פסיכולוגית על הגוף כבר הוכח שהילרים וכריופקרטיה זה הכל שטויות במיץ עגבנויות שהרבה אנשים אוהבים לעשות על זה כסף...

freearth10

New member
ואם הוא מתרפא

מה זה משנה ממה? לפחות כך הוא חסך לעצמו עוד רעלים מיותרים
אז אולי באמת כל מה שאנחנו צריכים זה לטפל ברגש? הרי אתה הבאת הוכחות שזה עובד!

ailag

New member
תשובה

- קודם כל, אפקט פלצבו לא תמיד מרפא. אם חולה בסרטן יבוא לרופא הומיאופת שיתן לו תרופת פלצבו, והבנאדם יאמין לאותו רופא, הוא לא באמת יטופל והוא ימות. - אם אכן הרפואה ההוליסטית וכו' מבוססת רק על תרופות פלצבו (אני יודעת שזה לא מה שאתה חושב..) אז תחשוב על זה: אתם עושים דה-לגיטימציה לרפואה הרגילה (אתה מסכים איתי שיש הרבה טעם ברפואה הרגילה?) וגם עושים הרבה כסף מלתת קצת גרגרים לאנשים תמימים ולהגיד שהם קסומים. אתם גם משטים בציבור וגם מגבירים בורות (הם לא ירצו אח"כ ללמוד על איך שהדברים עובדים, כי רפואה רגילה לא מדברת על אנרגיות הוליסטיות והציבור יאמין בהן. אתם גם מבלבלים בשימוש הלא נכון במילה אנרגיה)

freearth10

New member
אני לא אמרתי שרפואה

הוליסטית עובדת על אפקט פלצבו. אבל אמרתי שאם הוא מבריא מכדור פלצבו אז הרווח כולו שלו. כל מי שיבטיח לחולה סרטן הבראה - הוא טיפש! אני לא מבטיחה שום דבר גם במקרים הרבה יותר פשוטים, כי אני לא מטפלת במחלה, אלא באדם החולה. ובשטח בו אני עוסקת, את מירב העבודה עושה המטופל. והציבור הוא קצת יותר חכם ממה שאתה חושב, גם אם הוא לא ממש למד רפואה.

Dark Muse

New member
זאת לא הוכחה...

חולה סרטן לא יכול להבריא רק בגלל שהוא "חושב" שטיפול עוזר לו... לא כל דבר זה ככה אבל קח דוגמא למשל הליצנים שבאים לעודד ילדים בבתי חולים הם לא עושים את זה סתם, זה באמת עוזר לילדים להבריא יותר מהר...

למעלה