עדיין בדיון...

שירי77

New member
שאלת אנרגיות

אולי מישהו כאן יוכל לעזור לי. קיימות מספר שיטות של רפואה אלטרנטיבית שמדברות על אנרגיה (איזון אנרגיה בגוף וכד'). באופן אישי איני מאמינה בזה אך אנשים רבים כן ורציתי להבין משהו בסיסי. לא פעם ניתקלתי בשיטה הטוענת שהיא מרפאה ע"י שינוי מאזן האנרגיה בגוף ע"י מתן תמצית אנרגיה כלשהי. התמציות מוכנות ע"י המטפל (או ניקנות על ידו) והטענה היא שהבקבוק מכיל אנרגיה בתוך נוזל משמר ואת האנרגיה השמורה בבקבוק נותנים לפציינט. איך מבחינה פיסיקלית העניין מסתדר???????? שמים אנרגיה בבקבוק??????? אודה למי שמבין בתחום ויש לו תשובה הגיונית בשבילי.

redox

New member
מאוד פשוט

זה הכל קשקוש אבל תמיד תמיד כדי להשאיר מקום לספק. אולי יגלו עוד שנה דרך למדוד את זה. בינתיים אפשר לשים מרפאים באנרגיה, אסטרולוגיה ושאר מרעין בישין בפח.

שירי77

New member
ברמה העקרונית דעתי כדעתך

ובכל זאת אנשים רבים מתעסקים בתחום, כתוב בספרים שאת האנרגיה האצורה בצמח/ באבן/ ב..השד יודע מה ממצים בתהליך מיוחד ושומרים בבקבוק עם חומר משמר. אולי בכל זאת יש הסבר שתישב אם איזשהו הגיון מדעי? אולי למישהו יש רעיון?

SpiceMan

New member
ההסבר המדעי לתופעות אלו הוא...

קיומם של המון טיפשים (לכחצי מהאולוסיה אינטיליגנציה מתחת מתחת לממוצע
). טובי מדענים החוקרים את הטיפשות משערים כי תכונה זו התפתחה / נשתמרה במהלך האבולוציה מאחר והיתה לה השפעה חיוביות או חוסר השפעה כלל על שרידות האדם ויכולתו להעמיד צאצאים.

ולמרבה הצער אתה ביניהם

תמצית עולמי לא להתרברב באיי קיו גבוה, אבל גם בלי המבחן של המדינה אבחונים כאלה ואחרים אישרו שאני ממוקם אי שם מעל הממוצע,ובאזור הכוכבים בשביל בורים כמותך שפוסלים על הסף כל דבר ששונה בעיניהם. האמת, שגם אני לא מומחה בנושא הזה, אלב כן מאמין בנושאים כמו איזון אנרגיה וכו', ולכן הרגשתי כזה צורך להגיב. מכאן גם האלימות בתגובה. למד לפני שתגיב, השכל לפני תדבר, ואל תגיד הופ לפני שקפצת.

השיטה נקראת הומאופתיה

ואני הומאופתית - אין להומאופתיה הסבר מדעי כולל. לאחרונה נעשו מחקרים על יכולת הנשיאה של מים והתקבלו תוצאות מענינות שיכולות להסביר במעט את ההליך של שימור האנרגיה על ידי דילול וניעור. נמצא למשל, שדוקא בדרגות דילול מתקדמות המולקולת מתקבצות למבנים גדולים יותר. במים כידוע יש אנומליה ויכול להיות שבמים חומרים מתנהגים בחוקיות אחרת. לכל אנשי המדע שבינכם אפשר להזכיר שתאוריות רבות פותחו עוד לפני שהיה מיקרוסקופ ויכולות מתקדמות. (חידקים, אטום ןעוד). ואחרון חביב לכל המלעיזים- אני רואה יום יום בעבודתי תופעות מופלאות של החלמה בעזרת האנרגיות הללו, אז למרות שאין לי הוכחה מדעית ברורה מבחן המציאות מוכיח לי כל פעם שיש דברים שאנחנו עדין לא יודעים. בברכה עירית פרידמן-הומאופתית קלאסית

SpiceMan

New member
את כמו הבאבא-סאלי,

את מוכרת מי ברז בהרבה כסף. הג'יבריש הפסבדו מדעי החמקמק שקישקשת שם לא משכנע אף אחד. יכול להיות שאת מאמינה באמת ובתמים שהשיטה עובדת, זה בסדר, אמונה זה דבר טוב, הרבה תגליות חשובות התחילו כך. אולם לאחר זמן מה יש לבחון את האמונות במבחן המציאות. אני ממליץ לך לבחון את אמונותיו בניסויים שאת יכולה לעשות לבד או עם מאמין נוסף (כגון DOUBLE BLIND TEST ). ניסיון העבר מלמד כי אנו משלים את עצמנו בקלות ומבחנים אוביקטיווים כאלה יכולים להראות לנו את המציאות.

netzach

New member
האם יש לך מאמר מדעי בנושא?

אם נערך מחקר מדעי רציני הוא פורסם כמאמר בג'ורנל מקצועי. יש לך מאמר כזה?

moran f

New member
שאלה

לפי מה שאני הבנתי בהומיאופתיה מוהלים את התמיסות עד למתחת למספר אבוגדרו, כלומר מה שנשאר בסוף זה... מים (בלי אף מולקולה מהחומר המקורי). האם זה נכון? אם כן, אילו מולקולות מתקבצות למבנים האלו?

שירי77

New member
מה שהסבירו לי זה שהתמצית אינה

מכילה חומר רק אנגיה שמוצתה מהצמח (או מהאבן)? אני עדיין לא שמעתי על משיהו שהצליח לשמור אנגיה בבקבוק אבל לפי הכתוב פה ההומאופטים חושבים שהם המדענים של הדור הבא כי הם גילו מה שהמדע עוד לא גילה....

kanetil

New member
מספר אבוגדרו

ההגדרה של מספר אבוגדרו: מתוך YNET: מספר המולקולות בכמות גז שמשקלה בגרמים הוא כמשקלו המולקולרי של הגז (מוֹל) - קרוי "מספר אבוגדרו", והוא אחד מקבועי הכימיה: 6.0221367 כפול 10 בחזקת 23 גם אם תשימי מולקולה אחת של חומר במים מזוקקים - עדיין יהיה לך מים עם חומר נוסף (אולי המולקולה תתפרק למרכיבים שלה או משהו אבל זה כבר לא יהיה H2O נקי...) חומר לא נעלם, וקשה לי להאמין שמתרחשים שם תהליכים גרעיניים שיהפכו את המולקולה הזו למימן וחמצן... נ.ב. למהול מתחת למספר זה - כמו שאת יכולה לראות הוא מאוד מאוד גדול, תמיסה מהולה מודדים באחוזים - מקסימום 100%... :)

moran f

New member
חומר לא נעלם

אבל אם אתה מוהל שוב ושוב ושוב ומחלק כל פעם תגיע לכלי עם מולקולה אחת, נכון? עכשיו תמהל שוב ותחלק לשני כלים - בכלי אחד יהיו לך מים. ואני לא יודעת מאיפה מס' אבוגדרו נכנס לי לראש.

kanetil

New member
ואז זה לא משנה...

ואז זה לא משנה אם מהלת אותו מלכתחילה... נ.ב. קשה לי להאמין שמהילה מתבצעת עד כזו רמה, דמייני את כמות המים שתצטרכי כדי למהול ככה עשירית גרם של חומר!

moran f

New member
מה הקשר לכמות החומר?

אתה יכול למהול את זה בבערך כמה מים שתרצה - אם תרצה להישאר עם ליטר מים בסוף תצטרך יותר מים מאשר בשביל להשאר עם 10 מ"ל, לא? ואולי מישהו שמבין בהומיאופתיה יוכל להסביר לנו איך וכמה מוהלים? (אגב, מעשית גם אם לחומר יש פעילות מולקולה אחת ממנו לא תשפיע)

kanetil

New member
קשור או לא...

בואי נגיד יש לנו גרם של חומר, אנחנו רוצים למהול אותו עם מים ככה שיהיה לנו בסוף רק 10^10 מולקולות בתוך ליטר שלם של מים. בגרם יש לנו בערך 6 כפול 10 בחזקת 21 מולקולות (ממספר אבוגדרו), ז"א שנצטרך בקירוב 10 בחזקת 11 ליטר מים כדי למהול! 100,000,000,000 ליטר מים! סתם לשם השוואה - הצריכה השנתית של מדינת ישראל ב1995: 1,928,000,000 ליטר מים נשווה שוב: מהילה - 100000000000 ליטר מים ישראל - 1928000000 ליטר מים פי 50 מהצריכה השנתית של ישראל! (כדי להגיע למצב של מולקולה אחת תצטרכי פי 10^10) מרגע שיש לך תמיסה - להעלים את החומר זה כבר כמעט לא אפשרי... סתם קצת פרספקטיבה על סדרי גודל, אני יודע שזה לא באמת קשור...

kanetil

New member
תיקון טעות...

שכחתי שלושה אפסים בצריכה השנתית של ישראל, רשמתי בטעות במ"ק במקום בליטרים, זה לא משנה באופן משמעותי את מה שרציתי להגיד...

למעלה