עדיין בדיון...

kanetil

New member
אולי פתרון?

טוב, יכולות להיות כמה סיבות. בנוגע לתמציות צמחיות וכאלה יכול להיות תופעות כמו תגובות אלרגיות, חומרים רעילים באותו צמח ספציפי כתוצאה מסביבת הגידול וכו'. אפקט הפלסבו עובד גם לכיוון ההפוך: תני לבנאדם כדור קמח ותגידי לו שזה רעל הוא הרבה פעמים יתלונן על הרגשה רעה, חולשה וכאלה דברים. בנאדם שמאמין שמה שנותנים לו הוא לא תרופה יכול לקחת את זה לקיצוניות ולהתייחס לזה (באורך תת-מודע - לצורך אפקט הפלסיבו) כאל "עלול להזיק". זו לדעתי אחת הסיבות שמפסיקים את הטיפול במקרה של התנגדות או שאומרים שלבנאדם יש "אנרגיות שליליות" כלפי הטיפול - אחרת אותו אפקט פלסיבו שעוזר לעיתים יעבוד בדיוק נגד הטיפול ויזיק. אומרים שכדי לעבור כזה טיפול הבנאדם קודם כל צריך לרצות להבריא ולהאמין בטיפול, אני חושב שזה החלק המשמעותי - לא הנקודה הספציפית בזמן שבה הוא עובר את הטיפול.

miromiro

New member
תשובות חלקיות-

אבל לא ממש נוגעים בעניין, אם אין ממש באותן תרופות כמו שנטען פה, אז איך הן יכולות להשפיע לרעה? הסיבה היחידה עליה אני יכול לחשוב ואותה אני יכול לקבל זה שאדם עם בעיה ששם מבטחו בתרופה לא מתאימה ובעצם לא מטפל בה כראוי בעצם בעיתו מחמירה מעצמה ללא קשר לפלסבו והקשר הוא רק נסיבתי אך לא סיבתי. לא נאמר לאדם שהוא קיבל רעל אלא נעשה פה קשר טיפולי לכל דבר במטרה להייטיב ועם אמונה שכך הוא. ובכל זאת ה"פלסבו " מתגלה כחומר עם השפעה עוצמתית מאד מה שאותי לפחות מביא להנחה שלא בפלסבו מדובר, דוגמא נוספת מתן טיפול אלטרנטיבי ע"י מריחת תמציות לאנשים\ילדים בשנתם. ואופס המטופל מקבל טיפול בשנתו ומגיב אליו. פלסבו? לא נראה לי. ואני בהחלט לא פריק של הטיפולים אלא רק נוכחתי בהשפעתם והיא לא קטנה. להתראות

kanetil

New member
הבהרות (עדיין חלקיות בוודאי...)

בהקשר שלי לדיבורים על פלסיבו דיברתי בעיקר על טיפולים בהילינג - טיפולים שלמעשה לא נוגעים כלל במטופל ורק מתעסקים עם ה"אנרגיה" שלו. אכן, לא אמרת לבנאדם שנתת לו רעל, אבל הבנאדם משוכנע שהדבר לא יעזור לו - הרבה אנשים יגידו: מה שלא מועיל - מזיק. הדרך מזה למחשבה (שוב, גם אם לא באופן מודע לחלוטין) שהחומר מזיק - קטנה מאוד. בנוגע לתמציות (בשינה או בערות) באמת יש שאלות רבות - כבר ידוע שעובש הורג חיידקים (אנטיביוטיקה), עלי לענה (אם אני לא טועה) משמשים לאספירין. הטבע מאוד מגוון ויש בו מגוון עצום של חומרים, גוף האדם מכונה מאוד מתוחכמת שמושפעת מהרבה מאוד חומרים. יכול מאוד להיות שתמציות "אנרגיה" פשוט מכילות חומר נוסף המצוי בצמחים הספציפיים - חומר שעדיין לא ידועות למדע כל תכונותיו או שהוא עצמו לא נחקר כיאות. פירסמו בעיתונות על מחקרים שאומרים שמרק עוף זה תרופה מאוד חזקה (וכן, זה עיתון, הם יגידו הכל בשביל ריטיינג, בהזדמנות זו אני אשמח אם מישהו יביא את המחקר המקורי). בהרבה מאוד מ"תרופות סבתא" יש היגיון שלוקח למדע המודרני שנים לגלות אותו - אלפי שנים של ניסוי וטעייה לפעמים מוצאות משהו אמיתי אבל בהרבה פעמים הן נצמדות לתופעות שטחיות חסרות קשר. אתן כדוגמא לטיפול אלטרנטיבי (למרות שאני לא בטוח שזו ההגדרה) טיפול שניתן על ידי רב מסוים לצורך עזרה בפוריות האישה - אני לא זוכר בדיוק את הפרטים כי לא התעמקתי בזה בזמנו - אבל עד כמה שאני זוכר התברר שאכן במה שהוא נתן לאותה אישה אכן יש חומר (מדעי, מוכר וידוע) שמעלה את הפוריות בצורה מסוימת (אם אני לא טועה משהוא עם יותר ביציות בכל ביוץ) וכולם מאוד היללו את הרב כשנולדה לאותה אישה שלישיה אחרי שנים של עקרות ומן הסתם הכל מן האלוהים וכו' וכו' וכו'.

moran f

New member
גם זה קורה

בוודאי שיש מקרים בהם אנשיםן סומכים על התרופה שתתקן הכל ולא עושים עוד דברים שצריך (הסכרת היא שוב דוגמה טובה לכך). זה לא קשור לפלצבו. אם מורחים תמציות לאנשים ישנים הם לא יודעים שהם טופלו? זה נראה לי קצת לא אתי למרוח על אדם ישן דברים בלי לספר לו, ולא משנה מה הם הדברים האלו. אפקט הפלצבו הוא לא משהו נקודתי - בשניה שנותנים לי את הכדור אני מאמינה שהוא יעזור לי, אלא קשור לידיעה שבכלל מטפלים.

אנרגיה בבקבוק

הרעיון מבוסס על טיפול ברעלנים. השיטה טוענת שהרעלנים (חומרים רעילים הנמצאים בצמחים), יכולים לשמש כתרופות, אם משתמשים בהם במינון נמוך. מה הכוונה בנמוך? מכינים תמצית ומוהלים אותה במים, את מה שהתקבל מוהלים שוב במים, ושוב ושוב ושוב, עד שכביכול נשארת מולקולה אחת של הרעלן במים, המולקולה הזו אמורה להצליח לעשות את העבודה. עכשיו נשארה רק השאלה של האם זה נשמע לך אמין או לא?
כמובן שכשביקשו לחקור את הנושא, היו אנשים שדיווחו על הצלחה מדהימה והיו אנשים שדיווחו על כישלון חרוץ ואני טוענת שאם זה עושה לך טוב - אז סבבה, כל עוד זה לא מזיק

למעלה