כמה נקודות מהמדעים המדוייקים...
גם אני לא מאלה שקונים את כל נושא האנרגיות, אבל המון דברים מהעולם העתיק דווקא כן מסתדרים עם דברים חדשים שמתגלים, מי יודע? אולי יום אחד נמצא כי זה נכון דווקא... ובקשר לשאלה שלך לגבי אנרגיות - אנרגיות אפשר לאגור בהרבה מאוד צורות ולמעשה רובן אגורות בצורה כזו: אחד מעקרונות תורת הייחסות זה שמסה היא למעשה אנרגיה (E=MC^2) ז"א שאנחנו יכולים להפוך מסה רגילה לגמרי - כל חומר שנמצא סביבנו - לכמות אדירה של אנרגיה (למעשה זה העקרון שעליו פועל כל נושא הגרעין - פיצוץ גרעיני, כור גרעיני, היתוך גרעיני וכו') (התהליך גם עובד הפוך - המון המון אנרגיה אפשר להפוך למסה) אבל קשה לי להאמין שבזה מדובר במקרה הזה... עוד אופציה שקיימת זה אנרגיות האצורות בתגובות כימיות פשוטות (אנרגיות חום/אלקטרומגנטיות (אור) וכו') הדוגמאות הפשוטות הן שקיות חימום (כמו בצבא) או סטיקלייטים שנדלקים כאשר שני חומרים מתערבבים. עוד אופציה זה מגנזין אשר כשהוא מתרכב עם הלחות שבאוויר/מים הוא נדלק ומשחרר המון המון אור. לא חסרים כאלה חומרים שיגיבו עם הרבה דברים אחרים אפילו עם מלחים שנמצאים באופן טבעי בעור (את בטח מכירה כל מני שמני עיסוי שמתחממים במגע עם העור) - חשוב לזכור שגם חום זה אנרגיה וועל ידי שינוי טמפרטורה חיצונית אפשר להשפיע רבות על הגוף פנימה (לדוגמא - טבילת הפנים בלבד במים קרים מורידה באופן כמעט מיידי את קצב פעימות הלב - תופעה שצוללנים חופשיים משתמשים בה המון). אופציה נוספת היא נוגעת יותר לתחום הביולוגיה - גם התאים שבגוף שלנו שומרים את האנרגיה אותה הם צריכים לשימוש זמנים בצורת מולקולות גדולות הקרויות ATP (למעשה זה מולקולה גדולה שכשמפרקים אותה משתחררת אנרגיה - כמו שאמרתי בפסקה הקודמת - שבירת קשר כימי = אנרגיה) ייתכן וקיימת איזו דרך לסנתז מולקולה זו, לערבב אותה עם נוזל ולהביאה ישירות לתאים. אין לי מושג, לא שמעתי על זה אבל אני לא מבין כל כך בתחום. אפילו אנרגיה חשמלית ניתן לאגור באמצעות כלי מאוד פשוט שנקרא "קבל", קבל כזה נמצא אפילו בכל מכשיר חשמלי שסביבנו והוא אחד מרכיבי החשמל הבסיסיים ביותר בכל מעגל חשמלי. שימי המון קבלים טעונים בבקבוק ויש לך בקבוק עם אנרגיה חשמלית מוכן. למעשה גם סוללה "אוגרת" אנרגיה חשמלית שנפלטת כתוצאה מפעילות כימית. יש עוד המון דרכים לאגור אנרגיות וכמעט לכל סוג אנרגיה כלי מתאים לאגירה, ומכול "כלי" שכזה יש דליפות זליגות וכו' אבל בעיקרון כל אנרגיה ניתנת לאגירה - העניין זה רק שאלה של כמות, יעילות, זליגה החוצה וכו' נראה לי שהבעיה העיקרית פה היא לא "להכניס אנרגיה לבקבוק" אלא להגדיר מהי ה"אנרגיה" הזו. אני לא חושב שאנחנו מדברים פה על אותה אנרגיה, האנרגיה של מדעים מדוייקים (ובעיקר תחום הפיזיקה שממנו אני בא) היא בעיקר כלי לחישוב כל מני תהליכים - מעיין עקרון אשר עולם הפיזיקה עובד לפיו (שאיפה למינימום אנרגיה ועקרון הפעולה המינימלית). כשמישהו יביא מדידות מדוייקות של האנרגיה הזו, מדידות מהימנות שניתן לחזור עליהן שוב ושוב (וזה דבר שמשום מה עדיין כנראה לא הצליחו להשיג) - אזי ניתן יהיה לחקור את האנרגיה, לאפיין אותה ובהתאם גם להחליט על הדרך הטובה ביותר לאחסן אותה. מקווה שעניתי... (עוד נושא שמציק לי זה למה האנרגיות בגוף "לא מאוזנות" אבל זה כבר נשאיר לרופאים שיענו...)