עדיין בדיון...

freearth10

New member
תשובה אנרגטית

שלום לכם, עד לפני כמה שנים חשבתי בדיוק כמוכם ואז התחלתי ללמוד קנסיולוגיה חינוכית בכלל רק בגלל תרגילי המוח ולאט לאט נשאבתי לתחום האנרגטי. עם תוצאות אני לא מתווכחת! אז זה התחיל מזה שאדם שצאקרה מסויימת אצלו יצאה מאיזון הניח על המקום צבע מסויים - תוך כמה דקות היד שלו התחזקה להפליא (בקנסיולוגיה מאבחנים דרך שרירי היד: שריר חזק - יש איחוד גוף-מוח, שריר חלש: אין איחוד גוף מוח ויש בעיה). אותו הדבר קרה לא רק פעם אחת. לאחר מכן נחשפתי לאנרגיית הצליל וזה חזר על עצמו. ותמציות באך וקריסטלים עושות באדם שינויים ברמה הרגשית והפיזית גם יחד. את הקשר בין קונפליקטים קוגניטיביים ורגשיים לבין עמידותה של המערכת החיסונית בפני מחלות גילה ד"ר באך.כאשר אדם חווה, חרדה, פחד, דכאון וכו' הדבר גורם לחוסר איזון אנרגטי וזה משפיע על הגוף הפיזי ולכן איזון אנרגטי יש בו כדי להשפיע על הבטחון שתורם את חלקו בהבראה. התמציות מציפות את הגוף בויברציות של תמציות פרחים/קריסטלים שלהם זקוק הגוף לאיזון האנרגטי וגורמות להבראתו. מאיה

SpiceMan

New member
אתם כותבים את הטקסטים שלכם לבד ..

כי ה"אני מאמין" שלך ושל ערית פרידמן מזכירים לי טקסט שנכתב ע"י מחשב - משפטים בנויים נכון חבירית אבל חסרי כל היגיון.

אנשי הרפואה המשלימה ואנשי המדע-

מדברים בשפות שונות. האותיות אותן אותיות והמילים אותן מילים אבל השפה אחרת. אני מבינה את מאיה מצוין ואני גם רואה שאמרנו דברים שונים . לך זה נשמע אותו דבר כמו שלי כל מי שידבר יפנית יישמע אותו דבר. לכן גם אין סיכוי שאני אשכנע אתכם. (אגב אני מבינה את השפה שלכם כי דברתי בה פעם.) אז השאלה למה אני בכ"ז כותבת ומגיבה פה- כי אולי ביום מן הימים מישהוא מהפורום ילך לרופא (מערבי - מדעי) שלא יוכל עזור לו, ואז כדאי מאד לנסות סוגים אחרים של ריפוי ש"עובדים" ולא חשוב בכלל אם מאמינים בזה. מניסיוני-זה עובד גם כשלא מאמינים וגם כשלא יודעים שלוקחים את התרופה. בברכה עירת

netzach

New member
האם יש לך איזשהו סימוכין?

משהו? איזה מחקר מדעי? ציינת שהדבר נבדק, איפה זה פורסם? ברור לך למשחקי המילים רק גורמים להגברת התחושה שכל זה בולשיט אחד גדול.

שירי77

New member
לדעתי זה לקוח מתוך ספר הקורס

כל המטפלים הרי למדו קורס ברפואה משלמה ושם יש ספר וממנו כולם מעתיקים. אם תבדקו באתרים שונים בנושא תווכחו לדעת שבכולם כתוב בדיוק אותו דבר. אין כמעט ניסוחים טובים של מפאים וכשיש נסיון לכזה אז המשפטים, בנוסף להיות חסרי כל הגיון גם אינם בנויים נכון תחבירית.

שירי77

New member
גם אתם קיבלתם כתמורה לדיון מסר

פרסומי של מר שלומי הנודניק? חצוף משהו, לא?!

freearth10

New member
אם תסביר

מה לא הגיוני, אוכל אולי לנסות להסביר זאת קצת אחרת. מאיה

moran f

New member
אני לא Spiceman, אבל בכל זאת

אפשר לשמוע קצת על ההגיון שעומד מאחורי אבחון ע"י שרירי הידיים? תוך כמה זמן רואים התחזקות של השריר? מספיק מהר כדי להיות בטוחים שזה מה ששמו שהשפיע או שיש סיכוי שהאדם פשוט חיזק את השריר? אגב, הקשר בין סטרס למחלות הוא לא משהו מאוד אלטרנטיבי... גם ברפואה מודרנית/קונבנציונלית/מערבית מלמדים שסטרס קשור לתחלואה.

freearth10

New member
ברצון../images/Emo3.gif

היי מורן, כאשר נותנים לבן אדם גרוי (מילולי, או בלתי מילולי) לדוגמא מראים לו תמונה של ילד עצוב, או אומרים לו לחשוב על מקרה עצוב - שרירי פרק היד יחלשו. עצב - זה דבר שהמוח רוצה למנוע מאיתנו מלזכור ולכן הוא שולח הרבה מאוד אנרגיה ודם לשרירים הארוכים שהם בעצם שעוסקים בתקיפה או בבריחה ומשאיר את שריר פרק היד (שריר קצר) חסר אנרגיה. לעומת זאת אם נראה לאותו אדם תמונה של ילד צוחק - יש איחוד בין המוח לגוף ולכן היד נשארת חזקה. שרירי פרק היד הופכים למכונת אמת. באותה הדרך ניתן לבדוק תזונה שמתאימה לאדם, או כזו שגורמת לו לאלרגיה. ניתן לבדוק איזו טכניקה תקל על המתח הרגשי שנוצר, ניתן אפילו למדוד את אחוזי המתח השלילי ואת אחוזי המוטיבציה שיש לאדם לעסוק בנושא. בקנסיולוגיה עובדים כל הזמן על אבחון הבעיה-נטרול המתח-עיגון הנטרול-חיפוש אחר מקור למתח נוסף...כשהמתח נוטרל - היד מתחזקת. השאלות יכולות להעשות חרישית או בקול רם ולאיש מקצוע טוב יש את הדרכים שלו לבדוק האם תשובת השריר היא בגלל מתח בכתפיים,בגלל חוסר איזון שהטיפול העלה בגלל נגיעה במקום שכואב, בגלל צורך בשתיה או כל סיבה אחרת. אני לא זאת שאמרתי שהקשר בין מתחים רגשיים לפיזיים זה משהו שאני המצאתי. זה דבר ידוע! אני גם לא מרפאה אף אחד. אני יכולה להוביל את האדם אל המקום ששם יש בעיה. זו הבחירה של האדם לבחור לטפל בבעיה או לא. כל מה שאנחנו עושים זה מרפים את הגופנפש, כדי שהגוף יוכל לטפל בעצמו. מאיה

moran f

New member
מעניין...

אבל עדיין, איך יודעים שזה לא משהו שהאדם עושה באופן מודע? לא אמרתי שאמרת שאת המצאת את הקשר בין מתחים רגשיים ובעיות פיזיות.

freearth10

New member
מסתכלים, שואלים, מרגישים

מאחר שהשאלות נשאלות בצורה חרישית,המטופל לא יודע מה שואלים ולכן הוא לא יודע איך להגיב כי שאלה ניתן לשאול בצורות שונות: 1. האם הבעיה היא.....(שריר חזק) 2. הבעיה היא... את התשובה אני מבקשת בשינוי בשריר (שריר חלש). אבל קורה גם שהגוף מוטש ולא עונה יותר ורואים את זה. רואים את ההתקשחות באזור הכתפיים. בצורת הנשימה, בפנים ואז בודקים אם יש תקשורת. ולפני שממשיכים קודם משחררים את האדם ורק אחר כך ניתן להמשיך לעבוד. וזה אכן תחום מאוד מעניין. מאיה

1100F

New member
את כותבת:

"התמציות מציפות את הגוף בויברציות של תמציות פרחים/קריסטלים שלהם זקוק הגוף לאיזון האנרגטי וגורמות להבראתו" האם את יכולה להסביר מה זה ויברציה? האם את יכולה להסביר מה זה אנרגיה?

מחקרים על רפואה משלימה

ןלמטה הערה, על המצפן של קולומבוס... "רפואה משולבת" הנו עיתון בלתי תלוי, העוסק בתחומי הרפואה המשלימה והמונעת ומופץ חינם מדי חודש לכ- 10,000 אנשי מקצוע בתחום הרפואה, המקצועות הפרה-רפואיים והרפואה המשלימה ובעלי עניין אחרים, באמצעות פקס או דואר אלקטרוני. ... תכניו מלוקטים מתוך מאגרים רפואיים איכותיים המוגדרים כ- Evidence Based Medicine - EBM ומעובדים על ידי מערכת מקצועית הכוללת רופאים ועוסקים בעלי ניסיון בתחומים הרלוונטיים. "רפואה משולבת" מופץ במקביל בשלוש מהדורות ממוקדות נושא (פנימית, ילדים, נשים) המיועדות לאוכלוסיות יעד שונות. ... המערכת: מנכ"ל - ד"ר שי פינטוב, עורכת - ד"ר דינה ראלט חברי המערכת המייעצת: ד"ר א. גרינברג - רפואה סינית ותזונה, ד"ר מ. וינקלר - צמחי מרפא, ד"ר ר. מרקוביץ - הומאופטיה, ד"ר ד. קרת - נטורופטיה, ד"ר ע. שפירא - כירופרקטיקה. קריאה מהנה. אה, כן, המצפן של קולומבוס... כשקולומבוס יצא לחפש את הדרך המערבית להודו, היה לו מצפן - אבל לא היה לו מושג איך מצפן עובד. לא ידעו אז על שדות אלקרו-מגנטיים - מי שניסה להסביר את המצפן, דיםר על "השד מהדרום" ו"השד מהצפון" שמשתמשים בכישוף כדי למשוך אליהם ברזל שספג מכת-ברק. היום אנחנו יודעים איך מצפן עובד, ובעצם כבר לא צריכים אותו כי יש GPS - אבל בלי מצפן, קולומבוס לא היה מגיע לאמריקה. ברפואה המשלימה משתמשים בטרמינולוגיה לא מדעית, כדי להסביר תופעות שהמדע לא ממש מתייחס אליהן. בעוד 100 שנה, סביר שחלק מהרפואה האלטרנטיבית יהפוך לסטנדרט וחלק אחר ייזרק; לדוגמא, כבר היום משתמשים בדיקור סיני ו/או היפנוזה במקום הרדמה בטיפולי שיניים וניתוחים. ועדין, למרות שמשתמשים בכלי הזה (דיקור/היפנוזה), אין הסבר מדעי שלם לשאלה פשוטה אחת: איך זה עובד. יש תיאוריות - אבל יש בהן הרבה חורים. סבלנות - גם לרפואה המשלימה יגיעו ג'פרסון, פאראדיי, ניוטון, איינשטיין... סבלנות

עוד מאמר ששווה לקרוא, בנושא קרוב:

"ספחת משלימה מאת ליטל שטיינגרט, "הארץ" חולי פסוריאזיס מרבים לפנות לרפואה המשלימה. מחקר שבדק למה הם עושים זאת ומה התוצאות - העלה ממצאים שנודעת להם חשיבות גם בשביל רופאי עור המטפלים בחולים אלה" ממליץ להגיע עד לפסקא האחרונה. למי שיודע כמה זמן רופא-עור ממוצע מקדיש למטופל ממוצע, לא יהיה קשה להבין איך הם לא מדברים על רפואה משלימה

ailag

New member
-=-=-

אמנם לא בנושא פסוריאזיס אלא בנושאים של מה בכך, אבל חשבתי להשוות: הלכתי לרופאים רגילים. הלכתי לרופאה הומיאופתית. (היתה לי בעיה שהרפואה הרגילה לא הצליחה לזהות) הרופאים הרגילים בדקו אותי יותר זמן ומיותר בחינות. הרופאה ההומיאופתית רק דיברה איתי. הרופאים הרגילים וידאו שבאמת, גם אם הם לא מזהים את המחלה, אין שם דבר מסוכן (זה היה לחץ בגרון ולא הייתי לגמרי בטוחה שהוא לא יפריע לנשימה). הרופאה ההומיאופתית לא. הרופאה ההומיאופתית נתנה לי כדורים שכנראה היה בהם משהו, כי הם החריפו את הסימפטומים מאוד (בצורה שאינה מכוונת, אחר כך היא התנצלה והסבירה בערך כך : "לא ידעתי שאת מהטיפוסים שמקבלים כאב ראש כשמבזיקים מול עיניהם אור חזק ומכבים מספר פעמים. אחרת לא הייתי נותנת לך את התרופה" . וול דה! --באותו יום שלקחתי את התרופה קיבלתי פנס חזק במיוחד, ולא ידעתי אם ההרגשה הרעה היתה בגללו או בגלל התרופה)

שירי77

New member
נחמד לתפוס טרמפ על מחלות כרוניות

שאין להם מרפא. במקרה אני מכירה את הנושא מקרוב. כל השיטות ההומאופטיות שנוסו עד כה גרמו להקלה בטווח הקצר ולהחמרה בטווח הארוך !!!!!!!!!!! דווקא במקרים כאלה רצוי מאד להזהר. הקשקוש הזה שאומרים ההומאופטים- זה לא מסוכן זה מצמחים זה אמירה חסרת אחריות ויכולה לגרום לנזקים רבים אצל המטופל (כאן בד"כ בא ההסבר- לא משתמשים בחומר מהצמח אלא רק באנרגיות המופקות ממנו...) אני מזכירה למר כפרי היקר (שאגב דואג לפרסם את עצמו בכל הזדמנות) שסמים קשים מאד מקורם צמחי!

moran f

New member
לא בהכרח

אם כבר, הומיאופתיה גם עוזרת מאוד בדברים כמו אלרגיות - דברים שבאים ונעלמים גם בלי שום טיפול. הרבה אנשים מייחסים את ה"החלמה הפלאית" להומיאופתיה. ואני לא אומרת את זה כנסיון להוכיח שבהומיאופתיה אין כלום (למרות שאישית אני לא מאמינה בזה, עד שיראו לי הוכחות מדעיות). יש גם הרבה תרופות קונבנציונליות ממקור צמחי, מה הפואנטה שלך?

kanetil

New member
ציאניד לדוגמא הוא צמחי...

היתרון בחומרים "סינטטים" ולא "טבעיים" זה שאנחנו יודעים מה יש בפנים - כי אנחנו שמנו את זה. על חומרים "טבעיים" אנחנו לא תמיד יכולים לדעת הכל - במיוחד כי הרבה דברים תלויים בדיוק בסביבה בה הצמח גדל או שהם בכמויות מאוד קטנות שקשה למדוד.

שמח לראות שאני מפורסם ../images/Emo13.gif

לא שמעתי הומיאופט אומר "זה לא מסוכן זה מצמחים". כן שמעתי הומיאופטים אומרים שטיפול לא נכון בהחלט עלול להזיק. שמעתי אותם דברים גם ממטפלים ברפואה סינית, שיאצו, רפלקסולוגיה ועוד. יש נטיה להתייחס לכל מה שקשור לרפואה אלטרנטיבית כאל "ההומיאופטים האלה". כדאי לבדוק על מי מדברים, לפני שמדברים. כל השיטות ההומאופטיות שנוסו עד כה גרמו להקלה בטווח הקצר ולהחמרה בטווח הארוך !!!!!!!!!!! יש לך מחקרים להוכיח את זה? ולמען הסר ספק: אני לא הומיאופט ולא מטפל בצמחים מכל סוג שהוא.

למעלה