עדיין בדיון...

netzach

New member
חותם על כל מילה

אמונה זה בסדר גמור - רק אל תבקשו מהמדע שיתן לזה הכשר.

freearth10

New member
ואני מדברת רק על מקרים ספציפיים,

כי אני רואה כל אדם על מכלול כל בעיותיו. ולי אין שום קנה מידה להשוות בין שני התחומים כי אני לא עובדת על סימפטום מסויים. בתחום בו אני מטפלת,קנסיולוגיה, אנחנו מנטרלים את המתח השלילי. אז גם אם הבעיה הפיזית לא נפתרה, אין עוד מתח מסביבה, מתח שעוצר את התנועה, הרגש והמחשבה. לפני 4 שנים עמדתי בפני קיבוע הקרסול בגלל שאין לי בו עוד סחוס כלל. וכל צעד וצעד גרם לכאב ששיבש לי את כל החיים: נמנעתי מללכת, לכן גם שמנתי, הרגשתי כבדה, חלשה,והייתי כל הזמן רק חולה. כשרק התחלתי ללמוד קנסיולוגיה עוד הרבה לפני שמישהו טיפל בי הכאבים ברגל הלכו ופחתו. היום אני הרבה יותר אנרגטית,הולכת מהר יותר, יציב יותר, אני הרבה יותר רגועה, הרבה יותר מאושרת, הרבה פחות חולה. והסחוס? לא, לא צמח פתאום ולמרות שכל צילום רנטגן יראה בדיוק את אותו המצב כמו אז לפני 4 שנים, אף אחד לא יכול להתווכח איתי ולאמר לי שאני לא במצב הרבה יותר טוב ממה שהייתי אז. סטטיסטית - כלום לא השתנה, אבל ספציפית כל החיים שלי השתנו! עוטפת את כלכם בהמון אור ואהבה,
מאיה

kanetil

New member
סטטיסטית

אז בואי נוסיף עוד מילה לעולם המושגים שאנחנו לא מסכימים עליו שמכיל בינתיים את המילה "אנרגיה" וזהו. כנראה שאנחנו לא מסכימים לגבי המשמעות של "סטטיסטית". כי "ספציפית" כלום לא השתנה. את לא "סטטיסטית". ונכון, כל החיים שלך השתנו, סביר מאוד ואמיתי מאוד ונכון מאוד, אבל זה יכול לנבוע גם מאלף ואחד דברים אחרים, לך - ספציפית - זה עזר, יש אנשים שחטפו התקף לב וזה הכניס להם את כל החיים לפרופורציה והחיים שלהם מאחריו היו הרבה יותר טובים - זה סיבה להמליץ לכל בנאדם לחטוף התקף לב? לא! כי התקפי לב גורמים יותר נזק מהשינוי (החיובי) שהם מעוררים בחלק מהאנשים, איך אנחנו יודעים את זה? ממחקרים ומחקרים ומחקרים. מה שנכון לך לא בהכרך נכון לגבי, מה שנכון לעוד אחוז גבוה מהאנשים - אני אופתע אם לא יהיה נכון לגבי. כשאני לוקח את התרופה שלי אני רוצה לדעת שהיא עובדת סטטיסטית על רוב האנשים שלקחו אותה, לא ספציפית על אחד!

שירי77

New member
הכל נכון ולכן לדעתי הכל כאן ...

תקראו לזה איך שאתם רוצים, תרגישו ידיים, תטפטו טיפות של אנרגיה, תעבירו חשמל או תיוולדו מחדש, הכל שיטות פסיכולוגיות שמתבססות על אמונה. סימפטומים רבים (בעיקר אלה שהרפואה המשלימה מתהדרת בריפויים: מתח, לחץ, חרדה, דכאון וכמובן חלק מהתופעות הפיסיות יותר כגון כאבי בטן וראש) הם כולם תסימנים עם השפעה פסיכולוגית שיכולים לעבור ע"י שלוות הנפש של האדם (החולה). אחד בוחר ללכת לכיוון הדת או הקבלה ואחר בוחר ללכת לכיוון ההומאופטיה, לדעתי זה היינו הך, השפעה פסיכולוגית ואמונה ותו לא. לכשעצמו זה בסדר גמור אבל למה "למכור" לאנשים בולשיט כמו: האנרגיה המופקת ממי מעינות נשמרת בבקבוק בתוך נוזל משמר מיוחד.... אם כבר בחרתם בשיטה כל כך רוחנית למה צריך לחבר את למשהו שנשמע מדעי???? הרי מי שמבין אפילו מעט במדע מבין שזה גיבוב של שטויות חסרות הגיון! מה גם שיש כאן הקלות (בדיוק כמו בדת) אם בדת אומרים שאסור להדליק אור בשבת אבל אפשר לשים שעון שבת שיעשה את העבודה במקומנו, כאן צריך להשתמש במימי המעיין הספציפי הנמצא בצפון אנגליה (או לא יודעת איפה) אבל אם אין אז אפשר להשתמש במים מזוקקים או אפילו מים מינרלים (יחי ההבדל הזניח בין השנים)!!! הרי זה לא הגיוני.

../images/Emo39.gif לא צריך להאמין בזה...

אני לא בעד "למכור" לאף אחד שום דבר שלך תדע מאיפה המים המסויימים שבבקבוק הגיעו בכלל. אבל אתם נורא מזלזלים פה! נכון שקשה לקבל את זה, אבל מה זה האנטי הזה??? עובדה שזה עובד! עובדה שזה משפיע! וכמו שכפרי אמר פה- גם המדע התחיל כמשהו שאף אחד לא היה בטוח בו, "גם לרפואה המשלימה יגיעו ג'פרסון, פאראדיי, ניוטון, איינשטיין...". יש דברים שהמדע עדיין לא בדק, ויש גם דברים שלמדע הרגיל אין כלים מתאימים בשלביל לבדוק אותם. ואמונה לא צריך בשביל זה. צריך רק קצת לצאת מהמחשבה של- אם זה לא עבר מחקר מדוייק שהתפרסם באיזה עיתון מדעי מפורסם- אז זה לא עובד! קחו לדוגמה אבנים וקריסטלים- בשביל להיות מושפע מהם לא צריך להאמין ש"לאבן הזאת יש תכונות כאלה וכאלה", אבן משפיעה על אדם מסויים גם אם הוא לא יודע בכלל שהיא שם! והיה ניסוי קטן (אל תשאלו אותי מאיפה זה כי אני באמת לא זוכרת) שנתנו לכמה כלבים במשך שבוע/שבועיים לשתות רק מיים שבתוכם לפני זה הושרה קוורץ. מין הסתם הכלבים לא ידעו
אחרי השבוע/שבועיים נתנו להם מיים רגילים- והכלבים לא רצו לשתות. כניראה שזה בגלל שהרגישו בהבדל. גם טיפול רפואי רגיל לא יצליח אם המטופל לא ישתף פעולה ולא יתן לזה סיכוי. אני למשל למדתי רייקי. ועובדה שמתי שאני עושה למישהו רייקי הידיים שלי נמשכות מעצמן לאזור מסויים. עשיתי למשל לאמא שלי רייקי- והיא לגמרי לגמרי לגמרייי לא מאמינה בזה וקוראת לזה שטויות. עשיתי לה בברך ימין, אחרי כמה דקות עברתי לרגל שמאל ופיתאום לא הרגשתי כלום, שוב חזרתי לברך ימין והרגשתי ששם באמת הבעיה (היא רק אמרה שהבירכיים כואבות). היא בכלל בזמן הזה דיברה בטלפון ולא התייחסה אלי, אחר כך שאלתי אותה איזו ברך יותר כואבת, והיא ענתה שברך ימין! שם גם אני הרגשתי הרבה יותר! כשעשיתי רייקי לאבא שלי הוא בכלל הלך לישון ואני ישבתי לידו. הוא לא ידע כמה זמן טיפלתי בו או מה בכלל עשיתי. מה שכן- היד נורא כאבה לו מיום לפני זה ניראה לי, כשהוא קם- לא כאב לו יותר! ונתתי לו ללכת עם איזו אבן בימים שאחרי, והכאב גם בכלל לא חזר!!! וזה שני סיפורים קטנים שלי רק על אבנים ורייקי, יש עוד מיליון סיפורים. אז דיי להיות כל כך אנטי נגד זה, זה לא משהו שהומצא היום, זה כבר קיים כמה מאות שנים (אם לא יותר). ואין צורך להאמין בזה. אני לא בעד כל העיניין המסחרי של זה, כמו הדוגמא של המיים הקדושים וכאלה, אבל גם במדע יש שטויות כאלו, קחו לדוגמא את כל ההבטחות המטומטמות על קרמים קוסמטיים. מצטערת אם יצא ארוך

טל ר

New member
אכן צריך לשמור על ראש פתוח

ולשני הכיוונים. אם עדיין אין מחקרים שמוכיחים את זה - זו לא ראיה לכך שזה אינו נכון. אך זו גם אינה ראיה לכך שזה נכון.

netzach

New member
מילת המפתח "עובדה"

"עובדה שזה עובד..." באמת ?????? תראו עובדות!!! בזה המדע מטפל!!! אם בשביל "לראות" עובדות אני צריך "ראש פתוח", אז אלו אינן עובדות!

moran f

New member
ממש לא נכון

גם ברפואה המערבית יש הרבה התייחסות לשינוי אורח החיים. דוגמה מובהקת לכך היא סכרת - לאנשים שנמצאים במצב של "קדם סכרת" (מצב שיש לו קריטריונים רפואיים) ממליצים קודם כל על שינוי אורח החיים (אני לא יודעת אם כל הרופאים או חלקם) ורק אם זה לא קורה או לא מספיק מתחילים בטיפול תרופתי. בנוסף לכך, גם בטיפול תרופתי היענות החולה חשובה מאוד. יכול להיות רופא מופלא שיאבחן את המחלה בדיוק וירשום את התרופה הנכונה והכי מתאימה, אבל אם החולה לא ימלא אחר ההוראות כלום לא יעזור. ויש פרמטרים - האם החולה הבריא או לא.

ailag

New member
לא ממש

הרפואה המודרנית לא מנסה לשכך את כאבי הבטן אלא אכן לטפל במקורם. לא שמעת אף פעם על מישהו שהיה בבית חולים בגלל מחלה? יכלו לסמם אותו ולשלוח אותו הביתה, אבל הרפואה מטפלת בבעיה ולא בסימפטום, כפי שהעללת עליה. לעומת זאת, כשאנחנו מתמקדים בבעיה ולא בגוף כולו (הרי תסכימי איתי שכאבי בטן בדרך כלל לא קשורים לברכיים למשל, ואם הם כן אז יש ספרים, רופאים ומחקרים שמדברים על הקשר הזה) רופא יכול להתמקצע בנושא. רופאים הומיאופתיים אינם מקצוענים כמו רופאים רגילים, כי אי אפשר ללמוד על כל הגוף לעומק. כמו שאמרו לך, גם הרפואה המודרנית מדברת על אורח חיים. את פשוט לא יודעת מספיק עליה כדי לשפוט.

טיפול בסימפטום, טיפול במקור הבעיה

שוב, בעיה בהגדרות. אדם חוטף דלקת גרון. מקור הדלקת - חיידק (רק לצורך הדיון). אז איך זה שיש כאלה שלא נדבקים כמעט אף פעם, ויש כאלה שנדבקים מכל דבר, גם אם הם בני משפחה אחת וחשופים לאותם חיידקים? כי לאחד מערכת חיסון יותר חזקה, ולשני יותר חלשה. בעיני הרפואה המערבית, הגורם למחלה הוא החיידק. בעיני רוב השיטות ששאני מכיר ברפואה האלטרנטיבית, חולשת מערכת החיסון היא המחלה - היא היתה שם לפני שחלית, ותהיה שם אחרי ש"תבריא", והיא זו שבה צריך לטפל. לפי הגישה הזו, החיידק הוא כמו הגנב שנכנס דרך החלון הפתוח, והטיפול בו - אנטיביוטיקה, שוב רק לצורך הדיון - לא יסגור את החלון הפתוח.

ailag

New member
הרפואה המערבית

גם תתייחס לחוזק מערכת החיסון, אם תצליח למצוא דרך לשפר אותו. מן הסתם יש מחקרים על זה, אבל אם מחקרים לא מצאו דרך לשפר את מערכת החיסון אין טעם שרופא משפחה יזהה מחלה כ"מערכת החיסון שלו חלשה יותר, ולכן הוא חולה יותר ממישהו אחר" כי לא יהיה שום דבר לעשות עם זה. למה שמוצאים תרופה, עושים גם אבחונים. למה שלא מוצאים תרופה, עושים מחקרים. אתה חושב שבאמת באת וגילית לרפואה, שהיא מדע שקיים שנים רבות, שמערכת חיסון חלשה גורמת ליותר מחלות? או שנחמד יותר כשיש מערכת חיסון חזקה? אגב, לשיטתך הרפואה המערבית לא תאבחן אף אדם כחולה איידס, כי היא לא מכירה בכשלים חיסוניים.

רענן2

New member
גליה

נחמד שאת מאמינה במה שאת כותבת, אבל נראה שאת לא לומדת או עוסקת בתחום רפואי או פרה-רפואי. המציאות, מה לעשות, קרובה הרבה יותר למה שדוד מתאר. כל מה שאני הולך להגיד עכשיו הוא כמובן בהכללה, אבל הכללה נכונה. רופאים מערביים יתעסקו בד"כ בכיבוי השריפה, יראו בעיות שונות ותחומים שונים כנפרדים, ויתעסקו בתחום בו הם מומחים. החלק ברפואה המערבית שעוסק ברפואה מונעת, אורח חיים בריא ומאוזן, הוא אפסי, הן מבחינת התמחויות ואנשים שעוסקים בכך והן מבחינת תקציבים. גם המחקרים מתמקדים בעיקר בפתרונות למחלות מסוימות, והרבה פחות באורח החיים המעודד היווצרות המחלות (ומדובר כמובן לא רק במע' החיסונית). אני אומר לך את זה כמי שעוסק גם בנושאים רפואיים, ודי הרבה, ורואה בעיקר את הצד הקליני והמחקרי של המטבע. נימת הזלזול שלך ברפואה האלטרניטיבית נובעת כנראה משילוב של חוסר היכרות וחשיפה לסוג אחד של חשיבה, החשיבה המדעית המערבית המודרנית. בלי לזלזל באופן חשיבה זה, הוא רחוק מלהסביר את כל התופעות בטבע. הערתך על איידס מוטעית מיסודה - איידס גורם לסימפטומים שונים (דרך מנגנונים ומזהמים שונים) שיריצו כל מטופל לרופא שלו, כולל חשש מוצדק לחייו. הכשל החיסוני הוא רק הסיבה הראשונית. זהו, בקיצור. צריך ללמוד למבחנים... לסיום שתי הערות: 1. אל תקחי שום דבר אישי כמובן... 2. גילוי נאות: אני מכיר קצת את דוד כפרי מהעולם האמיתי, כן, זה שמחוץ לאינטרנט. (פעם ראשונה שאני פוגש אותו בעולם הוירטואלי. היי! אני חושב שגדלנו באותו מקום...)

רענן2

New member
בהחלט

הולך וגדל, כמו גם כמות הרופאים המודעים ליתרונות הרפואה המשלימה (וחלקם אף עוסקים בה) ומוסדות הבריאות השונים המקבלים לתוכם כמטפלים אנשי רפואה משלימה מתחומים שונים. הרבה מהמחלות הקשות שאנו מתמודדים איתם - קל הרבה יותר למנוע מאשר לטפל בהן או לרפא אותן. זה כמובן נכון לגבי איידס, מחלות לב וכלי דם, שבץ מוחי, ולדעתי גם סוגים רבים של סרטן. אם רק העולם הרפואי היה מקדיש מאמצים רבים יותר לאורח חיים בריא, תזונה, פעילות גופנית, איזון ובריאות מנטלית...

moran f

New member
בלי שום קשר לרפואה משלימה

בשביל להבין שרפואה מונעת עדיפה על טיפול צריך להאמין ברפואה משלימה?

רענן2

New member
נכון

זה לא בהכרח קשור, רק הוספתי עוד קצת להודעה הקודמת שלי.

נקודה שחשוב להבין:

רופאים הם בני-אדם. מערכת הבריאות נבנתה ע"י בני-אדם. בני אדם לא מושלמים. מערכת הבריאות לא מושלמת. לרופא-משפחה ברפואה הציבורית בישראל יש 10 דקות לאדם, בהן הוא צריך להקשיב לתלונה שלו, לקרוא את התיק הרפואי שלו, לתשאל אותו, לבדוק אותו גופנית, לתת אבחנה מבדלת, להפנות אותו לבדיקות נוספות ו/או להציע טיפול, לדבר איתו על חשיבות הפעילות הגופנית, לדבר איתו על חשיבות התזונה הנכונה, לדבר איתו על חשיבות הפסקת העישון, לדבר איתו על חשיבות ההיגיינה, לדבר איתו על חשיבות החיסונים לקראת החורף, לדבר איתו על (רשימה של 28 פריטים שעל כולם אמור כל רופא-משפחה לעבור עם כל חולה בכל פגישה)...
אין שום סיכוי להכניס את כל זה ל-10 דקות. ברור שהרפואה המערבית מכירה בחשיבות הרפואה המונעת - אבל המציאות היא כזאת שרוב הרופאים כמעט לא מגיעים לעסוק בה. בנוסף, לרוב הרופאים איתם דיברתי היתה תחושה שהחולה הממוצע ממילא לא יעשה כלום עם מה שנגיד לו - הוא ימשיך לאכול ג'אנק, לעשן ולא להתעמל, אז למה לטרוח?

moran f

New member
../images/Emo45.gif לכל מילה

אני חשבתי שזה רבע שעה - 10 דקות זה כבר ממש מדאיג. אישית אני חושבת ששווה לטרוח בשביל המעטים שכן יקשיבו. מצד שני אני יכולה להבין את הייאוש כשזה לא קורה.

ברפואה הפרטית זה חצי-שעה, וגם זה

(לדעתי) לא ממש מספיק. ברפואה הציבורית, כשאדם אפילו לא מספיק לפרט את כל הצרות שלו ב-10 דקות, פשוט אין זמן להסביר על רפואה מונעת.

למעלה