גליה
נחמד שאת מאמינה במה שאת כותבת, אבל נראה שאת לא לומדת או עוסקת בתחום רפואי או פרה-רפואי. המציאות, מה לעשות, קרובה הרבה יותר למה שדוד מתאר. כל מה שאני הולך להגיד עכשיו הוא כמובן בהכללה, אבל הכללה נכונה. רופאים מערביים יתעסקו בד"כ בכיבוי השריפה, יראו בעיות שונות ותחומים שונים כנפרדים, ויתעסקו בתחום בו הם מומחים. החלק ברפואה המערבית שעוסק ברפואה מונעת, אורח חיים בריא ומאוזן, הוא אפסי, הן מבחינת התמחויות ואנשים שעוסקים בכך והן מבחינת תקציבים. גם המחקרים מתמקדים בעיקר בפתרונות למחלות מסוימות, והרבה פחות באורח החיים המעודד היווצרות המחלות (ומדובר כמובן לא רק במע' החיסונית). אני אומר לך את זה כמי שעוסק גם בנושאים רפואיים, ודי הרבה, ורואה בעיקר את הצד הקליני והמחקרי של המטבע. נימת הזלזול שלך ברפואה האלטרניטיבית נובעת כנראה משילוב של חוסר היכרות וחשיפה לסוג אחד של חשיבה, החשיבה המדעית המערבית המודרנית. בלי לזלזל באופן חשיבה זה, הוא רחוק מלהסביר את כל התופעות בטבע. הערתך על איידס מוטעית מיסודה - איידס גורם לסימפטומים שונים (דרך מנגנונים ומזהמים שונים) שיריצו כל מטופל לרופא שלו, כולל חשש מוצדק לחייו. הכשל החיסוני הוא רק הסיבה הראשונית. זהו, בקיצור. צריך ללמוד למבחנים... לסיום שתי הערות: 1. אל תקחי שום דבר אישי כמובן... 2. גילוי נאות: אני מכיר קצת את דוד כפרי מהעולם האמיתי, כן, זה שמחוץ לאינטרנט. (פעם ראשונה שאני פוגש אותו בעולם הוירטואלי. היי! אני חושב שגדלנו באותו מקום...)