עדיין בדיון...

vizini

New member
שטויות. אפילו חשבון אינך יודע לעשות

קח גרם של חומר וערבב אותו בליטר מים. קח טיפה מן החומר, וערבב בליטר מים חדשים. נניח שהדילול הראשון היה ביחס של 1/1000. הדילול השני היה גם ביחס של 1/1000 וכבר יש לנו יחס של 1/1000000, או 10 בחזקת 6. עוד ליטר מים ויש 10 בחזקת 9. עוד ליטר והגענו ל10 בחזקת 12. עם 10 ליטר מים נגיע לדילול של 10 בחזקת 30, כלומר פחות ממולקולה בליטר של מים...

moran f

New member
תודה ../images/Emo13.gif

היה לי ברור שמשהו במתמטיקה לא בסדר, אבל לא היה לי כוח לחשב

kanetil

New member
ואוו, עכשיו אני מרגיש טמבל

ובצדק!
משום מה לא חשבתי על לקחת טיפה...... (אבל החשבון עצמו נכון, לא שזה עוזר במשהו...)

its moi

New member
חישובים מיותרים

כל החישובים האלה הם שטויות. כולכם "מדללים" תמצית במים נקיים. אין דבר כזה מים נקיים. אין דבר כזה חומר "נקי". תמיד יש כמות מסויימת של זיהום. אם מישהו ימצא שיטה להפיק ליטר מים בניקיון של 0.9999999 בעלות סבירה (נניח 100דולר), הוא יוכל למכור אותם בהרבה יותר.

moran f

New member
מה הקשר?

יש הבל בין תמצית בריכוז מסויים של חומר ובין מים (לא נקיים - עם מלחים וכו') שאין בהם אפילו מולקולה אחת של החומר. חוץ מזה שלשתות מים מזוקקים זה לא רעיון טוב.

moran f

New member
בגרם מימן יש מס' אבוגדרו

מס' אבוגדרו הוא מספר המולקולות במול חומר, לא בגרם. קח גלוקוז, למשל - 180 גרם למול. קשה לי להאמין שהחומרים שמשמשים בהומיאופתיה קלים יותר מגלוקוז.

kanetil

New member
אפס, כבר אמרתי?

אוקיי, שוב, קיבלתי, כבר אמרתי שיצאתי טמבל? יצאתי טמבל, 0, מטומטם...
אבל משהו עכשיו כשאני מסתכל על זה לא מסתדר לי עם ההגדרה... צודקים, יש אתר נחמד דווקא: http://www.oranim.ac.il/students/seminarion/neta_k/milon11.htm ושוב אמרתי, יצאתי אפס, נרד מזה?

lir O

New member
בקשר למהילה

קחי מספר אבוגדרו צבוע של מולקולה מסויימת ופזרי אותה נגיד בים התיכון ואז בואי אחרי שנה ותבדקי ליטר מהים, עדיין תוכלי למצוא כ-100 מולקולות צבועות שפיזרת לפני שנה !!! כלומר תצטרכי מהילה עצבנית ביותר על מנת להוציא את כל תמצית הצמחים !!

kanetil

New member
כן, גם אני נפלתי בטעות הזו...

ויזיני תיקן את זה כמה הודעות למעלה...

kanetil

New member
חזרה לנושא אחר...

ומהר משנה נושא בתקווה שישכחו שתי הודעות למעלה... אני עדיין לא מבין משהו, אם מוהלים משהו עד שהוא לא נמצא שם, מה זה משנה אם שמו אותו שם מלכתחילה? ואל תשאלו אותי שאלות במתמטיקה!

moran f

New member
לפי התיאוריה של מי?

אני הבנתי שבהומיאופתיה התיאוריה היא שלמים יש "זכרון" - הם זוכרים את תכונות החומר שהיה בהם בהתחלה. לי זה נשמע קצת מוזר, אבל אם למישהו יש הסבר אני אשמח לשמוע.

kanetil

New member
בהתחלה?

כן, נשמע "מיוחד"... אולי שווה לקשר את השרשור הזה לפורום הומיאופתיה...

טל ר

New member
שאלה אחת

שלום עירית, אם יותר לי לשאול שאלה. אני מבין כי אין כל הוכחה לאמיתות ההומאופתיה, ואני גם מקבל שהעדר הוכחה לנכונותה עדיין אינה הוכחה שההומאופתיה אינה עובדת. ולשאלתי: אם אין ראיה מוצקה ליעילותם של הטיפולים ההומאופתיים והריפוי המשלים, מיהו זה שהחליט על הקשר הסיבתי בין הבעיות לבין הסימפטומים? מי החליט מה גורם לזיהום בגרון ומה גורם לכאבי גב? ברפואה המדעית/קונבנציונלית המתודות ברורות. מיהו זה שפיתח את הלוגיקה הטיפולית בריפוי המשלים או בהומאופתיה הקלאסית? תודה, טל.

הומאופתיה דבר קסום ונפלא

התרגלתם שכדור כמו אקמול או אנטיביוטיקה יכול להבריא? אז תתרגלו שגם תרופה הומאופתית יכולה להבריא.. אני ואחותי טופלנו אצל הומאופתית - אחותי בשל בעיות עור קשות ואני בשל בעיות קשות בבלוטת התריס שאיימו בכריתתה - לשתינו הרופאים הרגילים ותרופותיהם לא עזרו לשתינו ההומאופתיה נתנה בריאות בדרך קלה, נעימה ומהירה.. עד שלא תנסו לא תדעו

טל ר

New member
אז ככה

א. לא התרגלנו שאקמול מבריא (הוא לא), ולא התרגלנו שאנטיביוטיקה מבריאה, אלא הסתמכנו על מחקרים (Double Blind Study) כדי לקבוע את האפקט שלהם. לא מדובר על הרגלים אלא על ידע מדעי. ב. אפקט פלצבו הוא אפקט מדהים. תרופה מאוד אפקטיבית בעלת תופעות לוואי נמוכות (לפלצבו, בניגוד לדעה הפופולרית, יש גם תופעות לוואי). ג. ההומאופתיה עזרה לך? יופי לך. באמת. זוהי אינה הוכחה לדבר (לא לכך שההומאופתיה עובדת ולא לכך שאינה עובדת). טל.

moran f

New member
אבל

קודם כל, אקמול ואנטיביוטיקה לא מבריאים תמיד. יש להם פעילות מאוד ספציפית, ומה שיותר חשוב - ניתנת להסבר.

moran f

New member
נצל"ש, לא נסיון להתווכח על פרטים

אני שואלת כי חשבתי על זה היום ובאמת מעניין אותי - חיידקים הכירו לפני המיקרוסקופ? את התופעות כן (טוב, כמובן שידעו שיש מחלות), אבל ייחסו אותן למשהו כמו חיידקים? אם אני זוכרת נכון קודם גילו אותם ורק אח"כ קישרו אותם למחלות. אני יודעת שזה מאוד סוטה מנושא הדיון, אבל אם מישהו יודע משהו בנושא אני מאוד אשמח לשמוע.

עד כמה שאני יודע, לפני המצאת

המיקרוסקופ לא ידעו על חיידקים, ולא ייחסו מחלות לחיידקים. אפשר לחפש ברשת מידע על תולדות ההיגיינה, כמה קשה היה לשכנע רופאים בבתי-חולים באירופה לשטוף ידיים לפני הטיפול בחולה, כדי לקבל רושם יותר טוב על מה היתה מבוססת הרפואה לפני כמה מאות שנים.

moran f

New member
זה משהו אחר ../images/Emo13.gif

אני לא בטוחה שהיום תמיד קל לשכנע רופאים לעבוד עם כל אמצעי המיגון הנדרשים (את הרוב כן, אני מניחה). הרפואה של לפני כמה מאות שנים הייתה מבוססת על הרבה דברים לא נכונים. משל שלא נולדנו אז

למעלה