שוב, כורכים כל מה ש"אלטרנטיבי" בחבילה אחת. כירופרקטיקה מוכרת ע"י משרד הבריאות הישראלי כמקצוע רפואי לכל דבר. העיסוק בכירופרקטיקה מותר רק לבעלי תואר כירופרקט DC, הלימודים (בארה"ב או אירופה) 5-7 שנים (משתנה לפי המקום), מבוססים על הרפואה המערבית וכוללים סטאז' בבתי חולים. על הילרים אין לי מה להגיד.
או שמשרדי הבריאות של ישראל, ארצות הברית, אנגליה, צרפת, גרמניה ועוד כמה מדינות, לא מסכימים אתך. אבל אני מכיר הרבה אנשים שאומרים שפסיכולוגיה זה גם שטויות. הרבה מהם עברו טיפול פסיכולוגי, כנראה לא מוצלח. מי צודק?
התחום שלי. (אבל אחי, שהוא פסיכולוג, ואחותי, שהיא עובדת סוציאלית, היו לוקחים אותך הצידה לאישית לוחצת...) חוק להסדרת נושא הרפואה הסינית יושב בכנסת, עבר קריאה ראשונה ומחכה לקריאה שניה ושלישית. באתר של תמורות יש מידע עליו, אני לא בטוח כמה המאמר מעודכן: נדמה לי שמאש כתיבת הסקירה בתמורות, עברה הצעת החוק כמה שינויים, והיא עוסקת היום רק בדיקור ולא ברפואה סינית בכללה, אבל אני לא בטוח (אני לא מטפל ברפואה סינית, כך שזה לא ממש מעסיק אותי ואני לא מעודכן).
כרופרקטים הילרים פסיכולוגים ובטח לעוד כמה שיטות רפואיות , פחות או יותר מקובלות. אני יכולה רק לעודד אותך ולספר לך שיש גם המון אנשים שיודעים לאבחן דלקת גרון או מחלת עור ולתת אנטיביוטיקה ותרופה מתאימה יותר יעיל מהרופא בקופת חולים (כי ממילא הרופא רק מסתכל ורואה נקודות לבנות ונותן את האנטיביוטיקה הסטנדרטית. לא?). אז אולי נזרוק את כל הרופאים למיניהם - קונבנציונליים ואלטרנטיביים כאחד - ונסתדר לבד. לא יותר טוב?
לפסיכולוג יש כלים שאין לחבר הטוב. ונטורופת יכול להתאים תזונה כפי שרופא המשפחה לא יכול. צריך לדעת שעד כמה שהידע של מישהו יכול להיראות לך טריויאלי - ישנן התמחויות שכוללות ידע עמוק שאתה פשוט עדיין לא מודע לו.
יבוא רופא יגיד לך שעל ידי מישוש הראש שלך הוא יכול להבריא אותך מכל מיני מחלות, אז אתה יכול להגיד שרק רופאים כאלו יכולים לגעת בראש ולעשות זאת כי יש להם הבנה מעל שלנו. הוכח בטלויזיה שיש בכירופרקטיה הרבה שטויות. כמו למשל מדידת אורך רגליים כל הקליקים האלה שהרופאים טוענים שאלו פרקים שזזו (וזה בעצם גז שנלכד בין הפרקים) וחוץ מזה שזה יכול להיות מסוכן ומי יודע עד כמה באמת זה עוזר... אה, ורופא הביא עובדות אלו.
באמת צריך להסביר שלרופאים יש אינטרס בתחום? המקום הנכון לשאול על כירופרקטיקה הוא פורום כירופרקטיקה וכאבי גב. להזכירך: תואר דוקטור לכירופרקטיקה DC מוכר היום ע"י משרדי הבריאות של רוב ארצות אירופה המערבית, ארה"ב, אנגליה, אוסטרליה וישראל. זה מקצוע רפואי מוכר הנלמד באוניברסיטאות. והוא מאיים קשות על אורתופדים רבים, כי הוא מציע פתרון מהיר, לא-פולשני וללא תרופות, למצבים שהאורתופדיה עומדת מולם חסרת אונים. אין פלא שרופאים רבים, בעיקר אורתופדים, מתנגדים לכניסתם של כירופרקטים למערכת הרפואית.
אני מתפלא על הטיעון שאתה מעלה לגבי כירופרקטיקה. לא כל מה שמראים בתוכנית טלויזיה הוא נכון. מדע הכירופרקטיקה נוסד לפני יותר מ 100 שנים בארה"ב וכיום זהו המקצוע הרפואי השלישי בגודלו בעולם המערבי לאחר רפואה קונבנציונלית ורפואת שיניים. הנושא נחקר בעשרות מאמרים מקצועיים כגון ב-British Medical Journal ומסקנתו "הטיפול הכירופרקטי יעיל ביותר בטיפול בכאבי גב חריפים וממושכים". כירופרקטיקה מוכרת בארץ ובעולם על ידי משרד הבריאות. בשנים האחרונות נכנס מדע הכירופרקטיקה לצה"ל, לבתי חולים ממשלתיים ולקופות חולים. מידע נוסף ניתן למצא באתר הישראלי לכירופרקטיקה www.chiropractic.co.il ובפורום "כירופרקטיקה וכאבי גב" בקהילות תפוז. ד"ר יובל געש כירופרקט תל-אביב