סיפור חיי

אני מעריצה אותך ציפורינקה שאת יודעת לתמצת|חי

ולהעביר מסר באופן כל כך ברור והגיוני לטעמי...ומסכימה לדברייך.....הבסיס לדו קיום בינינו לבין עצמנו עם גופינו ואם ישותינו הוא סבלנות סובלנות ולהיות קשובים.....כן....גם לגוף מסרים משלו וצריך להקשיב להם....

ערדניקית תודה על המילים היפות. אני אכן מאוד

משתדלת להאזן לעצמי ולהאזין לזולת. כושר ההקשבה שלי לפעמים בעוכרי כמו בפגישה האחרונה שהיתה לי עם גהבר מבוגר 0שכנעו אותי) וטרחן שבמשך כשעה וחצי חזר לפחות 15 פעמים על אכזבתו וצרותיו עם בנו שחי בגולה בתוכי צעקתי "הצילו" אך הקשבתי בסבלנות עד שכנראה שדרתי לו בשפת הגוף "די רחם עלי" עכשיו לגבי יכולת התמצות אכן יש לי את זה ואני מגיבה רק כאשר יש לי משהו לומר. אבל כל אדם בנוי אחרת ומה שחשוב זה לתת לכל אדם את הכבוד הראוי לו

טומי32

New member
אפילו לצעוק את כבר לא יודעת../images/Emo9.gif

מה טלפון כבר לא טוב?

ben 911

New member
קליאו..במקרה ראיתי שהיגבת גם אלי בנוסף לטומי

זה ממש לא תקין...כי לא תמיד יוצא לי לפתוח כל הודעה והודעה.. את כבר חברת פורום/ים ותיקה מכדי לעשות טעות כזו.. עכשיו..לגבי ההיסחפות שלי...זכותי להביע את דעתי גם אם היא לא נעימה לך או לערדניקית..או לכל אחד/ת אחר/ת.

בוקר טוב גם לך בן ../images/Emo140.gif

מה לא תקין פה ?????????אסור לי להביע את דעתי
בהחלט שיש לך זכות להביע את דעתך כמו לכולנו

ben 911

New member
חלילה קליאו...../images/Emo13.gif זכותך המלאה.../images/Emo45.gif

התכוונתי שלא תקין לשרשר אל טומי כשאת בעצם פונה אלי.

גאיה ק

New member
נפלתי וקמתי

גם אם שמענו על התופעה לשמוע אותה ממקור ראשון זה מרגש שבעתיים. כמה או מתי אתה חוגג יום הולדת,תומי? בריאות איתנה לך !! רק טוב !!

TVNN

New member
"עולם הנשמות" - אין דבר כזה !

הקדמה: לפני שנים רבות כשהייתי בכיתה ה', היתה לי ידידה שהאמינה באיזה רב מקובל בשכונה שכולם סיפרו שהוא עושה ניסים, כל מי שהלך אליו חזר עם סיפור של נס, והאמת היא שגם אני סיפרתי על נס שכביכול קרה לי, רק כדי שגם לי יהיה סיפור מעניין כמו לכולם, היום אני מבין שזה בעצם המקור לרוב סיפורי הניסים, כולנו רוצים להרגיש שקרה גם לנו דבר מיוחד. יש כאלה שגם מאמינים בסוף לסיפור שהם המציאו. אבל האמת רחוקה מכל הסיפורים על חזרה מעולם הנשמות כביכול, גם אני התנדבתי במד"א, וגם אני הייתי במצב של חוסר הכרה והחייאה אחרי טביעה בים, גם לי היו כל מיני הזיות מוזרות כשחזרתי להכרה, אבל אני לרגע לא חושב שבאמת קיים כזה דבר עולם הנשמות חוץ מבסיפורי אגדות. האמת המרה היא שהחיים שלנו הם בני חלוף, ואגדות כאלו רק עוזרות לנו להאמין שמשהו ישאר אחרי שלא נהיה כאן, ועוזרות לנו להתמודד עם מוות של אנשים קרובים. כל האמונה הדתית מבוססת על "תחיית המתים" כביכול, אבל תעצרו לרגע ותחשבו בהיגיון: אחרי שאדם נקבר לא נשאר בעצם כלום מכל מה שהיה לו בראש, עכשיו גם אם אלוהים בכבודו ובעצמו יחליט שהוא רוצה להחזיר את האדם הזה לחיים הוא לא יכול - מהמוח המקורי שלנו לא נשאר כלום וגם אם יבנו אותו מחדש זה לא יהיה אנחנו - גג יצור משובט עם התכונות שלנו. בדיוק כמו שאם נשבט וניצור אדם כמוכם זה לא יהיה אתם. וזה לא שלהחזיר מתים לחיים זה דבר בלתי אפשרי: במאה הבאה, המדע, ורק המדע, ימצא את הדרך לתקן באמצעות תאי גזע את הנזק שנגרם לגזע המוח בזמן המוות, ונוכל להחזיר לחיים אנשים שפעם היו מוגדרים במצב של "מוות בלתי הפיך" למצב של "מוות הפיך" בדיוק בגלל זה, האדם שכולנו גדלנו עליו, וולט דיסני "מוקפא" במקרר בתוך חנקן נוזלי, ואם גם אתם רוצים טיפול כזה במקום "חברה קדישא" אתם מוזמנים להכניס לצוואה שלכם בקשה להעביר אותכם בבוא היום לשימור בהקפאה, חלקת קבר ב"הר הזיתים" עולה יותר. אז בפעם הבאה שמישהו מבקש ממכם תרומה כדי שהוא יעשה לכם "תיקון נשמה" תסבירו לו שאו שהוא שקרן שמנצל תמימות של אנשים, או שהוא באמת צריך רופא, שיתקן לו את המוח עם כמה כדורים. ולא, אין לי שום דבר אישי כנגד סיפור חיים כזה או אחר, אני רק נגד זה שאנשי דת מוסלמים נוצרים וכל השאר לוקחים כספים שהיו יכולים להיות מיועדים למחקר ולמדע תרומות תעבירו רק לנזקקים שרעבים למזון, או למד"א וגופי הצלה ומחקר רפואי, תזכרו, ברגע שיקרה לכם משהו לא אנשי הדת יגיעו לטפל בכם אלא אמבולנס של מד"א. ושוב, זה לא אישי, אלא נגד התופעה.

איש יקר מדוע תדבר בנחרצות כזו. ישנן תופעות

ביקום שעדיין לא נחקרו לעומקן. יש דברים הנשגבים מבינתו. ובוא נניח שאתה צודק מדוע שתקח מאותו אדם שאמונה מסוימת עושה לו טוב השקפת החיים שלי אומרת שאני מכבדת כל אדם וכל אמונה שאדם חי בה כל עוד הוא אינו פוגע ברגשות הזולת. אז הצעה לי אליך חיה באמונתך ותן לאחרים לחיות מתוך כבוד הדדי באמונתם

TVNN

New member
מד"א מול תרומה למוסדות דת

מאוד פשוט, את הסיפורים הללו מנצלים אנשי דת כדי לסחוט כספים מאנשים תמימים, בתערוכת "ביומד" האחרונה פגשתי אין ספור מדענים שלא מקבלים תקציב לפיתוחים שיכולים להציל חיים בעוד כל מיני מפלגות מושכות כספים עבור מוסדות דת שהם יותר כמו חברות קש. וזה מה שקורה גם בשטח: יש אין ספור מקרים בהם הגיעו להתרים למקרים רפואיים והיו בשטח גם אנשי דת שנלחמו על אותם כספי תרומה עבור מוסדות שלא קיימים ועדיין אנשים תמימים העדיפו לתת להם את הכסף כי שיכנעו אותם שיותר חשוב לתרום למוסדות דת מאשר למד"א. ש"מטפל בערבים". זה כמובן לא נכון על פי התורה למשל "הצלת חיים דוחה את כל המצוות שבתורה" אבל איך תרגישו אם בחורה שתי בחורות רווקות יפייפיות היו ניגשת לתרום למד"א והיה מגיע לכם איזה שמוק שהבטיח להם שהוא מסדר להם זיווג מהשמים, לוקח מכל אחת 200 שקל, ונעלם באופק לא לפני שהניף את הכסף בסיבוב מעל לראשי הבחורות תוך שהוא אומר "כפרה עליך" "כפרה עליך" באיזה שהוא מקום זה היה אפילו מצחיק, רק שהכסף הזה יכל להגיע למד"א אז זה ממש עצוב.

ציפורינקה...כל עוד אותה אמונה

שלכשעצמה יש לה מרכיב חשוב מאוד בריפוי, משולבת עם גילוי המחלה . וטיפול בה, מי כמוך יודעת למשל אצל חוגים דתיים מאוד או אנשים שלא משתמשים בחומרים סינטטים למינהם שלא מחסנים למשל את הילדים בחיסוני השגרה הבסיסים ובכך חושפים את הילדים ללקות במחלות ילדות מן הקשות שעלולות לגרום למוות ....במגזר שאני עובדת בו בגלל נשואי קרובים נולדים ילדים עם מומים למינם קשים מאוד שגורמים לסבל לילד הנולד ומשפחתו, ההורים לא ניגשים לבדיקות גנטיות ושגרה בהריון ואומרים "הכל מין אללה"הם חדורי אמונה שזה מאלוהים...דרך אגב גם המוות באם קורה הם לוקחים כגזרה מאלוהים ...אבל למה לא למנוע סבל ושכול כשהיום הטכנולוגיה כל כך מפותחת וניתן לצפות מראש מומים על ידי בדיקות..וטיפול מתאים...ולמנוע סבל מיותר...????

טומי32

New member
כפי שכתבתי בפתיח שלי...

אקדים ואומר שאין בכוונתי לשכנע אף אחד באמיתות הדברים, זהו סיפור אישי שלי ושלי בלבד. לכל אלו שלא מאמינים בעולם שמעבר העולם בו אנחנו חיים, זהו לא סיפור בשבילכם. אתה רשאי לטעון את איעוניך המלומדים, ואני יכול את שלי. אתה יכול להגיד שאתה לא מאמין בדברים האלה, אבל מכאן שאתה תקבע שאין דבר כזה עולם הנשמות...הדרך ארוכה. נב: אני לא התנדבתי במ.ד.א. אלה עבדתי במשרה מלאה מעל ל 21 שנים

TVNN

New member
טומי, רק בריאות

אני האחרון שירצה לפגוע במישהו שהציל חיים ועבד במד"א וכמו שהבהרתי אין לי שום דבר כנגד מי שעבר אירועים כאלה או אחרים, ומספר את התחושות שלו. אני רק חושב שזה המקום לעשות את ההבחנה החשובה, ולומר, שלמרות הכל, אין דבר חשוב יותר מאשר לתרום ישירות לאירגונים שעוסקים בהצלחת חיים. אני בטוח שתסכים איתי, ומאמין שלמרות מה שעברת, גם אתה בוודאי חושב, שתרומה למד"א חשובה יותר מכל תרומה למוסדות דת. באותה נשימה אני רוצה לספר לכם על אמא שפנתה אלי מודאגת אחרי שהבת שלה עברה תאונת דרכים והתחילה לחזור בתשובה בצורה קיצונית. ישבתי עם הבחורה ואמרתי לה שזה בסדר שהיא הולכת להרצאות ומתעניינת בדת, ושיש לי רק בקשה אחת: אם מבקשים ממנה לתרום, לשלם על ספר, או כל דבר אחר, שהיא תסביר להם שאת הכסף שלה היא תורמת רק למד"א - הם הרי אלו שטיפלו בה אחרי התאונה, והם בהחלט מצילים חיים. אחרי חודשיים שהבחורה הסתגרה בחדרה עם הרצאות של מקובלים אחרי השיחה הקצרה הזאת איתי לקח שבוע בלבד עד שהיא יצאה מהדת. מה קרה? הזמינו אותה ל"סמינר" וכשהם ביקשו תרומה היא סיפרה להם שהיא תורמת רק למד"א ומאז הם פשוט עזבו אותה לנפשה... לפטנט הזה הגעתי אחרי שפעם היה לי עימות עם מתרים למוסדות דת שנגמר מהר מאוד בזכות קשרים שהיו לי במס הכנסה. כשמס הכנסה הגיעו אליו וגילו שהמוצרים שלו הם בכלל מזוזות פסלות וקמעות שמיוצרות בבית דפוס בשטחים, לא היתה לו ברירה והוא הודה בפה מלא שהוא לא מאמין בכל "הקמעות הקדושות" שהוא מוכר ויוצר מצג שווא כאילו הכספים נלקחים כ"תרומה" ושזה בסך הכל הדרך הקלה שהוא מצא להתפרנס. אגב, חיצונית, הבחור הזה נראה מאמין יותר מהסבא של הסבא שלי.

titiwomen

New member
אתה ממש לא בסדר

אתה בא לפה, זורק סיסמאות באוויר וטוען בתוקף שאין עולם הבא וזה קיים רק באגדות. חבר יקר- האם ראית או נפגשת פעם עם בני אדם שחוו מוות קליני וחזרו לחיים? האם עצרת פעם לרגע וחשבת לעצמך- רגע, בוא נבדוק, אולי מיליוני האנשים בעולם כולו שמספרים על אותה חוויה אינם משקרים? האם יצא לך להקדיש מס' דקות לחיפוש באינטרנט על חוויות שלאחר המוות? מדוע אתה שולל זאת מיד? רק משום שאין זה מתחבר עם השכל הישר וההיגיון הבריא? אז יש לי חדשות בשבילך- יש דברים הנשגבים מבינתך, וממרומי גילך הייתי מצפה שתשלים עם זאת. אם כבר הזכרת את תחיית המתים- איני יכולה שלא להביע סלידה מתפיסת האלוהות שלך- "אפילו אלוהים לא יכול להחזיר לחיים אלא רק המדע"- אתה שומע מה אתה אומר? בזוהר הקדוש נכתב, שלאחר מותו של אדם, כל גופו נרקב ורק עצם אחת יחידה ומיוחדת- עצם הלוז (שנמצאת בעורף) נשארת ובתקופת תחיית המתים היא מתחילה להתרבות כמו שמרים בבצק והגוף נברא מחדש. האם זה נראה יותר הגיוני? למה לא? הרי כבר כיום ה"מדע" הראה כיצד מזיגוטה אחת (ביצית מופרית) מתפתח לו נזר בריאה לתפארת. מדוע הדבר לא יכול להיעשות גם הפוך? לגבי תחיית המתים- אפשר להתווכח עד מחר, אבל לגבי קיום העולם הבא, בזה לפחות, אין לי ספק, ואני בטוחה בזה כפי שאני בטוחה בשאר אקסיומות בריאה. אני יכולה לדבר בכזה ביטחון משום שקראתי כל כך הרבה חומר בנושא, מכל כך הרבה מקורות שונים, שמעתי אישים שונים מכל התרבויות ומכל הארצות שדיברו על אותה החוויה, אז מי אתה שתבוא ותגיד כי אין דבר כזה? וגם אני הייתי סקפטית בהתחלה, ואמרתי מה זה השטויות האלו, אבל כששומעים מכל כך הרבה מקורות, כבר אי אפשר להישאר אדיש. בן אדם צריך לצאת ממסגרת הקיבעון המחשבתי שלו, ולצאת לחקור אפיקים חדשים. אולי אתה פשוט פוחד לחקור את הנושא, משום שאתה חושש שהאמת שתגלה תסתור את כל דרך החיים שחיית עד עכשיו? תחשוב על זה.

tazzz28

New member
תגיב לעניין

תראה מה הוא סיפר ומה אתה ענית.... הבנאדם מספר סיפור חיים (או חיים שלאחר...) ואתה מתייחס למשהו אחר לגמרי.. אתה רוצה להאמין בסיפור שלו בקשה... בוחר שלא להאמין גם מקובל ומכובד.... אבל לבוא ולצאת כנגד אנשי דת כאלו ואחרים זה לא לעניין!!! יש מקומות אחרים בשביל זה! בסיפורו האישי הוא לא הזכיר בכלל את המילים "דת" "מקובלים" "תקון נשמה" וכיו"ב אז מה אתה מתחיל לשכנע אותנו לא לתת תרומות לאנשים מסויימים, תודה על הדאגה... אבל אנחנו מספיק חכמים לדעת למי לתת תרומה ולמי לא!! ולתגובות מסוג שכתבת תחפש פורום בשם "נגד כפיה דתית" או משהו בסגנון. שיהיה המשך יום טוב!!!

טומי32

New member
../images/Emo6.gif כן כן טומי חוגג פעמיים בשנה

יום הולדת. פעם ביוני ופעם בספטמבר. כייף אהההה

טומי32

New member
../images/Emo52.gif אם פיספסתי מישהי בתגובות...

ברצוני להודות לכל מגיבות/ים, גם לחסרי אמונה! כפי שכתבתי בפתיח, שאין בכוונתי לנסות אפילו לשכנע מי מכן/ם באמיתות הדברים. זהו סיפור אישי מיוחד שלי, לגלות לכן/ם שאפילו ממשפחתי הקרובה...כאחותי וגיסי לא מאמינים לאף מילה. לכן אינני מספר להם על הצלחות שלי בעולם התקשורים. לסוף קוריוז קטן. לפני מספר שנים שעברתי בפעם האחרונה צינטור, בערך לפני כשבע שנים....בא לבקרני בב"ח אישיות מפורסמת שלהם מסרתי מסר חשוב עד מאוד. אחותי באה עם הגיס לבקר בידיוק באותו הזמן.
סליחה היא שאלה מאיפו ההכרות ביניכם? אז עניתי לה בזו הלשון. את זוכרת שניסיתי לספר לכם על הנשמות ומה שעבר עלי בזמן המוות קליני....ואתם בהינף יד הפסקתם אותי באומרכם....זה שטויות במיץ עגבניות. אז האדון הזה שייך לתקופה הזו של חיי "של המיץ עגבניות" היה שקט בחדר או אולי תדהמה..... אחרי שחזרתי הביתה באו השאלות...מצד אחותי וגיסי. מה איפו כמה למה?
השבתי להם בפשטות, או שאתם מוכנים לשמוע את הסיפור שלי מההתחלה עד הסוף? או שאני לא מספר על האיש הזה כלום. אז הם הקשיבו בקשב רב....ומה שמעניין שגיסי שהוא פסיכולוג קליני שאל שאלות והשיב תשובות המשך יום נעים!

למעלה