"עולם הנשמות" - אין דבר כזה !
הקדמה: לפני שנים רבות כשהייתי בכיתה ה', היתה לי ידידה שהאמינה באיזה רב מקובל בשכונה שכולם סיפרו שהוא עושה ניסים, כל מי שהלך אליו חזר עם סיפור של נס, והאמת היא שגם אני סיפרתי על נס שכביכול קרה לי, רק כדי שגם לי יהיה סיפור מעניין כמו לכולם, היום אני מבין שזה בעצם המקור לרוב סיפורי הניסים, כולנו רוצים להרגיש שקרה גם לנו דבר מיוחד. יש כאלה שגם מאמינים בסוף לסיפור שהם המציאו. אבל האמת רחוקה מכל הסיפורים על חזרה מעולם הנשמות כביכול, גם אני התנדבתי במד"א, וגם אני הייתי במצב של חוסר הכרה והחייאה אחרי טביעה בים, גם לי היו כל מיני הזיות מוזרות כשחזרתי להכרה, אבל אני לרגע לא חושב שבאמת קיים כזה דבר עולם הנשמות חוץ מבסיפורי אגדות. האמת המרה היא שהחיים שלנו הם בני חלוף, ואגדות כאלו רק עוזרות לנו להאמין שמשהו ישאר אחרי שלא נהיה כאן, ועוזרות לנו להתמודד עם מוות של אנשים קרובים. כל האמונה הדתית מבוססת על "תחיית המתים" כביכול, אבל תעצרו לרגע ותחשבו בהיגיון: אחרי שאדם נקבר לא נשאר בעצם כלום מכל מה שהיה לו בראש, עכשיו גם אם אלוהים בכבודו ובעצמו יחליט שהוא רוצה להחזיר את האדם הזה לחיים הוא לא יכול - מהמוח המקורי שלנו לא נשאר כלום וגם אם יבנו אותו מחדש זה לא יהיה אנחנו - גג יצור משובט עם התכונות שלנו. בדיוק כמו שאם נשבט וניצור אדם כמוכם זה לא יהיה אתם. וזה לא שלהחזיר מתים לחיים זה דבר בלתי אפשרי: במאה הבאה, המדע, ורק המדע, ימצא את הדרך לתקן באמצעות תאי גזע את הנזק שנגרם לגזע המוח בזמן המוות, ונוכל להחזיר לחיים אנשים שפעם היו מוגדרים במצב של "מוות בלתי הפיך" למצב של "מוות הפיך" בדיוק בגלל זה, האדם שכולנו גדלנו עליו, וולט דיסני "מוקפא" במקרר בתוך חנקן נוזלי, ואם גם אתם רוצים טיפול כזה במקום "חברה קדישא" אתם מוזמנים להכניס לצוואה שלכם בקשה להעביר אותכם בבוא היום לשימור בהקפאה, חלקת קבר ב"הר הזיתים" עולה יותר. אז בפעם הבאה שמישהו מבקש ממכם תרומה כדי שהוא יעשה לכם "תיקון נשמה" תסבירו לו שאו שהוא שקרן שמנצל תמימות של אנשים, או שהוא באמת צריך רופא, שיתקן לו את המוח עם כמה כדורים. ולא, אין לי שום דבר אישי כנגד סיפור חיים כזה או אחר, אני רק נגד זה שאנשי דת מוסלמים נוצרים וכל השאר לוקחים כספים שהיו יכולים להיות מיועדים למחקר ולמדע תרומות תעבירו רק לנזקקים שרעבים למזון, או למד"א וגופי הצלה ומחקר רפואי, תזכרו, ברגע שיקרה לכם משהו לא אנשי הדת יגיעו לטפל בכם אלא אמבולנס של מד"א. ושוב, זה לא אישי, אלא נגד התופעה.