סגרו לי את הפינה.

יערית

New member
משהו להבהרה :))

כל מה שכתבתי לא בא בכדי להקטין מישהו או להעמיד אותו באור שלילי, כל שרציתי לכתוב היה על סקס=בשלות אישית וצמיחה. את אכן צעירה ואם יש לך מערכת יחסים עם אדם מבוגר ממך בהרבה, חושבת שמן הראוי להיות מציאותיים ולגלות הרבה הבנה להפרשי הגיל בכל מישור שהוא, אם הוא בחר בחר ואת בו כנראה שהיה משהו שחיבר וכל שנשאר זה אולי ללמד אותך שבכל זאת בגיל 35+ או 40 תכתבי שהיתה כאן מישהי שכנראה כבר בת 60 (אמאל'ה) שטענה שזמן ומודעות מובילים לבשלות ואז תכתבי צדקה/לא צדקה :)) כפרות עלייך, לא עושה בנות, אני מאמינה שהיית רוצה אותי אבל מצטערת עדיין לא בשלה לזה

צודקת

קודם כל לומדים להנות מסקס בלי להעזר בעזרים חיצוניים לומדים להנות מהמגע העצמי בלבד, לאחר מכן בשילוב עם המגע של הפרטנר, ורק לאחר שמגיעים לשיאים האלו בכוחות עצמנו אם היה ומנסים תוך כדי גם להכניס עזרים חיצונים או אז מגיעים לשיאים שבאמת לא ניתן להגיע אליהם לבד <ענין ביולוגי לחלוטין של יכולת התנועה והתזוזה
> מבטיחה לך שאם היה ובעתיד תנסי תביני :)

אייבורי

New member
בשלות

אני חושב שהכוונה לעובדה שנשים צעירות לרוב נמצאות תחת השפעה של חינוך (לרוב פוריטני יחסית) תחת פנזטיות של הקמת משפחה וילדים תחת חינוך שהופך את הסקס לדבר שנותנים לגבר כקלף מיקוח תחת השפעה סביבתית כיצד לנהוג יש שלב לרוב אחרי מימוש ההורות וחלקו בא עם גיל שההשפעה הסביבתית קטנה והיא הופכת הרבה יותר קשובה לעצמה, להנאות שלה היא מבינה שמיניות היא קודם כל הנאה פרטית ולא כלי נשק. אבל צריך לזכור, לא כל האצבעות באותו אורך יש בהחלט נשים בגיל 40 שעדיין תקועות מנטלית בגיל 16 ויש כאלו שמעולם לא היו בגיל הזה.

irit 123

New member
ואפשר שוב שאלה? ../images/Emo189.gif

איך בידיוק הבשלות המינית שעלייה אנחנו מדברים, קשורה לפנטזית הקמת המשפחה, תחת השפעה סביבתית. אני מבינה את ההתנייה של "אם לא תעשה כך וכך לא יהיה סקס כך וכך זמן" זה אני מבינה. מבינה את החינוך שהופך את הסקס לקלף מיקוח כי זה בערך אותו הדבר כמו משפט ההתנייה. אבל לא מצליחה להבין את עניין הבשלות בהקשר לפנטזיית הקמת המשפחה. אתה לא מסכים איתי שכל בחורה בשלה מינית בהתאם לשלב שבו היא נמצאת? בת 40 בשלה בהתאם לפרק החיים שבו היא נמצאת, בת 50 בידיוק אותו הדבר ובת 25 בידיוק אותו הדבר....לא?

אייבורי

New member
../images/Emo190.gif

אולי המילה בשלות מינית מטעה פה. את יכולה לקרוא צעירים (גברים ונשים דר"א) הם מפנטזים על האחת הם מסתכלים על בחורה ורואים שהם רוצים לחיות איתה כל החיים. כאשר אתה עסוק בכל המסביב, אתה חי את העתיד אתה קצת מפספס את הווה. חלק מהבשלות שמדובר בה, היא בעצם הבנה שיש רק פה ועכשיו. שזה נעים וטוב, זה חלק מהכרות שלך עם הגוף שלך עם הפנטזיות שלך. אז כן, החל מגיל 14 אני מניח שבחורות בשלות להזדיין בהתאם לשלב הריגשי והאישי שלהן.

irit 123

New member
../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif

14? אפילו הדמיון הפרוע ביותר שלי לא מדמיין את גיל 14. אני חושבת שלמען הסדר הטוב נתפשר על 18

irit 123

New member
תאמיני לי

התל אביבים האלה... (צקצוק ארווווךךךךך והנדת הראש ימינה ושמאלה נונסטופ)

אייבורי

New member
צ'טערת

אמנם בעולם המודרני הוחלט על גיל רישמי בתור 18 אבל בעבר נערות החל מגיל 13 היו הופכות אמהות וילדות בימנו בגיל 14 מתחילות בקיום מצוות ומעשים טובים.

b e c k y

New member
המושג בשלות

במקרה של בשלות מינית אצל נשים, הכוונה היא להכרות וחיבור אמיתיים של האשה עם גופה. אשה צעירה, שנמצאת בשנים הראשונות לפעילות המינית שלה (עשר עד 15 השנים הראשונות), לרוב עדיין לא מחוברת מספיק לגוף שלה ולא משוחררת מספיק בכדי לאפשר לעצמה את מלוא החוויה. זה לוקח הרבה שנים ללמוד את החכמה הזו. יש דברים שלמדתי רק כשהתבגרתי. ואני לא מדברת פה על תנוחות או תרגילים. אני מדברת על סוג של קשב עמוק שאפשר להגיע אליו רק בבגרות אמיתית. (כזו שצריך להזדקן בשבילה). כל אחד מסוגל לעשות סקס. לא כל אחד מסוגל לעשות אהבה.

זה כבר נושא אחר...

סקס ואהבה. כמובן שזה החיבור האולטימטיבי וזוג שיש לו את זה - מבורך. אז הכי קל להתחבר, להכיר, להבין, להיפתח ולעשות הכי טוב שאפשר. מצד שני, אם את קוראת לאורגזמה סקס אז כן - כל אחד מסוגל... גברים ונשים כאחד.

irit 123

New member
המשפט כשלעצמו הוא משפט יפה

כל אחד מסוגל לעשות סקס. לא כל אחד מסוגל לעשות אהבה. אבל כשנערה מחליטה לעשות את זה בפעם הראשונה, מבחינתה היא עושה את זה בשיא האהבה, ומבחינתה היא עושה אהבה כשמישהי בת 24 שוכבת עם בחור ביום האהבה, עם נרות ופרחים, מבחינתה היא עושה אהבה. זה יפה המשפט שנתת... אבל זה שוב מחזק את מה שאני אומרת וגם את לא הצלחת לענות עליו; מי אומר מהי בשלות? כל אחת בשלה בשלב שבו היא נמצאת. לכן, מישהי בת 16 שמקיימת יחסי מין, כרגע מבחינתה היא עושה אהבה. היא מסוגלת לעשות סקס, אבל היא בוחרת כרגע לעשות אהבה. לכן המשפט שלך כל כך מיוחד, כי הוא מסתדר יפה בטירוף באוזן, אבל בפועל כל אחד מסוגל לעשות סקס. השאלה היא מתי הופכים את זה לאהבה.

b e c k y

New member
דווקא כן עניתי לך.

מי שיכול לבחון אמיתות של מצב, הוא בעל נסיון. זה שנערה חושבת שהיא עושה אהבה, לא הופך את זה לנכון. רק בעלי נסיון, ובמקרה הזה, מבוגרים, יכולים להסתכל על מצבים ודפוסי חשיבה שאת מתארת ולבחון אותם בראי המציאות מתוקף נסיונם והבנתם. את דבקה בהגדרה שכל אחת בשלה לשלב בו היא נמצאת. ואני חושבת שכל אחת נמצאת בשלב ההתפתחותי שלה, אבל בשלות זו הגדרה שונה מאד מהמצאות. לשכב עם בחור ביום האהבה עם נרות ופרחים זה לא לעשות אהבה. זה לעשות סקס ביום האהבה. אהבה, עושים יום יום. במיטה ומחוצה לה.

irit 123

New member
אני עדיין לא מצליחה להסכים איתך

אבל זה בסדר גם להסכים שלא נסכים. שוב מתעקשת ואומרת, נכון שהיום... בדיעבד.... את יכולה להסתכל על מצבים שונים ומשונים ולהגיד "ואוו, איך חשבתי ככה?" אבל אותה בחורה שעושה אהבה, עושה סקס, עושה לא יודעת מה עושה. לא חושבת 30 שנה קדימה, היא רואה את מה שקורה עכשיו. ומבחינתה, עכשיו היא מוכנה ובשלה והכי הכי הכי בעניין שיש. שוב, השאלה היא מה ההגדרה לבשלות. את הבשלות את תופסת כפירוש אחד, ואני את הבשלות תופסת בצורה אחרת. אבל שוב אומרת
נסכים שאנחנו לא מסכימות

b e c k y

New member
תראי,

יש לי ילדים בני עשרה. כשהם טועים, אני אומרת להם שהם טועים. מנסה להסביר במה הם טועים. לרוב, זה לא ממש עוזר. הם נשארים בדעתם, כי על פי תפיסת עולמם וההגיון שלהם, הם צודקים. בשלב הזה, אין לי עוד מה לומר. אני יודעת שהם טועים, ואין לי אלא לחכות שהם יבינו את זה בעצמם. לרוב, כך אכן קורה. אחרי זמן מה, הם מתנסים ורואים שמה שחשבו בהתחלה, לא היה נכון. לפעמים מחוסר נסיון, לפעמים בגלל חוסר יכולת לראות את התמונה בכללותה ולפעמים מחוסר יכולת לצפות את התוצאות העתידיות. זה השלב בו הם לומדים את השיעור שלהם, גדלים ומתפתחים. זה בדיוק כמו הדוגמאות שאת נותנת. אף אחד לא חושב שהוא טועה, אבל זה לא הופך אותו לצודק.

irit 123

New member
לא מצליחה להבין

למה הלכת לפינה החמימה הזאת של הגיל....

b e c k y

New member
כי זה קשור לגיל!

זה קשור קשר ישיר לנסיון והבנה שצוברים עם הגיל. אי אפשר לקפוץ מעל זה. צריך לעבור את כל הדרך.

יערית

New member
זה פשוט אירית

את אותה אירית כמו בגיל העשרה? או שעברת שינויים כאלו ואחרים?

למעלה