נסיון לדיון

ilil4444

New member
נסיון לדיון

שלום לכל חברות וחברי הפורום מנהל הפורום טוען בפני שלא תימחק הודעתי אם לא יהיו בה לינקים, נסיון לפרסום או קבצים נגועי וירוסים. אם כך- רציתי להעלות נקודה לדיון- קשה לי עם הדרך שבה אתן שופטות כאן נשים לפי המראה שלהן ולפי אמות מידה מאוד מסויימות. כאשר מגיעה מישהי יצירתית עם ציור שציירה מוחקים את ההודעה שלה ולגבי שאר הנשים אתן מרשות לעצמיכן לקבוע לאן היא מתאימה וכמה היא יפה. זה פוגע בנשים ויוצרת תחרות ביניהן במקום אחווה. בנוסף, רציתי לשאול למה אתן חושבות שיש לכן זכות לקבוע אילו נשים ראויות להופיע כדוגמניות? אני הייתי רוצה לראות על המסך או בעיתון נשים שמייצגות קצת יותר אותי- עם שיערות גוף לא מגולחות ונמשים או משקפיים, ונשים במידות שמעל ל34. מה דעתכן ודעתכם? אילאיל

ApharseMon

New member
../images/Emo28.gifדעתי

היא שדוגמנית צריכה להיות יפה, אחרת מה נסגר?:) ויש מעל מידה 34 שנראות סקסיות ומהממות, אבל הן צריכות להיות מאוד מיוחדות בפנים!

Guyolito

New member
אוףף..

דוגמנית כשמה כן היא.. היא פשוט מדגמת בגדים, מעבירה אותם אל קהל היעד. מטרתה היא לגרום לאנשים לקנות או לרצות את המוצר! אם היא לא תשדר סקס אפיל, ולא תהיה מושכת, היא לא דוגמנית.. ואף אחד לא שופט פה אף אחד! למה את לא באה בטענות לכל משרה אחרת שלא מקבלת מישי? לכל אחד יש עבודה אחרת שמתאימה לו.. סתם לדוגמא, אם מישי היא חכמה מאוד אבל לא נראית ממש טוב, סביר שהיא תלמד ראיית חשבון ולא תדגמן, אבל אם למישי יש את המראה הנכון, למה היא צריכה להצטער על זה?

ilil4444

New member
אני חולקת על זה

סביר שאני אקנה בגדים שמדגמנת מישהי שנראית כמו אשה ולא כמו חצי אשה מעוותת בפוטושופ כי אני אדע שהם יתאימו גם לשאר הנשים ולא רק לדוגמנית. בנוסף- אני חושבת שיש כמה סוגי יופי, לא רק סוג אחד. דוגמנות משדרת לנו שגברים או נשים אמורים/ות להימשך רק לסוג יופי מסויים וזה הרי לא נכון, א/נשים אוהבים כל מיני סוגי יופי. בנוסף לזה- אני לא חושבת שיש סיבה שרואת חשבון לא תהיה יפה או שדומנית לא תהיה חכמה- זה לא סותר.

Guyolito

New member
לא אמרתי

שזה סותר.. להפך, אין כל פסול בדוגמנית חכמה או ברואת חשבון יפה.. אבל אני אומר שחכמה לא מספיקה כדי לדגמן, ויופי לא מספיק כדי "לראות" חשבון! הדוגמנים הם סמל היופי של מרבית האוכלוסיה, או מה שנקרא ה"מיינסטרים". נכון שיש אנשים שנמשכים לנשים שמנות, או לגמדים, או לכל מיני דברים, שזה בסדר גמור, אבל הם לא הרוב. ויש דפוס מסויים של יופי שנקלט בעולם בשנים האחרונות(החל עם טוויגי למי שזוכר), שרזה זה יפה.

ilil4444

New member
בעיני זו בעייה שדוגמניות הם סמל היו

היופי מפני שזה גורם לנשים רבות אחרות לרעוב למוות ולרצות שגופן יראה כמו שגוף נשי לא אמור להיראות...

The Shunned One

New member
זה כבר מזמן לא כזה שחור לבן

כפי שאת מנסה לצייר את זה. הדוגמניות משתנות עם הזמן. הסטנדרט האחיד לגוף של דוגמנית התערפל, ויש היום דוגמניות בעלות משקל גבוה יותר משל המיתוס על דוגמנית המקל. ואין כזה דבר איך ש"גוף נשי צריך להיראות". גוף נשי יכול להיות דקיק או מלא וזה בסדר בכל מקרה, כל עוד בריאותית אין בעיה עם זה. עולם הדוגמנות גם התפתח מעבר לרק להראות נשים יפות וגם פתח באפיקי הסברה נגד הרעבה עצמית וכל הנושא הקשור בזה. הרבה מעבר לזה הוא לא יכול לעשות, כי הנשים אשר מדגמנות עדיין צריכות להיראות מושכות. זה לעולם לא ישתנה, וזה גם לא צריך. עם זאת, אין על זה ממש שליטה. אי אפשר לדעת איך אשה X תקבל את מה שהיא רואה. לפעמים תופסים את זה בפרופורציה ותמיד תהיינה הנשים שתיקחנה את זה רחוק מדי. זה כבר קשור בבן אדם עצמו.

ilil4444

New member
כתבת שיש גיוון של סטנדרטים

לדוגמניות.... אך עדיין כתבת משהו שהשתמע ממנו שנשים מושכות הן בהכרח רזות... איך זה מסתדר?

The Shunned One

New member
לא רזות

אבל חייב להיות חיטוב מסוים בגיזרה כדי להיות מושכת, כי אם גם את הקריטריון הזה מוציאים משיקול, אז בעצם כל אחת מושכת. גם זאתי עם העצמות הבולטות להחריד וגם זאתי עם הזרועות בהיקף של 40 ס"מ. מה שלוקח אותנו למשפט הנדוש: "כל אחת מושכת ומיוחדת בזכות עצמה." זה יופי של משפט לשים על כרטיסי ברכה לחג, אבל זה לא עומד במבחן המציאות.

ilil4444

New member
כל אחת באמת מושכת

אבל כמו שאמרתי- יש שנמשכים/ות לנשים מסויימות ויש שנמשכים/ות לנשים אחרות... אם היו נמשכים/ות רק לדוגמניות- איך היית מסבירה את זה שגם לנשים שלא נראות כמו דוגמניות יש בני/ות זוג וא/נשים רבים נמשכים/ות אליהן??

The Shunned One

New member
לא אמרתי שנמשכים רק לדוגמניות

אמרתי שהחיטוב הוא הקריטריון המסחרי ללהיות מושכת. כשאנשים מסתכלים על פרסומות, מוכרים להם עולם של פנטזיה, במידה מסוימת, כדי לנתק אותם ממהלך מחשבה רגיל ולגרום לרצות להיראות יפים, ע"י כך שיקנו את המוצרים שרואים על הדוגמניות, שכאמור, הן חלק אינטגרלי מעולם הפנטזיה הרגעי הזה. וזה בסדר. המסר עצמו אינו בעייתי כלל וכלל. מה שבעייתי זה איך אנשים מסוימים מפרשים אותו. על זה שום פרסומת לא יכולה לשלוט. וכמו שאמרתי, הסטנדרטים ל"מושכת" היום הם פחות החלטיים וחד מימדיים ממה שהם היו פעם. דוגמניות באות היום ביותר סוגים וגדלים מפעם.

The Shunned One

New member
כי אנחנו מדברים פה על פרסום

דוגמניות מפרסמות מוצר. זאת נישה של סחר, ולכן הסטנדרטים בהתאם.

ilil4444

New member
איך זה גורם לכן להרגיש?

אני שואלת ברצינות, איך זה גורם להרגיש שהגוף שלכן הוא מדד לכמה מוצר ימכור ולא טיב המוצר עצמו?

כן, נכון- זה "משתנה":

המראה "השתנה ל": מראה המסוממת, השיכורה, הרדומה, או לחלופין סגנון הרטרו: המפתה, המתגרה. אולי יש גברים שהיו רוצים שנשים יהיו או יראו כך במציאות- אבל אין סיכוי. הדוגמניות שמשתפות פעולה בהשכרת גופן לחוסר הטעם הרדוד (והפופולרי בקרב גברים שובניסטים), מדגמנות היטב את המילה "טימטום", ואין סיכוי שתעשייה של מטומטמים תגרום לי ולחברותי לקנות בגד ששווק על ידי מטומטמים - להפך.

ilil4444

New member
לא, לא טמטום....

אני לא חושבת שדוגמניות הן מטומטמות. ממש לא. אותה שיטה חברתית גורמת לכולנו להיות מושפעות במידה זו או אחרת מדימויי יופי וייצוגים לא הגיוניים של נשים.... השיטה החברתית הזו מעודדת בכוונה חלק מהנשים שמתאימות לסטנדרטים של היופי לדגמן וכך מוציאה אותנו אחת נגד השנייה... במקום לחיות באחווה אנחנו מתחרות מי יותר יפה, איזה דוגמנית יותר טיפשה או מי מנצחת במירוץ לאנורקסיה. אני לא רוצה להשתתף בזה. אני לא רוצה לריב עם דוגמניות ולא להתחרות בנשים אחרות. אני רוצה לדבר ולדון.

Gal Nissan

New member
אני מצטטת אותך

"סביר שאני אקנה בגדים שמדגמנת מישהי שנראית כמו אשה ולא כמו חצי אשה מעוותת בפוטושופ כי אני אדע שהם יתאימו גם לשאר הנשים ולא רק לדוגמנית." בגלל זה את לא דוגמנית.. דוגמנית מתפקידה היא להראות יפה ולמכור את המותג אליו היא מדגמנת.. איך את תיראי באותו בגד זה כבר לא מעניין את אותה חברה..מעניין אותה שתקני את המוצר שלה ובשביל זה יש דוגמניות שימכרו אותו..

ilil4444

New member
האם זה לא מעניין אותך איך תראי

בבגד? הרי הבגד שהדוגמנית מדגמנת אמור לבסוף להמכר לשלל נשים שאינן הדוגמנית הזו... ולכן משדר מסר שכדי להיכנס לבגדים ולהראות כמו דוגמנית צריך להיות במידות מאוד מסויימות, להרזות בצורה דרסטית ולא בריאה ולהיראות בצורה שנשים אינן נראות בה בדרך כלל...

tookmy

New member
אמרת כאן דבר מאד חשוב

תפקידן של הדוגמניות הוא לגרום לתסכול.בכלל מטרתן של פרסומות היא קודם כל לתת לאנשים להרגיש לא טוב עם עצמם. אם הם לא יהיו מרוצים מאיך שהם נראים הם יחשבו "אם אקנה את זה אראה גם ככה" או "אם אקנה אהיה מאושר" וכו'. כלל פשוט בפרסום. ברור שאת יותר מוצלחת מכל דוגמנית.

וזה מאוד נכון!

כל סטודנט שנה א' לפסיכולוגיה וסוציולוגיה וגם שיווק ופירסום יודע את זה וישנן לכן את זה מתוך שינה... אחת הדרכים לגרום לשיטה הקפיטליסטית לעבוד: לגרום לצרכן להרגיש לא נוח עם עצמו. לחשוב שאם הוא ירכוש את המוצר הוא יהיה כמו הדוגמנית שמשדרת אושר\ סקסיות\ תמימות וכו'. דרך המוצר אתה רוכש תחושה\ תדמית

למעלה