עד מתי?! עד מתי?!
תקרא את המילים הבאות לאט, ותנסה, אני מתחנן, להבין: *אני* ל-א רוצה לכפות על אף אחד שומדבר! *אתה* כ-ן רוצה לכפות על כולם ולקבוע עבורם כיצד ינשאו. אתה לא יכול להשמע מגוחך יותר כשאתה מאשים באותה בכפייה. נישואין אינם זכות אנושית בסיסית כמו גם היכולת לחטט באף, ובכל זאת, אני לא רואה שום סיבה למנוע מאדם לעשות זאת או לקבוע עבורו כיצד לעשות זאת, בעיקר לאור העובדה שנישואין, אחרי הכל, הם כן דבר חשוב מעט יותר מחיטוט באף. ישראל איננה מדינת נוחות? זה משפט שאפשר להצדיק בעזרתו עוד הרבה מאוד דברים, אתה יודע. נשמע כמו דרך מפולפלת לומר שישראל איננה מדינה ליברלית שמעוניינת לדאוג לאזרחיה ולהביא את חירותם אל המירב. ובכן, היא כן כזו כל עוד היא מוגדרת כדמוקרטית, ואם היא לא, אז היא צריכה להיות כזו ולא מעניין אותי כל נימוק תיאוקרטי בדבר "מדינה יהודית". "אי אפשר לא להאמין במסורת. מסורת היא מסורת". טוב, קצת קשה להתווכח עם מי שזורק דוגמות לאוויר? בניגוד לדיעה הרווחת, להגיד X הוא X לא בהכרח מוכיח משהו. למען האמת, זו כלל לא הדיעה הרווחת כך שאין לך כל נסיבות מקלות. תפסיק להתפתל כבר, זה באמת מעצבן אותי ואתה רואה שאני חורג מהסגנון האופייני לי.