נישואים אזרחיים

Vrock

New member
קודם כל,

לצפות בסימפסונס זו פריבילגיה בפני עצמה. שנית, אני חושב שאם המדינה תהייה יותר יהודית נרוויח מזה, ולכן הוקמה מדינה יהודית. אם אנשים שצופים בסימפסונס יזדקקו למדינה משל עצמם, אז צריך להקים כזאת ושם להחיל את רצונך.

שוב, רפורמים הם גם יהודים.

אני גם יהודי. למה לא מגיע לי, ולרפורמים להתחתן ע"פ מה שאנחנו מאמינים בו?

אני לא מבין,

במה המדינה יכולה להיות "יותר יהודית"? היא יכולה להיות יותר *הילכתית*, אבל כאמור, אני לא רואה סיבה להידמות למודל האיראני. "יותר יהודי" זה דבר הנתון לאינספור פרשנויות. מבחינתי, כל עוד מתקיים חוק השבות, חינוך להיסטוריה והמסורת היהודית וקשר עם יהודי התפוצות, המדינה ממצה את פוטנציאל היהדות שבה. מבחינתך, כמובן, אחרת. אבל אתה לא נותן שום נימוקים שמניחים את הדעת לכפייה הדתית הזו, ואפילו לא מסביר מה יצא לך מזה ששני אנשים שלחלוטין לא מאמינים במסורת שלך יקיימו אותה.

Vrock

New member
אתה יוצר הפרדה מלאכותית בין לאום

יהודי ודת יהודית. אני רואה נישואין לפי ההלכה כצורך בישראל. קודם כל, זוג המסרב להנשא לפי ההלכה סוגר את הדלת בפני ילדיו, דבר שלדעתי לא צריך לקרות במדינה היהודית. שנית, נישואין לפי ההלכה הם לדעתי חלק מהמסורת היהודית, וחלק עקרוני. הנישואין האלה יכולים לקרב למסורת-מי שכב קרוב למסורת בוודאי לא יתרחק ממנה בגלל זה, מי שמנסה להתקרב יוכל ומי שאומר שזה רק מרחיק אותו מהמסורת מילא כבר לחלוטין מנותק מהמסורת. אתה רוצה לכפות על המדינה שלנו כפייה חילונית-נהיה כאחת מאומות העולם, חילוניים למהדרין. אני רוצה מדינה מסורתית המתבססת על האמונה ביהדות (כפייה דתית, אך מבחינתי במקומה). אני מאמין שהחוק הזה הוא חלק מערכי המדינה, ובכך שאתה רוצה לבטל אותו אתה פוגע במדינה משום שאתה פוגע ביהדותה. אין לי שום ספק בכך שצריך שהמדינה שלנו תהייה יהודית ומסורתית ותחנך את תושביה ליהדות ומסורת. אני לא מוצא שום נימוקים מניחים את הדעת לכפייה החילונית שאתה מנסה לכפות על המדינה .הרי נישואין הם לא זכות אנושית בסיסית-הם עניין מדינתי בלבד (מבחינתך לפחות הם מדינתיים-רשמיים), ונוחות היא סיבה מאוד גרועה. ישראל איננה מדינת נוחות. אי אפשר לא להאמין במסורת. מסורת היא מסורת.

עד מתי?! עד מתי?!

תקרא את המילים הבאות לאט, ותנסה, אני מתחנן, להבין: *אני* ל-א רוצה לכפות על אף אחד שומדבר! *אתה* כ-ן רוצה לכפות על כולם ולקבוע עבורם כיצד ינשאו. אתה לא יכול להשמע מגוחך יותר כשאתה מאשים באותה בכפייה. נישואין אינם זכות אנושית בסיסית כמו גם היכולת לחטט באף, ובכל זאת, אני לא רואה שום סיבה למנוע מאדם לעשות זאת או לקבוע עבורו כיצד לעשות זאת, בעיקר לאור העובדה שנישואין, אחרי הכל, הם כן דבר חשוב מעט יותר מחיטוט באף. ישראל איננה מדינת נוחות? זה משפט שאפשר להצדיק בעזרתו עוד הרבה מאוד דברים, אתה יודע. נשמע כמו דרך מפולפלת לומר שישראל איננה מדינה ליברלית שמעוניינת לדאוג לאזרחיה ולהביא את חירותם אל המירב. ובכן, היא כן כזו כל עוד היא מוגדרת כדמוקרטית, ואם היא לא, אז היא צריכה להיות כזו ולא מעניין אותי כל נימוק תיאוקרטי בדבר "מדינה יהודית". "אי אפשר לא להאמין במסורת. מסורת היא מסורת". טוב, קצת קשה להתווכח עם מי שזורק דוגמות לאוויר? בניגוד לדיעה הרווחת, להגיד X הוא X לא בהכרח מוכיח משהו. למען האמת, זו כלל לא הדיעה הרווחת כך שאין לך כל נסיבות מקלות. תפסיק להתפתל כבר, זה באמת מעצבן אותי ואתה רואה שאני חורג מהסגנון האופייני לי.

המ,

יש כאן כמה טעויות תחביריות, דיקדוקיות ולשוניות חמורות. אין לי כח לחפש אחריהן, כך שאני פשוט מזהיר אותך מראש.

Vrock

New member
תגובה

ישראל *באמת* אינה מדינה ליברלית המעוניינת להביא את חירות אזרחיה אל המירב. היא מציבה גבולות ברורים ונחוצים לדעתי. דמוקרטיה טהורה היא חירות מירבית כל עוד אינך פוגע באדם אחר, אבל ישראל אינה דמוקרטיה טהורה. אתה בוחר לבטל חצי מההגדרה העקרונית של ישראל, ולהפוך אותה למדינה דמוקרטית ללא קשר ליהדות. זה פסול לדעתי באותה מידה כמו המעשה ההפוך-מדינת המודל האיראני ממנה אתה כה חושש.כלומר, מובן שאני מעדיף דמוקרטיה אתאיסטית על תיאוקרטיה, אך במדינת ישראל שתיהן לא מספיק טובות. ישראל איננה מדינה המעוניינת בנוחות של כל אזרח ותושב. ישראל היא מדינה המעוניינת להיות בית חם לאזרחיה היהודים אשר מקיימים את המסורת היהודית, תוך כדי מתן חירויות דמוקרטיות ראויות לשאר האזרחים. מסורת זה לא דבר שאו שמאמינים בו או שלא, בהגדרה. אתה לא מתפתל, אתה הולך ישירות עם הראש בקיר. אין לישראל שום זכות קיום ללא המהות היהודית שלה, והיא גם לא משהו שאתה יכול לבטל בהינף יד.

shay or eli

New member
נישואים הם חוזה כלכלי

נישואים דתיים הם חוזה כלכלי שדחפו לתוכו את אלוהים, נישואים אזרחיים הם חוזה כלכלי ששכח להזכיר את החבר הדמיוני של חלק גדול מהציבור, אבל הפרנציפ אותו פרנציפ - שני אנשים שהחליטו שהם מסתדרים מספיק טוב (אהבה וכו') בשביל שכל הרכוש שלהם יהיה משותף. כשאני ארצה לחתום על החוזה הזה עם בחירת ליבי (בהנחה שתהיה אחת כזאת), אני מעדיף להימנע מלערב בכל העניין טיפוס מפוקפק שקיבל ג'וב ברבנות.

Continuum

New member
ולכן

בן אדם שאין לו תקציב להגיע לקפריסין, גם ככה אין לו מספיק רכוש בשביל שזה ישנה משהו.

למעלה