נישואים אזרחיים

freshlama

New member
נישואים אזרחיים

מה הדעה שלכם בעיניין? מה צריך לעשות אדם שרוצה בנישואים אזרחיים אבל אין לו תקציב שיגיע עד קפריסין? ומה עם הפרדת הדת והמדינה?

הפרדת הדת מהמדינה זה חרא

הרי המדינה קמה כמדינה של יהודים ולכם החוקים צריכים להיות בהתאם..

גם אני יהודי.

ואני לא מאמין באלוהים ובאורטודוכסיה. לי לא מגיע להנשא? ועזוב בעצם את זה. למה לא נישואים של הרפורמה גם?

רפורמים זה פשוט שינוי שאין לו

כל צורך ובסיס חוץ משינוי של היהדות לכיוון הנצרות ומכאן שזאת כבר אינה יהדות.

אין כל שינוי לכיוון הנצרות.

יש שינוי לכיוון העולם המערבי. וגם היהדות עברה במילא כמה וכמה שינויים בהיסטוריה שלה, בשביל להתאים אותה לזמנים שהיו. למה השינוי הזה לא נחשב? ולא ענית למה אני אז לא נחשב.

האם אתה יכול לספר לי

על אלמנטים נוצריים ביהדות הרפורמית? מציירים יונה לצד גיבורים מקראיים? את דוד המלך עם פצעי סטיגמטה על היד? ישו צלוב בבתי כנסת?

היהדות הרפורמית שילבה אלמנטים

נוצריים שונים בפולחן שלה. בין אם ברובד השטחי והחיצוני (כמו אופי המבנה, המזכיר מעט כנסיה) ובין אם ברובד ההלכתי המתירני יותר שהושפע מאוד מן המאבקים בין הליברלים לשמרנים, במיוחד במולדתו של מנדלסון בגרמניה.

מתירנות איננה מאפיין נוצרי

היא מאפיין של זרם מסוים בנצרות... אלו הרפורמים היו מדברים על "חטא קדמון", למשל, אז היה בסיס לטענה שמדובר בזרם יהודי המשלב אלמנטיים נוצרים. לא שאכפת לי איזה אלמנטים משלב זרם כלשהו, כמה שיותר מתירני וכמה שפחות כופה את עצמו - פחות גרוע.

אולי לא התנסחתי נכון.

המתירנות החלה להתפשט בנצרות בתקופה בה מנדלסון ניסח את היהדות הרפורמית. מבחינה זו, היהדות הרפורמית הושפעה מאוד מהלך הרוח בכנסיה.

shay or eli

New member
זה גם עניין של אורח חיים

הרפורמים החליפו אורח חיים מאוד מסתגר וכוללני ("וחיית בה") באורח חיים של אדם מערבי רגיל, שבמקום להגיע לכנסייה בראשון מגיע לבית הכנסת בשבת. זה לא שינוי תיאולוגי, זה בעיקר שינוי באורח חיים. היום, לאור העובדה שרוב היהודים בארץ הם בכלל חילונים והלכו הרבה יותר רחוק מהרפורמים במערביות, זה לא כבר לא כזה מהפכני.

ההגדרה היהודית שלנו לא משותפת.

אני מגדירה יהודי כאחד שמאמין בד', לא דווקא דתי אלא רק יהודי. אתה יכול להנשא נאי חו"ח לא מונעת זאת ממך, אבל תנשא בהתאם לחוקים של המדינה בה אתה חיי.

ומה אם זו שאני רוצה להתחתן איתה,

היא ישראלית ויהודיה, אבל מה לעשות, לא יהודית ע"פ ההלכה? (ואפילו לא מדבר על מצב שבו אני ארצה להתחתן עם "חס וחלילה" לא יהודיה) שנינו ישראליים. אזרחים למופת. בוא נעמיד פנים שאף אחד מאיתנו גם לא עבר אף פעם על אף חוק. למה אני לא יכול להתחתן במדינה שלי?

אמרתי יהודיה,אך לא ע"פ האורטודוכסיה

לאורטודוכסיה אין בעלות על היהדות. ו"מדינה דמוקרטית!!" רק שתדע כי מדינת ישראל פתוחה (במידה מסויימת מינימלית) ללא יהודיים.

תגידי,

סתם באופן היפותטי, נאמר והיית איזו נוצריה או מוסלמית שמתגוררת בישראל. היית עוזבת את הארץ ומשאירה אותה ליהודים? עושה רושם שאת מצפה מהם לעשות את זה.

למעלה