נישואים אזרחיים

shay or eli

New member
מה לא טבעי בזה?!

זה היה קיים בתקופת יוון העתיקה, זה היה קיים בהודו העתיקה, זה קיים היום בכל העולם, זה קיים בעוד כמה זנים (פינגווינים, אריות וכו'). זה שזוג חד-מיני לא יכול להביא ילדים, לא עושה אותו "לא טבעי". אם עקר ועקרה מתחתנים, זה לא טבעי? אם זוג חד-מיני רוצים לגדל ילד, הם יכולים לאמץ אחד או להגיע לאיזשהו הסדר שכולל אם פונדקאית או תורם זרע. זאת סוגייה לא רלבנטית שנתונה להחלטתו של כל זוג, וממש לא צריכה למנוע את המדינה מלאפשר נישואים חד-מיניים.

הזוגיות של בני אותו המין היא לא

טבעית. מה קשור עכשיו עקר ועקרה, עקרות היא בעיה קשה, עצובה, וחריגה. (
אני מכירה את זה מקרוב מאוד סמוך עליי) דרך הטבע היא התרבות והבאת צאצאים... אין לי בעיה אם אימוץ או אם פונדקאית, הסברתי למה נישואים חד מיניים הם לא טבעיים. עד עכשיו לא דיברתי בכלל על הסוגייה מבחינתה של המדינה, מדינת ישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית, בן גורין אמר את זה לא אני. אם זאת אני חושבת שאפשר לעזור כלכלית לאנשים שרוצים להתחתן ואין להם כסף להגיע עד קפריסין.

שוב, למה זה לא דרך הטבע?

דרך הטבע היא להביא לפורקן מיני. רבייה זה סוג של תופעת לוואי של התופעה... יחסי מין עם אותו מין זה דרך הטבע גם. זה קיים בטבע, וזה גנטי.

בתור דתייה- מאמינה בתורה....

לא כל מה שיש בטבע חייב להיות טבעי. בתורה הרבייה היא חלק חשוב מטבעו של האדם, היא לרוב המטרה ולא התוצאה, ולכן הרבייה היא גם אחת מהמצוות התורה.

shay or eli

New member
גם הומוסקסואלים יכולים להתרבות

זה שהם נהנים פחות תוך כדי, לא עושה את זה פחות טבעי... את בטוחה שלא עדיף להרשות נישואים אזרחיים בארץ מאשר לעזור כלכלית לאנשים להגיע לקפריסין?

כן,

אין לי ספק בזה. אני, בתור יהודיה דתיה רוצה לשמור על האופי הדתי במקצת של המדינה. אין לי בעיה שתינתן להם עזרה להגיע לקפריסין ולהתחתן שם. ככה ישמר גם האופי הדתי- יהודי של הנישואים וגם הזכות שלהם לנישואים אזרחיים.

אז מה ההבדל?

אם את מוכנה שיסייעו להם ליסוע לקפריסין ולהנשא בנישואים אזרחיים אני מרשה לעצמי לשער שאת מקבלת את המתחתנים בנישואים אלה כתקפים במדינת ישראל (לאחר שהם שבים מקפריסין, הכוונה). אז למה לא לאפשר להם להנשא בישראל במקום לחייב אותם לטוס לחו"ל?

לא הבנת.

את מוכנה לקבל את אותם נשואים טריים כבעלי נישואים תקפים וחוקיים כאשר הם שבים מחו"ל. אז בפועל אין שום הבדל במעמדם פרט לחקיקה שמרנית ואנכרוניסטית שמציקה "סתם".

freshlama

New member
---

1. הבעיה איתך היא שאתה לא מבין שנישואין זה לא רק בפני שמיים. יש אנשים שנישואין אומרים להם משהו אחר, חילוני בעליל. חוץ מזה יש כמה חוקים-חובות וזכויות- שחלים על זוגות נשואים. אם אני ובת זוגי רוצים להתחתן אבל אנחנו לא מאמינים בשיטה היהודית מה עלינו לעשות? להזכירך, המדינה לא מקבלת נישאוים אחרים כרגע.

השאלה היא,

האם אנסים ופדופילים נענשים על מעשיהם מפני שהם חורגים מהנורמה, או מפני שהם פוגעים באנשים אחרים? כמו כן, האם אתה באמת כ"כ טיפש שאתה לא יודע את התשובה לשאלה הנ"ל?

מדוע?

הם כופים את דעתם על מי שהם שוכבים איתו? (נ.ב.-פדופיליה זה לא דבר גנטי (לפחות לא שידוע...), ואונס זה רק פסיכולוגי, נובע מתיסכול...)

אהמ

1. בפעם האחרונה שבדקתי, במדינת ישראל חיים בין היתר גם (הכינו את ליחותיכם לקריאת "טפו!") - גויים. ומכיוון שלא ברור לי במה אישור נישואים אזרחיים פוגע במדינה, אני לא רואה סיבה מדוע לא להתחשב במיעוט הזה. 2. לא הבנתי את המשפט "אנשים שאיבדו את מקורותיהם ורוצים להקל על התהליך". איזה תהליך? איזה מקורות? על מה לעזאזל אתה מדבר? למה אני צריך שמישהו יזכיר לי שאני יהודי? לא מספיק שאני נזכר שהטילו בי מום כל פעם שאני משתין? 3. אם אתה מתנגד להענקת מעמד חוקי להומואים ולסביות, האם ניתן להסיק מכך שאתה תומך בהוצאת פעילות מינית הומוסקסואלית מחוץ לחוק? בכל אופן, אם אתה נטורליסט כ"כ גדול שיעשה הכל למען מושג כ"כ ערטילאי כגון "טבעיות", האם אתה מתנגד לאוננות? שכן זוהי פעולה טבעית מאין כמוה מחד, אך כידוע, מדובר בשפית זרע לשווא, רצח נורא מאין כמוהו. 4. "תרצו או לא תרצו, זו מדינה יהודית". יופי, עוד גאון גדול. בפעם האחרונה שבדקתי (וזה היה בשיעורי האזרחות של כיתה יב'), אין ממש תשובה לאוקסימורון של מדינה יהודית-דמוקרטית. יש חלוקה טובה למדי של 6 גישות. המדינה הזו בפירוש לא יותר דמוקרטית מיהודית ולא יותר יהודית מדמוקרטית, אתה פשוט לא יכול לבוא ולהגיד "ככה זה". אתה יכול להגיד שככה אתה רואה את זה, אבל זהו לא נימוק אלא הצגת עמדה שאמורה לבוא לפני, אחרי או לצד נימוק, אך לא במקומו. מכל מקום, דעתי היא, שיש להפריד את הדת מהמדינה, מפני שלאף אדם אין זכות להתערב בחייו של הפרט (כל עוד הפרט אינו פוגע בזולתו) בשם אף דת עתיקה. כמו כן, התערבות חוקתית אינה מעלה את רמת אמונתו של האדם ולכן לא מביאה כל תועלת אפילו לתיאוקרטים החשוכים שכופים עלינו את דתם. מה יעזור לרב עובדיה אם אני אשמור את המצוות מהפה לחוץ, אבל בלב אהיה חוטא גמור, אשמאי זקן? אם זה יספק את הקדוש ברוך, אזי קל מאוד לרצות אותו/לעבוד עליו.

מכתב

כן, אני מתנגד להכרה בהומואים ולסביות בפני השלטון. מצדי שכל אחד יעשה בחדרי חדרים מה שהוא רוצה, בין אם זה לאונן ובין אם זה לקיים את הסטיות שלו אבל לא יתכן שזה יהיה מוכר בפני המדינה. אני אומר לך שאין פה שום אוקסימורון... אפשר לעשות יופי של שילוב.

freshlama

New member
כלומר,

אין לך בעיה שיאנסו ויבצעו פשעים פליליים כל עוד זה חדרי חדרים?

חס וחלילה! לא אמרתי כזה דבר מעולם!

אם הסטייה היא בהסכמה של שני הצדדים אז זה לא ענייני ולא אכפת לי.

freshlama

New member
פדופיליה יכולה להתבצע בהסכמת שני הצ

דדים. כלומר, פדופיליה ממומשת.

למעלה