נישואים אזרחיים

shay or eli

New member
החלוקה לגישות גרועה

אין שום קשר בין גישות כמו "מדינת היהודים" ו- "מדינת העם היהודי" ובין השיח הפוליטי במציאות.

EverMan

New member
בוא אני אקח עליך טיפה את החשיבה

נישואים אזרחיים נועדו לכמה קהלי יעד : א.מסורבי חיתון. אנשים שלפני 10 דורות , היה להם ממזר במשפחה, או מישהו שהרבנים לא אהבו במיוחד - ולכן עד היום הם לא יכולים להתחתן. ב.נישואים מעורבים - נגיד יהודי עם נוצריה. ג.אנשים שלא מעוניינים לעבור את הביורוקרטיה הדתית. למשל - משרד הדתות המון פעמים מכריח זוגות צעירים לעבור "סדנאות" לפני החתונה בה מסבירים מה תפקיד האישה בקשר. או איך מקיימים יחסי מין "כראוי". בנוסף, לא פעם רבנים מוסיפים את "דעותיהם" במהלך הטקס. ד.יש אנשים שהם לא אורתודוקסים במדינה - הם הרוב אפילו. אני למשל - רוצה לעבור חתונה רפורמית. לא אורתודוקסית. ה.זוגות חד מיניים הם גם חלק מהנ"ל. למה אתה נכנס למיטה ולחיים של מישהו שהוא לא אתה ? תן להם לחיות כרצונם. אם אדם רוצה להנשא לכבשה שלו והכבשה שלו מסכימה ? - שיהיו שמחים. אין שום סיבה לא לאפשר לזוג שחי כנשוי בפועל להנשא. אני מקווה שתהרהר טיפה מושגים לפני שאתה מתנגד אוטומטית. אם יש משהו שאני תמיד משתדל לעשות , זה להרהר על משהו בכל האספקטים האפשריים לפני שאני שולל אותו.

אני חושבת../images/Emo163.gif

שבאותה מידה שיש מסעדות שמוכרות אוכל לא כשר, ככה גם צריכים להיות נישואים אזרחיים בארץ. לא יכול להיות שאנשים שלא מעוניינים ברב רשמי (דתי?
) יעשו שמיניות באוויר כדי להתחתן בחו"ל, ולא יוכלו להתחתן בארץ כמו שצריך.

shay or eli

New member
כל הצורך במוסד הנישואים

נתון כולו לדיון, למען האמת. אבל כן, צריך להתיר נישואים אזרחיים. לאנשים שכן רוצים להתחתן, אבל לא נתקעו במאה ה- 14.

Vrock

New member
נישואים אזרחיים הם אוקסימורון

נישואים הם התחייבות לפני שמיים ואלים. הם טקס דתי לכל דבר. אם הסיבה שלהם לרצות להנשא היא סיבה של הכרה חברתית-מדוע זה אפוא נרשה להם להנשא? למה שהמדינה היהודית תתן חותמת לקשר בין שני אנשים שנוגד את היהדות ואת שאר הדתות המקובלות? המדינה היהודית יכולה להרשות לאנשים להפר את חוקי ההלכה כרצונם, אך היא עצמה לא יכולה להפר אותם. לכן היא חייבת לקבל נישואים אזרחיים אך אינה יכולה לבצע אותם. ואם אין לך תקציב-היה ידוע בציבור. הפרדת הדת מהמדינה זה בסדר למדינה אחרת.

freshlama

New member
ולמה?

מדינה לא יכולה להיות דמוקרטים לגמרי (כמו שאנו מתיימרים להיות) ללא ההפרדה הזאת

Vrock

New member
לא בדיוק.

איך אני דמוקרט אם אני תומך בחוקים כמו חוק השבות?

אויש, כבר ניסית

וכבר הוכחנו לך שאתה טועה. אתה מתעסק בסמנטיקה. אתה לא רוצה לקרוא לזה נישואין? תקרא לזה "שידוך אליבא דוינסטון סמית", בסדר? העיקר שלאנשים, לרבות פסולי חיתון, תהיה האופציה לכרות בינהם ברית אוהבים כלשהי שתקנה להם מעמד זה למעמד של נשואים במשרד הפנים. בסדר? או ש"זו מדינה יהודית" ולכן כל כפייה דתית מותרת?

Vrock

New member
לא הוכחתם כלום, אחרת הייתי מקבל את

ההוכחה. אני לא מאמין ב"אופציה לכרות ברית אהבים". אני מאמין שיש להרחיב את ההטבות שניתנות לידועים בציבור לאחר תקופה מסויימת, באופן המותנה בזמן שיישארו ביחד לאחר קבלת ההטבות, ושמי שרוצה ברית אהבים יכול לקעקע את השם של בן זוגו על הישבן. מעמד זהה למעמד של נשואים הוא לא הגיוני, משום שהנשואים מתחייבים ואנשים הרוצים בנישואים אזרחיים לא יכולים להתחייב אלא אם יתחייבו לא להתגרש, שזה עניין אחר).

בפעם האחרונה שבדקתי

היהדות לא היתה קתולית והיא לא אסרה על גירושין, ומכיוון ששיעורי הגירושין מאמירים לאחרונה, הטענה כאילו יש לנישואין תוקף חזק יותר מאשר לברית אוהבים אחרת פשוט חסרת כל יסוד. אם היית מקבל כל דבר שהיו מוכיחים לך, לא היינו מתווכחים כרגע.

Vrock

New member
בנישואין אתה נשבע לפני אלוהים,

ולכן יש להם תוקף רב יותר. זה הכל.

יש אנשים שעושים זאת כעת,

אך לא מאמינים באלוהים. בשבילם אין הבדל, ואין לזה תוקף רב יותר....

Vrock

New member
מי שבוחר לראות שבועות כבולשיט,

יראה התחייבויות למדינה כעוד יותר בולשיט. בנישואין יש חיוב עקרוני, בשום הסכם אזרחי אין. לפני מי הם יישבעו? הדגל? אריק שרון?

אם כך,

אני אמור להיות מפר סדרתי של החוק בישראל, שכן אני מאמין בלב שלם ששבועות הן בולשיט מוחלט. רוב אלו שלא מאמינים בשבועות דווקא כן מאמינים במדינת ישראל וחוקיה. מכל מקום, הנישואין אצל רובם המוחלט של אזרחי ישראל הם הסכם בין בני הזוג להקמת תא משפחתי, מבלי לערב כאן אף יישות אקראית כזו או אחרת. ההתחייבות תקפה בדיוק באותה המידה בין אם מדובר ברב שמחתן את הזוג, בכהן בודהיסטי או באברי גלעד. ומכיוון שאתה בעל נטייה מאוד מבורכת להקשיב למה שאומרים לך, אני באמת מתקשה להאמין שאתה לא שם לב שאתה פשוט טועה.

Vrock

New member
ייתכן, אבל אני עדיין חושב שלמי

שנישא לפי ההלכה היהודית אמורות להיות פריבילגיות מסוימות.

למעלה