נישואים אזרחיים

טוב, זה טיעון מנצח.

אני אפילו לא אטרח להציג את הטיעון הנגדי ("הרי המדינה הזו קמה כמדינה דמוקרטית ולכן החוקים צריכים להיות בהתאם", אופס, טרחתי כבר). אני מבין שיש לך עניין עמוק מאוד ביחסיהם של פלוני ואלמונית, שכ"כ חשוב לך להכריח אותם להנשא בדרך מסויימת. הגיע הזמן להפסיק להצדיק כפייה דתית על ידי הטיעון הנבוב של "זו מדינה יהודית". די! די! די! אני מתחנן, באמת. זהו טיעון נבוב, חלול, ריק מתוכן! אם, לשיטתך, זוהי מדינה יהודית ולכן חוקיה צריכים להיות בהתאם, תסביר לי מדוע לא לקחת את זה צעד אחד קדימה? למה לא להפוך אותה למדינת הלכה פונדמנטליסטית? הרי היא יהודית וחוקיה אמורים להיות בהתאם. מה הבעיה? הספרים שמות וויקרא גדושים בחוקים כך שלא תהיה לנו כל עבודה מבחינת חקיקה, קדימה, ליישם את חוקי העבד והאמה, השור והבור!

סליחה

על הבורות, תוכל להגדיר פונדמנטליסטית? אני לא כ"כ בקיאה בעניין אבל עדיין המדינה קמה כמדינה יהודית לעם היהודי אין זה סותר את העודבה שהמדינה שלנו דמוקרטית. ואני חושבת שכן,צריך להפוך האת המדינה למדינת הלכה (יש שיקראו לזה מדינת דתיים), לפי דעתי כך הרבה מהבעיות שלנו יפתרו.

ובכן -

אין לי הרבה מה להתווכח אם מי שמעוניין להקים מדינת הלכה. אני מאחל לך הצלחה במאמציך להביא את המשיח, אם הוא יבוא תמסרו לו שאני מצטער על כל הירהורי הכפירה שלי.

אז ככה:

אני מוצא שאין כל צורך ואני מבסס את טענתי. נישואים אזרחיים נועדים ל: 1) לא יהודים, כלומר גויים ואנחנו מדינה יהודית כך שאין בכל כל צורך. 2) אנשים שאיבדו את מקורותיהם ורוצים להקל על התהליך ואין שום סיבה שלא יעברו כמו כל אחד, להיפך זה רק יוסיף ויזכיר להם שהם יהודים. 3) ציבור ההומואים והלזביות אשר אין כל צורך לתת להם מעמד חוקי מבחינת המדינה ובטח ובטח שלא במדינה יהודית. זה יוצר מצב לא טבעי, בעיות מבחינת המדינה ועידוד של התופעה. הפרדת דת ממדינה: מכיוון שאנו אחת המדינות היחידות שמוגדורות כמדינות דתיות, הרעיון המרכזי שלשמו קמנו ושמבדיל אותנו הוא שאנו מדינת יהודים. משום כך, תרצו או לא יהדות זה לאום וגם דת ואם ממשיכים ומקיימים את היעוד של המדינה אז לא אמורה להיות בעיה אלא אם עניין של סדר עדיפויות נכנס תחת הנימוק של "בעית דת ומדינה" שזהו דב שיקרי.

freshlama

New member
לא קיבלתי

1. תגדיר יהודי. הסיבה העיקרית להעדר חוקה במדינה שלנו היא אי הסכמה בנוגע למושג. האם יהודי הוא לובש כיפה? מאמין באלוהים? בן לאם יהודיה? מתגייר? חוץ מזה, במגילת העצמאות מצוין שאנו מדינה דמוקרטית שמכבדת מיעוטים ונותנת לה יחס שוויוני. מה איתם? 2. חזרה לסעיף השני. ישנם יהודים שמוגדרים כיהודים שלא מאמינים באלוהים כזה או אחר (כמוני למשל). מה תיתן לי הזכרת היהדות? 3. למה אין צורך לתת להם מעמד חוקי? אני מריח פה הומופוביה.

מכתב:

1. מבחינתי אפשר לעשות הכל כל עוד זה לא הולך בכיוון הנגדי ליהדות. המדינה מתוקף היותה מדינה יהודית מכירה בנישואים יהודיים ולא איזה משהו באוויר. זאמת מדינה קודם יהודית ואחר כך דמוקרטית. הם יכולים להתחתן איך שדתם מתירה להם, אין לי בעיה איתם. לא באנו לפה להקים מדינה כדי שתאבד את ערכי היהדות. 2. אם אתם לא מאמינים בה' אז מה הבעיה בדיוק? הרי נישואין זה התמסדות לפני שמיים. אז למה אתם צריכים להתחתן? ושוב מדינה יהודית מכירה בנישואין של יהודים, מתוקף היהדות. 3. תריח מה שאתה רוצה - הומואים ולסביות אינם תופעה נורמלית, אם נתיר נישאים אזרחיים אז אנחנו למעשה נעודד את הציבור הזה וניתן לילדינו חשיבה כאילו זה "מוכר", כאילו זה בסדר לטבעי להיות הומו או לסבית. למעשה האמת שזאת הבעיה העיקרית שלי עם נישואים אזרחיים שזה מבטל את ההפרדה בין יחסים של המינים השונים. אין לי בעיה שתקראו לי הומופוב, מבחינתי זאת התנהגות שהיא לא טבעית.

שיהיה.

אני לא חיילת אמיצה, כך שאין לי כל כוונה להכנס לויכוח בו ברור בעליל שאתה, אפעס, טועה ומטעה.

לא יתכן קיום של מדינה קודם

דמוקרטית ואז יהודית. אם זאת מדינה אשר מכבדת גם מיעוטים אז בעצם כמו שיש את חוק השבות כלפי יהודים אז יש גם זכות לכל בעל לאום אחר להגיע למדינה וכל בן זוג יקבל אזרחות של המדינה. וכידוע לך במדינה דמוקרטית הרוב הוא זה שיקבע את אופי השלטון. במהרה כתוצאה מריבוי טבעי והגירה היהודים יהיו פחות מ51 אחוזים מהאוכלוסיה ואז שוב נהיה תלויים בחסדי אחרים בדיוק כמו שיינו בגולה. לא צריך להיות גאון כדי להבין את זה.

shay or eli

New member
הומואים ולסביות הם תופעה נורמלית.

צריך לתת לחנך את ילדינו לחשוב שזה מותר. זה בסדר וזה טבעי להיות הומו או לסבית. זוהי התנהגות טבעית לחלוטין.

אה......

לא הייתי מגדירה טבעי... טבעו של האדם להעמיד צאצאים, בני אותו מין לא יכולים לעשות את זה. אני מכבדת הומואים ולסביות וממש אין לי בעיה איתם, אבל זאת בהחלט לא דרך הטבע.

זה לא טבע האדם.

אם משיכה לאנשים מאותו מין של ההומואים ולסביות זה דבר גנטי, אז אני די בטוח שזה טבע האדם שלהם...

shay or eli

New member
טבעו של בן-אדם הוא לא לעוף

האם אנשים שקופצים הולכים נגד דרך הטבע?

כן, טבעי ללכת, וטבעי גם לקפוץ.....

ויש הרבה דברים לא טבעיים ... חחח...כמו שאנשים אומרים לי שצמחונות זה לא טבעי, אני לא מתעסקת פה ברע או טוב...אבל כן, קשרים עם בניי אותו מין הם לא טבעיים...

למעלה