מתלבטת

snoopytush

New member
כמו שינוקא כתב מזמן

או מישהו אחר. הפנימי יכול לשנות חיצוני והחיצוני את הפנימי. כלדברכזה דורש עבודה. גם כשמגיעים לתובנות עדיין צריך ליישם אותן... מה שמחזיר אותנו לעניין העשייה

snoopytush

New member
כמו שינוקא כתב מזמן

או מישהו אחר. הפנימי יכול לשנות חיצוני והחיצוני את הפנימי. כלדברכזה דורש עבודה. גם כשמגיעים לתובנות עדיין צריך ליישם אותן... מה שמחזיר אותנו לעניין העשייה

snoopytush

New member
לא ידעתי שאתה מייעץ

ייעצתי גם לאנשים במשך הרבה זמן אבל נמאס לי וגם אני זקוקה לעצמי כדי לעבוד על עצמי אז הפסקתי:)

דיבבלעס

New member
גם אצלי זה היה ככה...

ולפעמים חוזרים לזה כפי שאת חזרת קצת עכשיו פה
חוץ מיזה,אם לא הייתי מייעץ הייתי מנהל קומונת יעוץ פילוסופי?
אומנם אני מייעץ שם באופן פחות ישיר אבל...טוב זו היתה חצי בדיחה כזו מה אני מסביר?

snoopytush

New member
../images/Emo6.gif אתה יודע למה עניתי לה?

לא כי אני רוצה לייעץ אלא כי בעיה שלה דומה לשלי. כשזה קרוב אליך יש לך יותר מה להגיד ובאיזשהו מקום כנראה לא הגעתי לכאן במקריות. הדימיון בין שתי הבעיות גרם לי להרגיש שאני צריכה לענות לה ולחלוק את התובנות שלי.

דיבבלעס

New member
נכון,תובנה יפה

יחד עם זאת לעיתים אדם מייעץ מניסיון החיים,מידע מהסביבה וכו'... אני חושב שאף מטפל לא עבר את כל מה שאחרים עברו כשבאים להייעץ איתו, אולי באופן כללי פחות או יותר,אבל יש מקרים שגם זה לא... אני חושב שהגדולה היא להקשיב,ללמוד,לשמור על ראש פתוח... אני אישית מרגיש שיש לי יותר "חוכמת חיים" מאשר ניסיון חיים, כי חלק מהידע שלי לגבי פתרון בעיות צברתי משיחות עם אנשים(גם מבוגרים בני 50+,60 גם...)גם משיחות ברדיו של שיחות עם מאזינים,גם מספרים,אינטרנט... אני משתדל לשמור על ראש פתוח- כמובן שאין חכם כבעל ניסיון כפי שכתבו חכמינו ואין כמו לחוות על הבשר, אבל חשוב גם ללמוד מהסביבה...

snoopytush

New member
חייבים ראש פתוח

מטפל שמקובע רק בשיטת הטיפול שלו מפספס דרכי הבנה שונות וגם יש לו פחות על מה להמליץ למטופל. לפעמים צריך להמליץ למטופל על דרכי טיפול שונות כשהטיפול כבר לא עונה על בצרכים

snoopytush

New member
יש עוד משהו נוסף למה שאמרת

המטופל עושה העברה למטפל. הוא גורם לו לפעמים להרגיש מה שהוא מרגיש. וזה יכול לעזור למטפל להזדהות עם רגשות המטופל וללוות אותו משם. אני כבר לא זוכרת מה המושג הפסיכולוגי אבל מדברים על זה שם

snoopytush

New member
האמת יש דימיון בין פסיכולוגיה לפילוסופיה

שניהם מנתחים מכל הצדדים את הבעיה

דיבבלעס

New member
כן

מי שמכיר פילוסופיה מערבית ומנסה להשוות למונח התת מודע של פרויד, למרות שהפילוסופים לא השתמשו בו(עד כמה שידוע לי)נראה באופן די מובהק כאילו הם הבינו שיש משהו שאנחנו פועלים על פיו גם אם אנחנו לא מודעים אליו ומבינים מה זה, אבל זה נושא מורכב... הספר "כשניטשה בכה" כמו גם "הריפוי של שופנהאור" שניהם של ארווין יאלום-סופר ופסיכיאטר מצביעים דרך סיפורים יפים ומרתקים על הקשר הזה-מומלץ

snoopytush

New member
הגדולה של פרויד שהוא היה הראשון

והוא הניח אחריו טרמינולוגיה. לפעמים מודעים למשהו אבל עד שלא ממציאים לו שם קשה להתייחס אליו. אם ביקרת לאחרונה בפורום אמיניים היית רואה שהם מחפשים מילה חדשה לאמיניות . מסתבר שלא קל להמציא מילים חדשות ושמילה משפיעה המון.... תודה על ההמלצה

דיבבלעס

New member
בנקודה הזו!

יש הרבה פילוסופים שלפניהם דיברו באופן כללי על דברים והם באו והגדירו בצורה מדויקת ופיתחו טרמינולוגיה שלמה, ניתן להזכיר את קאנט עם עולם התופעות,מוסר העבדים של ניטשה שלא לדבר על אפלטון שאחד הפילוסופים אמר(לדעתי הגזים אבל יש בזה משהו)שכל הפילוסופיה המערבית היא הערת שוליים לדבריו... פרויד הוא האפלטון של הפסיכולוגיה/פסיכואנליזה, והוא הושפע מאוד מניטשה יש גם נוסף לכשניטשה בכה שמצביע על נקודה זו דרך סיפור דמיוני גם ספרונים של חוקרת שמצביעה על הנקודות הדומות...

דיבבלעס

New member
לא הייתי אומר שחזור

אלא הרחבה, במידה מסויימת בהחלט יש חזרה על הדברים, אבל גם הוספה וזה היופי, כאילו כל אחד מוסיף עוד לבנה לבניין...:)

גרא.

New member
snoopytush ודיבבלעס,השיחה ביניכם מרתקת,אבל

התרחקה מרחק ניכר מהשאלה שנידונה.אפשר וודאי להמשיך את הדיאלוג במסר,אבל במטותא מכם,מקומה לא כאן.

דיבבלעס

New member
מאה אחוז רק....

אני סבור שההתכתבות המרתקת כהגדרתך שלנו(וגם לדעתי מרתקת) רלוונטית ביותר לנושא הפורום ויש לה מקום גם אם לא קשורה ישירות לנושא השרשור- מה גם ששנינו יעצנו לנועצת... אבל מקבל באהבה את ההערה, כל טוב

ohana26

New member
:) מכיר את זהה

אי אי איך אני מכיר את החרא הזה מקרובב... וב תקשיבי שום פסיכולוג לא יעזור לך ובטח שלא כדורים שיהפכו אותך לאיזה מכורה כרונית תשני גישה. תחשבי על איפה את רוצה להיות ומה את אוהבת לעשות ותלמדי במחשב.. תרחיבי ידע לאט לאט זה יגיע למצב שכל כך תרצי לעבוד בזה עד מצב שאני בטוח שתחליטי היום אני מחפשת עבודה כי אני רוצה שזה יקרה הכל יסתדר לך.. תעבדי כי את רוצה תלמדי כי את יודעת לאן את רוצה להגיע והמטרה כמובן היא להצליח ולהנות מהתחום בו הכי טוב לך.. הכל עיניין של רצון וגישה :) אם תרצי פני אלי במסר אישי אוכל לעזור לך יותר..

למעלה