לא קראתי את כל השרשור,
אז אולי אכתוב דברים שכבר נאמרו. אני גם מכירה את הקושי שלך מקרוב, בתקופות בהן הייתי שרויה בדיכאון. מהו דיכאון? תחושת חוסר אונים, ייאוש, פחד להתמודד עם החיים. תחושה שאין לך יכולת להתמודד עם החיים כמו שציינת פה באחד המקומות. לתחושתי הרצון שלך להשאר במיטה מייצג נסיגה אל המקום הבטוח ביותר, המקום הראשוני, אל הרחם. אולי זה נשמע מוזר. במקום הזה את לא צריכה להתמודד ולהתאמץ, אלא רק לקבל, לקבל ולקבל. לקבל הזנה (נפשית), לקבל חום, לקבל ביטחון. החיים מחוץ לרחם מאיימים ונדמים במלאי סכנות ואכזבות. אני מניחה שאת כל זה את כבר יודעת. עד כה מאוד צרם לי השרשור במקומות בו כמעט דרשו ממך בכל לקום ולעשות. אני לא חושבת שאת במקום הזה עדיין. הפחדים משתקים אותך עדיין. יש לתת לזה מקום וכבוד. אני נותנת לפחדים שלך מקום וכבוד. הם שם כי יש להם סיבה, הם משתקים אותך כי הם משרתים צורך חזק אצלך, איזו נואשות. יחד עם זה לא לעשות כלום אי אפשר. את מספרת שכבר כמה חודשים את נמצאת במיטה. אני בהחלט ממליצה על נסיונות נוספים של טיפול פסיכולוגי. יכול להיות שעד עכשיו הפסיכולוגים שהלכת אליהם לא התאימו לך, או לא יכלו להכיל את ההתנגדות שלך לטיפול. חשוב שתפגשי עם פסיכולוג שיוכל להבין, לקבל, ולתת לך תחושת ביטחון. אפילו אם כל מה שתעשו במהלך החודשים הקרובים זה רק להיות במיטה, לקום לטיפול פסיכולוגי ולחזור למיטה או למחשב. את לא רואה כרגע מה החיים יכולים להציע לך וזה מובן לחלוטין. את לא במקום הזה עכשיו. עבודה עם המטפל המתאים, שיוכל להכיל את החששות, ההתנגדות שלך,שיהיה סבלני ויוכל לתת לך תחושת ביטחון, אני מאמינה שרק זה יאפשר לך להתחיל להפנים תחושת ביטחון פנימית שכל כך חסרה לך. קיים אצלך חוסר של תחושת חמימות ואמונה בכוחותיך, המטפל המתאים יוכל, אני מאמינה, ליצור אצלך מצב שבו ה"בור" הזה יתמלא ותוכלי להתחזק שוב מבחינה נפשית ומוטיבציונית. לתחושתי דרושה כאן עבודה מעמיקה, ארוכה, נדרשת ממך עבודה רבה. אולי כרגע זה לא נראה שתוכלי לעמוד בזה, אבל תראי שתוכלי. הכוחות שלך יבואו, עם הזמן. לתחושתי הוריך מכשילים אותך, הם לא מאפשרים לך באמת לגדול. לתחושתי, תפקידך המשפחתי להיות הקטנה לעד, זה התפקיד שהם מועידים לך ואת משתפת עם זה פעולה באופן לא מודע. אולי זה גם משהו ששווה לחשוב עליו. אפילו אם ההורים באופן לא מודע מועידים לך את תפקיד התינוקת התמידית, הם עדיין רוצים בטובתך, ולכן - האם הוריך יוכלו לעזור לך לממן טיפול פסיכולוגי? מאחלת לך המון הצלחה בהתמודדות הלא פשוטה.