תגובה לתגובה לתגובה - דור ב'
כמה דברים: - בנושא המטרות המשותפות: אם להגרר להכללות אז אני לא מתפלא שטונג'ין ורן הבינו אותי הכי מהר. אני חושב שאנשים שמתאמנים בצורה מסויימת (ז"א, מתאמים בשיטה עם ביסוס וולידיות טכנית ומטרתם הטכנית היא לנצח יריב - בהחלט נתון לניסוח מחדש) יגיעו לאחר זמן לתובנות דומות. כמו שאמר טונג'ין בצורה בהירה מאוד, וגם חנן עזר בניסוח, אני לא מנסה להציע שום הבנה לאף אחד. אני פשוט אומר, לא חושב אלא יודע, שאם כל מי שמתאמן באופן המסוים הזה יפעל כדי לשתף בתובנות המגיעות משנים של אימונים ובעקרונות מסויימים, אזי כל המשתתפים בהחלפת הידע הזו ירוויחו. זה עשוי להתחיל בהתמודדות עם פציעות שנגרמות מאימונים בעצימות גבוהה, ימשיך בהחלפת ידע (אולי טכני) ואולי יגיע לשיחות בנושא איך מתאמן אמן לחימה בן 70 בתחום שלנו (נושא של שרשור אחר שהיה פה לפני זמן מה). אני לא בטוח מה נקבל אבל אני בטוח שנקבל מזה משהו. זה דורש פתיחות מחשבתית של כל המשתתפים ואפילו קצת נכונות לשנות דברים במידת האפשר. אני מתאמן עוד מעט כעשור, שזה לא הרבה מאוד זמן אבל זו כבר תקופה לא ממש מבוטלת ועדיין אני יכול ללמוד דברים חדשים גם בתוך הפרקטיקה שלי (קונג פו גמל שלמה דרומי) וגם ללמוד ולראות עוד דברים. אני חושב שזה מגדיל אותי כבנאדם וגם לפעמים כטכניקן אבל זה דורש ממני לוותר על המחשבה הזו של תנועה שאינה "לפי הספר" יש לה פוטנציל "לזהם את השיטה". שמעתי דברים כאלו ממורים ותיקים ולכן אני שם את יהבי על הצעירים. כמובן שבהתארגנות כזו יהיו חברים רק מי שירצו ולכן דוד כפרי, שטרח להבהיר שאינו מעוניין, לא ישתתף כי כנראה אין לו מה להרוויח. הרצון שלי למשוך לדיון כזה את האנשים שמתאמנים כמוני בהכרח מבהיר שזה מה שמתאים לי אבל לא בהכרח טוען ששיטות האימון האחרות פסולות (למרות שברמה האישית, לא הייתי קורא לאימון למען שיפור עצמי אמנות לחימה, וגם זה נתון לדיון. לא חייבים לקבל את דעתי ומעל לכל זה מאוד מאוד מטופש להעלב מדעתי). - בנוגע ל"מה אכפת לי": בכלל לא אכפת לי, לא צריך להיות אכפת לי, גם לא אכפת לי ששלושים חיילים שכבו עם ילדה בת שלוש עשרה, שמעתי על זה אבל לא ידעתי, קניתיו אך טרם הספיקותי לקראו, וכהנה וכהנה... יש כל כך הרבה תירוצים לא להתעסק במציאות הזו, בראשם הטיעון הרוחני (לטובת משתתפי השרשור שעוסקים בתורות רוחניות מזרחיות שגורסות את זה) אבל אני מנסה לכוון קצת יותר גבוה. הטיעון המכניסטי (כוחות השוק) לא פועל כי עובדה היא שיש הרבה מורים שמסכנים את התלמידים שלהם ומלמדים אותם דברים לא ולידים (שוב - לשיטתנו, כן?). זה מתחיל ש"אם יש לו תעודת מדריך הוא יכול לאמן" ונגמר ב"מורה" שמכה בלש פרטי עם נונצ'קו או במורה לשעבר של ששת. אגב, זה גם מגיע למורים שמלמדים תורות רוחניות אזוטריות בלי הסמכה או פיקוח... אופס כבר אמרתי? (אגב, קונקידו באמת קיימת, מישהו רוצה לספר לי משהו?
) - בנוגע ל"תקן טכני": אני לא מתיימר להקיף הכל, אבל בתחום שבו אני עובד (מסחר אלקטרוני) קיים גוף שנקרא BBB (המשרד לעסקים טובים יותר). האתר הזה הקים מטעמו רשת של תלונות על בעיות בין קונים לסוחרים ברשת, והוא מיוזמתו פונה אל הסוחרים בבקשה לפתור בעיות שונות. סוחרים שונים יכולים גם להרשם כחברים בBBB וכל הסוחרים מקבלים ציון כזה או אחר לפי סטנדרטים מסויימים. אפשר להתעלם מהBBB לגמרי ואפשר להסתמך עליו ואני חושב שאתם יודעים לנחש מי משתי האופציות יותר פופולרית בקרב קונים באינטרנט. אני לא חושב שצריך תקן קשיח אבל הפורום הזה, כמו שהוא התחלה של החלפת ידע (שלא "עולה כיתה") הוא גם התחלה של תיקנון. אני יכול לכתוב פה מגילה (נוספת) על איך הפיצול בין שני הפורומים נבע גם ממחלוקות בין תפיסת "מטרו" לתפיסת "רטרו" וזה רלוונטי גם למיתוג של אמנויות לחימה; בכל מקרה, אם אנחנו כבר ממליצים, וכבר יש לנו שאלון, ואנחנו כבר יכולים לתקן אותו בצורה מנומקת, אז אנחנו לא יכולים לנמק למה אנחנו מציעים אמנות לחימה זו או אחרת? אני רק מציע הצפה של התהליך הזה לתודעה, זה הכל.