בוקר טוב אוהד
העולם באופן כללי כמו עולם אומנויות הלחימה הוא רב גוני וטוב שכך. יש בו מקום לכולם , איני רואה כל סיבה ראויה לגרום לכולם "לעבוד" ע"פ סטנדרטים אחידים . במוחד מפני שאיני רואה כל דרך שכזאת . אני מוצא בשוני את כל היופי , את העובדה שכל אדם באשר הוא ימצא את עצמו בתחום כזה או אחר . כמדומני שאתה עוסק בתחום "הגונגפו" שהוא כשלעצמו כל כך מפותח וכל כך רבגוני . אנשים לאורך השנים התפתחו ופיתחו תכני עבודה בשיטות השונות במיוחד מפני שהאמינו בדרכם ובצורת עבודתם . ההתפתחות האישית של כל אדם באשר הוא תביא להתפתחות עולם אומנויות הלחימה כפי שהדבר מתבטא כך גם כיום . ענפים ישנים "נשכחים" במידה כזאת או אחרת ( לא כולם כמובן אבל מעטים הם אלה אשר ששרדו את אלפי/מאות השנים בצורה אותנטית ) . שיטות חדשות "קמות" , הן כמו אחרים ישרדו במבחן הזמן והתוצאה . במהלך שנות עיסוקיי בתחום אומנויות הלחימה , למדתי לראות ללמוד ולהחליט ממי ואיך ראוי שאלמד והאמת אפילו מכאלה שמקצועית "לא הוערכו" על ידי עם דרכי החשיבה על פיהם אני פועל תרמו לי במידה כזו או אחרת (ואיני מביא זאת מנקודת התנשאות ח"ו ) . לכל "חצר" יש חסידים שהרי זה החמצן המאפשר לה לשרוד לאורך זמן. "כשחסידי" החצר יפסיקו את "אמונתם" יפסק מאליו "הזרם" המדובר . כך הדבר נכון גם בעניין הדרגות ממנו החל השרשור הנ"ל , אחדים מעניקים דרגות ותארים ע"פ סטנדרד כזה או אחר ואחרים יפעלו בדיוק בדרך ההפוכה , אבל בדיוק מהסיבות שציינתי "ריבוי חצרות" עם אמונה בדרך וצורות חשיבה ודגשים שונים . לא כולם רואים בדרגה כסממן ליכולות "לחימתיות" וגם אם כן הדרגות הצבעים והתכנים הרי שונים לכן איני רואה כל דרך או סיבה לקבוע סטנדרט אחיד , נהפוכו , אני יותר משמח לראות התפתחות בעולם אומוניות הלחימה כזה המאפשר לכולם למצוא את "האני" שלהם בתחום . האם חגורה שחורה בתחום אחד שווה או זהה לחלוטין מבחינת תכנים , רמה , ידע , זמן וכו'... ? ודאי שלא כבר ראיתי שיטות בהם לצבע החגורה יש ציונים שונים לחלוטין אולי אפילו בצורה מכוונת ( חגורה אדומה בטאקוונדו למשל מציינת חומה בקראטה ואדומה בגודו / קראטה בד"כ מוענקת לבכיר מאוד בשיטה / תחום ) , האם ניתן ע"פ אלה לאפיין רמה של חניך / לוחם ? מעבר לכל אלה , כפי שאמרתי אני חסיד של "איש באמונתו יחיה " , בתנאי אחד וחשוב בריאותם הגופנית והנפשית של פעילי התחום . אחד התחומים שתפס תאוצה רבה מאוד בשנים האחרונות (קשור יותר לתחום הדתי) מוקצה מחמת מיאוס בעולם הדתי והחרדי כאחד , אבל מאוד "מצליח" להגיע לנפשם של "המאמינים" והם גדלים ומתרבים , האם יש לעצור את התופעה ? או לקבוע "סטנדרט" קבוע על פיו יפעלו "המאמינים" ? איני חושב ורואה זאת כך . יום טוב