מענייני דיומא

אינסטלציה מטבח../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

יש לך טעות אני כן יודע כיצד מתנהלים סמינרים. לחשוב שממעבירי הרצאות טייל אמנון יצחק ניתן ללמוד על אבולוציה מפץ גדול ושאר מיני ירקות זה כמו ללמוד אינסטלציה מטבח. אני אף פעם לא טענתי לשטיפת מח את זה אמרת (כנראה שלמרות הכל גם אתה מבין שיש בסמינרים משהו לא כשר)

לא יעזור

זה מרכיב מהותי באידאולוגיה הדתית - הבטחון שאם מישהו מגלה את האמונה היהודית הוא בהכרח ישתכנע. לכן צריכים להמציא סיבות מדוע רוב האנשים לא נוהים אחר הדת: או שהם טרם התוודעו לאמונה ה"אמיתית", או שהם מסרבים לקבל על עצמם את האמונה בגלל רצונם ללכת אחר ה"יצר" ולחיות חיים נוחים ופרועים כביכול. עבור חרדי, להכיר בכך שמישהו יכול להכיר את הדת היהודית ולהפנות לה עורף פשוט מתוך חקירה של השכל וההגיון זה למוטט את כל תפישת עולמו. הוא איננו מסוגל לעכל זאת.

dafnaleh

New member
כמה שזה נכון...

במסגרת לימודי "מחשבת ישראל" בבית ספרי, למדנו על "הסיבות" שלפיהן אדם חוזר בשאלה. אף אחת מהן לא כללה סיבה הגיונית, או סיבה שאדם שקול ואינטיליגנטי יהיה לא-דתי. הסיבות שנלמדו: 1. רדיפה אחר תאוות ותענוגות, חוסר רצון למחויבות למערכת הדת. 2. שנאה של אחד משליחי הדת, והשלכת השנאה לכל הדת. כלומר: אם אדם חילוני שונא אדם דתי כלשהו, הוא ישנא את דרכיו ואמונתו. ועוד סיבות כגון אלה, שמציגות את הדתי כאדם חכם ויודע את "האמת", ואת החילוני כאדם טיפש ורדוד. לא פלא שהדתיים רואים את האתאיסטים כאנשים רדודים, שאינם מעמיקים. זה מה שמלמדים אותם בבתי הספר.

נראה לי שאת גורמת לשומר החומות

לדיסוננס קוגניטיבי. שימי לב איך הוא חוזר על הטענה שלא למדת מספיק, ולא משנה כמה פעמים תסבירי לו ותפרטי כמה הרבה למדת על היהדות. הוא פשוט לא מצליח לשבץ אותך בתמונת העולם שלו. אז הוא מעדיף להתכחש.

dafnaleh

New member
כמו השאלה של ליטל בזמנה-

"מה לא בסדר איתכם?!" על היותנו אתאיסטים.

neko

New member
בשביל שתהיה תכלית, צריך אדם שיקבע

אותה. האם אתה טוען כי אדם יצר את האנושות? יש בכך מעין סתירה...

Governor

New member
`לא יכול להיות. יש משהו מעבר לזה

יותר תכליתי וחשוב!` משמע, אין מדובר בתצפית. מדובר באי השלמה עם היותך בן-חלוף וחפוש `תאוריה` מנחמת שלא ניתנת להפרכה בקלות, ומהו התחום המוגן מהפרכה אם לא המחוזות האימטריאליים של עולם הלימבו? `המעבר מחומר דומם לחי הוא עדיין תעלומה`? לא מדויק. הנה מה שאמרתי יהוה הוא הזיה אישית... ______________________________________________________________ 0284392570

הנה מה שכתבת!

האבולוציה המולקולרית בטבע, היינו, המעבר מ`דומם` ל`חי` היא עדיין תעלומה. גם אם ניצור `חי` מ`דומם` במעבדה, לא יהיה בטחון שאכן זה התהליך שהתרחש בטבע לפני 3.8 מליארד שנים - אין אפשרות ליצור חיים במעבדה, כי למדענים אין יכולת להפיח רוח חיים בדומם!

Governor

New member
`אין אפשרות ליצור חיים במעבדה,

כי למדענים אין יכולת להפיח רוח חיים בדומם!` משפט זה הוא שלך. הנבואה נתנה לטפשים נקוה שתחיה די זמן כדי שהמציאות תסטור בפניך, ותחריב את עולמך, אידיוט ראה התקדמות בביולוגיה סלולרית: יצירת וירוס פוליו מ- scratch ארכה שלש שנים יצירת וירוס phi-X174 מ- scratch נמשכה רק שבועים, ובשטה הרבה יותר משופרת אולם, צריך להזכיר, וירוס אינו בחזקת `חי`. הוא זקוק לתא חי מארח כדי להשתכפל אחדד: מה שאמרתי הוא "האבולוציה המולקולרית בטבע, היינו, המעבר מ`דומם` ל`חי` היא עדיין תעלומה. _גם_ אם ניצור `חי` מ`דומם` במעבדה, _לא_ יהיה בטחון שאכן זה התהליך שהתרחש בטבע לפני 3.8 מליארד שנים" זה הכל. ברגע שניצור ארכבקטריה (לא שגיאה) או prokaryote במעבדה - ינושל יהוה גם מתחום יצירת החיים ויאלץ לנדוד רחוק יותר למחוזות האימטריאליים הנידחים עוד יותר, של עולם הלימבו שלכם... ______________________________________________________________ 0284392570

ביולוגיה סלולרית וארכבקטריה

מה המרחק בין מה שכתבת (לא קראתי את הקישורים, אין לי זמן) לבין יצירת חיים של ממש? אציע לך מעבדה פשוטה, חדר המיטות (סליחה על הקונוטציה) הוא מעבדה מושלמת ליצירת חיים, ואפילו לא צריך שיהיה סטרילי. מה דעתך? למה המדע המשוכלל כ"כ שלך לא מסוגל לחזור על פעלול אלוהי פשוט זה?

vizini

New member
פעלול אלוהי?

איך זה להיות עם אלוהים בחדר המיטות?
מה שאתה מתאר הוא לא יצירת חיים מדומם, אלא חיים מחיים. את זה עושים במעבדה כל הזמן.

הגד נא לי, איזו מעבדה הצליחה לפתח

רחם מלאכותי שיגדל ילד ממצב ביצית מופרית לילד בו יומו? האין זה פעלול אלוהי? ישנם אנשים חשוכי שמוכנים לשלם במיטב כספם (ואני מדבר על מליונים רבים) ע"מ שיהיה להם ילד אחד משלהם. אני בטוח שפיתוח של רחם מלאכותי יהיה אולי הדבר הרווחי ביותר עלי אדמות, וגם יהיה לזה מימון. אני גם בטוח שאני לא המצאתי את הגלגל ושאני לא הראשון שחשב על רעיון זה. לכל מעבדה כזו יהיה באג אחד, הם לא יכולים להכניס נשמה לעובר ביום הארבעים להריון. את הזכות הזו הקב"ה משאיר לעצמו ונראה שהוא לא יתן נשמה לעובר שפותח ברחם מלאכותי. נסו ותיווכחו! נסיון העבר מוכיח! ובעתיד, כך נראה, לא יהיה שינוי.

Piren

New member
we are getting there

while not in artificial wombs ... there have been some intresting successes Insemination is a very intresting technique ... the baby is being created outside of the body and only placed in after it has already started to form There has already been success of creating babies (non human.. due to ethics) out of one gender (female ofcourse) An egg was implemented with a changed "version" of Chromozomes from another egg... that sheep is still alive as far as i know (not talking about Dolly) A technique for cloning today doesnt even require you to be a female (to a limit) Using an emptied egg two male's can have a joint baby Females with defected eggs can also get impregnated by using eggs from a different female but with their genes (same technique) Life can already be created without the use of God's instruments The step of Creating life out of nothing .. is immenent Might not happen in the "near" future .. but it might

עכברי מעבדה,

The only reason why Females exist is because Adam was bored .. - טעות בידך, הסיבה שהאשה נבראת היא "כי לא טוב היות האדם לבדו" משמע - הוא לא יכול להיות טוב כשהוא לבד - כי אין לו עם מי להיטיב. סיבת בריאת האשה היא הטבה שהאדם אמור להיטיב עם אשתו ואני מדבר על סיפוק כל צרכיה הנפשיים בעיקר כגופניים. כך את העצה בתור טיפ לחיים היה טוב עם אשתך והיא תחזיר לך טובה פי אלף. עזור לה, תמוך בה, פרגן לה, האהבה והחום שהיא תשיב תעשה את זה למשתלם. אבל בקשתי (וזהו עוד טיפ) הטבתך אותה תהיה מפני שחשוב לך להיות טוב ולא מתוך רצון להפיק רוותים כך היא תעריך אותך יותר. זכור השקפת היהדות אומרת השקעה = אהבה. And the only reason why he isnt in heaven.. is because of that bitch of a wife he had - לא מדויק, הסיבה שגורש מגן עדן הייתה מפני שהטיל עליה את האשמה! לו רק היה לוקח על עצמו את האחריות למעשיו ולא כופר בטובה. הוא כפר בטובתו של הקב"ה שנתן לו אותה ולכן גורש מגן עדן. אבקש ממך להשתמש בביטויים יותר עדינים. התעלמת מרעיון הרחם המלאכותי. הצלחות הניסויים הגנטיים היו צריכים לעבור את שלב הרחם הטבעי אותו יצר בורא עולם. האם תוכיח שניתן לעקוף תהליך זה? אם לא תצליח לא אעבור צד!

vizini

New member
אין בעיה עקרונית לעשות זאת.

כבר גידלו רקמות במעבדה,ואפילו גידלו רקמות של לב וראו את הלב פועם. אין פה כל פעלול אלוהי. הכל ביוכימיה.

הפעלול האלוהי!

יש לך תיעוד על כך שרקמות של לב גודלו להיות לב והוא גם פועם? גם אני מבין שאין בעיה עקרונית הרי כולנו מכירים את התיאוריה, השאלה היא האם היא מעשית? כאן מגיע הפעלול האלוהי!

vizini

New member
תיעוד? בוודאי.

התיעוד הוא במוחי. ראיתי במו עיני... אם תטרח, אני בטוח שתמצא גם תיעוד ברשת.

Governor

New member
חדר המטות אינו מעבדה ליצירת חיים

מדומם. תאי המין (הביצית ותאי הזרע) הם תאים חיים. לכן התהליך הוא יצירת חיים מחיים. יהוה טרם נצפה מיצר תא חי מדומם. גם האדם טרם נצפה עושה זאת. אולם סביר שיהוה לעולם לא יצליח בכך, בעוד אצל האדם אין בטחון שלא תהיה הצלחה... ______________________________________________________________ 0284392570

למעלה