מענייני דיומא

מענייני דיומא

פרעה והמן התווכחו ביניהם מי רשע יותר, אמר המן הרשע: אני רשע יותר, ראה שאני נתתי ליהודים חג של יום אחד ואתה פרעה נתת ליהודים חג שבעה ימים. גיחך פרעה ואמר: אני רשע יותר כי בחג שאתה נתת (פורים) היהודים אוכלים שותים ושמחים, ואילו בחג שאני נתתי (פסח) היהודים אוכלים שבעה ימים מצות באימה ופחד, ברתת ובזיע.

s u p e r mind

New member
אלוהים רשע יותר

הוא ברא (לפי טענתך) את שני הרשעים האלו (ויכל למנוע מהם להזיק לעם ישראל).

ממתי אתה מבין בדרכי תיקון?

גם ניתוח הוא מעשה אכזרי אפילו מאד! רק מה שבניתוח אתה רואה תוצאות ולפיהן אתה שופט את הניתוח, כדי לראות את תוצאות ה"ניתוחים" של אלוהים עליך להמתין עוד כמה שנים אבל לא יותר ממאתים ושישים שנה.

תחיית המתים!

את דברי אני מסמיך על דברי הגמרא בענין קיום העולם למן היום הראשון בו החל האדם הראשון את חייו ועד סוף האלף השביעי, כעת עפ"י החשבון שלי אנו נמצאים לקראת סוף האלף השישי שבסופו כך מתואר תהיה תחיית המתים. אז אני אהיה סבלני אפילו מאד ולא ארצה לראות את פניך מתכרכמות לנוכח התחיה שתתרחש (לא יפה להסתכל בפניו של אדם בשעה שהוא מתבייש). זכור,לתחיית המתים זוכה רק מי שבאמת מאמין שתתרחש.

למה גמרא כשיש פורנו?

אני נותן יותר משקל לכתוב שם מאשר לספר חוקים והלכות הזוי שלדבריך מצדיק הכחדת עמים כ"ניתוחים" כירוגיים חיוניים. "לתחיית המתים זוכה רק מי שבאמת מאמין שתתרחש"- מאיפה להתחיל בכלל עם המשפט האינפנטילי הזה? לפעוט קשה למכור את השטויות שאתה מקיא כאן... שמעת על אמת אובייקטיבית? לא על סגידה לדימיון?

כי גמרא דורשת מאמץ

ופורנו לא הגמרא היא אמת אובייקטיבית שיש להתאמץ כדי להבין אותה הפורנו הוא סגידה לדימיון שאין מאחריו שום תכלה ותועלת אין הצדקה להכחדתם של עמים, גם לא בספרות היהודית. לו היית לומד קצת את דרכי ההנהגה של הקב"ה בעולם היית מבין את שיטת המקל והגזר (ולא צריך להיות חמור כדי להבין את זה). לקב"ה שיטות חינוך משלו ובבנ"א מטפלים באמצעות בנ"א. ולכן אם עם ישראל מתנהגים שלא כשורה אז הקב"ה משסה בהם את הגויים שכדי שיחזרו בתשובה. לכך קם המן הרשע בשעתו, לכך קם היטלר, ולכן קיימים היום הפלסטינים. נעשה ניסוי - ננהג כולנו לפי ציוויי התורה ונראה אם הקב"ה לא יקיים את הבטחתו "ונתתי שלום בארץ" אבל ניסוי כזה לא יבוא לעולם לידי ביצוע כי מי יכריח את החילוניים להיות בנ"א תחת להיות פראי אדם? ואני לא מבקש לעשות את המצוות החיוביות כמו להתפלל אלא רק להמנע ממה שהקב"ה בקש להמנע ממנו.

קספיאן

New member
פורנו דוקא כן דורש מאמץ ../images/Emo8.gif

ואחרי המאמץ מגיעה הגמרא, סליחה, גמירה

קספיאן

New member
חלוקה טקסונומית - אדם מול סוס

Equus caballus (horse) Kingdom Animalia Subkingdom Metazoa Phylum Chordata Subphylum Vertebrata Superclass Tetrapoda Class Mammalia Subclass Theria Order Perissodactyla Family Equidae Homo sapiens (human) Kingdom Animalia Subkingdom Metazoa Phylum Chordata Subphylum Vertebrata Superclass Tetrapoda Class Mammalia Subclass Theria Order Primates Suborder Haplorhini Superfamily Catarrhini Family Hominidae

התנהגותית, לא אנטרופולגית!

בנתיים לא הוכחת שהתנהגותך שונה משל הסוס, קרי לאכול, לישון, ולפרות ולרבות! גם סוסים מחליפים דעות ביניהם, עיין ערך חוות החיות. יש מטרה לחיים, מה מטרתך בחיים? מה יהיה כתוב בספר שלך?

neko

New member
גם התנהגותך לא שונה, למעט זאת

שאתה גם מספק את יצרי האמונה שלך (ולפני שאתה מתפרץ - כן, יש לאדם יצר לאמונה, הדבר הוכח במחקרים).

צורך, צורך באמונה, לא לבלבל מושגים

בהנחה שיש חיים אחרי המעבר כאן בעולם הזה, אז אני חי עפ"י נהלים שאישר לי בורא עולם, וחילוני ממוצע לא. וזה הופך להיות הבדל גדול ביני לבין כל בע"ח אינטילגנט ככל שיהיה. הפרא הלא מוגבל לפרא ייחשב וככל שאדם נוטל על עצמו להיות גדור בגדרים כך הוא ייחשב לנעלה יותר. כמה תעריך מרצה באונ' שיגיע להרצאה לבוש במכנס קצר ויעשה צרכיו בנוכחות הלומדים? ז"א שמגבלות שלקח על עצמו המרצה גורמות לו להיות מכובד בעיני הבריות. כך אני לקחתי על עצמי הגבלות שקבע אותם הקב"ה ואינן משתנות מדור לדור, והן יהיו לי לכבוד ולתפארת בהמשך דרכי אחרי חיי כאן בעולם הזה.

neko

New member
אני מסכים איתך שהגבלה עצמית

היא מהגדולות האנושיות הכי חשובות. דתות המזרח הרחוק ד"א, ובייחוד בודהיזם, לקחו את זה לרמות הרבה יותר גבוהות מהיהדות, בלי כח עליון שיצווה זאת. אתה חי לפי נהלים שהועברו אליך ע"י הוריך וע"י הרבנים. חילוני חי לפי נהלי המדינה. מי אתה שתקבע כי החוקים שקיבלת על עצמך יותר ראויים משל אחר? וכן, האמונה היא יצר. לאדם יש צורך באמונה כמו שיש לו צורך במין - בשני המקרים מדובר על "כל המרעיבו שבע, והמשביעו רעב". ההבדל העיקרי הוא שאמונה, במקרה הפרטי, אינה מזיקה ואינה מסוכנת כמו היצר המיני, ולכן המלוכה של לפני 3000 שנה, בכל העולם הידוע, בירכה וקידמה את האמונה, ודיכאה ככל האפשר את המין. בימינו אין לכך שום צורך. כוחות השיטור מספיקים, ואין צורך ב"כוחות עליונים" שיפחידו את הבריות, וישנן מספיק אלטרנטיבות לגירוי אזור האמונה שאינן דורשות השתייכות ל"מסדר" פאנטי זה או אחר (חרדי או של מתנחלי אי"ה).

הגבלה עצמית

מי אתה שתקבע כי החוקים שקיבלת על עצמך יותר ראויים משל אחר? - בדיקה עניינית אותה אתה לא ביצעת מעולם. דיכאה ככל האפשר את המין - שקר, כל מלוכה החל מלפני 3000 שנה ועד היום בירכה כל פעילות שאין משום פגיעה בכבודם של בני אדם. בל תשכח שכל מדינאי מלוכני היה מעונין בהתרבות טבעית גדולה ככל האפשר כי אין דומה שלטון על 5,000 איש לשלטון על 1,000,000.

neko

New member
הכיצד ביצעת בדיקה עניינית,

והחלטת שהפרדת בשר מחלב דווקא 6 שעות היא הדבר הכי נכון וחשוב לעשותו? והכיצד החלטת דווקא שעליך לחבוש כיפה (דבר שאינו נזכר כלל בתנ"ך והינו המצאה מאוחרת)? ואם אכן חקרת, למה אתה מדבר עם חילונים? הרי הדבר נאסר ע"י רוב הפוסקים! הממלכות רצו ריבוי גבוה (מהיכן אתה חושב שהגיע "פרו ורבו"?) אך בפורמט משפחתי מסודר, ולא בכל כיוון אפשרי. מכאן הגיעו סט ארוך של פקודות והוראות, לרבות השחתת איברי מין.

ראשון ראשון,

הציווי הוא לא לאכול גדי בחלב אימו, לאיסור זה המוזכר שלש פעמים בתורה ישנם סייגים (גדר) ע"מ להרחיק את האדם מן העבירה. הפוסקים נחלקו בסייגים אלו, יש מביניהם הסוברים הרחקה של שעה יש שלש ויש שש. ברוב קהילות ישראל נתקבלה הרחקה של שש שעות, ומנהג אבותי בידי. לאו דווקא הדבר הכי חשוב ונכון לעשותו אלא תלוי בסדרי עדיפויות, למשל פיקוח נפש (דוגמא קיצונית ) ידחה איסור זה. חבישת הכיפה אינה בגדר ציווי ואין על כך צווי מהתורה. צוונו חז"ל לחבוש כיפה ע"מ שנזכור תמיד שיש למעלה מאיתנו ועל מנת להוסיף לנו יראת שמים, לא סותר את זה שיש מקרים יוצאים מהכלל שחובשים כיפה ואין להם יראת שמים (מיעוט שולי). מטרת דברי הם קירוב לבבות וזה אינו אסור אולי אפילו מותר וחשוב. השחתת אברי מין אסורה עפ"י התורה בין בבנ"א ובין בבע"ח. הייתי עינייני מספיק?

neko

New member
כל קשר בין "לא לבשל גדי בחלב אמו"

ל"לא לאכול בשר עם חלב" אפילו (נשכח מהזמנים בין לבין) מאולץ וחסר קשר למציאות, ואפילו הרמב"ן פסק כי זו לא כוונת הפסוק. השאלה לגבי הכיפה באה להראות שאתה לא עושה דברים "כי חקרת והם נכונים" אלא כי כך חונכת. חונכת להפריד בשר מחלב, חונכת לשים כיפה, וחונכת לא לרצוח. אין שום הבדל, ואתה פשוט מחפש "חיזוקים" לאמונתך היכן שתוכל למצאם. השחתת איברי מין אסורה עפ"י התורה? 1. לא רלוונטי, דיברתי על הממלכות העתיקות, לא רק על ממלכות יהודה וישראל. 2. המילה היא השחתת איברים לכל דבר (כמו שרצח של הומוסקסואל הוא רצח, למרות שהדבר מצווה בתורה)

אילוצים חינוך ותקנות

ואפילו הרמב"ן פסק כי זו לא כוונת הפסוק. - תן לי "מראה מקום" שמאשש את דבריך. הרמב"ן לא יכל לפסוק כנגד ההלכה. אתה פשוט מחפש "חיזוקים" לאמונתך היכן שתוכל למצאם. - מה אכפת לך? המילה היא השחתת איברים לכל דבר - טעות בידך, המילה היא תיקון לקלקול אותו יצר האדם הראשון בחטאו. (כמו שרצח של הומוסקסואל הוא רצח, למרות שהדבר מצווה בתורה) - עניין ההוצאה להורג והדרכים המאפשרים זאת כבר כבר נדון כאן בפורום, אני לא כ"כ בטוח שהוצאה להורג היא הדרך היחידה לטפל במקרים כאלו. אין תיעוד במקורות היהדות על הוצאה להורג מסיבה זו ולו רק מהסיבה שמעשים כאלו לא נעשים בעדים ובהתראה, כך שהדבקות שלך בנושא לא רלוונטית.

למעלה