מענייני דיומא

neko

New member
אלוהים חינוך ותקנות

ואפילו הרמב"ן פסק כי זו לא כוונת הפסוק. - תן לי "מראה מקום" שמאשש את דבריך. הרמב"ן לא יכל לפסוק כנגד ההלכה. לצערי, אין לי. נתקלתי בפירוש במהלך לימודי התנ"ך בביה"ס. אתה פשוט מחפש "חיזוקים" לאמונתך היכן שתוכל למצאם. - מה אכפת לך? כל עוד אתה מודע לכך שלא בדקת וחקרת, אלא פשוט חונכת כך, די לי. המילה היא השחתת איברים לכל דבר - טעות בידך, המילה היא תיקון לקלקול אותו יצר האדם הראשון בחטאו. כבר אמרתי לך שאיני מקבל טיעוני המאשרים את הנאציזם, למה אתה חוזר עליהם? (כמו שרצח של הומוסקסואל הוא רצח, למרות שהדבר מצווה בתורה) - עניין ההוצאה להורג והדרכים המאפשרים זאת כבר כבר נדון כאן בפורום, אני לא כ"כ בטוח שהוצאה להורג היא הדרך היחידה לטפל במקרים כאלו. אין תיעוד במקורות היהדות על הוצאה להורג מסיבה זו ולו רק מהסיבה שמעשים כאלו לא נעשים בעדים ובהתראה, כך שהדבקות שלך בנושא לא רלוונטית. בקיצור, אתה שוב מציג מסורת כחזקה וחשובה יותר מאשר ציווי מפורש בתורה. אתה לא חוקר ולא למדת דבר - אתה סתם קונפורמיסט.

כוונות הנאצים מפורשות.

לצערי, אין לי. נתקלתי בפירוש במהלך לימודי התנ"ך בביה"ס. - הרמב"ן הוא אחד מהפרשנים היותר מעניינים שיש לנו. כאשר הרמב"ן טען שאין זו כוונת הפסוק הוא התכוון לכך שהפסוק לא צמצם את דבריו לגדי בחלב אמו, אלא גדי כל בשר במשמע בכל סוג של חלב, המילה אמו היא בגלל שדברה תורה בלשון בני אדם. כל עוד אתה מודע לכך שלא בדקת וחקרת, אלא פשוט חונכת כך, די לי. - אבקש סליחתך, חקרתי ובדקתי וגיליתי שעניין הכיפה הוא עניין סגולי המוסיף לאדם בתחושה הפנימית שלו יראת שמים. כבר אמרתי לך שאיני מקבל טיעונים המאשרים את הנאציזם, למה אתה חוזר עליהם? - הנאציזם היא תורת גזע הדוגלת בהשמדה שגם אני לא מקבל את טיעוניה, המילה אינה השמדה ההפך היא מאפשרת לאדם חיים רוחניים בריאים יותר. בקיצור, אתה שוב מציג מסורת כחזקה וחשובה יותר מאשר ציווי מפורש בתורה. - הצוויים המפורשים בתורה המוגדרת כתורה ש"בכתב" כפופים לצוויים המשלימים אותם בתורה המוגדרת כ"בע"פ". היום כל התורה היא בכתב ונשארנו עם הגדרה "ווירטואלית" שכביכול מפרידה בין התורות". לתורות אלו שהן למעשה תורה אחת אין קיום ללא ההשלמה ההדדית, ויש גם סיבות לחלוקה זו. אחת מהסיבות שהקב"ה לא רצה שיתאפשר קיום של תורה אחת ללא השניה היא חינוכית, כדי להחדיר בנו "אמונת חכמים". כך שמה שאתה מגדיר כמסורת הוא למעשה חלק בלתי נפרד מאותו ציווי המפורש בתורה. צא ולמד ואז תבין.

גוססי

New member
גם היהדות קוראת להשמדת עם

יש בתרי"ג מצוות מפורשות הנוגעות לעמלק ולשבעת עמי הארץ.

neko

New member
זה לא קשור.

1. הרמב"ן פירש שמכיוון שאין מילה מיותרת בתורה, הביטוי "בחלב אמו" מציין גדי שעדיין יונק (בדומה לביטוי "עגל חלב" השגור עד ימינו), ומכאן הסיק שאסור לקחת גדי צעיר מאמו, גם משום צערה של האם, וגם ע"מ שיספיק להרים דור חדש לפני שישחט. גם יותר תואם את הכתובים, וגם יותר מוסרי. חבל שלא התקבל. 2. אבקש סליחתך, חקרתי ובדקתי וגיליתי שעניין הכיפה הוא עניין סגולי המוסיף לאדם בתחושה הפנימית שלו יראת שמים. גם צלב ופסל של בודהה, האם ניסית (לא לדקה, לאורך מספר שנים)? אזור האמונה במוח פתוח לכל סוג של גרוי אמוני, אין לו מגבלה רק לסממנים של דת ספציפית. 3. כבר אמרתי לך שאיני מקבל טיעונים המאשרים את הנאציזם, למה אתה חוזר עליהם? - הנאציזם היא תורת גזע הדוגלת בהשמדה שגם אני לא מקבל את טיעוניה, המילה אינה השמדה ההפך היא מאפשרת לאדם חיים רוחניים בריאים יותר. אמרת קודם: "המילה היא תיקון לקלקול אותו יצר האדם הראשון בחטאו". זהו טיעון שווה ערך לטיעון "הרג יהודים הוא תיקון לקלקול שגרמו לעולם" השגור בקרב נאצים. איני מקבל טיעונים שהם כ"כ חסרי ביסוס עד כדי שיוכלו לשמש לביסוס טענות כגון זו. 4. אחת מהסיבות שהקב"ה לא רצה שיתאפשר קיום של תורה אחת ללא השניה היא חינוכית, כדי להחדיר בנו "אמונת חכמים". כך שמה שאתה מגדיר כמסורת הוא למעשה חלק בלתי נפרד מאותו ציווי המפורש בתורה. צא ולמד ואז תבין. נו באמת. מתי תבין ש"ללמוד" במקרה זה אינו לימוד, כי אם קבלה עיוורת של מידע לא מוכח, שאינו הגיוני כלל למי שאינו שקוע בו עד מעל לראשו? ובכלל, "אמונת חכמים" הייתה אמורה מזמן להעביר אותך לאמונה בחכמים כמו לאו-צה, בודהה, ישו, איינשטיין וכו'. במקום זאת, אתה מסתמך על ליצנים כמו הרבובדיה וכדורי.

Lu Tze

New member
אני רוצה לציין שההשוואה בין

חוקי הדת לחוקי המדינה צורמת לי. הדתי רואה בחוקי הדת כללים מוסריים שאינם ניתנים להפרה (תיאורטית. פרקטית, כשדתי עובר על חוק דת כלשהו הוא רק מפרש את אותו חוק בצורה אחרת, או מוצא חוק אחר שסותר אותו וכו') בעוד שחוקי המדינה חלים על כל התושבים והם לא מתיימרים להיות חוקים מוסריים, אלא סט חוקים שנועד לשמור על סדר.

קספיאן

New member
מה הקשר לאנטרופולוגיה?

למה אתה סתם זורק מילים בלי לדעת מה משמעותן? ו"עיין ערך חוות החיות"??? אני משער שזה לא מפתיע שאחד שחי לפי ספר שנכתב לפני כמה אלפי שנים יקח דוגמאות מספר בדיוני נוסף (אתה יודע שחוות החיות זה ספר בידיוני, כן?) ההבדל בין אדם לבין סוס? תבונה, שימוש בכלים, טכנולוגיה. מטרתי בחיים? צודק, אין הרבה הבדל, לאכול, לישון, להתרבות ולהנות מחיים. אין שום מטרה נוספת לחיים, בסוף כולם מתים, אבל אפשר לפחות להנות עד אז.

קצת לוגיקה:

אם אזכה לגיל מופלג ואחיה עוד מאתיים ושישים שנה עד לתחיית המתים מדוע שיתכרכמו פני? ואם אלך לעולמי ואז אזכה לקום לתחייה, בוודאי שלא יתכרכמו פני. ואם לא אזכה לקום לתחייה לא יהיו לי פנים כלל ולא יוכלו להתכרכם.

dafnaleh

New member
גגג

"ולא ארצה לראות את פניך מתכרכמות לנוכח התחיה שתתרחש (לא יפה להסתכל בפניו של אדם בשעה שהוא מתבייש)." הייתי אומרת שאני ארצה לראות את פניך כשתגלה שאין תחיית מתים\עולם הבא\גלגול נשמות, אבל לצערי, אתה תהיה מת כשזה יקרה. זה דבר מעניין: אלוהים, אם הוא קיים, יכול בקלות להוכיח שהוא קיים ולא יהיו ויכוחים והכל יהיה טוב ויפה. לעומת זאת, אם הוא לא קיים, לא תהיה לאתאיסטים שום אפשרות להוכיח את זה (כי ברגע שאלוהים נכנס למשוואה, הכל מתאזן- לפי המאמינים- כל דבר מוסבר ע"י: אלוהים עשה את זה, וגם אם מביאים הסברים רציונליים שאומרים שהוא לא קיים- מכחישים אותם בכל תוקף). אני חושבת שהעניין הזה מדגיש את נכונות חוסר קיומו של האל.

הקב"ה יכול להוכיח את קיומו בכל רגע

הענין הוא שבמקרה כזה תתבטל הבחירה, הקב"ה רוצה שנכיר בו ונבחר בו ולא בגלל ניסים. תביני העולם הזה לא נברא רק כדי לאכול תפ"א לישון להתרבות ולהחליף דעות כי אז אין הבדל בינינו לסוסים ולפרות. ישנן עוד מטרות בעולם חשובות יותר ונעלות יותר כמו עזרה לזולת גם כשקשה ולא נח, עשיה שהיא לא לשם כבוד או השקטת המצפון אלא לשם עזרה לזולת. קיום מצוות האל צריכות להיות באותה רמה, לעזור לו להיראות בעולם רק מרצון טוב לעזור. הבחירה כעת בידך!

dafnaleh

New member
"במקרה כזה תתבטל הבחירה"

ומה עם מעמד הר סיני? כשכולם ראו את אלוהים והיו בטוחים בקיומו לא "מתבטלת זכות הבחירה" שלהם? אני לא מסכימה איתך בעניין זכות הבחירה. כשניתנת לך זכות בחירה אתה צריך לדעת את כל הנתונים במקרה, ואז לבחור. אם אני חושבת שאין אלוהים, אני לא יכולה לבחור אם לעבוד אותו או לא, כי מבחינתי אין כאן בכלל שאלה. לעומת זאת, אם הוא קיים, ויכול להוכיח שהוא קיים- ויש אנשים שמחפשים ומחפשים ומוצאים שאין- אז מדוע אין הוא עושה זאת? ה"בחירה היתה בידי" רק במקרה שהייתי יודעת שאלוהים קיים- אזי הבחירה היתה האם לעבוד אותו, ולהיות דתית, או לעשות כרצוני. "העולם הזה לא נברא רק כדי לאכול תפ"א לישון להתרבות ולהחליף דעות כי אז אין הבדל בינינו לסוסים ולפרות." "העולם לא נברא"- הוא לא נברא ע"י מישהו, הוא נוצר ואני מקבלת את זה כעובדה, בעוד אני מנסה להשיג את המירב והמיטב מהחיים שלי כאן. אין שום הבדל ביננו לבין סוסים ופרות!!! למעשה, ראה קישור למטה. "ישנן עוד מטרות בעולם חשובות יותר ונעלות יותר כמו עזרה לזולת גם כשקשה ולא נח, עשיה שהיא לא לשם כבוד או השקטת המצפון אלא לשם עזרה לזולת" לא רק לשם כבוד או השקטת המצפון, אלא גם כדי לעשות סדר בעולם.

אם רק היית מכניסה את הקב"ה

לאותם נישות שלמדע אין תשובה עליהם, ולמדע אין תשובות להרבה שאלות שמהוות פירכה לכל תיאוריה מדעית בדבר היווצרות העולם. שאלי את גוברנור הוא יוכל להפנות אותך לכמה מאמרים מעוררי שאלות אשר הוא בעצמו הודה שהם כאלו. במאמרים נאמר שהתיאוריה לא מושלמת. ציטוט דבריו של גוברנור: "המעבר מחומר דומם לחי הוא עדיין תעלומה". עוד, המדע לא עוסק בשאלות תכלית! מה התכלית? לשם מה החומר האינטליגנטי המרכיב אותנו יצר אותנו? רק כדי לאכול תפ"א? לא יכול להיות יש משהו מעבר לזה יותר תכליתי וחשוב!

dafnaleh

New member
ודאי שעדיין אין תשובה להכל

והרי זאת אחת הסיבות שבגינן המציאו את הדת, לדעתי. ודאי שהתיאוריה עדיין איננה מושלמת- חוקריה הם אינם כל-יכולים. "המדע לא עוסק בשאלות תכלית!" כי אין תכלית. אם, כפי שאני מאמינה, לא נבראנו ע"י *מישהו*, אלא עקב *מקרה*, הרי שאין מי שיכונן לנו תכלית. אני מקבלת את העובדה שאני כאן, וזהו. אני מתכננת לעצמי מהן תכליותי ומטרותי בעולם, והן אכן כוללת קצת יותר מאכילת תפוח אדמה. יש גם שניצל.

dafnaleh

New member
עצלות לחקור לדעת ולהבין?

ומניין לך שאני עצלה מכדי לחקור? למה אתה חושב שאני מתכתבת בפורום הזה? מניין לך כמה זמן אני מנסה לחקור ולדעת מהי האמת? אתה יוצא מנקודת הנחה שדרכך היא הנכונה וכל השאר הוא בזבוז, וחבל. כי בצורה זו לא תוכל להגיע לשיחת עומק אמיתית עם אתאיסט, שתוכל לשנות משהו בדרכך\בדרכו.

כמה את מוכנה להשקיע בחקירה כזו?

האם היית מוכנה להגיע לסמינר בארגון "צהר" או אחר כדי לתהות על קנקנה של היהדות? שאלה מקבילה, האם את לומדת באונ' או במקום אחר לרכישת השכלה? אני מניח שכן, כשם שאת משקיעה בלימוד ובהרחבת השכלתך השקיעי ברצינות בלימוד מורשת עמינו. מה דעתך?

אתה שוכח הבדל חשוב אחד

בסמינר היא תהיה מבודדת ללא יכולת להתבטא בלי אפשרות לבדוק את אמיתות הדברים שנאמרים שם מה גם שרוב התכנים שמעבירים בסמינרים מגיעים גם לפורום וכאן יש אפשרות אמיתית להתמודד איתם, לשמוע תשובות משני הצדדים

כירורגיה מנגר?

יש לך טעות, אתה כנראה לא יודע איך מתנהלים סמינרים. להגיע לפורום כדי לשמוע על יהדות זה כמו ללמוד כירורגיה מנגר. עד עתה דפנלה לא עסקה בבדיקה עניינית של אמיתות הדברים אלא רק בדמגוגיה (זולה) כנגד הדת ומבלי ממש להכיר אותה. לא ביקשתי ממנה לחזור בתשובה או שתסכים ל"שטיפת מח" (כהגדרת החילוניים את הסמינרים) אלא רק להגיע לסמינר ע"מ לשמוע סליחה, להקשיב ורק אז להחליט בעצמה על הדברים.

האם היית ממליץ לה

להגיע גם לסמינר של המיסיון הנוצרי על מנת להקשיב ורק אז להחליט בעצמה על הדברים? האמת היא, לאיש משכיל ופיקח אולי באמת לא יזיק לשמוע סמינר "יהדות", אם יש לו זמן פנוי לבזבז. זה יכול להוות מעין מחקר אנתרופולוגי משעשע. אדם חכם לא צריך לחשוש משטיפת מוח. זו רלוונטית רק למי שמוחו כבר די חלק ונקי מלכתחילה.

לו הייתי אדם חילוני הייתי מוכן

הרבה חילונים נוסעים למזרח הרחוק ע"מ למצוא משמעות עמוקה לחיים במנזרים של בודהה וכד' שזה חמור בעיני הרבה יותר מאשר המסיון. אולי לא הייתי מציע לה ללכת לסמינר של המסיון (הם עובדים שם על הרגש בצורה חזקה מדי) אבל לבדוק? בהחלט יש לבדוק! שתתחיל בסמינר ליהדות ואח"כ אם יבוא לה שתמשיך לדתות אחרות, אני בטוח בבחירה שלה.

למעלה