מענייני דיומא

vizini

New member
לדת אין תשובות לשאלות הרבה יותר

בסיסיות ופרגמטיות. אם נעשה רשימה, פשוט לא נגמור.

vizini

New member
ומי זה האנשים הנכונים? אתה?

אז בוא ונבדוק אותך, ונתחיל עם שאלות פשוטות, לחימום: למה יש חיות בעולם?

שאלה יפה מאד!

אפנה את שאלתך למומחים ועד אז אסבר קצת את אזנך. חיות הם כלי שרת בידי הקב"ה, והוא שם אותם כאן בעולם ע"מ לשרת אותנו. כבשים בשביל צמר, חלב ובשר. פרות (בעבר גם ע"מ לחרוש) וכיום לתעשית הבשר והחלב. מיקרואורגניזם, להתססת יין, להתפחת בצק ללחם. וכך עבור בעצמך על כל סוגי בע"ח אני בטוח שתמצא שהם משרתים אותך באיזה שהוא אופן ישיר או עקיף. דוגמא לעקיף - נדל, לכאורה אין בו צורך אבל לכל הפחות הוא חלק מאיזה שהוא מחזור בטבע ומשמש למטרה אחרת שהיא משמשת אותך.

vizini

New member
את כל ה"שירות" של החיות ניתן היה

לקבל בצורה אחרת. צמר - יש תחליף צמחי (כותנה). חלב - יש תחליף צמחי (סויה). בשר - יש תחליפים צמחיים. לחרוש - יש טרקטורים. בקיצור - אפשר היה לקבל את כל זה מבלי האכזריות שבניצול של חיות. אז לא קיבלתי עדיין תשובה לשאלה הפשוטה - למה יש חיות? איך נוכל להתקדם לשאלות הבאמת מסובכות אם לשאלות הפשוטות הדת לא נותנת תשובות?

vizini

New member
מהיכן אני שואב את הרעיונות שלי

בנושא? מכם, כמובן. לא מכבר היה פה שרשור ארוך שבו ניסיתם לשכנע אותנו שחיות שונות מצומח ודומם... אם אתה חושב שאין אכזריות בניצול חיות, מומלץ לך לעיין באתר של אנונימוס. או פשוט בקר במשק חי וראה ת התנאים שבהם מגדלים את החיות. או בקר במשחטה הקרובה ושמע את צווחות החיות הנשחטות. דעות קדומות? לא אני חוטא בהם.

dafnaleh

New member
איזו גישה נוראית.

זו בדיוק הסיבה שבגללה עורכים ניסויים בבעלי חיים
עצוב לי שאנשים חושבים ככה.

s u p e r mind

New member
../images/Emo6.gif

אז אתה משווה את השואה (ושאר מעשיו הזדוניים של אלוהים) לניתוח? ניתוח נועד לעזור לחיי אדם, לא לקחתם באכזריות שטנית! אז מה בעצם אתה אומר? "יהוה מחסל אנשים חוטאים בסבל בל יתואר (התעללות גופנית ונפשית, עבודת פרך, תנאי מחייה לא אנושיים, רעב, הפרדת בני משפחות, שלילת כל זכות אנושית ושלילת הקניין, חיסול בירי/תלייה/מחנות השמדה) רק בשביל שבעתיד נראה תוצאות טובות (על חשבונם של 6 מיליון אשים חפים מפשע). אז אתה מודה שאלוהים הוא שטן... (כי במקום לחסל אנשים יכל מיד לשנות את המצב לטובה ע"פ רצונו בדרך הישרה, הרי הוא הכל יכול...)

../images/Emo7.gif

אתה ואני וכולם מהווים "ברגים" קטנים בעולם של הקב"ה ראה שהקב"ה לא רואה את הסה"כ של העולם כמוך. יש לו חשבונות משלו כמאמר הפס' בישעיה "כי לא מחשבותי מחשבותיכם, ולא דרכיכם דרכי, נאם ה'". אם פעם אחת תתיחס אל כל העולם כמקשה אחת שיש לה מטרה מסוימת (ותברר מהי) הרי האמצעים מוקדשים למענה. ובענין הסבל, שוב אתה מסתכל בצורה שטחית הרי יש גם מה שמעבר לבגתך, נשמה למשל, אתה באמת חושב שהקב"ה מביא סבל לעולם בגללו אולי זה לטובתינו? מה עם תורת הגמול בה אין לך הבנה?

L7

New member
איך למשל אונס יכול להיות לטובה?

הסבר לנו את אלילך אליו אתה משדר בוקר בוקר

האם אלוהים אנס אותך?

למה תאשים את הקב"ה במעשיהם הרעים של אנשים חולניים? הקב"ה לא יצר מלחמות ולא רצח ולא אונס ולא את כל המעשים הנתעבים אשר אתה מבקש שהקב"ה יקח אחריות עליהם. הקב"ה צווה לא לעשות מעשים כאלו. אבל נכון, הוא מאפשר אותם. תבין, הקב"ה ברא את המשגל ויחד איתו הוא ברא מס' דרכים לביצועו רק כדי שתהיה לך את האפשרות לבחור. אתה יכול לבחור בדרך המנומסת והרגילה של נישואים והקמת משפחה כאשר האקט הוא חלק מחיי המעשה של הנישואים, חוץ מעזרה בבית, תמיכה וכתף כששצריך וכו'. אתה יכול לבחור בדרך של חיים פראיים ולא מחייבים אשר לא יבטלו אותך מהנאות שאין מאחוריהם אלא רק סיפוק פיזי. ואתה יכול לבחור בדרך של מופרעות שעניינה סיפוק צרכים בהמיים רגעיים ללא התחשבות ברגשות הזולת, קרי - אונס. אז למה תרצה שהקב"ה יקח אחריות על מופרעות כזו או אחרת של מאן דהו? משל לשלש קערות של מזון, אחת מסוכרת אחת מלוחה ואחת מורעלת, אתה יודע מראש מה בקערות למה שתבחר במורעלת? למה שאותו אנס לא יתחשב בזולתו ויעצור את מעשיו טרם ביצועם? דבר אחרון, הקב"ה יכל ליצור עולם בו אין מחשבת אונס ולא גנבה ולא רצח, שני דברים א, עולם כזה לא יהיה מושלם, ב, הקב"ה היה מחטיא את מטרת העולם שברא לו לא היה בורא רעיונות אלו. מטרת חיינו היא לחנך את עצמינו להיות בנ"א טובים העוזרים זה לזה וגומלים חסדים זה עם זה, ולהתגבר על אותם יצרים פראיים שמלחמות, אונס, גזלה ורצח תוצאה שלהם. אם הקב"ה היה בורא עולם מושלם - אז על מה נעבוד בדיוק? ועל מה נקבל שכר? כל הקדמה בעולם נובעת מיצר תחרותי שכיבוש והשגיות בבסיסו. אונס זה סוג של כיבוש, גם מלחמה מפתחים לשם כיבוש, טכנולוגיה מפתחים לשם כיבוש, יותר כסף,יותר הנאות חומריות, תחשוב על זה, זה אותו יצר בדיוק. ואידך זיל גמור (את השאר תלמד לבד מכח ההיקש שיש לך).

L7

New member
אלוהים מסוגל למנוע אונס. והוא נמנע.

יש לך מילת גינוי לשטן לו אתה סוגד?

לבד ראה זה מצאתי, אשר עשה האלהים

את-האדם ישר; והמה בקשו, חשבנות רבים. (קהלת פרק ז' פסוק כט') אין מה לגנות את השטן אלא רק את מחשבותיהם העקומות של בני האדם

למעלה