מנהרת הזמן - חלק ב

Willo the Wisp

New member
איך אני אוהב את זה

אחד האינטרואים הטובים. בזמנו לא ידעתי גרמנית והמילים הקיטשיות לא הפריעו לי. כשהבנתי על מה הוא שר קצת ירד לי מהשיר לתקופה, אבל כיום כשאני מאזין לו אני מרגיש שיש במילים משהו מריר ומפוכח, כמעט סרקסטי.

tajci

New member
שמח שגם אהבת

תודה על התגובות!

tajci

New member
מקום 2

נורבגיה. וואו נורבגיה.
סופסוף שלחה את השטיקים והגימיקים לפח, ושלחה שיר אותנטי, קסום ויפהפה. שיר שלדעתי התחיל את ההתעוררות הלאומית של מדינות רבות, לשלוח שירים בסגנון דומה. שיר מהמם, כל כך חבל שלא ניצח את השיר המטופש שזכה. זאת יכלה להיות נקודת מפנה של ממש בתולדות התחרות.

Willo the Wisp

New member

נפלא ומהמם. אחד המבשרים החזקים לגל האתנו-קלטי שיגיע לשיאו ב-1996 ויגווע עם בוא הטלווט. שנתיים או שלוש קודם, כשהיורופופ עדיין משל בכיפה, השיר הזה היה גומר בבוטום 5.

tajci

New member
מקום 1!!!

איטליה באחד השירים הכי יפים ששלחה לתחרות, ואולי אחד מהיפים בתולדות האירויזיון. לפחות לדעתי. נכון, הזמר בחליפת העור נראה קצת מלחיץ. אבל איזה קול, ואיזה קסם. השיר מרגש בטירוף, הגיטרות מוסיפות המון ועושות לי צמרמורת. כיף שהוא חוזר השנה לפסטיבל סן רמו. הלוואי שיביא שיר באיכות דומה. לא מבין איך סיים במקום ה12 בלבד. ביזיון. איטליה היתה צריכה לפרוש בהפגנתיות ולחזור מייד, כי אני לא יכול בלעדיה...

tajci

New member
מנהרת הזמן - שנת 1994

עוד שנת מפנה בתחרות, עם הצטרפות מדינות נוספות ממזרח אירופה לתחרות. כדי לפנות להם מקום נופו 6 המדינות שסיימו במקומות האחרונים, שנה קודם לכן. כולל ישראל. אני זוכר שכל כך התאכזבתי כילד שלא נשתתף בתחרות, והרגשתי שאני היחיד שצופה בה באותה שנה(וכל כך חששתי שלא תשודר). זאת הרגשה שהלכה והתחזקה עם השנים:)
זאת השנה השלישית שלא התחברתי לשלושת המקומות הראשונים. שנה הבאה תתקן את המצב ותפצה אותי על שברון הלב. ועדין, מדובר בשנה בינונית ומאכזבת.
הזוכה אירלנד, בפעם השלישית רצוף, זכתה עם אחד השירים הנוראיים בתולדות התחרות. אני לא מבין איך ניצח בכזה פער וקונצזיוס. פולין במקום השני(הישג שיא להשתתפות בפעם הראשונה) עם שיר חביב (אבל עתיר שערוריות, כדאי לקרוא על זה בבלוג הנפלא eurovisionpops). גרמניה עם שיר הזוי סיימה שלישית.

tajci

New member
מקום 10

סלובקיה בהופעה ראשונה, עם שיר חביב והופעה משנות השבעים. אבל יש משהוא מדבק בפזמון ובתמימות של הלהקה. את האירופאים זה פחות שכנע והסלובקים נשארים בתחתית הטבלה. רמז לשנים הבאות שלהם בתחרות...

tajci

New member
מקום 9

ליטא
סיימו במקום האחרון עם אפס נקודות! איזו השפלה, שלא בצדק. הליטאים כנראה כל כך נפגעו מהכישלון, שמאז לא שלחו שיר יפה כל כך! השפה הליטאית מאוד מסקרנת, ואשמח לראות אותם שולחים בחזרה שיר בסגנון הזה. פספוס!

tajci

New member
מקום 8

רוסיה הפציצה כבר בהשתתפות הראשונה. כשצפיתי לראשונה אהבתי רק את השמלה הנפלאה. בחזרה לאחור כל השירים הרוסיים נשמעים מורכבים ומסקרנים(פירוט בשנים הבאות של השירשור). שיר לא שגרתי ומאוד מיוחד. חבל שהם לא חוזרים לסגנון הזה, עם עדכון לרוח הזמן!!!

tajci

New member
מקום 7 - שיר מעולה!!!

אוסטריה עם בלדת שלום מטופשת. אבל מהשירים האהובים עליי באותה השנה. מאוד מיושן, אבל גם מאוד מענג. גילטי פלז'ר מעולה. איך זה סיים במקום ה17 וגרמניה הזוועתי סיים 3?!

tajci

New member
מקום 6

Bye bye baby
פינלנד עם עוד יציאה הזויה, אבל מהנה בטירוף. אני חולה על הקצב והשפה הנהדרת. הפזמון קצת מפגר, אבל עם ההופעה הקאמפית של הרקדנים והבייבי דול עם הז'קט. מדובר באחד מרגעי השיא של השנה המשעממת הזאת. באודיו הקצב והעיבוד הרבה יותר מהירים וטובים. כאילו נגמר להם הכח לקראת הסוף של השיר על הבמה הענקית בדאבלין.

tajci

New member
מקום 5

בריטניה, עם שיר שאהבתי אחרי המון שירים מעצבנים ששלחה. עדין לא מדובר ביצירה של ממש, אבל יש בו קסם מסויים. הכתר מהראש שלה היה כנרה השראה לזמרת שלהם מ2014. שיר שנשמע עדכני, יחסית לתקופה. היה צריך לסיים בטופ 5.

tajci

New member
מקום 4

בוסניה והרצגובינה
קבלת פנים חמה מהקהל, שגרמה לזמר לאבד את הקול בתחילת השיר. מזל שהזמרת עזרה לו לצאת מההלם. מדובר בשיר מקסים ומרגש, שאני מאוד אוהב לשמוע. למרות שהוא מיושן בטירוף, מדובר בשיר בנוי היטב שמתאים מאוד לתחרות. אבל האירופאים פחות התחברו והסתפקו במחיאות כפיים בלבד ולא הצביעו לשיר. סיים רק במקום ה15. חבל...

tajci

New member
מקום 3- חלק א'

קפריסין ממשיכה את הקו היווני מהשתיים האחרונות, ושולחת בלדה יוונית קורעת לב וסופר דרמטית. קשה לי קצת לנשום כשאני שומע את השיר והמאמץ של הזמרת...הבוזוקי מושלם, הופעה נהדרת, ואולי אחד השירים היפים באותה השנה. היה צריך לסיים בטופ. סיים רק במקום ה11. לא ברור איך!

tajci

New member
מקום 3 - חלק ב'

אסטוניה עם שיר מושלם, הופעה סופר מיושנת. אבל הזמרת גרמה לי להתאהב בשפה האסטונית לעד!!! שיר שהייתי מצפה לשמוע מפינלנד עם הפיזמון הנפלא ותחושת האושר שהוא גורם לי. סיים רק עם שתי נקודות במקום הלפני אחרון. שערורייה!!!

tajci

New member
מקום 2 - חלק א' - ואחד הפספוסים הגדולים!!!

בקלות השיר הרומני יכל להיות המקום הראשון שלי. האודיו מושלם, השיר מזכיר באיכות שלו את השירים והרמה הגבוהה של איטליה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אם פולין סיימה שנייה, בשנה כזאת ובהופעה אחרת (ולבוש) יכל אפילו לאיים על הניצחון.
משהוא בהופעה ובהגשה של הזמר גרמו לי להתעצבן(הקצב האיטי, הפאוזות, הגיטרות וכו') כי הוא הרס חלק מהקסם של היצירה הנהדרת הזאת. אולי ההתרגשות והלחץ מההופעה הראשונה של רומניה פגעה בו.
ועדיין היה צריך לסיים בטופ 5!!!

tajci

New member
מקום 2 - חלק ב'

הונגריה עם שיר מושלם וקסום, השפה ההונגרית אפופת מסתורין כישפה אותי ומייד התאהבתי. מדהים שסיים רביעי. מבחינתי הוא היה השיר שצריך לנצח. כנראה שEBU חששו עדין מאירוח תחרות במזרח אירופה. ולכן הקפידו שאירלנד תיזכה גם במחיר של ביזיון (השערה שלי בלבד...). אני דורש להקים ועדת חקירה בנושא, מקווה שאין על זה התיישנות:)

tajci

New member
מקום 1!!!הפתעה!!!

צרפת ממשיכה להיות המדינה הכי מיוחדת ומפתיעה. השיר הכי עדכני ומיוחד בים הבינוניות של 1994. שיר נועז והופעה סנסציונית, חצופה ומהנה. המוזיקה והעיבוד נהדרים, הייתי שמח לשיר כזה גם השנה. אני בטוח שהשיר גרם להמון רעש, גם בגלל המילים, וגם בגלל הלבוש וכמובן ההופעה הכל כך לא שגרתית. נינה מוראטו עשתה בית ספר לכל שאר השירים, הראשונה שהופיעה בצורה כל כך כנה ופרובוקטיבית, ושלא פחדה להיות בוטה (בקטע טוב), ישירה וכובשת כל כך. מושלם!!

למעלה