מנהרת הזמן - חלק ב

tajci

New member
רגע לפני הסוף...

קשה היה לבחור את המקום הראשון. שני הראשונים ביחד ראויים לכך בעיני.
רגע לפני ההכרזה אשתף בעוד רגע אישי בתחרות.
הגלויות הנהדרות, שכל מדינה הציגה שם את עצמה היו מקסימות בעיני. פתאום שמות של מדינות קיבלו אצלי דימוי ויזואלי וגרמו לי להתעניין ולחלום להגיע אליהן...
האינטרוול אקט של היוגוסלבים היה סרט משמים מצד אחד, אבל הוא גם ריתק אותי וגרם לי לפנטז על נסיעה ליוגוסלביה, לרחוץ בחופים המושלמים שלה, לאכול מהשוקולד והפרלינים שהופיעו בו, לעשות סקי וכו', הבנתם את הכיוון:)

tajci

New member
טעות בשרשור, תתעלמו:)

המערכת קצת השתבשה לי. מצטער שהמקום הראשון קפץ לפני השני. לא מבין איך זה נגרם, ובעיקר איך למחוק הודעות. אשמח לעזרה:)

tajci

New member
מקום 1!!!

כבר בלקט השירים היא תפסה אותי. ופשוט התאהבתי. יוגוסלביה באותה שנה גרמה לי להתמכר לתחרות ולפתח אובססיה קשה אליה...
בימים שלפני האינטרנט, פשוט כססתי ציפורניים עד לשיר היוגוסלבי. והשואו היה וואו!!!
הקצב, הריקוד, זוויות הצילום המחמיאות, התנועות של הזמרת, הסקסיות שפיזרה, המלווים (במיוחד הבלנודיני) הכיף וההנאה, השוקולדה...מרלין מונרו, דבי הארי, מדונה. בשבילי היתה כוכבת חדשה. Tajči שמה.
והשיר הזה היה עבורי השיר הטוב ביותר בתולדות היקום, לא פחות ולא יותר. הייתי צופה בקלטת ובהופעה שעות על גבי שעות...לא הבנתי איך לא סיים ראשון. איך רוק מי בייבי הסתמי זכה, והיצירה המופלאה הזאת סיימה רק שביעית. בקיצור אני עדין מאוהב, גם במבחן הזמן. אם היא היתה נשלחת שנה לפני היא היתה זוכה בוודאות. או שלא... אבל אצלי היא תמיד תהיה במקום הראשון...
דרך אגב דאגתי לה מאוד במלחמה, היא היגרה לארה"ב ויש שמועות שהיא חזרה בחזרה לקרואטיה והמשיכה מעט לשיר(מצאתי את זה לא מזמן, כשחפרתי קצת עליה), צירפתי את הלינק והשרשור בפורום קהילות אג'נדה. התגובות נהדרות, מרתק לקרוא אותן...
http://www.agenda.co.il/144/forum/txt/697770/
איך בא לי קאמבק שלה!!!
מקווה שנהנתם ולא התאכזבתם מהדירוג שלי:)

מקום ראשון מעולה

tajci

New member
כתבתי עליו בהקדמה:)

אני מסכים שמדובר באחד השירים הנהדרים ששלחנו. הייתי מדרג אותו בטופ 5!
אם ריטה היתה מעט פחות לחוצה(לדעת הקהל השלילית והלא מפרגנת בארץ היה חלק גדול בכך), ובימוי טוב יותר(בעיקר במיתון הבעות הפנים הלא קשורות ומביכות - בכל זאת, בלדה, מה את מחייכת?!) ועם עיבוד שונה(לוותר על התזמורת, כמו שרבים עשו באותה שנה) היתה יכולה אפילו לאיים על זכייה!!!
כולי תקווה שביום מן הימים נחזור לבחור בזמרים מפורסמים ומוכשרים כמוה. אולי אפילו קמבייק שלה(אין סיכוי) בסגנון פיורלה של סן רמו מהשנה שעברה. ולא נפחד לשחות נגד הזרם ונבחר ביצירה כל כך שונה וייחודית.
הלוואי...

tajci

New member
מקום 2

צרפת!!!
השיר הטוב והאיכותי השנה. בנוסף היתה לו את ההופעה הנהדרת, אולי הטובה ביותר בתולדות התחרות עד כה. הזמרת היפהפיה היתה שחומת העור הראשונה שייצגה את צרפת, והחלה מסורת נפלאה של שירים צרפתיים עם המון השפעות של בני המיעוטים והפרובינציות הצרפתיות ברחבי הגלובוס.
את השיר כתב לא אחר מאשר סרז' גינסבורג, ההפקה היתה סופר מושקעת. החל מהקצב, האלמנטיים האפריקאים, התופים, המראה הנפלא של הזמרת, המלווים. שואו כזה לא נראה באירויזיון. בנוסף היה לשיר מסר חריף, מה שהוסיף לו נופח חשוב וערכי.
השיר סיים שני, אבל היה ראוי לניצחון. הוא זכה להמון תשומת לב והצליח מאוד לאחר התחרות. אני זוכר שכילד שמעתי אותו המון ברדיו(זוכרים שהיו משמיעים פעם את שירי התחרות ברדיו?).
הנה הקישור למילות השיר-
http://www.diggiloo.net/?1990fr

alma velama

New member
קוריוז קטן:

למי שייך הקול מהקטע הבא?
https://www.youtube.com/watch?v=NHvxYEsN3bA
חוצמזה הכל סיכמת כל כך יפה שאין הרבה מה להוסיף פרט לכך שזאת הייתה השנה הראשונה בה שני סגנונות מוסיקליים נשמעו לראשונה באירוויזיון: צרפת עם פיוז'ן של מוסיקה אפריקאית ורגאיי וגם שימוש בהרבה אפקטים של סינתיסייזר שלא היו מקובלים עדיין וספרד עם הפלמנקו האנדלוסי.
די מסכימה עם הדירוג שלך ובמיוחד עם הצדק ההיסטורי לבלגיה, טורקיה, נורבגיה ופורטוגל שדורגו במקומות נמוכים בהרבה מהמיקום שהגיע להם.
לגבי אירלנד, אכן המלודיה די שגרתית והטקסט די דביק, אבל ברגע ששם השיר הוא 'היכן שהוא באירופה' וכל הערים המרכזיות מוזכרות בפזמון, אין מצב שהסחטנות הרגשית לא תעבוד אובר טיים.

tajci

New member
לא הצלחתי לזהות, אבל איזה פאדיחה! מה זה הדבר הזה?!

שמח לקרוא את התגובות שלך, כמו תמיד:)

alma velama

New member
בכיף
. הקול מאחורי הפאדיחה היא המנחה מ-1990

היא מסרה את הנקודות של יוגוסלביה ב-81'. גם לישראל הייתה פשאלה מדהימה ב-1975 עם יצחק שמעוני בגלל קשיי טלקומוניקציה, אבל לא זוכרים לו את זה...
דרך אגב, המנחה הלגה וולחוביץ' נפטרה לפני כמעט 6 שנים מסרטן בגיל 67. הפרטנר שלה להנחייה כבר בן 83...שניהם התפטרו מההנחייה בשבוע החזרות בגלל ביקורת בעיתונות ובתקשורת על גילם המבוגר ואף נמצאו להם שני מנחים מחליפים צעירים יותר, אך בסוף הם נמלכו בדעתם.

tajci

New member
מנהרת הזמן - שנת 1991

אחרי השנה הנהדרת שהתחילה את שנות התשעים, מגיעה עוד שנה מעולה.
הדבר היחיד שפגע בתחרות היתה ההפקה האיטלקית הנוראית. הכל נראה חובבני, מאותר, מביך. קצת כמו ההרגשה כשצופים בפסטיבל סן רמו. התפאורה, התזמורת(בחלק מהשירים ניתן להבחין בחלק מהבלאגן שהיה שם), הבימוי, הגלויות הנוראיות(אהבתי את הצרפתית, הפינית והסספרדית ששרו ברמה אחת מעל כולם, רמז לדירוג שלי) אבל הכי מביך היה לצפות במנחים. שני זמרים גדולים(במיוחד ג'יליולה צ'ינקווטי - האלוהית) אבל מנחים מזעזעים. במיוחד טוטו שהיה גס, שחצן, לחוץ, וחסר טאקט. אולי ההפקה הגרועה בתולדות התחרות. פרנק נף עמד לקבל שבץ מהחוויה הרעה. אני בטוח שמי שצפה בלייב גם סבל כהוגן...
המון שירים בשנה הזאת הפכו לקלאסיקות והיה לי ממש קשה לדרג את הטופ. בגלל זה הפעם הדירוג של שלושת המקומות הראשונים יהיה קצת שונה.
הזוכה, קרולה משבדיה, חביבה למדי, אבל ממש לא היתה צריכה לנצח. אני עדין לא התאוששתי מהניצחון הטיפשי שלה. מקומות 2 ו4 (צרפת וספרד) היו הרבה יותר איכותיים ומוצלחים ממנה. שערוריה!!!
ישראל שלחה את הדצים, עם שיר פופ נהדר עם מוטיבים של פולקלור והופעה מעולה. הופתעתי מהמיקום הסופי הנהדר, המון גאווה מההופעה שלהם. מטורף שהיו רק במרחק 7 נקודות מהזוכים!

tajci

New member
מקום 12

איסלנד בשיר חביב, חזרו אחורה אחרי היציאה הנפלאה של השנה שעברה. ועדין מדובר בשיר מהנה.

Willo the Wisp

New member
אוהב! יותר טוב משירם ב-1990 לדעתי

הטיקים המפחידים של זה שהיה ב-1988

tajci

New member
מקום 11

אוסטריה עם שיר בינוני של תומאס פורסטר שחזר לתחרות(אחרי המקום ה5 המכובד שקיבל), השיר סיים אחרון עם נול פואה. אבל אני זוכר שכילד ממש אהבתי אותו(ואת הרעמת שיער, שהיום נראית לי נוראית). לא הבנתי איך הוא לא קיבל נקודות מאף מדינה. גם היום אני חושב שהגיע לו קצת יותר ממקום אחרון.

tajci

New member
מקום 10

קפריסין עם שיר טוב, אבל פזמון מעצבן והחזרה על הS.O.S נוראית. עם מילים אחרות יכל להצליח הרבה יותר, אולי היותו פייבוריט מסויים, שידר קצת לחץ על הזמרת.

tajci

New member
מקום 9

פורטוגל עם שיר איכותי ומעניין, אבל מעט משעמם ומונוטני. הזמרת נתנה אחלה ביצוע.

tajci

New member
מקום 8

בלגיה שלחה אחלה להקה, עם שיר רוקנרול מקפיץ, פזמון ממכר(מזכיר לי בטירוף להיט אמריקאי שאני לא מצליח לזכור). . כנראה שזה היה מוקדם מדי לאותן שנים. חבל, הגיע להם מקום בעשירייה הראשונה.

tajci

New member
מקום 7

דנמרק עם שיר נהדר. הפקה ושיר מעט מיושנים. אבל מדובר בשיר מהנה שמתפתח עד לפיזמון המהמם. אל תתיאשו, תנו לו סיכוי.

tajci

New member
מקום 7

אחרי השיא של השנה שעברה חוזרת לשיר חביב, שמנסה לתת שואו, אבל יוצא לו משהוא טיפה מיושן. ועדין מדובר בשיר כיפי שסיים במקום ה12 המכובד(כשמדובר בתורכיה באותם ימים, זה נחשב הישג של ממש). שימו לב למנחה הנוראי שמנסה להתחיל עם זמרת הליווי ובדרך לבדר ולהגות את שם השיר...

למעלה