מנהרת הזמן - חלק ב

tajci

New member
מקום 4

יוגוסלביה, שזה בעצם סרביה ומונטנגרו בלבד(לצערי המדינה מתחילה את המלחמה, סלובניה וקרואטיה הכריזו על עצמאות, אבל לא הורשו עדין להשתתף).
בלדה בלקנית נהדרת, מעט מיושנת, אבל הפזמון נפלא(מזכיר קצת את נוסטלגיה שישלח ע"י קרואטיה ב95). עשר שנים מאוחר יותר, שיר כזה היה עושה תוצאה נהדרת. באקלים הפוליטי הנוכחי(של שנת 92...) לא היה לזה סיכוי. חבל, בשנה נוראית כזאת הגיע לו מקום בעשירייה הראשונה.

tajci

New member
מקום 3!!! שימו לב!

לא אחר מאשר כריסטר ביורקמן!!! כן ההוא מהמלודי שהשתלט ובצדק גם על האירויזיון. כאן הכל התחיל. וואו, שיר נהדר. בסטודיו הוא ללא ספק אחד היפים. בלייב ההופעה היתה קצת מאופקת מדי וקפואה. איפה הנצנצים, השואו, הפאן של המפלצת הביורקמנית? מי כמוהו יודע ששיר טוב לא מספיק?!
אני חושב שהגיע לו מקום בטופ 5 של אותה שנה, למרות ההופעה הבינונית. כי אני ממש אוהב את השיר. פספוס!

tajci

New member
מקום 2

מיה מרטיני!!!
איטליה ממשיכה להיות רמה אחת מעל כולם ושוב שולחת שיר מושלם!!!
מהרגע הראשון נקרע לי הלב, בזכות הקול המחוספס של הזמרת המהפנטת. כאילו הגענו לגן עדן. או בעצם זה פסקול של סרט אהבה נושן. בקיצור שיר שמיימי, יצירת אומנות, שונה, מיוחד, מקסים. כנראה שהמראה של הזמרת מעט פגע בה, אחרת אני לא מבין למה לא ניצח (מזכירה לי מעט את אהובה עזורי, שמעניין היה לשלוח אותה עם שיר כמו צלצולי הפעמונים).
מהמשירים היפים והמצליחים בתולדות התחרות.
סקנדל!!!

tajci

New member
מקום 1!!!

צרפת!!!
קאלי!!
שיר משולם!
צרפת ממשיכה ברמה המטורפת של השנתיים הקודמות, ושוב שולחת יצירה שונה וייחודית. הפעם בהשפעת הפרובינציות הצרפתיות בהאיטי, מרטיניק והקאריבים. לראשונה שיר שמשלב צרפתית ואת השפה הקריאולית.
מהרגע הראשון התמכרתי. מנצח עם ראסטות?! צליל ייחודי, באנג'ו, להקה מגניבה, ופזמון שונה ומיוחד. מהשירים האהובים עליי התולדות התחרות. יצירה מופלאה!
היה צריך להיות המנצח של שנת 92!!!

alma velama

New member
הנחייה חסרת אופי של הצמד השבדי

אם כבר מזכירים את טוטו וג'יליולה, אני מעדיפה אותם עם כל הבלאגן והפטרוניות של טוטו על פני הבול עץ השבדי וזוגתו הצמודה לטקסט.
לא מבינה איך קרה שדפנה דקל שרה את השיר בקצב איטי מהמקור ובאי הלימה עם התזמורת שאיכשהו היא הצליחה להתגבר עליו בהמשך. אילולא השימוש בביטוי 'ויוה ספורט' והסמיכות לאולימפיאדת ברצלונה, ספק אם השיר היה מסיים במקום השישי.
מבין שלושת הראשונים בתחרות, מלטה הייתה הכי ראויה לזכות. אפילו שהזמרת כבר הייתה עמוק בשנות ה-40 לחייה, היא הייתה משכמה ומעלה והשיר באמת מרגש ולא נופל לקלישאות רומנטיות כמו WHY ME או לפופ גנרי כמו ONE STEP OUT OF TIME.
מאד שמחתי שישראל העניקה 12 נק' לצרפת כי אין ספק שהם הביאו צלילים ואפקטים שהעירו לחיים את זרימת נהר החיים ואת הנוף הטרופי של הקאריביים.
לגבי מיה מרטיני, במידה רבה זאת הייתה שירת הברבור שלה. שיר עם הרבה כאב ופיכחון על שני אוהבים שמיטלטלים להם על גבי רפסודיית חיים חסרת תקווה וכיוון. רפסודיה היא כמובן גם יצירה מוסיקלית שיש בה ניגודים וסערת רגשות. הקול הצרוד, הנמוך והמיוסר של מיה מרטיני הוא קשה לעיכול למי שאין לו פתיחות לגוון קול כזה (דומה למריאן פיית'פול בערוב ימיה), אבל עם הזמן הכירו בגדולה שלה והיא אכן הייתה אגדה עוד בימי חייה.
דירוג:
1. מלטה
2. איטליה
3. צרפת
4. הולנד
5. פורטוגל - שיר שהמועצה לפירות וירקות הייתה מאושרת ממנו...
6. יוגוסלביה - ביצוע מרטיט שיש בו עצב מתוק ופרידה ממה שהיה ולא ישוב עוד.
7. שוויץ - נהדר. מסע בזמן לפשטות ולקלאסיקה של פעם.
8. יוון - ביצוע מדהים והשילוב של כלי הנגינה על הבמה מהדהד, אבל הפאתוס תמיד נראה לי מוגזם.
9. קפריסין - דרמטי, אפוף מסתורין עם פאוזות בלתי נשכחות.
10. ספרד - בלדה רומנטית שהייתה ראויה למקום גבוה יותר.
הפאתוס בהופעה של יוון נראה לי מוגזם

tajci

New member
מנהרת הזמן - שנת 1993

חוזרים לאירלנד, הפעם לרפת ענקית לשעבר, שהוסבה לאולם אדיר מימדים אי שם בחור אירי שנקרא מיליסטריט...אולי בגלל זה החלטנו לבחור בזמרת הקיבוצניקית שרהל'ה שרון. אין ספק שמדובר בשיר הגרוע ששלחנו עד כה. וחבל שלא סיימנו אחרונים עם נול פואה, כי ממש הגיע לנו.
זאת שנה שנייה ברציפות שאני ממש לא אוהב את שלושת המקומות הראשונים, ולא ברור לי איך הם סיימו שם. אירלנד עם שיר חביב, הופעה נהדרת של ניב קבאנה. אבל זה לא שיר שאמור לזכות בתחרות, גם לא בשנה בינונית כזאת (אם כי, במשך השנים נהייתי יותר סלחן כלפיו, ומצאתי בו קסם מסוים). בריטניה עם הופעה מלאת אנרגיה, לשיר פח. ושוויץ עם שיר סתמי ומיושן בטירוף (והיחיד שאני מסוגל איכשהוא להינות ממנו). אין לי הסבר לביזיון הזה.
זאת שנת מפנה בתחרות, בשל העובדה שמדינות חדשות רבות רצו להשתתף. אז נערך חצי גמר (מושחת לגמרי, לדעתי הלא מבוססת) בלובליאנה ונבחרו שלושה שירים של אקס יוגוסלביה לשעבר. ניסיתי לצפות ביו טיוב בתחרות, אבל זה היה עינוי. לא מומלץ, וגם אין שם יצירה מפוספסת ששווה להתעכב עליה.
שנה מאוד מוזרה מבחינת האיכות. הרבה שירים בינוניים, אבל גם כמה יציאות שוות במיוחד.

tajci

New member
מקום 12

בוסניה עם שיר של דינו מרלין(שחבל שלא נשלח בעצמו, אני חולה עליו!!!), שיר בלקני טיפוסי, עם קולות הרקע והדרמטיות האופיניים. הופעת בכורה מכובדת. אבל חסר בו מעט רגש. בטוח שדינו היה מוציא מהשיר הזה הרבה יותר.

tajci

New member
מקום 11

טורקיה ממשיכה בחוסר עקביות שלה. והשנה ספק שיר, ספק פארודיה. אבל הפזמון מדבק, הקצב רגאיי/טורקי ממכר ויש בו קסם. אבל ההופעה לא ברורה ובגלל זה סיים בתחתית.

tajci

New member
מקום 10

פינלנד היקרה!!!
קטרי הלנה המלכה, שהתאהבתי בה עוד משנת 1979, קצת אכזבה אותי. שיר פחות טוב מההשתתפות הקודמת, פזמון לא מספיק מרגש ונוגע ללב. ועדיין מדובר באחת הזמרות, השפה והמדינה שאני הכי אוהב בתחרות. ציפיתי ליותר מהקאמבק שלה.

tajci

New member
מקום 9

דנמרק שוב שולחת את טומי סיבאך, וכל דבר שהוא שר תמיד עושה לי טוב ונעים. שיר מיושן, אבל מענג. אהבתי את הקול שלו כמו תמיד, את העיבוד והצליל היייחודי. גילטי פלז'ר. חבל שהתרסק בתחתית (השמועה אומרת שהכישלון בתחרות שבר אותו...)

tajci

New member
מקום 8

סלובניה עם שיר נפלא, אהבתי את הקצב, האינטרו והמנגינה המקפיצה. אחלה פתיחה למדינה בהשתתפות הראשונה. השיר סיים במקום אחד מעל ישראל, וחבל הגיע לו טופ 10.

tajci

New member
מקום 7

שבדיה
שיר מעולה, בעיקר באודיו. ההופעה קצת מביכה, בסגנון שנות ה50, כמתבקש. יש משהוא ממכר ומהנה בפזמון הפשוט והחוזר - אלואיז. סיים במקום השביעי המכובד.

tajci

New member
מקום 6

צרפת ממשיכה בקו הנפלא שלה, והפעם הגיע תורה של קורסיקה להיות מיוצגת בתחרות. זמר מהמם (מזכיר את גוסטבו ברמודס, למביני עיניין בלבד...) עם חליפה שתי מידות מעליו. שיר כיפי, קצבי שמתפתח יפה. אהבתי את הצליל המיוחד של הבנג'ו והשילוב היפה עם התזמורת. היה צריך לנצח (סיים רביעי, ומהשירים בטופ היה הכי ראוי).

tajci

New member
מקום 5

יוון ממשיכה בקו האתני המוצלח שלה. וגם הפעם זה נפלא. שיר עם צליל נהדר, מורכב, מסקרן. קצת מזרחי באופי שלו. סיים בצדק בטופ 10.

tajci

New member
מקום 4

ספרד הו ספרד
שוב מכשילים אותה. אולי בכוונה?!
השיר הכי מהמם באודיו. סוג של המשך ישיר לבנדידו, רק שמח וקליל יותר. המון קצב ודרמה כמו שהספרדים מצטיינים בו. בלייב, בשילוב התזמורת כל הצליל והסגנון המיוחד נעלמו ונשארנו עם חצי תאווה בידנו. כלומר הזמרת עם בייבי דול. פספוס אדיר! היה צריך לסיים עם עיבוד נכון בטופ 3.

tajci

New member
מקום 3

גרמניה עם אחד השירים האהובים עליי! שיר מיוחד, עיבוד מעט אלקטרוני ממכר, ופזמון מדבק. אני יכול לשמוע אותו בלופ אינסופי. יש בו קסם ומסתורין. הוא מסקרן והשפה הגרמנית נשמעת מרתקת. נפלא!!!

למעלה