מנהרת הזמן - חלק ב

tajci

New member
מקום 6

לוקסמבורג!
זמרת בינונית, שיר מיושן, אבל אני חולה עליו!!! הפזמון כל כך נעים ומרגש, שזה שיר שממש נוגע לי ללב. ולא מעניין אותי מה אחרים חושבים עליו:)

tajci

New member
מקום 5

כששויץ שרה באיטלקית, אני מאוהב:)
שיר קצת מיושן, אבל ממכר. הזמרת יפהפיה, האיטלקית זורמת ברומנטיות, הפזמון ממיס. בקיצור שיר מעולה, כיף שסיים במקום החמישי המכובד(בתחרות ובדירוג שלי:))

tajci

New member
מקום 3 - חלק א'

שלושת המקומות הראשונים יהיו בשלושה חלקים משותפים, כי באמת היה בלתי אפשרי לבחור...
איטליה
איזה שיר מופלא, מלא קסם, קלאסיקה אמיתית. אחד מהשירים היפים שאיטליה שלחה לתחרות. אומנם השיר והעיבוד מעט מיושנים, אבלהוא אחד האיכותיים בשנה זו. התזמורת משתלבת בצורה נהדרת, הזמר עושה עבודה מצוינת (אם כי הוא נראה מעט מנותק מהבמה והקהל, מרוכז כולו בשיר).

tajci

New member
מקום 3 - חלק ב'

יוון
עוד קלאסיקה נהדרת ומלאת קסם. התזמורת עוזרת מאוד לדרמטיות, החצוצרה (למרות הזיוף הצורם)נותנת לשיר עווד מימד של עומק, המילים הנהדרות והפזמון המדבק, יוצרים תחושת מסתוריות ומעוררים המון סקרניות להמשך. מהשירים היפים והמיוחדים שיוון שלחה לתחרות. היה צריך לסיים בטופ 5!

Willo the Wisp

New member
אוהב, למרות שהיו כמה דברים שהורידו

בראש ובראשונה הסקסופוניסט שחירב את ההופעה ובטח חוסל אחר כך ע״י המקבילה היוונית של המוסד, שנית המראה הקריפי של הזמרת שהיתה בשנות העשרים לחייה אבל נראתה כמו מכשפה בת ארבעים ומשהו.
חוץ מזה השיר יפה, ומלבד הסקסופון התזמורת היתה טובה ונתנה לשיר עומק ונפח.

tajci

New member

עשית חסד לזמרת/ מכשפה. נראית הרבה יותר מארבעים...

tajci

New member
מקום 2 חלק א'

פינלנד.
שימו לב להצגת השיר הנוראית של טוטו האינפטילי...
בגלויה היא מרגשת בטירוף (השילוב של איטלקית במבטא פיני עושה לי את זה...)
והזמרת - אחת מהזמרות האהובות עלי בתחרות! שיר מושלם, מסתורי, מתפתח, הגיטרות משתלבות נהדר, והפזמון עושה לי את זה בטירוף. מבנה לא שגרתי אבל מענג. Hullu yö, המשמעות רק עוד לילה ומבחינתי היה לשמוע את זה בלופ לכל אורך הערב.
באודיו השיר נשמע הרבה יותר טוב, בלייב לקח לKaija קצת זמן להפשיר, אבל היא היתה נפלאה.
צירפתי עוד שיר מושלם שלה, שהכרתי דרך אחת התחרויות בפורום(תודה למי שהביא את השיר לתחרות, ואם לא אז - אז עכשיו כל הכבוד והמון תודה על זה שהכרת לי אותו!!!).

tajci

New member
מקום 2 - חלק ב'

בייבדול ברזיל!!!
וואו, מה זה הדבר הזה?!
אולי ההופעה ההזויה, המטורפת והכי כיפית שראיתי עד לאותו רגע. שיר שיש לו מקום בפנתיאון של האירויזיון, והוא בעיני פורץ דרך בכל כך הרבה מובנים, שאני לא אגזים אם אצהיר שזהו רגע מכונן בתולדות התחרות.
נכון, הוא קצת שכונה, הקול של הזמרת לא הכי יציב, והלבוש הו הלבוש:)
אבל אני זוכר שברגע אחד התאהבתי, התמכרתי וזה הפך להיות השיר האהוב עלי באותה שנה...
לא האמנתי שסיים במקום הלפני אחרון, עם נקודה אחת בודדת...שכנעתי את עצמי שזה בגלל ההסלמה במצב המדינה(היא גם הודחה מאליפות אירופה בכדורגל) והשמועות על שחיתות שליוותה את הליך הבחירה. בעיני הסרבים מדובר באחד השירים הטובים והאהובים עליהם בתולדות התחרות. גם בעיני. הכל בגלל האנטישמיות...

tajci

New member
מקום 1 - חלק א'

ספרד!!!
וואו איזה שיר מטריף. בלדה רומנטית סופר מרגשת, דרמטית וממיסה. ההתאהבות בזמר החלה עוד מהגלויה, אבל מהרגע שהתחיל השיר הוא שבר לי את הלב לרסיסים. אני לא מבין איך הוא לא ניצח?!
בעיני מדובר באחד השירים הטובים והמרגשים בתולדות התחרות! זה הכיוון שספרד צריכה לבחור כדי להצליח. לצערי הוא סיים במקום הרביעי בלבד, וזה הישג מכובד מאוד לספרדים. אבל אני בטוח שהם התאכזבו קשות! ובצדק! שערוריה!!!
(שימו לב איך טוטו מאמץ את סרחיו לחיקו בסיום השיר. נוראי).

tajci

New member
מקום 1!!! חלק ב'

צרפת. אמינה. שלמות!!!
וואו איזה שיר מושלם.
מושלם!
אולי השיר המיוחד בתולדות התחרות, לפחות עד לאותו רגע. צרפת אחרי הכמעט ניצחון בשנה שעברה, הבינה שכדאי לה להמשיך ולהציג את המורכבות והפלורליזם המיוחדים שלה. וזה ימשיך בצורה נפלאה בשנה הבאה...
לא האמנתי ששיר כזה, עם המון השפעות אפריקאיות/ ערביות יופיע בתחרות. כשצפיתי בלקט הישירם לפני התחרות הייתי בשוק!
מייד הוא הפך בעיני רבים לפייבוריט, אבל גם יצר מעט אנטגוניזם. נכון, אירופה החדשה פתוחה ומקבלת. לא בטוח שזה תקף כשזה קשור למוסלמים ולמוזיקה ערבית. מעניין אם בגלל זה לא ניצח. למרות שהגיע לו!
הזמרת אמינה, ממוצא תוניסאי, היתה שופעת ביטחון, כריזמה ומסתורין. בשלב הגלויה היא כבר כבשה אותי לנצח, אבל מהרגע שהחלה לשיר - הבנתי שמדובר ברגע נדיר. זה היה מהפנט, מענג, שונה ומיוחד. הפנים שלה, תנועות הידיים, הצעיף, הקולות שהוציאה בלי להתאמץ מגרונה. בימוי נהדר, הפקה מושלמת. לשיר היה צליל ייחודי, שחודר מייד ללב וקורע אותו. לפחות זה מה שהרגשתי באותו ערב. וכל פעם שאני מקשיב לשיר.
אני עדין בשוק שקרולה זכתה באותה שנה ולא אמינה. אחד הפספוסים הגדולים בתולדות התחרות!

Willo the Wisp

New member
אכן מושלם וחבל שלא ניצח

שיר חד פעמי, זמרת מצוינת, הופעה נהדרת. שושנה בין החוחים.

alma velama

New member
בוא נדבר על הדצים קצת...

אורנה דץ סיפרה שבשבוע החזרות היא חלתה והקיאה את נשמתה. היא עלתה על הבמה עם פנים חיוורות שהוסוו ע"י איפור מתאים. זה רק מעיד עד כמה ההופעה שלהם הייתה בין החזקות והמשכנעות באותו ערב. בזמנו דיברו בארץ על כך ששלוש מדינות הציר (איטליה-גרמניה-אוסטריה) היו היחידות שלא ניקדו אותנו וכמה סימבוליות יש בכך...התחרות נערכה באולפני הקולנוע של צ'ינצ'יטה שהיו מרוחקים למדי ממרכז רומא והדצים סיפרו על הקושי בהגעה לשם בשבוע החזרות ועל היעדר שירותי קייטרינג והסעדה ראויים...
מסכימה עם רוב הדירוגים שלך. אהבתי את 'גברת תומפסון' של נורבגיה שנשלח ללא תחרות מוקדמת בפעם היחידה בתולדותיה של נורבגיה. המארגנים טענו שהשירים שהוגשו היו תת-רמה. שניים מהמשתתפים כבר הופיעו בעבר בתחרות: האנה קרו מ'בוביסוקס' ב-85' ו-71' כנערה בביצוע סולו, ואייריקור הוקסון שהיה חלק מ-ICY ב-86' ומאוחר יותר ייצג את איסלנד ב-2007 גם לא בהצלחה יתרה.
סמנתה הבריטית שהייתה בת פחות מ-19 וזייפה רוב השיר עד לפזמון האחרון הפכה לשחקנית מצליחה מאד בסדרות של ה-BBC ובתיאטרון ובעשר השנים שבין 2007-2016 כיכבה באופרת הסבון הבריטית 'איסטאנדרס' בתפקיד די כפוי טובה של אחת שעברה את כל ההתעללויות שאפשר להעלות על הדעת...בסוף גם הרגו אותה ביחד עם אחותה ביום שאמור היה להיות המאושר בחייה בסצנה אסתטית מאד שרבות דובר עליה בבריטניה בתחילת 2017...כמובן שהסיום השנוי במחלוקת הזה לא עבר בלי המון ביקורת
https://www.youtube.com/watch?v=NumtsNHlft8
לגבי יוגוסלביה, בייבי דול ייצגה בשבילי את דעיכת יוגוסלביה בעיקר כי זאת הייתה הופעה די דקדנטית בכל המובנים. כן, היה שם קרנבל, אבל הבייבי נראתה יותר כמו בארבי מתפרקת או תחפושת לפורים. אני אוהבת את השיר בתור קוריוז שיכל היה להתאים ל'מה נסגר' או לתכנית כמו 'יורו-טראש' בזמנו, אבל מי שעשה את ההופעה היה דווקא הרקדן ששילב ברייקדאנס עם פרי סטייל. בזכותו השיר קיבל בכלל נקודה...
דירוגי:
1. צרפת - תיארת מאד יפה ומדויק את האקזוטיות שהיא הביאה וגם את המסר במרומז שבשיר שנחשב כמופנה נגד סאדאם חוסיין (מי שמדבר הכי חזק הוא זה שהכי צודק).
2. ישראל - משוחדת, אבל זה הכי ישראלי בעיניי. מנגינת החליל, מוטיבים מהמזרח והמערב, מסר של גאווה, אופטימיות ופתיחות למרחב והופעה מצויינת של הדצים שנתנו את כל הנשמה.
3. ספרד - מאהב לטיני כזה כבר מזמן לא ראינו. בנייה נהדרת של בלדה רומנטית עם איפוק מחד ותשוקה מתפרצת מאידך. לא פלא שזה נחשב בספרד לשיר הטוב ביותר שנשלח לאירוויזיון אי פעם.
4. איטליה - בלדה נפוליטנית עם ארומה נוסטלגית. מחווה ראויה לזמר ותיק ואהוב.
5. שוויץ
6. פורטוגל
7. יוון
8. פינלנד
9. מלטה
10. דנמרק

Willo the Wisp

New member
שנה מעולה והפקה מחורבנת

דווקא הגלויות היו יפות ומושקעות בעיני, אבל התפאורה נראתה כמו משהו שאלתרו מדברים שמצאו במחסן התפאורות והמנחים היו פשוט שכונה. באמת רחמים על פרנק נף, מה שהם עשו בזמן ההצבעה בטח הוריד לו כמה שנים מהחיים.
אני מוחה על העדרם של הדצים מהדירוג. זה אמנם צ׳יז פולקלוריסטי, אבל זה הצ׳יז הפולקלוריסטי שלנו! וככזה הוא היה עשוי מצויין, ההופעה היתה מעולה והתזמורת ממש שדרגה את השיר לעומת גרסת הסטודיו המסונתזת. טופ 3 מאוד מוצדק בשנה טובה.

tajci

New member
מנהרת הזמן - שנת 1992

השבדים מארחים, ביורקמן שם, אבל בתפקיד הלא נכון...
ההפקה השבדית מעולה ביחס לביזיון האיטלקי מהשנה שעברה, אבל עדיין יש תחושה של הפקה חובבנית, במה לא מושקעת(עם דרקון מוזר) ובימוי בינוני.
אולי זה גם קשור לרמת השירים, שהיתה נמוכה ממה שהתרגלנו אליה בשנתיים הקודמות. וחבל, כי היה נדמה שמדינות רבות הצליחו להפנים את הרוח החדשה של התחרות.
אירלנד זכתה עם שיר בינוני, שהדבר היחיד שמעניין לגביו הוא שג'וני לוגן כתב אותו. במקום השני סיימה בריטניה עם שיר סתמי ממש, ואת השלישייה הפותחת סיימה אחת המדינות המיותרות בתחרות, מלטה עם שיר נוראי. אני מאמין שבגלל התוצאות ההזויות האלה, הלכה התחרות בשנים הבאות לכיוון שלילי, שפגע מאוד בפופולאריות וברלוונטיות של האירויזיון. פספוס.
את השיר הישראלי פחות אהבתי. הוא סתמי, קצב לטיני, והמון פאן על שום דבר. כל כך חבל שלא המשכנו בקו של הדצים והמשכנו בכיוון פולקלוריסטי ומיוחד. ועדיין מקום 6 זה ממש מכובד. דפנה עשתה עבודה נהדרת. עם שיר טובה אחר, היתה יכולה להתמודד על זכייה.
שני המקומות הראשונים שלי בדירוג, היו שירים ממש איכותיים והיו צריכים לסיים בשני המקומות הראשונים בתחרות. זאת פשוט שערורייה שסיימו מחוץ לטופ 3!!!

tajci

New member
מקום 8

טורקיה
השיר מתחיל טוב, נראה שהטורקים שוב בחרו נכון. אבל הפזמון קצת מאכזב, וקיבלנו עוד שיר גנרי ומתחנף. עדין נחמד להאזין לו, אבל אחרי השיא מ90 אני מצפה יותר מהם.
*מעניין למה השיר חסום ביו טיוב?

tajci

New member
מקום 7

קפריסין
כמה מסתורין, סקסיות ודרמה. מהומה רבה על שום דבר?
השיר חביב מאוד, הזמרת עושה עבודה טובה, אבל משהוא בהופעה לא מתפוצץ ואין שיא, למרות הציפייה. חבל, הוא היה שיר שונה ומלא פוטנציאל.

tajci

New member
מקום 6

ספרד
אחרי השיא של השנה שעברה, ספרד שלחה שיר בינוני וחביב. באודיו הוא נשמע כמו עוד שיר נושא לטלנובלה, בלייב יש משהוא כובש בביצוע של הזמר. אבל זה עדין לא שיר ברמה שאני מצפה מהספרדים (נשמע כמו המון שירים בספרדית, וזאת לא מחמאה).

tajci

New member
מקום 5

שימו לב לדרקון עם התנור מקלחת בפנים...פחדתי שהוא עולה באש:)
יוון סופסוף בוחרת בחירה אמיצה, ושולחת שיר יווני אותנטי, בלי ניסיון להתחנף ולהתחבב. במקרה יוצא שזה אחד השירים המיוחדים והמצליחים ששלחה עד כה לתחרות. הוא לא מלהיב כמו שירים אחרים שאהבתי מהם, אבל הוא מלא בקסם, מסתורין, קצב שונה וייחודי. סגאפו!

למעלה