סיכום 96: השיר הפיני דורג כגרוע ביותר ע"י הפינים בסקר מ-2010
בסקר שפורסם באתר איגוד השידור הפיני היום בדיוק לפני 8 שנים, השיר 'השמיים כה יפים' זכה במקום הראשון בתואר המפוקפק 'הבחירה הגרועה ביותר של פינלנד לאירוויזיון בכל הזמנים' ע"י אזרחי פינלנד. להגנתו יש לומר שלמצביעים ניתנו 16 אופציות בלבד לבחירה, ולכן התוצאה אינה משקפת 50 שנות השתתפות פינית מאז 1961 (נכון ל-2010).
http://archive.li/a3GZv
הופתעתי לקרוא שג'סמין הייתה רק בת 20 ב-1996 ושהיא ממוצא פיני-צועני. זה נשמע ונראה כל כך מופרך, כי האשה הזאת נראית כמו אחת שעברה הרבה בחיים שלה ובצדק או שלא בצדק, היא מזכירה לי נהגת משאית בוצ'ית...אבל אחרי העלבונות המיותרים, יש משהו שובה לב בחוסר הרלוונטיות של השיר, למרות שהפתיח והבית הראשון טומנים בחובם חוויה אתנו-פולקית עם צלילי הפריטה על הגיטרות והבנג'ו, אבל הוא מתאים יותר לערב שירה בציבור ולא לבמת האירוויזיון.
-לגבי האירו עצמו, אני חייבת לציין את השילוב המוצלח של אינגווילד עם מורטון. אינגווילד מעלה בי חיוך כי היא מזכירה פונדקאית קולנית בבית מרזח, ואכן היא לא הייתה מהמנחות המעודנות והנשיות שזכורות לי, אבל בכל זאת היה בה משהו שובב ולא פורמאלי שהלמה את מידותיה והדינמיקה עם מורטן הייתה בין שווים...זאת לעומת קנדי ורואן ב-97' שהזכירו לי דודה ונער מתבגר. אבל זה לפעם הבאה...
הזוכה: במסגרת הגל הקלטי, השיר הזה היה המשך ישיר לזכייה של סיקרט גארדן. הקול של איימר קווין היה זך וטהור כמו מלאך צחור, אבל ככל שהשיר הלך והתעצם, לא אהבתי את החזרה על הפראזה I AM THE VOICE ולדעתי זה אינו השיר האירי המוצלח ביותר מבין הזכיות שלה בשנות ה-90'. זה מה שנקרא: זכייה אחת יותר מדי...(השיר IN YOUR EYES של נייב הוא בעיניי הזכייה המוצדקת ביותר של אירלנד, אבל זה נשמור ל-93' כשאגיע אליו מתישהו.)
מתה על האינטרו של טורקיה עם הכינורות. אני יכולה לשמוע את זה בלופ ולהתענג כל פעם מחדש. אני מעדיפה את השיר הזה על DINLE מהשנה שלאחר מכן, למרות שברור לי מה יש ב-DINLE באתניות ובאווירת החאפלה.
הבעייה עם הבלדה האיטית מצרפת היא שזוכרים בעיקר את הקטע האינסטרומנטלי עם חמת החלילים הקלטי ולא במיוחד את שילוב הקולות הנמוכים של ההרכב הברטוני.
השיר הפולני תמיד עושה לי מחנק בגרון. הוא נשמע כמו רקוויאם מיוסר, אבל העושר האינסטרומנטלי והמעבר מהאיפוק הקולי לסערת הנפש שמתחוללת בגשר ובפזמון האחרון הופכים את היצירה הזאת למשהו שמשאיר רושם בל יימחה.
לג'ינה ג'י היה להיט מדבק ישר מתוך מסיבת טכנו-דאנס נחשקת, אבל משהו על הבמה היה מינימליסטי מדי. כל האנרגיה של השיר לא תורגמה למשהו מלהיב ויזואלית, או שהמיניות והחושניות במלים ובמיני-סקירט נחשבו למאיימים מדי עבור שומרי הסף של המופע 'לכל המשפחה'. מצד שני, זאת בדיוק דוגמא למה להיט רדיו לא חייב להצליח באירוויזיון ווייס-וורסה.
עוד ציונים לשבח: פורטוגל, שבדיה, אסטוניה, קרואטיה, מלטה (מהשירים החזקים של מלטה באירוויזיון, אבל תנועות הגוף והענטוזים שלה היו בלתי נסבלים!)
דירוג (קשה מאד)
1. בריטניה
2. אסטוניה
3. פורטוגל
4. שבדיה
5. טורקיה
6. אירלנד
7. קרואטיה
8. פולין
9. נורבגיה
10. מלטה