מנהרת הזמן - חלק ב

tajci

New member
עדין מוזר

איך נורבגיה סיימה שנייה עם שיר פחות טוב והופעה גרועה? ושבדיה עם שיר והופעה מאוד דומים? משהוא עדין לא ברור בכישלון הצרפתי. אמשיך לחקור את זה. אעדכן בהמשך:)
תודה על התוספות והתגובות שלך:)

Willo the Wisp

New member
מילא נורבגיה

נגיד שהיא הרוויחה מהפטיש של השופטים לחלילי פאן נורדיים ולכינורות קלטיים.
אבל בתוך ז׳אנר השירים הקצביים - הם דירגו את ה
ההולנדי מעל בריטניה!
אני חושב שהכל נובע משמרנות. השופטים אז אהבו שירים מכובדים ורציניים, בלי בדיחות ובלי כפיים. ואם כבר הם מוכנים לבלוע משהו קצת יותר קליל, הם יעדיפו שיר מחורבן שמרגיש בבית בתוך הבועה האירוויזיונית והיה יכול להישלח גם עשר שנים קודם על פני להיט עדכני עם זמרת שבמקום שמלת ערב חגיגית לבשה בגד קצר ונועז (השמרנות הזאת נמשכת עד ימינו לדעתי כשבוחנים את הצבעת השופטים לעומת הצבעת הקהל, למרות שהיו כמה מקרים הפוכים).
מהבחינה הזו כניסת הטלווט היתה הצלה גדולה לתחרות. בהתחלה היו אמנם כמה שנים חלשות מאוד, אבל בסופו של דבר הוא מאוד עזר לטשטש את הגבולות בין האירוויזיון והסצינה המוזיקלית שמחוצה לו ולעות אותו הרבה יותר רלוונטי.

tajci

New member
השאלה בעיני היא למה צריך שופטים?

חוץ מהניצחון של לוריין(מזל שרוסיה לא ניצחה), ושל מונס(העדפתי אותו על פני איל וולו, לא מתחבר אליהם), אני חושב שהשופטים מיותרים לגמרי. למרות שמתפרסמים שמותיהם, זה מרגיש סוג של משחק מכור, רובם הזויים ומנותקים. מעניין למה חשוב לEBU להמשיך את זה...

Willo the Wisp

New member
לורין היתה מנצחת גם בלעדיהם

גם אני לא חושב שיש בהם צורך, אפילו שעם טלווט מלא רוסיה היתה זוכה ב-2016 ולא אוקראינה המהמם.
אני יכול להבין למה חשבו בתיאוריה שיהיה רעיון טוב להחזיר את השופטים. ההחלטה על החזרת השופטים נפלה אחרי הניצחון של רוסיה ב-08, אחרי רצף ארוך של נצחונות ומן הסתם היה גם מרמור מערבי, ברובו לא מוצדק לדעתי כי רוב הניצחונות של המזרח היו מוצדקים והמערב לא נתן פייט, אבל אי אפשר להתכחש לזה שבטלווט ההצבעה הגושית והצבעות מהגרים קיבלו ביטוי חזק מאוד ונתנו יתרון למדינות מסויימות. המחשבה בטח היתה שהצבעה של אנשי מקצוע, שמה שינחה אותם זה השירים עצמם ולא עניינים לאומיים, תאזן במשהו את האלמנט הבלתי ענייני המובנה בטלווט ותיתן הזדמנות שווה יותר למדינות שבטלווט היו בעמדת חיסרון.
מה שקרה בסוף זה שהשופטים הם לרוב אנשי מקצוע קטנים מאוד (משתתפי עבר, זמרי ליווי במיל׳ ועסקנים מקומיים) שיש להם הטיות לאומיות לא פחות מבטלווט והרבה פעמים אפילו יותר, ובממוצע בעלי העדפה לצפון מערב היבשת (ולאחרונה גם down under).

בסופו של דבר אני חושב שנשארו עם השופטים משתי סיבות עיקריות:
  1. הם טובים למדינות ה״נכונות״
  2. הם ידאגו שלא יזכו שירי בדיחה או שירים ״לא ראויים״ אחרים (ע״ע אוקראינה 07 ורוסיה 12 שהיו מקום שני בטלווט)
בקיצור, הם קרובים יותר להלך הרוח של החונטה השולטת באיגוד השידור האירופי. אם השופטים היו טובים יותר למדינות ברה״מ לשעבר כבר מזמן היו חוזרים לטלווט מלא.

tajci

New member
מקום 3 - חלק א׳

שבדיה עם אחד השירים המיוחדים ששלחה לתחרות, ומאוד לא אופייני לה. הייתי שמח לראות עוד מזה בהמשך. יש משהוא שמיימי ומאוד מרגש בביצוע ובמלודיה. וכמובן יש בו מסתורין סקנדינבי מרתק. הייתי שמח שהיה זוכה!

tajci

New member
מקום 3- חלק ב׳

צרפת עם היצירה המופלאה שלה, היתה צריכה לסיים בטופ 5!!!
שיר מקורי, שונה וסופר מיוחד. הקטע של החמת חלילים מכווץ לי את הלב. השפה המיוחדת(ברטונית), המבנה המיוחד של השיר, קולות הרקע. שיר נדיר. לא מבין איך התרסק בתחתית הטבלה. ביזיון!

Willo the Wisp

New member
שיר יפה ובאמת כישלון לא מובן

השופטים אמורים להשפריץ משירים כאלה.

tajci

New member
מקום 2

סופסוף שיר מצוין והופעה משובחת מטורקיה. מהרגע הראשון התאהבתי בשיר!!! עיבוד ומוסיקה שמייד חודרים ללב, הזמרת נראית נהדר וגם השילוב של הגירל פאוור בליווי. אולי היותו שיר הפתיחה, פגע במיקום הסופי. ועדין היה צריך לסיים בטופ. מזל ששנה לאחר מכן הגיע תיקון העוול החמור הזה:)

tajci

New member
בקטנה על הזוכה

מאוד אהבתי את השיר האירי. בניגוד לרצף הזוכים שלוש שנים ברצף, השיר הזוכה השנה באמת ריגש וריתק אותי. שיר קסום, שבהחלט הגיע לו הניצחון.

tajci

New member
הפספוס הגדול של השנה- חלק ב׳

מקדוניה, קליופי!!!!
שיר מושלם, בלדה סוחפת, מרגשת ומלאת קסם. הקול הצרוד שובר אותי לרסיסים. המוסיקה נהדרת. לא מבין איך לא הגיע לתחרות. בעיני יכל להתמודד על הזכייה.

tajci

New member
מקום 1!!!הפתעה!!!

לא בטוח שכולם יתחברו, אבל השיר הפיני הכי עושה לי את זה. הוא מיושן, ההופעה בינונית, המראה של הזמרת מוזר(השמועה אומרת שהיא שינתה ברגע האחרון את התסרוקת והסירה את האיפור...). אבל מדובר בשיר מרגש, מסקרן וממכר בטירוף ושגורם לי אושר גדול. מסכנים הפינים, התרגלו לסיים בתחתית הטבלה. אצלי יש להם מקום של כבוד!!!

tajci

New member
מרתק!

מאוד מעניין המיקום של המדינות לפי ההצבעה הראשונה. הייתי מוכן לתוצאות כאלה בתחרות(לפחות לגבי הטופ 3 שכולל את בריטניה וניצחון שבדי, וטורקיה מקום 7) מעניין ממה נובע הפער הגדול.

Willo the Wisp

New member
שיר ממש חמוד

קצת פדיחה שהיא נכנסה בזמן הלא נכון. אולי התרגשה או היתה מסטולה.
ואני מבקש להביע את מחאתי על היעדרה של פולין מדירוגך. שיר לא ממש קומוניקטיבי אבל יפה ונוגע ללב, וההופעה היתה חזקה.

alma velama

New member
סיכום 96: השיר הפיני דורג כגרוע ביותר ע"י הפינים בסקר מ-2010

בסקר שפורסם באתר איגוד השידור הפיני היום בדיוק לפני 8 שנים, השיר 'השמיים כה יפים' זכה במקום הראשון בתואר המפוקפק 'הבחירה הגרועה ביותר של פינלנד לאירוויזיון בכל הזמנים' ע"י אזרחי פינלנד. להגנתו יש לומר שלמצביעים ניתנו 16 אופציות בלבד לבחירה, ולכן התוצאה אינה משקפת 50 שנות השתתפות פינית מאז 1961 (נכון ל-2010).
http://archive.li/a3GZv
הופתעתי לקרוא שג'סמין הייתה רק בת 20 ב-1996 ושהיא ממוצא פיני-צועני. זה נשמע ונראה כל כך מופרך, כי האשה הזאת נראית כמו אחת שעברה הרבה בחיים שלה ובצדק או שלא בצדק, היא מזכירה לי נהגת משאית בוצ'ית...אבל אחרי העלבונות המיותרים, יש משהו שובה לב בחוסר הרלוונטיות של השיר, למרות שהפתיח והבית הראשון טומנים בחובם חוויה אתנו-פולקית עם צלילי הפריטה על הגיטרות והבנג'ו, אבל הוא מתאים יותר לערב שירה בציבור ולא לבמת האירוויזיון.
-לגבי האירו עצמו, אני חייבת לציין את השילוב המוצלח של אינגווילד עם מורטון. אינגווילד מעלה בי חיוך כי היא מזכירה פונדקאית קולנית בבית מרזח, ואכן היא לא הייתה מהמנחות המעודנות והנשיות שזכורות לי, אבל בכל זאת היה בה משהו שובב ולא פורמאלי שהלמה את מידותיה והדינמיקה עם מורטן הייתה בין שווים...זאת לעומת קנדי ורואן ב-97' שהזכירו לי דודה ונער מתבגר. אבל זה לפעם הבאה...
הזוכה: במסגרת הגל הקלטי, השיר הזה היה המשך ישיר לזכייה של סיקרט גארדן. הקול של איימר קווין היה זך וטהור כמו מלאך צחור, אבל ככל שהשיר הלך והתעצם, לא אהבתי את החזרה על הפראזה I AM THE VOICE ולדעתי זה אינו השיר האירי המוצלח ביותר מבין הזכיות שלה בשנות ה-90'. זה מה שנקרא: זכייה אחת יותר מדי...(השיר IN YOUR EYES של נייב הוא בעיניי הזכייה המוצדקת ביותר של אירלנד, אבל זה נשמור ל-93' כשאגיע אליו מתישהו.)
מתה על האינטרו של טורקיה עם הכינורות. אני יכולה לשמוע את זה בלופ ולהתענג כל פעם מחדש. אני מעדיפה את השיר הזה על DINLE מהשנה שלאחר מכן, למרות שברור לי מה יש ב-DINLE באתניות ובאווירת החאפלה.
הבעייה עם הבלדה האיטית מצרפת היא שזוכרים בעיקר את הקטע האינסטרומנטלי עם חמת החלילים הקלטי ולא במיוחד את שילוב הקולות הנמוכים של ההרכב הברטוני.
השיר הפולני תמיד עושה לי מחנק בגרון. הוא נשמע כמו רקוויאם מיוסר, אבל העושר האינסטרומנטלי והמעבר מהאיפוק הקולי לסערת הנפש שמתחוללת בגשר ובפזמון האחרון הופכים את היצירה הזאת למשהו שמשאיר רושם בל יימחה.
לג'ינה ג'י היה להיט מדבק ישר מתוך מסיבת טכנו-דאנס נחשקת, אבל משהו על הבמה היה מינימליסטי מדי. כל האנרגיה של השיר לא תורגמה למשהו מלהיב ויזואלית, או שהמיניות והחושניות במלים ובמיני-סקירט נחשבו למאיימים מדי עבור שומרי הסף של המופע 'לכל המשפחה'. מצד שני, זאת בדיוק דוגמא למה להיט רדיו לא חייב להצליח באירוויזיון ווייס-וורסה.
עוד ציונים לשבח: פורטוגל, שבדיה, אסטוניה, קרואטיה, מלטה (מהשירים החזקים של מלטה באירוויזיון, אבל תנועות הגוף והענטוזים שלה היו בלתי נסבלים!)
דירוג (קשה מאד)
1. בריטניה
2. אסטוניה
3. פורטוגל
4. שבדיה
5. טורקיה
6. אירלנד
7. קרואטיה
8. פולין
9. נורבגיה
10. מלטה

למעלה