מנהרת הזמן - חלק ב

tajci

New member
מנהרת הזמן - חלק ב

שנות התשעים.
למי שלא עקב עד כה. אני מסכם את התחרות מדי שנה. בעיקר על פי הטעם האישי שלי. ממליץ לכולם לחזור קצת אחורה בזמן ולגלות שירים שנשכחו, יצירות מופלאות והמון כיף. מתחילים!

tajci

New member
מנהרת הזמן - שנת 1990

העולם משתנה. קריסת מסך הברזל, נפילת החומה בברלין, השוק האירופי המשותף. וגם התחרות משתנה. מעבר לעידן חדש, מודרני, מתקדם, מעודכן. ראשית, הרמה עולה. רוב השירים מוצלחים, קליטים, ובעיקר הופעות מושקעות, לפחות ביחס למה שקיבלנו עד כה.

בעקבות הרוח החדשה בעולם, הרבה מנושאי השירים מדברים על אחדות, שלום עולמי, אידיליה, ערכים ואפילו איכות סביבה(השיר הישראלי היה אחד מהיוצאים מן הכלל, וטוב שכך).

התחרות נערכת בזאגרב, יוגוסלביה(לראשונה). אחת המדינות היחידות שנותרו שריד לסדר העולם הישן. שנה לאחר מכן היא תתחיל להתפרק ותכנס למלחמה וטרגדיה נוראית. אבל לערב אחד גם שם מרגישים את האחדות והאווירה האופטימית. הקרואטים עשו הכל להראות כמה הם מתקדמים, מפותחים, אירופאים (ובדרך התעלמו מהמסר של התחרות והדירו לחלוטין את הסרבים ושאר החלקים שמרכיבים את הפדרציה).

שנת 90 תיזכר בעיקר בזכות הזוכה המפורסם, בשל הפאדיחה שקרתה לזמר בהכרזה עליו כמנצח, בשערוריה של השיר הספרדי, במאוכזבים, בכישלון של ריטה, ובעיקר בשנה שהחלה מסורת חדשה של שואו ענק, שירים מופקים היטב, והופעות נהדרות.

איטליה- זכתה עם הזמר המפורסם טוטו קטניו. שיר רציני, מלא פאתוס ועוצמה. הוא שר על הביחד שעתיד לבוא באירופה וכולם הצביעו לו. השיר טוב, הופעה דרמטית, פזמון ממכר. אבל אני חושב שהזוכה היה צריך להיות השיר שסיים במקום השני(אפרט בהמשך הדירוג). זאת היתה הזכייה השניה והאחרונה של איטליה. לפחות עד כה.

ישראל שלחה את ריטה. השיר נפלא בעיני. פחות מתאים לתחרות, אבל מהרגע שנבחר, אני חושב שהיה צריך לעשות לו עיבוד אחר (באודיו הוא נשמע נהדר, בלייב הוא היה איטי מדי ולא זרם בטבעיות עם התזמורת, פרט לסיום המרגש). ריטה סיפרה בראיונות רבים כמה היא סבלה וחשבה לפרוש. במבחן הזמן אני חושב שהיא עשתה עבודה נפלאה(הייתי ממתן מעט את שפת הגוף והבעות הפנים) והגיע לה מקום בעשירייה הראשונה.

באופן אישי, זאת היתה התחרות שהפכה אותי למכור כבד לאירויזיון. זה התחיל כשצפיתי בלקט השירים (זוכרים?) והתאהבתי לחלוטין בשיר שסיים ראשון בדירוג שלי. כל כך הופנטתי מהשיר והמבצע/ת...שכשהחלה התחרות כל מה שרציתי היה שהשיר כבר יגיע(בימים שלפני האינטרנט בלי היו טיוב וכמובן ללא הפורום הנהדר שלנו...). כמובן שהתאכזבתי שלא זכה, אבל זה השיר שהכי השפיע עלי בילדותי. ועד היום יש לו פינה ענקית אצלי בלב:)
בהמשך חרשתי על הקלטת בלופים אינסופיים, ולכן רוב השירים נכנסו לי עמוק לראש, ובגלל זה זהו הדירוג הכי גדול שלי עד כה. היו מספר שירים קטן שלא אהבתי-
השירים מיוון וקפריסין - כחובב השפה היוונית והבחירות שלהם עד כה, התאכזבתי מאוד מהרמה הנמוכה.
אירלנד - האוברייטד של התחרות. היה צריך לסיים אחרון ולפתור אותנו מגל השירים האירים המעצבנים שצופה לנו העתיד... מילים מטופשות ופשטניות. הטריף אותי שסיים שלישי ביחד עם צרפת, ואולי מנע ממנה את הניצחון.

ולסיום, במסגרת החפירות שלי באינטרנט על התחרות, ממליץ שוב על הבלוג הנפלא https://eurovisionpops.wordpress.com/author/eurovisionpops
ועל השרשור של התחרות שמצאתי מלפני 12 שנה בפורום שלנו.

tajci

New member
מקום 17

הולנד. שיר נהדר, פזמון שחוזר על עצמו, אבל מאוד ממכר ומרגש. השיר מעט מיושן, ומזכיר המון שירים אחרים. בשנות ה80 היה מסיים גבוה. הזמרת עושה עבודה נהדרת, שרה היטב, נראית טוב וניכר שנתנה את כל כולה. תענוג...

tajci

New member
מקום 16

אוסטריה, זמרת חביבה, פזמון ממכר, אבל השיר מזכיר לי שיר מטורף מהאייטיז, בגלל זה הוא נדבק לי לאוזן...

tajci

New member
מקום 15

שוויץ עם שיר מיושן בטירוף, הופעה הזויה. אבל גילטי פלז'ר שבאודיו נשמע הרבה יותר טוב.

tajci

New member
מקום 14

פינלנד. שיר חביב למדי, להקה לבושה בלבן. כשרואים אותם חושבים על פופ ורוק קצת כבד. בפועל מדובר בשיר נעים ולא מזיק. אבל השיער של הזמרים, הידיים, העמדה. מיושן ומהנה.

tajci

New member
מקום 13

דנמרק בשיר שכילד ממש אהבתי, זמרת אנרגטית, הופעה צעירה ומלאת פאן. תענוג

tajci

New member
מקום 12

גרמניה בשיר מלא אופטימיות...בכל זאת היא הרגע אוחדה מחדש...
הקטע בשיר שיש בו קטעים שמזכירים לי את דרך המלך. עוד מישובהא חושב כמוני?!

tajci

New member
מקום 11

נורבגיה, בשיר שיכל לייצג גם את גרמניה המאוחדת...
הפזמון מדבק וסופר ממכר - זה אחד מהגילטי פלז'ר שלי. למרות ההופעה הקצת לחוצה ומשעממת. בכל זאת, נושא רציני שלא צוחקים עליו:)

tajci

New member
מקום 10

לוקסמבורג עם שיר שזכה להרבה אהדה ואהבה. מאוד מיושן אבל הפזמון מהנה. הזמרת נהדרת וההופעה מקצועית. הסיום נפלא ומענג...

tajci

New member
מקום 9

שבדיה.
אחלה שיר, להקת בנים, מלא עוצמה ורצינות. הפריע לי שהמלווים לא שרים ומקבלים פוקוס...הפזמון נהדר, אבל חוזר על עצמו, ללא שיא או איזה טוויסט. ועדין שיר שאני אוהב מאוד. ניצח בצדק במלודי את קרולה (ששרה שיר ממש גרוע. וחבל מכיוון שהייתי מעדיף שתישלח עם השיר של השנה הבאה שאיתו זכתה בתחרות, ותאפשר את הזכייה ב91 לאמינה...).

tajci

New member
מקום 8

בריטניה, ילדה בת 15 שנראית בת 40...
העמדה מיושנת ותלבושות מהמחסנים של שנות ה70. ועדין מדובר בשיר מצויין, פזמון ענק וממכר. מהשירים הגדולים של אותה תקופה, עם פזמון המנוני ומרגש. ניכר שההפקה סופר מקצועית (פרט להופעה). הבריטים היו בטוחים שהם הולכים לנצח. ממליץ לצפות בריאיון לייב עם הזמרת במסגרת האינטרוול אקט עם טר ווגן. קאלט!

tajci

New member
מקום 7

פורטוגל, עם שיר חביב, קליט ופזמון מדביק. קצת חוזר על עצמו בלי שום פואנטה, אבל זה נעים והשפה הפורטוגזית נשמעת נהדר. חבל שהתלבושת מביכה(אני בטוח שהיה בזה משהוא מגניב באותה שנה). כרגיל האירופאים פחות מתחברים, וזה קצת פספוס, מכיוון שמדובר באחד השירים הכיפים שפורטוגל שלחה והגיע לה מקום טוב יותר!

tajci

New member
מקום 6

איסלנד הגיעה סופסוף לתחרות. שיר שבאודיו נשמע חביב, אבל ההופעה האנרגטית שידרגה אותו פלאים. הצמד מלאים באנרגיה, קצת מפלרטטים אחד עם השני ועם המצלמה, ובעיקר מעוררים קצת את התחרות. הפזמון ממכר מאוד, לא פלא שסיים רביעי (אם כי זה קצת גבוה מדי בעיני).

tajci

New member
מקום 5

הטרגדיה של התחרות. הספרדים הפציצו בשיר נפלא, קצבי ומיוחד. אלמנטים מעולם הפלמנקו עם עיבוד אלקטרוני( האינטרו מושלם). ההופעה היתה מהפנטת, עם הריקוד המיוחד, הקסטנייטות, והתנועות של הזמרות.
רק חבל שהופיעו ראשונות ושהיתה בעיה טכנית, בעיה שחיבלה קשות בצמד. הן בקושי הצליחו להתרכז בהופעה ולתת את הביצוע שתכננו. ממש לא מובן מאליו שהן הצליחו לבסוף לבצע את השיר. ולכן המקום החמישי ממש מכובד, ללא הבעיה הטכנית, זה היה צריך לסיים בטופ 3. אולי אפילו לנצח. אחד השירים הטובים שספרד שלחה לתחרות, השיר הצליח מאוד בכל אירופה ובאמריקה הלטינית. פספוס רציני!!!

tajci

New member
מקום 4

אחד מהשירים היפים שבלגיה שלחה לתחרות. אחד מהשירים היפים באותה שנה.
שיר אהבה לאשתו המקדונית של הזמר. הופעה טובה, בלדה נפלאה, קצת מסתורית, מתפתחת יפה ,עד לפיזמון המרגש. וואו, השיר מעביר בי צמרמורת. פספוס ענק!
היה צריך לסיים טופ 5!!!!!!!!

tajci

New member
מקום 3

תורכיה הפציצה בשיר מושלם!
בלי להתחנף, בלי לנסות לפצח את הנוסחה שתביא להם את ההצלחה בתחרות.
הם בחרו שיר נהדר, עם המון אלמנטים תורכיים ועיבוד אוריינטלי(אפילו מעט אלקטרונים. האקורדיון מוסיף לשיר המון). התזמורת והנגנים המלווים עשו עבודה נהדרת. השיר מדבק, עושה לי תמיד כיף כשאני שומע אותו. הפזמון נהדר (גם קולות הרקע של הזמרת). השיר הטב ביותר שתורכיה שלחה לתחרות, לפחות עד לאותה שנה.
שערוריה שסיים בתחתית...

למעלה