עוד פעם אחת
ראפר: T.I. ללא ספק הראפר הכי מוערך יתר על המידה בשנה האחרונה, הבחור היה בכל מקום וקיבל תשואות על האלבום הטוב שלו (אבל ממש לא יותר מזה) בעוד 5 שנים תגרדו בראש ותנסו להיזכר על מי אני מדבר. - overrated = underrated = אחת הלהקות האהובת עליי שאשכרה האדמה בלעה אותם, אני מדבר על Arrested Development ובראשה הראפר/זמר SPEECH, הם הוציאו אלבום ראשון שהוא קלאסיקה, אלבום שני בינוני ומאז נעלמו לגמרי מהתודעה של המיינסטרים האמריקאי. הם גילו את עצמם מחדש ככוכבי ענק ביפן וגרמניה והוציאו שורה של אלבומים על הכיף כיפאק באותן ארצות (כשהאחרון יצא ממש השנה- מומלץ!). בארה"ב ובתודעה של ההיפ הופ אף אחד כבר לא ממש זוכר אותם וחבל. מתוך אלפי חנויות מוסיקה שהייתי בהן בטיול שלי בארה"ב מצאתי את הדיסק האחרון רק בחנות אחת . חבל, ממש חבל... ראפרית: טוב נו, כמו כולם נוסיף את מיסי למרות שיש לה יציאות...overrated = underrated = עוד אחת? טוב - Jah-Skilz - אני ממש לא יודע הרבה על הבחורה הזאת, אבל אני לא יכול לדמיין איך האלבום הראשון של וורן ג'י - Regulate - היה נשמע בלעדיה. "i talk so much shit i got, halitosis" (תסלחו לי על שגיאות כתיב...) ראפרית מגניבה לאללה. מפיק: overrated = כולם הולכים אל Jazze Pha לאחרונה, הוא עבד עם הרבה ראפרים איכותיים וגם עם המון גרועים. ועל כל שיר גדול שהוא מפיק יש שלושה גרועים ונוסחאתיים. האלבום שיתוף פעולה עם סי-לו שמתוכנן לצאת השנה נשמע לי כמו מה שיהיה לנקודת שפל בקריירה של האחרון. underrated = הוא עבד צמוד לפוג'יז ולנאס (במיוחד באלבום הכפול של האחרון - יצירת מופת) קוראים לו Salaam Remi וזה פשע שהוא לא מוכר כמו שמגיע לו. לאחרונה גיליתי רימיקס שהוא עשה ללהיט הענק של ג'אמירוקוואי virtual insanity(ממש לא קשור אה?) כדאי לבדוק, הכניס טאץ' של היפ הופ לשיר. אלבום: Raekwon - Only Built 4 Cuban Linx מחזיקים ממנו אחת ה-קלאסיקות של ההיפ הופ, אני ממש לא מבין על מה ההמולה. ראפר לא משהו (ללא ספק ההופעה החלשה שראיתי בארה"ב) וביטים לא מעניינים. overrated = underrated = Searching For Jerry Garcia של Proof ז"ל, החבר הכי מוכשר בD12 (חוץ מהאשכנזי) שם את כל הנשמה שלו באלבום הזה. ביטים טובים, פלואו מעולה וכמה רעיונות יצירתיים וקורעים מצחוק כמו jump bitch - שיר בו הוא מעודד בחורה לקפוץ מהגג, חולני אבל אי אפשר שלא לצחוק. הצד האישי של האלבום מאוד נוגע, במיוחד השיר הסוגר "קורט קוביין". שיר: "שיר הגאנג'ה" של שב"ק ס' - הפך להמנון לדור שלם של כלומניקים. חוצמזה השיר דווקא חמוד.overrated = underrated = Bad azz - how we get down - שיר ווסט-קוסט-שמש-סבבה קלאסי, החצוצרות יעשו לכם טוב על הלב.