מי הם הoverrated \ underrated שלכם?

• פותח הנושא 12356
  • פורסם בתאריך
לגבי אילמטיק

רוב מוחץ של מאזיני היפ הופ מאמין שמדובר באלבום הכי טוב אי פעם. אני חושב שהוא טופ 10 ללא ספק. אבל הגזימו קצת עם ההאדרה שלו. וגם אתה מגזים בהחלט כשאתה אומר שהוא "סתם". לשמוע את האלבום כשאתה נוסע בסאבוואי דרך קווינז וברוקלין זו חוויה שאי אפשר לתאר...

tomoshe

New member
keith murray ../images/Emo45.gif

אוברייטד שלי - לופה פיאסקו (לא שהוא לא טוב, אבל יש היסחפות כללית מוגזמת), האלבום האחרון של אאוטקסט (בינוני ביותר), אנדרגראונד. אנדרייטד - ליל קימ (הרבה יותר טובה ממה שנותנים לה), infectious organisms (נהדרים, הרבה יוצר טובים מקאנינלינגויסט ובאותו סגנון), מאגו (השותף של טימבלנד).

volatile

New member
יש במה שאמרת סתירה

infectious organisms היו הרכב אנדרגרואנד. אבל אני לא פה בשביל להתקטנן. פשוט ההשוואה בין Infectious לקאנינג לא ברורה לי. לא רק שאין דמיון מבחינת הסאונד החי של infectious לביטים של kno גם מבחינת MCינג אין דמיון. הם אפילו לא מאותו איזור כך שאין ממש אותו מבטא. infectious הם להקה לא רעה בכלל (אפילו הצלחתי להשיג עותק מקורי של human expirence) אבל לא צריך להגזים הם לא היו אנדרייטד פשוט ממש ממש לא ידועים. זה שהם להקה שקמה בקולג' והם התפרקו אחרי 2 אלבומים (וגם שם היו המון שינויים בהרכב הלהקה מאלבום לאלבום) די שם להם גם מקל בגלגלים.

tomoshe

New member
באנדרגראונד יש המון דברים טובים

וגם עוד יוצר המון זבל. והוא אוברייטד ואיון סתירה - לא מעט דברים מגיעים עם הילה של אנדרגראונד - חתרנות, מאבק, מחאה, אינטלקטואליות עלאק, הפקות רזות ובועטות עלאק - ולכן אוברייטד כי בנהרבה מקרים המוזיקה פשוט חלשה, חלשה מאוד. ובקשר לאינפקשיוס - אולי ההשוואה לקנינג לא במקומה, אבל הם בהחלט נהדרים ולא קיבלו שום הכרה - זה שיש להם רק שני אלבומים לא אומר שהם לא יכולים להיות מוערכים - גם לביגי היו רק שני אלבומים.

Or Amit

New member
שלי

ראפר: overrated = כבר מיציתי את חבורת הרגשנים בסביבתו שלסלאג, אז רק כדי להפוך את זה למעניין - אני אגיד אמינם. לא יצא לי לשמוע את המיקסטייפ האחרון שלו, אבל משמועות עליו, ולפי האלבום האחרון שלו והשיר (הזוועתי!!) עם אייקון (האם מתרגמים את זה בעברית לאמוטיקן?) אז אמינם גמר את הסוס. אין יותר רעב, אין יותר רצון לחדש, והכי גרוע? זה נשמע כאילו הוא עושה את זה בשביל הכסף. במילים אחרות - הפך להיות אנה ניקול סמית' של התעשייה. underrated = צ'אלי 2na. האלבום האחרון של J5 (אחד הטובים אגב), שם לי את החותמת הסופית. הבנאדם גונב שיר עם קטע של 4 שורות. נשמע הכי דומיננטי על הביט - כל ביט - ולא לוקח את עצמו ברצינות יתרה. ראפרית: overrated = אני לא אהיה מקורי. מיסי אליוט. underrated = לא ממש מכיר, מוכרח לציין שללילי אלן יש כמה קטעים הגובלים בראפ באלבום שלה והיא עושה אותם מצוין. מפיק: overrated = פששש... בחירה קשה. קרב צמוד בין קניה ווסט לד"ר דרה. שני מפיקים של טריק אחד. קניה. בנקודות. underrated = הפלא התשיעי. מדהים איך הבחור לקח את הטריק האחד הזה של קניה, והכניס אליו כל כך הרבה חיים. אלבום: overrated = גם לא פשוט, בשביל לעצבן את חסיד נבחד בתיאוריית 7 הימים. אלבום חביב, אבל זהו. underrated = באיזו פרספקטיבה? בפורום עצמו? כלל עולמית? לדעתי גם the minstrel show וגם האחרון של J5 לא קיבלו מספיק ריספקט או הד תקשורתי (למרות שנדמה לי ששמעתי את brown girl השבוע ברדיו). מצד שני לא ממש הייתי מחובר למה שקורה בארה"ב בתקופות האחרונות. שיר: overrated = זה דווקא קל. California love. אולי השיר הכי מציק, בטח השיר הכי פחות טוב באופן יחסי לפוטנציאל שלו. underrated = ניקח את red to black של פורט מיינור, ביט כבד, פלואו מטורף. על הדרך ניקח גם את anxiety של הBEP עם פפא רואץ', שזה הדבר הכי לא אורתודוקסי שיצא לי לשמוע מהBEP מאז פרגי.

12356

New member
לגבי אמינם...

לצערי סמאק דאט עם אקון הוא השיר הכי מזוויע של אמינם מזה שנים... שילוב של בצע כסף והתפשרות על איכות.... גם הביט עצמו מבייש את המפיק (כנראה אקון)... עם צלילים שנשמעים כאילו הם מגיעים קומפלט בתוכנת מוזיקה שמורידים חינם ברשת.... לגבי המיקסטייפ שלו... יש שם קצת נפילות... אבל מהאלבום הראשון שלו ועד האחרון בכל אלבום הוא השתפר בצורה מטורפת!... אני אישית חושב שרוב הוורסים הכי טבים שלו עם הפלואו הכי מגניב הוא דווקא נותן במיקסטייפים... שם הוא מרשה לעצמו כנראה יותר מאלבומים... הביעה שרוב האנשים מכירים אותו מקליפים טיפשיים שהוא מוציא כסינגלים ואף אחד לא טורח להוריד שירי מיקסטייפ...

Or Amit

New member
מאז הפריצה שלו

אמינם הראה עליה (לדעתי) רק מהאלבום הראשון לשני. מבחינת פלואו נטו, האלבום הראשון היה רוצח, באלבום השני הוא עדיין רצח והדליברי שלו השתפר פלאים. החל מהאלבום של D12 אמ התחיל להשמע מלא בעצמו, היו רצועות שהצילו אותו (כמו girls הסולואי, וrevelation שהוא יוצא בו מצוין) אבל ככלל היה אלבום בינוני, את Encore (אם אני לא טועה) היו גם כן מספר מאד מצומצם של רצועות שהעלו אותו מדרגת "שיממון נוראי" לדרגת "סביר", את curtains fall כבר לא היה לי עצבים לשמוע יותר מפעמיים. כאמור - את המיקסטייפ האחרון לא שמעתי, אבל קו הירידה של אמינם הוא חד. אחרי האלבום השני הוא אולי עוד היה ראוי לתואר "אחד מחמשת הראפרים הטובים ביקום" אבל מאז כולם זוכרים לו חסד נעורים, בלי לשפוט על סמך התוצאות האחרונות.

12356

New member
תגיד...

יצא לך לשמוע מיקסטייפים שלו שיצאו בין אלבום לאלבום? כמו שאמרתי... בהרבה מהמקסטייפים תוכל למצוא שירים שמתעלים על שירים מהאלבומים שלו... יש גם כל מיני דיסים שבהם הוא מפציץ... הוא מוציא הרבה שנינות ועקיצות בדיסים... בלי לתפור מילים עם פלואו מטורף... קח למשל את הדיס SAY MY NAME עם אקזיביט ונייט דוג שזה בכלל שיר מצויין... או קטעים ממיקסטייפים יש למשל את KEEP TALKING עם D12 שבו כל אחד מהם שורף... יש גם את 911 עם הBOOYA TRIBE... אלה רק כמה שירים שעולים לי כרגע לראש... אם יצא לך תבדוק אותם ותגיד לי מה אתה חושב עליהם... אם לא אהבת אני אנסה להזכר ביותר טובים

../images/Emo45.gifעל סלאג(אוברייטד),../images/Emo31.gifעל אמינם.

ובכלל אני לא חושב שאמינם הוא אנדרייטד או אוברייטד...עשה את שלו,ולדעתי קיבל מה שמגיע לו-אני לא רואה בו אוברייטד או אנדרייטד.

עוד פעם אחת

ראפר: T.I. ללא ספק הראפר הכי מוערך יתר על המידה בשנה האחרונה, הבחור היה בכל מקום וקיבל תשואות על האלבום הטוב שלו (אבל ממש לא יותר מזה) בעוד 5 שנים תגרדו בראש ותנסו להיזכר על מי אני מדבר. - overrated = underrated = אחת הלהקות האהובת עליי שאשכרה האדמה בלעה אותם, אני מדבר על Arrested Development ובראשה הראפר/זמר SPEECH, הם הוציאו אלבום ראשון שהוא קלאסיקה, אלבום שני בינוני ומאז נעלמו לגמרי מהתודעה של המיינסטרים האמריקאי. הם גילו את עצמם מחדש ככוכבי ענק ביפן וגרמניה והוציאו שורה של אלבומים על הכיף כיפאק באותן ארצות (כשהאחרון יצא ממש השנה- מומלץ!). בארה"ב ובתודעה של ההיפ הופ אף אחד כבר לא ממש זוכר אותם וחבל. מתוך אלפי חנויות מוסיקה שהייתי בהן בטיול שלי בארה"ב מצאתי את הדיסק האחרון רק בחנות אחת . חבל, ממש חבל... ראפרית: טוב נו, כמו כולם נוסיף את מיסי למרות שיש לה יציאות...overrated = underrated = עוד אחת? טוב - Jah-Skilz - אני ממש לא יודע הרבה על הבחורה הזאת, אבל אני לא יכול לדמיין איך האלבום הראשון של וורן ג'י - Regulate - היה נשמע בלעדיה. "i talk so much shit i got, halitosis" (תסלחו לי על שגיאות כתיב...) ראפרית מגניבה לאללה. מפיק: overrated = כולם הולכים אל Jazze Pha לאחרונה, הוא עבד עם הרבה ראפרים איכותיים וגם עם המון גרועים. ועל כל שיר גדול שהוא מפיק יש שלושה גרועים ונוסחאתיים. האלבום שיתוף פעולה עם סי-לו שמתוכנן לצאת השנה נשמע לי כמו מה שיהיה לנקודת שפל בקריירה של האחרון. underrated = הוא עבד צמוד לפוג'יז ולנאס (במיוחד באלבום הכפול של האחרון - יצירת מופת) קוראים לו Salaam Remi וזה פשע שהוא לא מוכר כמו שמגיע לו. לאחרונה גיליתי רימיקס שהוא עשה ללהיט הענק של ג'אמירוקוואי virtual insanity(ממש לא קשור אה?) כדאי לבדוק, הכניס טאץ' של היפ הופ לשיר. אלבום: Raekwon - Only Built 4 Cuban Linx מחזיקים ממנו אחת ה-קלאסיקות של ההיפ הופ, אני ממש לא מבין על מה ההמולה. ראפר לא משהו (ללא ספק ההופעה החלשה שראיתי בארה"ב) וביטים לא מעניינים. overrated = underrated = Searching For Jerry Garcia של Proof ז"ל, החבר הכי מוכשר בD12 (חוץ מהאשכנזי) שם את כל הנשמה שלו באלבום הזה. ביטים טובים, פלואו מעולה וכמה רעיונות יצירתיים וקורעים מצחוק כמו jump bitch - שיר בו הוא מעודד בחורה לקפוץ מהגג, חולני אבל אי אפשר שלא לצחוק. הצד האישי של האלבום מאוד נוגע, במיוחד השיר הסוגר "קורט קוביין". שיר: "שיר הגאנג'ה" של שב"ק ס' - הפך להמנון לדור שלם של כלומניקים. חוצמזה השיר דווקא חמוד.overrated = underrated = Bad azz - how we get down - שיר ווסט-קוסט-שמש-סבבה קלאסי, החצוצרות יעשו לכם טוב על הלב.

KOOL MIC

New member
Raekwon - Only Built 4 גרוע?????..

אחד מהאלבומים שניכללו בסאגה הראשונה של הוו {למי שאין לו מושג} כל רצועה היא קלאסיקה בפני עצמה עם הביטים מטורפים ורקוואן גוסט וכל הקרו של הוו וגם טראק עם נאז [VARBAL INTERCOURSE] אך הגעתה לזה שזה יותר מדי מוערך??? ICE CREAM ,CRIMINOLOGY בנוניים???

Pootie Tang

New member
אלבום משעמם ביותר.

אני לא אגזים אם אגיד שניסיתי לשמוע אותו לפחות 10 פעמים, ורק פעם אחת בערך הצלחתי להגיע לסוף ער.

volatile

New member
עוד פעם צפוי.

jazze pha נחשב מאז ומתמיד מפיק בינוני. הוא מעולם לא החזיק בלהיטים גדולים והוא בעיקר מקבל את הכבוד שלו מהחבר'ה מהדרום, כנראה יש לו connections טובים. רוב מה שהוא עושה נשמע כמו חיקוי. הוא שווה ערך מבחינתי ל - trackmasters של ניו-יורק שגם הם יודעים לחקות צלילים של מפיקים אחרים לא רע בכלל. רייקוון הוא ראפר גדול. אומנם היו לו כמה אלבומים בינוניים אבל הוא על דרך המלך לחזור לעניינים. לטעמי הוא מצויין ובילט פור קיובן לינקס הוא אלבום מופת. שיר שיר מצויינים מההתחלה עד לסוף. באלבום של פרוף די פיהקתי. אומנם זה אולי לא פוליטיקלי קורקט להגיד דבר כזה כי הוא מת והכל אבל האלבום הזה שיעמם אותי. Arrested Development נשארו קצת תקועים בתחילת שנות התשעים. אני גם חיבבתי את האלבומים האחרונים שלהם, אבל יש הבדל בין לזכור להם חסד נעורים ללהפליג במחמאות עליהם. הם די שככו עם השנים.

היי! זה לא היה צפוי!

רייקוואן ראפר מונוטוני ומשעמם, זה לא הוגן לשפוט לפי הופעה אחת, אבל בכל זאת, הוא היה כל כך גרוע שם בכל קנה מידה אפשרי. להייפ מאן שלו הייתה יותר נוכחות על הבמה. אני יודע לתת כבוד לכל אמסי טוב מהוו (מת', דירטי, אפילו את גוסט אני מחבב קצת לאחרונה) אבל לריי זה פשוט לא מגיע לדעתי, נכנס בקלות לרשימת האמסיז הכי אוברייטד. ניסיתי לשמוע היום את OBFCL והוא ממש עשה לי כאב ראש (למרות שאני לוקח בחזרה את מה שאמרתי על הביטים, הריזה עושה שם עבודה לא רעה). וחשבתי שאהבת את among the trees... כולם בפורום אהבו אותו. ולג'זי פה יש כמה וכמה להיטי ענק ברזומה שלו, על מה אתה מדבר? זה שאני לא אוהב את רובם זה כבר משהו אחר...

wnoam

New member
אלוהים ישמור,

יש לך טעם נוראי במוזיקה. עבודה לא רעה?!?! צא מהפורום.

למעלה