"לתועלת לכלל ישראל?"

תזהר

ערבי נשאר ערבי, ואתה לא יודע מתי הפועל של אבא שלך יחליט להורידעליו את הגרזן.
 

בן הצבי

New member
בנתיים,

הפועל של אבא שלי (נאהל) אשפז בן-דוד שלו כי הוא העז להגיד משהו על אבא שלי. (משהו כמו יתפוצץ היאהוד הזה.)
 

בן הצבי

New member
חח.. אחלה גבר הערבי הזה.

הלואי על כמה יהודים שלנו שיתנו בשיניים למי שמדבר אפילו על אנשים שלא עשו כלום לאף אחד.
 

uri80

New member
היי, אל תשים מילים בפי. לא אמרתי

שאין כאן גזענות. לצערי היא קיימת, אבל המניעים הגורמים לה כאן שונים.
 
בן הצבי , דווקא כן.

חרדים מכים זה לא תופעת טבע נדירה. הם לא שונים משום קבוצת אוכלסייה בכל מה שנוגע לאלימות.
 

בן הצבי

New member
טוב, סתמת לי את הפה.

יש גזענים מפגרים גם בתוכינו. אותם ואת מי שתוקף זרים באוקראינה, הייתי תולה על אותו עץ.
 

uri80

New member
היי, היי אל תגזימי.

זה שיש כמה ישובים עם אנשים הזויים כמו יצהר ודומיו שהם מיעוט שבמיעוט, לא מצביע על כלל הציבור שם. (אע"פ שהתקשורת תמיד תיטפל למוזרים ולקיצוניים)
 

Le Fay

New member
ולדעתך יש יותר אוקראינים שחובטים

רק ביהודים? בינתיים יש לך רק מילה של בן הצבי.
 

uri80

New member
אם ליהודים היה סכסוך פעיל עם

אוקראינים, אולי אז הייתי טורח להשוות.
 

Le Fay

New member
מה הקשר? לכן בריונים דוקרים

צעירים מדלית אל כרמל שבאו לבלות במפרץ חיפה?
 

מתלבט13

New member
כן

זה סוג של נקמה "אחיך התאבדו אתמול והרגו את אחי, אני אהרוג אותך". זה טבע האדם. (לא מצדיק כמובן).
 

rigoletto111

New member
הזכרת לי משהו שראיתי אתמול

אתמול הייתי עם משפחתי ברמת הנדיב, בפארק הקבר של ההברון רוטשילד, אחד היפים בארץ, ואתמול גם היו שם ארועי נגינה, תזמורות שהיו בכמה מקומות בגן וניגנו נפלא. היו שם גם לא מעט ערבים שבאו. ואני שומע אנשים שעוברים לידי אומרים "לפינה הזאת הערבושים לא הגיעו" - וכמה צפוי, הקול שאמר את זה, היה במבטא מזרחי כבד. ערס גועלי עם כיפה. יש אנשים שמפנימים את ההיררכיה האתנית, וכדי להדביק את עצמם לאשכנזים, מפגינים שנאה עיוורת לערבים.
 

uri80

New member
זה בהחלט קשור לכך, לא אומר שאין

כאן גזענות -בהחלט יש, אבל המניעים לה שונים מהמניעים שגורמים לצעיר אוקראיני להרביץ ליהודי שלא ראה מימיו. לכן לא רואה טעם בהשוואה של שני המקרים מבחינת "יותר אוקראינים" וכו'.
 

Le Fay

New member
איך דקירה בדיסקוטק קשורה לסכסוך

לאומי? ולמה פחות לגיטימי בעיניך שאוקראיני יחוש אותו סוג של חיבה לרוצחי האל שלו? כי כאן (לדעתך) סוגרים חשבונות מ-1929 ושם מ-33 לספירה? למה כאן אתה מזדרז לספק לבריונים מטומטמים תירוצים? וממתי סיפורי הכיסוי האלה הם יותר מתירוצים לאלימות מכוערת ונטולת כל הצדקה? שנאת זרים היא אותה שנאת זרים בכל מקום. והאוקראיני ההוא, לא בטוח שיצא שלם ממאה שערים. לא מתאים לך לסטריאוטיפ? אז הגיע הזמן לנער את הסטריאוטיפים שלך.
 

בן הצבי

New member
אינשאללה, שלא יצא שלם..

אותו אוקראיני פלוס חמשת חבריו.. אם כבר הזכרת אותו.. אבל דוקא במאה-שערים טיילתי לא מזמן עם אשה בת שישים מאוקראינה, הבן שלה כבן שלושים, וחברה שלה בגילה. (הן היו לבושות בחצאיות אמנם, אבל בהחלט ראו עליהן שהן לא דתיות.) ארבעתנו דיברנו בינינו ברוסית (שלי עם מבטא ישראלי, אבל שלהם רוסית משובחת ביותר) ויצאנו משם, איך שהוא, שלמים מאוד.
 

uri80

New member
לא משנה כמה תנסי, עדיין לא תוכלי

לשים בפי דברים שלא אמרתי. לא אמרתי שאין כאן גזענות ובודאי שלא הזדרזתי לספק תרוצים לדוקרי הדיסקוטקים. מקומם של כל אלה בכלא. הנקודה היא ששנאת זרים היא לא אותה שנאת זרים בכל מקום. המניעים שלה כאן נובעים מסכסוך לאומי ותוכלי למצוא אותם בכל מקום שבו קיים סכסוך (ותמהני, אולי בטעות התגלגלתי לשוויץ אבל בפעם האחרונה שבדקתי הוא לא הסתיים ב-29' אלא חי ובועט מאד ברגע זה ממש)- בין הודים לפקיסטנים, בין יהודים לערבים, בין קתולים לפרוטסטנטים באירלנד, במהומות הפרברים בפריס ובכל מקום שבו תמצאי שתי אוכלוסיות שלא מתות אחת על השניה. זה לא אומר שהתופעה הזו קלה או עדיפה, זה לא אומר שהיא טובה, ובהתחשב בעובדה שאת מכירה את דעתי לגבי הקלות של העונשים הניתנים היום, האנשים האלה צריכים להיכנס לכלא לתקופות מאסר ארוכות אם לא למאסר עולם. אלוהים יודע כיצד המשפטנים האלה מבדילים בין רצח לדקירת סכין, איך שאני רואה את זה תמיד ישנה שם כוונה להרוג. לעומת זאת אין שום סכסוך קיים בין אותם אוקראינים ליהודים, הסיבה היחידה לכך היא אנטישמיות גרידא וזו מחלה חמורה הרבה יותר משנאת זרים רגילה שכה אופיינית למין האנושי החמוד שלנו, ובעלת השלכות רציניות הרבה יותר. לא מסכימה איתי? אין בעיה. נסכים שלא להסכים.
 

Le Fay

New member
נדמה לך.

באוקראינה לא שנאו יהודים מרחוק, כמושג מופשט, אלא מקרוב, כמיעוט שחי בתוכם; ושנאת היהודים שלהם דומה מאד לשנאת הערבים כאן, בהבדל היחיד - ששם יהודים נתפסו כבעלי רכוש שהאוקראינים משרתים אותם, כאן הערבים נתפסו תמיד כאיכרים נבערים ואסקופה נדרסת. זה שבאופן עובדתי רוב היהודים שם היו עניים מרודים לא משנה, כמו שכאן לא משנה לשונאי הערבים שהם משרתים בצה"ל, במג"ב ובמשטרה. אפילו אתה לא מואיל להבחין בין ערביי הרשות לערבים שהם אזרחי המדינה שלך, מה שאומר שאתה לוקה באותה המחלה שאתה מגנה כל כך. ועכשיו אני מניחה תבוא השטיפה המקובלת, שהמוסלמים הם עם צמא דם, אינטרסנטי ושקרן, ושאף אחד מהפרטים המשתייכים אליו אינו נקי מזה.
 
אין לי כוח להכנס לוויכוח שלכם

אבל אני בטוח שלא תרצי למצוא ת'צמך מבלה בפאב ליד ערבי עם כאפיה ולא ליד חרדי עם שטריימל, כל הדיבורים הגבוהים לא עומדים במבחן המציאות.
 
למעלה