"לתועלת לכלל ישראל?"

בן הצבי

New member
גזענות יהודית, וגזענות ``גויית``.

בהחלט לגיטימי שלא תקבלי את עמדת היהדות בעניין, אבל כמדומני שיש נקודה שעלייך להבחין בה. בגזענות הכללית שמים דגש (בעיקר) על שלילת הזולת, ומעודדים בה (בד``כ) אלימות מילולית ו/או פיזית כלפי הזולת. בגזענות היהודית עוסקים (בעיקר) בחשיבות היהודי ככלל וכפרט, ולאו-דוקא בחשיבותו לעומת הזולת, אלא בחשיבותו העצמית. כמו גם (בד``כ) לא מעודדים בה אלימות מילולית ו/או פיזית כלפי הזולת, מקסימום אפאטיות ואדישות לזולת הלא-יהודי, וגם זה לא תמיד. שוב, אני בהחלט מקבל את העובדה שאת לא מסכימה גם עם גזענות מסוג כזה, אך בכל-זאת חשבתי שזו נקודה שחשוב להדגיש.

בן הצבי

New member
ועם-כל-זה,

לא טענתי שאין מצוות שדורשות אלימות כלפי אחרים (מחיית עמלק), או שאין הלכות שמפלות באופן ברור בין חיים של יהודי לחיים של לא-יהודי (פקוח-נפש בשבת מתיר להציל רק יהודי). אבל עובדה היא, שאין ארגון ``גלוחי-ראש`` יהודי, שמרביץ ללא-יהודי שהולך ברחוב (כפי שקיבלתי אני מכות רצח משישה אנטישמיים ברחובה של העיר אודסה), או ארגונים גזעניים אחרים. אף ילד יהודי לא מתחנך להחטיף מכות למי ששונה ממנו, ואף יהודי דתי לא שואף להרוג את כל הלא-יהודים.

בן הצבי

New member
אבא שלי גר בשומרון.

שאכנס עכשיו למה שאני חושב על גוש-אמונים ומה שהסתעף מהם..? בגדול - הם צירוף מסוכן של אמונה דתית, המבוססת על תפיסה לאומית ומשיחית גם יחד. הערבוב הזה בין דת, לאומיות, ומשיחיות, הוליד מוטציה מסוכנת לטעמי, לעצמם ולאחרים. מאז ההתנתקות, קרה דבר מבורך אחד בלבד - חלק לא קטן מהם (ואני עד לזה כל פעם שאני בישוב של אבא שלי) מתפכח מהפאזה המשיחית שהכניס אותם אליה הרצי``ה קוק, חנן פורת, ושאר מנהיגי גוש-אמונים. זה מתבטא כרגע לפעמים בסלידה מהמדינה ומוסדותיה, אבל עם הזמן לדעתי הם יתאפסו, ויהיו מה שאני יכול לכבד. דתיים, וציוניים, ובלי לקשר בין זה שהם דתיים לזה שהם ציוניים. אבל איך הגענו לזה, הא..?

Le Fay

New member
אז מאיפה בדיוק הוצאת את ה"אף ילד

יהודי" הזה, מהנפטאלין?

בן הצבי

New member
אסביר..

אם יש התנחלויות שתושביהן קיצוניים בדיעותיהם, ומחנכים לגזענות פעילה, אינני חושב עדיין שאפשר להטיל את האשמה על כלל החינוך היהודי. אלה הם בהחלט יוצאים-מן-הכלל וחריגים מאוד בקרב כלל היהדות האורתודוכסית בעולם. אני חושב שעדיין אפשר לכתוב ש``אף ילד חילוני לא מתחנך לשנוא חרדי באשר הוא``, למרות שבטוחני שיש מעטים כאלה.

Le Fay

New member
כן, בטח.

גם החרדים ברח' בר אילן, בכיכר השבת, במאה שערים ובמצעד הגאווה חריגים יוצאים-מן-הכלל. גם אלה שהולכים מכות בפוניבז'. שלא לדבר על בחורינו במחסומים. יהודים אלימים? אין חיה כזאת. שיות תמימות כולנו, אחד-אחד.

בן הצבי

New member
מכות? אצלינו? מה פתאום...

יש בלאגן פה ושם? אז מה. שימי לב - מאה שערים, רח` בר אילן, ולהבדיל - בחורינו שבמחסומים, או אחי שהיה כמה וכמה שנים בלבנון. אלה הם מאבקים אלימים. אנחנו דיברנו על גזענות אמיתית, כאשר הזולת לא עשה לך כלום, ואתה בכל-זאת שונא אותו, ו/או מחנך לפעילות אלימה נגדו. מאבקים אלימים הם דבר אנושי וטבעי, גם אם לא תמיד מוצדק ו/או מוסרי.

Le Fay

New member
חילונית שנכנסת למאה שערים בשמלה

והומוסקסואל במצעד הגאווה הם בדיוק הזולת שלא עשה לך כלום ואתה בכל זאת שונא אותו. תפסיק לקשט.

xבישי

New member
למה שלא יקשט?

כל עוד הוא יכול להמשיך פה לקשט ,לרברב,להפריח טיעונים שאבד עליהם הקלח למה שיפסיק ?

בן הצבי

New member
אתה מתכוון בטח ל``כלח``.

קלח, זה משהו אחר לגמרי, קשור בכלל לעולם הצומח..

xבישי

New member
הדחף לתקן את העולם

אותם אנשים שתמיד חייבים להעמיד את השני על טעותו בדיקדוק,בקו מחשבה ובאורח חייו של אדם שונא אותם.

בן הצבי

New member
לא מדויק.

(לי אישית ודאי שלא. כפי שאת מכירה אותי, אין לי בעיה לשבת איתך, עם לייזר, ועם חסיד סאטמאר, על בירה טובה במרכז תל-אביב. כל עוד אתם אנשים נחמדים, חכמים, וטובים - אתם מקובלים עליי לגמרי.) אבל חלק מתושבי מאה-שערים ודומיהם רואים באשה הלבושה שלא לפי דרישת ההלכה המהלכת בשכונותיהם, או לחילופין, בהומוסקסואל העושה צעדה בירושלים, כהתגרות מכוונת. וכשמישהו מתגרה, מגיבים בדרך זו או אחרת, לפעמים לגיטימית ולפעמים לא. אני לא רואה את זה כמשהו שנכנס תחת גדר גזענות, אלא תחת גדר מאבק אלים (ובהחלט מיותר). קחי דוגמא - מצומת כפר-חב``ד קצר יותר להגיע ליהוד דרך נסיעה בתוך כפר-חב``ד. נראה לך שאין חילונים שמקצרים את דרכם דרך כפ``ח בשבת? יש ויש, בעיניי ראיתי. מישהו עשה להם משהו? לא למול עיניי, ולא למשמע אזניי בכל-אופן. מאה-שערים זה בהחלט מקום קטן ומנותק, ולא בדיוק דוגמא לכלל העולם החרדי. (טוב, נו. במחשבה שניה, גם כפר חב``ד לא..)

Le Fay

New member
פחח. ממש מפתיע אותי שאתה לא

רואה את זה כגזענות. או הקשקוש בעניין בירה בתלביב. כי האמת היא שאתה ממש לא יכול לשבת עכשיו לשתות בירה בתלביב, לא בפורום הנזכר ולא בשום פורום אחר. לבריונים האוקראינים באמת אין בעיה לשבת איתי על בירה טובה במרכז תלביב. גם השבוע. רק שבשבילם זו התגרות להסתובב ברחוב שלהם במאה ה-21 בלבוש של איכר אוקראיני מהמאה ה-18. לא מוצא חן בעיניך? אל תלך שם ככה. כמו שאני לא יכולה ללכת במאה שערים. חבל, חבל על כל רגע שמבזבזת בטחינת המים השטותית הזאת.

בן הצבי

New member
זה באמת שטותי..

להגיד שלבריוני אוקראינה אין בעיה לשבת איתך, ולי יש. יש לי בעיה השבוע עם הבירה, לא איתך. וסתם לידיעתך, כשנתנו לי מכות באודסה, הייתי לבוש בקסקט רוסי, חליפה קצרה, עניבה, וזקן שחור קצר. לא שונה מהרבה אוקראינים מקומיים. רק מה, עליי רואים שאני יהודי, כך לפחות הם צעקו. אם את חושבת שהם מרביצים רק ליהודים בעלי לבוש חרדי, אז את טועה. הם מרביצים לכל מי שנראה להם שהוא יהודי או קשור לקהילה היהודית, כמו שהם תוקפים לא פחות גם ערבים ושחורים. להגיד שמישהו יקבל מכות במאה-שערים כפי שאני קיבלתי באודסה, זה מגוחך וגם מעליב. אין לזה שום ביסוס במציאות. לא זכור לי ששישה חרדים התנפלו על אשה לא צנועה/הומוסקסואל, הפילו אותם לרצפה, ובעטו בהם בחזקה מהראש ועד הרגליים עד שהם זבו דם, וקרבנם סבל מכאבים לא פחות מחודש. זה לפחות, מה שעשו לי.

Le Fay

New member
הבנתי. כשכאן דוקרים צעירים ערבים

שבאו לבלות במועדון לילה, כי הם ערבים, זה לא אותו דבר, כי זה לא כאב לך באופן אישי. עכשיו ההבדל לגמרי ברור לי.

בן הצבי

New member
זה חייתי, זה אוילי, זה פסול,

ועוד אלף מילות שלילה. ערבי שקיבל מכות כי הוא ערבי, זה מקרה חמור מאוד לכל-הדיעות. אבל כפי שאמר כבר אורי, אל תשוי בין סכסוך לאומי פעיל שיש כאן במדינה שיורד לפסים מטורפים, לבין גזענות. אין קשר בין הדברים, למעט קשר נסיבתי. דקירה של ערבי כאן בארץ נובעת מדיעות פוליטיות מטורפות, אבל לא מגזענות. זה וזה פסול, אבל אל תערבבי. (משום מה את מבינה מדבריי, או מנסה להוציא מדבריי שאני בעד אלימות כלפי ערבים באשר הם ערבים. מיותר לומר שאלה הם שטויות, נכון?)

rigoletto111

New member
זה כן גזענות, גזענות שנובעת מהסכסוך

אבל בעיני דווקא הציפיה שבמקרה של סכסוך לאומי-אתני חריף כמו הסכסוך היהודי ערבי, לא יהיו פגיעות בערבים, היא ציפיה מגוחכת, כאילו יהודים הם איזשהו עם שלא עובד לפי הכללים שכל העמים האחרים עובדים בהם. גם יהודי שייכנס לעזה או לראמאללה לא ייצא במצב צבירה חי בחלק גדול מהמקרים

בן הצבי

New member
והקניון בנצרת-עילית

שם אימי גרה, מפוצץ ערבים, ואף אחד (לשמחתי) לא פוגע בהם. עורכת-הדין של אמא שלי היא גויה רומניה שבעלה ערבי מנצרת למטה, ואנחנו בקשרים מצוינים איתם. שני הפועלים הפלסטינאים של אבא שלי, וואהל ונאהל מכפר קראווה, אוכלים אצלינו בבית לא פעם, וגם בחודש הרמדאן אוכלים אצלינו בבית מפחד אביהם המשותף, שעובד גם הוא עם אבא שלי.. אנחנו בסכסוך הזה, מה לעשות, יותר אנושיים מהם.

למעלה