לקראת פתיחת העונה

Orenseg

New member
אוקיי ../images/Emo13.gif

ההודעה מחולקת ל2 חלקים, כי לא חסכתי במילים
* משחק NBA, גם בפרי-סיזן וגם מול קבוצה אירופאית (בטח מול צסק"א הנהדרת), הוא חוויה מדהימה שמומלצת לכולם. השואו מסביב למשחק רק מעצים את החוויה, דברים כאלה לא רואים בארץ (למרות שכמה שעות לפני המשחק שיחקו בנוקיה ההארלם גלובטרוטרס ובטח נתנו משהו דומה). הACC (אייר קנדה סנטר) בנוי כל כך טוב, שגם בכרטיסים של ה12.5$ אפשר לראות את המגרש מצוין. אם יוצא למישהו להגיע לטורונטו או לארה"ב, הוא חייב לתפוס משחק. אני בטוח שבמשחקי העונה הרגילה האווירה אפילו טובה יותר. * סם מיצ'ל מול צסק"א - מיצ'ל לא סתם מאמן "פרווה", הוא אפילו לא עשה הכנה לצסק"א. למרות שחלק גדול מהשחקנים שלו מכירים מצוין את להקת מסינה (פארקר, סולומון וקלדרון שיחקו מולה בפיינל פור היורוליג, ואוקיץ' כמעט ניצח אותה במוסקבה בעונה שעברה) זה לא ניכר במשחק, וצסק"א שיחקה את הכדורסל הפשוט והנהדר שלה (אבא לא מבין גדול בכדורסל אבל התאהב בקבוצה) כאילו לא החליפה כמעט חצי רוטציה בקיץ. עד סוף הרבע השלישי מסינה הוביל על מיצ'ל (שבחר לשחק ברבע השני עם מחליפים ולא היה לחוץ לסגור את הפער). ברביעי בבוקר העיתונים ציטטו את מיצ'ל אומר שהוא השתמש במשחק בעיקר להרצת תרגילים של הקבוצה ולא בער לו ללמוד את היריבה "בשביל משחק אימון שלא משנה כלום", אבל בפועל הוא הפסיק עם הניסויים וייבש את הספסל במחצית השניה במטרה לסגור את הפער ולנצח את המשחק. לא אוהב אותו, וחבל שהראפטורס האריכו לו את החוזה ב3 שנים. אני בטוח שהאיטלקיים בפרונט אופיס של הראפטורס מתים להנחית שם את מסינה בסוף העונה. * כריס בוש - בוש נראה מוכן לעונה עם 24 נקודות, 10 ריבאונדים, סחיטת 10 עבירות וכמה מהלכים גדולים ומגוונים, אבל הוא נהנה ממצ'אפ נוח: דקה מהפתיחה נפצע מתיאס סמודיש, הPF הטוב באירופה, ולא חזר למשחק (גם בליגה הרוסית בשבת הוא לא שיחק, אולי זה משהו רציני). במקום סמודיש נכנס טרנס מוריס (ברגע הזה נזכרתי שלא רק פארקר וסולומון ישחקו הערב, אלא גם מוריס
), וגם הוא לא היה מכשול רציני. בוש התעלל בכל מי ששמר עליו: הוריד כדור לרצפה, הלך לפוסט-אפ, קלע במתפרצת, ריווח מחצי מרחק ונראה כמו סופרסטאר. לגבי הפציעות/ההגנה של בוש: אני חושב שליד ג'וניל (בריא) בוש יפצע פחות, בגלל שהוא לא ישחק סנטר ולא יאלץ לשמור על סנטרים מאסיביים כמו בתקופת ברניאני הלא כל-כך עליזה. גם אם יש היום בליגה יותר פאוור פורוורדים התקפיים מאשר סנטרים התקפיים, לרוב הם אתלטיים יותר אבל כבדים פחות, וזה מצ'אפ אידיאלי יותר לבוש. * טרנס מוריס - לא הספיק לשחק יותר מדי, בטח יחסית למה שהיה אמור אחרי הפציעה של סמודיס. מוריס עלה למגרש וירד לספסל במהירות עם עוד כמה עבירות. הוא נראה מתוסכל לא מרוכז, עשה עבירות מטופשות (כולל רצף של 3 עבירות ב47 שניות ברבע הראשון, ו2 עבירות ב11 שניות ברבע השלישי) ו2 עבירות תוקף, איבד 3 כדורים, קלע 1 מ5 ויצא ב6 עבירות אחרי 11 דקות. * ג'וניל - במחצית הראשונה נראה די רע, איטי ומגושם, המשך ישיר לפתיחה הרעה אישית של הפרי-סיזן. במחצית השניה היה טוב יותר, קיבל כדורים נהדרים מקלדרון ואפילו עשה drop step יפה בדרך לעוד דאנק. נקודה לדאגה (לדעתי לפחות) - באחד מפסקי הזמן ברבע הרביעי הוא עמד רחוק מהספסל ובכלל לא נראה מתעניין במיצ'ל ובדברים שלו. לא יודע אם זה קרה גם קודם במשחק ("ראפטור" הקמע היה מצוין בהפסקות :D), אבל אם זה עוד מקרה של חוסר מוטיבציה מצד ג'וניל (לא מכיר אותו יותר מדי, אבל ב07/08 הוא התחמק ממשחקים של אינדי והציג יכולת נמוכה במשחקים שעלה לשחק בהם), העונה של הראפטורס בצרות. * קלדרון - תמיד נהדר, מת עליו. אחרי שלא ממש הרשים מולו בפיינל פור 2005 ולא עצר אותו בגמר היורובאסקט 2007, הספרדי נתן סוף סוף משחק טוב מול הולדן בשני הצדדים. במחצית הראשונה, כשהקבוצה שלו נראתה אבודה והיתה חייבת נקודות כדי להשאר בתמונה, קלדרון היה שם בשבילה, קלע ג'אמפשוט אחרי ג'אמפשוט והכניס את הראפטורס לסוג של מומנטום. אני לא רואה שום סיבה שהוא יפול העונה. בחומרי הפרסום בתוך הACC הוא קיבל חשיפה ברמת השחקן השני הכי חשוב בקבוצה (כמעט כמו בוש), ונחשב לחבר בביג3 ליד בוש וג'וניל. * הרכזים המחליפים - הבעיה עם עמדת הרכז בראפטורס היא המחסור בשחקנים יוצרים בכנפיים, שמוסיפה עומס על הרכז. קלדרון שחקן מצוין שבהחלט יכול ליצור לאחרים (וכבר הוכיח את זה בזירה הבינלאומית ובNBA), אבל התלות של הקבוצה ברכז תדרוש ממנו דקות מנוחה משמעותיות. הבעיה היא, שלפחות לפי המשחק של יום שלישי הרכזים המחליפים בראפטורס לא הרשימו כל כך, ולכן קלדרון נאלץ "להציל את המולדת" ולשחק את כל 24 הדקות של המחצית השניה. עיקר הטענות מופנות לוויל סולומון, שאמור לקבל את תפקיד הרכז השני אבל לא הריץ את התרגילים של מיצ'ל (בכל זאת סולומון, יו נואו) ונזרק לספסל ברבע השני. במקום סולומון (שלא חזר למשחק) עלה רוקו לני אוקיץ', הרוקי שכנראה ילמד את תפקיד הרכז בNBA באימונים ובגארבג' טיים. אוקיץ' עשה כמה מהלכים מרשימים, כולל לייאפ בסיבוב, ומיצ'ל מאוד אוהב אותו. ביום חמישי גם הטורונטו סטאר וגם הגלוב&מייל כתבו שאוקיץ' עשוי לעקוף את סולומון ברוטציה בעקבות התצוגה, אבל אני עדיין חושב שסולומון יהיה הרכז המחליף הראשון מהספסל (לפחות בחצי הראשון של העונה).

STEVE NASH

New member
תודה על הניתוח

מסכים איתך שחייבים לתפוס משחק NBA. בעונה הרגילה מומלץ לתפוס את ההתחלה, כשהקהלים עדיין חמים ומתרגשים, וככה החוויה גדולה יותר. אני הייתי במחזור האחרון של הליגה במדיסון סקוור גארדן והיה פשוט משעמם[חוץ מזה שהיה אוכל חינם
], גם המשחק [מול הסלטיקס] וכמובן שהקהל. ממש כמו קונצרט. ואז בפוקס אני קולט שיש מצב לתפוס את משחק הפלייאוף הראשון של העונה, בקליבלנד, ופתאום איזה הפנינג, איזה שואו, איזו אווירה מדהימה, איזה מטומטמים האוהדים שהולכים עם הפאה של ורז'או.... ואיזה לברון! הכל עניין של טיימינג.

Orenseg

New member
חלק ב'

*קריס האמפריז - היה נהדר, שיחק חזק ואפילו קפץ לפוטבק גדול (אחד ההיילייטים של המשחק). הוא יהיה הסנטר המחליף העונה? אני לא רואה אפשרות טובה יותר בסגל. * עמדות 2/3 - החלק החלש ברוטציה של הראפטורס, שלא מחזיקים בסווינגמנים שיכולים ליצור לעצמם מצב קליעה. אני חושב שבריאן קו'לאנג'לו צריך למצוא דרך להנחית בקבוצה סווינגמן שיוריד את הלחץ מקלדרון ויוכל לשמור על שחקני פרימטר ברמה גבוהה (בעיה שבלטה במשחק של השבת שעברה נגד פילי). רוטציית ה2/3 הנוכחית רעה מאוד: פארקר סולידי ומספק קליעה, אינטליגנציית משחק, מנהיגות והגנה (קצת בירידה בעונה האחרונה, תמשך כנראה גם העונה); אני אוהב את מון, אבל הוא שחקן די מוגבל שלא יתפתח משמעותית בגיל 28 (גם משחק רע בפרי-סיזן) ובסוף העונה בטח יבקש הארכת חוזה משמעותית; קאפונו יתן איום מבחוץ וזהו; חסן אדאמס לא נראה לי כמו שחקן NBA. בסוף העונה רק לקאפונו יהיה חוזה (מוגזם) בראפטורס, אבל אם הם רוצים להגיע רחוק העונה הטרייד מתבקש. הגלוב&מייל כתב בחמישי שחוץ מהקרב על עמדת הרכז המחליף, הנקודה היחידה שעדיין לא נסגרה בסגל היא הרוטציה בעמדה 3. כאן אני מגיע לנקודה הבאה... * ג'ואי גראהם - לא הזכרתי אותו ברוטציית ה2/3 של הקבוצה בגלל שהוא היה inactive במשחק מול צסק"א (לא שמעתי שהוא נפצע, אבל הוא לא נכלל בסגל). ביום חמישי, קצת לפני שטסתי חזרה, יצא לי לראות בעין אחת כמה דקות מהמשחק מול הוולבס והבנתי שהוא פתח בחמישיה. גרהאם נראה לי כמו בולדוג אגרסיבי, אתלטי וחזק שאולי אפילו יכול לתת איום חדירה לראפטורס. גרהאם עומד בפני עונת חוזה וקיבל את המקום בחמישיה במשחקים האחרונים בעקבות האכזבה מג'מאריו מון (גם הוא, כאמור, ישחק העונה עבור חוזה). אולי הוא יוכל להוסיף קצת לתפוקה הנחותה של הראפטורס מעמדות 2/3. * אנדראה ברניאני - פלופ פלופ, ועל זה אין ויכוח, אבל ברגע שראה קצת קבוצה אירופאית התעורר: קלע יפה את הג'אמפרים off the dribble, הלך לפוסט-אפ מוצלח מתחת לסל, לקח 6 ריבאונדים (3 בהתקפה!) ואפילו חסם 3 פעמים, פעמיים על השחקן עליו שמר! כשצסק"א החלו לשלוח אותו לקו, הוא החטיא את ה3 הראשונות אבל קלע את ה5 הבאות. יופי של תפוקה מהספסל. את ברנדון רוי, רודי גיי או למארקוס אולדריג' הוא כנראה כבר לא יעקוף ותווית הbust שנדבקה לו תשאר כל הקריירה, אבל אולי הוא יכול להפוך לשחקן השישי של הקבוצה (בזכות היכולת שלו לשחק בכמה עמדות, המצ'אפ מול המחליפים של היריבה ובגלל שכשחקן שישי יהיה עליו פחות לחץ משל שחקן חמישיה). הרגע המפתיע מבחינתי עם ברניאני היה כשהאיטלקי עלה לרבע הרביעי כסמול פורוורד ליד ג'וניל, בוש, קאפונו וקלדרון, שיחק כך 8 דקות - ובאמת נראה כמו שחקן כדורסל. אם הוא יצליח להביא את האגרסיביות מהמשחק הזה גם לעונה, אולי נראה התקדמות שלו (וזה באמת לא משהו שציפיתי להגיד לפני שראיתי את המשחק). אולי השבוע אני אעלה תמונות או סרטונים (באיכות לא טובה כל כך, הסוללה של המצלמה די נגמרה ונתקעתי עם המצלמה של הפלאפון), מקווה שיהיה לי זמן.

ikrmr

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

OrEl74

Well-known member
מנהל
לפחות אתה צוחק מהבדיחה של עצמך ../images/Emo13.gif

OrEl74

Well-known member
מנהל
לא אמרתי את זה לשלילה

תצחק וכמה שיותר יותר טוב

אותי הרגת עם החיוכים

זה כמו הצחוק ששמים בסיטקומים. בשורה התחתונה -
. יישר כח. אני אמצא את היציאה לבד

ikrmr

New member
אראה זאת כמחמאה לגבי הבדיחה שלי

בס"ד למרות שהנ"ל אינו שומר מצוות כלל ועיקר, לא שאני בא אליו בתלונות על דרך החיים שבה הוא גדל.

הכפפה

New member
קבוצה מסקרנת

טורונטו של השנים האחרונות היא קבוצה שעל הנייר לא היתה אמורה להיות בפלייאוף באף עונה. אפילו אם אוניל ייתן 80 אחוז מיכולתו מתקופת השיא שלו (עונה שעברה זה היה... 20 אחוז?) היא יכולה להיות שם שוב. גם העונה, על הנייר יש קבוצות עם סגל חזק יותר או ציפיות גבוהות יותר, אבל לאור יכולתה בעונות האחרונות עם סגל שבסיסו דומה, אני חושב שהיא תהיה שם שוב.

OrEl74

Well-known member
מנהל
ניו יורק ניקס

מאזן בקדם עונה: 2:2 (כולל ניצחון על הסלטיקס הלילה). הקבוצה הכי מתוסבכת בליגה יוצאת לדרך חדשה עם מאמן חדש אבל עם אותן בעיות מהעונות שעברו. דוהן הגיע על תקן הרכז הראשון שזו תעלומה בפני עצמה, גלינארי נבחר בדראפט ולא ממש התקבל באהבה ע"י הקהל, מאבורי ורנדולף הולכים עם פסכיאטר צמוד ואדי קארי קיבל הוראה להוריד איזה כמה קילוגרמים עודפים אבל לא נראה לי שמישהו באמת מאמין שזה יקרה וגם ג'מאל קרופורד הוא הד קייס לא קטן. דיוויד לי, נייט רוב ו-ווילסון צ'אנדלר כנראה יקבלו הרבה דקות העונה אבל זה בטח לא מה שיציל אותם מעוד עונה מאכזבת. חשוב לזכור שהניקס לא ממש בונים על עונה גדולה ובעיקר מחפשים איך להעביר את הזמן עד לסיום העונה הבאה (2010) ואז הם ינסו בכל כוחם וכספן להחתים את לברון. בקיצור, עוד עונה שתביא בעיקר עצבים לאוהדים של הניקס שיאלצו לראות את הפלייאוף מהבית.

הכפפה

New member
אליפות!

לא השנה, כמובן... אבל בא לי בבוקר שטוף שמש זה להמר שהם יהיו אלופים עד, נניח, האולימפיאדה הבאה. חוץ מזה, אני חושב שדי סיכמת את העניין.

Answer3

New member
דעתי

ניקס לא מגיעים השנה לפליאוף לדעתי, הם לא עשו הרבה שינויים וגם דאונטי לא יגיע עם סגל כזה ממש רחוק כי הוא לא יודע מה זה הגנה וחברה כאלה צריכים להיות בהגנה טובים. מארבורי אולי יתעורר ונהיג אותם? לעע לא ניראה לי שזה יקרה השנה. לדעתי הם איפה שהוא במקומות 11-13 במזרח בסוף עונה הקרבה.

למעלה