לפני שבוע שיתפתי

dina199

New member
אבל הם עדיין לפני האיבחון.

למה יש צורך בעו"ס לפני שיש אבחנה סופית ?

במכון התפתחות הילד עו"סית עשתה תשאול ראשוני

אנחנו הינו במכון התפתחות הילד של מכבי. שם עובדת סוציאלית היתה כמו אוספת מידע ראשוני: שאלה שאלות מהשאלון, אבל הרחיבה, פירטה, היתה עדינה ותומכת.
עובדת סוציאלית זה לא רק נציגה של רשויות מול הנזקק. זה תפקיד של מישהו תומך ומבין ועוזר...

שלומות0

New member
כן מאוד תומכית תלוי במי

אם את עורכת דין או אשת מדע היא מאוד תתמוך, אבל אם את אם חד הורית ,היא תנהג אחרת!

וגם: עובדות סוציאליות מובילות קבוצות תמיכה

לא כי הן נציגות של משרד הרווחה. יש הרבה עובדות סוציאליות באלו"ט, רוב נפשות הפעילות.
הרבה עו"סיות הן משמשות כ-case manager (במיוחד אם המשפחה לא פרו-ABA, אז זה מנתחת התנהגות עושה את התפקיד הזה)
גיסתי היתה עו"סית-מדריכה בקבוצת נוער בסיכון. עכשיו היא עשתה הסבה לתראפיה באמנויות. הכל מנקודת ראיה - לעזור, לתמוך, רק קיבלה עוד כלים.

שלומות0

New member
אני מכירה מאד טוב את התפקידים שציינת

אני גם מכירה מאוד טוב מה יכולה לעשות ע. סוציאלית במכון התפתחות הילד וזה ממש לא תמיד טובת הילד או ההורה, וכן היא יכולה לרשום דוחות סוציאליות שעוברות ישר לרווחה , זה לא בכל המקרים אבל יש מקרים שזה נעשה וזה בדוק, אז אם יש כאן אם שחוששת מע. סוציאלית אז
רצוי שהיא תדע את האמת!
ונכון שיש עובדות סוציאליות קליניות שעובדות כמטפלות רגשיות כמו פסיכולוגיות ומעברות פעילויות באלו"ט {המקום הכי "תומך" בהורים} וזה ממש לא אותו הדבר..

dina199

New member
אני לא נגד עובדים סוציאליים.

אם הם אנשי מקצוע טובים, הם עושים עבוה טובה.
אבל בכל המקרים שפירטת - זה אחרי איבחון מקצועי ועל סמך אבחנה רשמית. הרי אסור לעשות טיפול כלשהו ללא אבחנה רשמית..
התהיה שלי במקרה הנוכחי - למה עו"ס מעורב בעניין לפני שהרופא בכלל התחיל את התהליך האיבחוני .

dina199

New member
באיבחון מקצוע תקין

(ולא רק לגבי PDD) המאבחן צריך לעשות את תשאול הראשוני.
הוא לא צריך לקבל מידע שעובד על ידי מישהו אחר ועלול להיות מוטה על יד המקצוע של אותו מישהו אחר.

תמיד מתחילים עם עובדת סוציאלית

היא ממלא יחד איתכם שאלון הורים, כי חלק מאוד חשוב של אבחון זה שאלון הורים עם פרטים על הילד שאולי לא יראו אותם בפגישת אבחון אישית

שלומות0

New member
לא תמיד מתחילים עם עובדת סוצאילית

ולא בכל מקום מתחילים איתה, וברוב המקומות היא בכלל לא קיימת ..

ומה רע בזה?

בהמשך עובדת סוציאלית עוזרת להורים לעבור את השלבים הביורוקרטיים של הגשת מסמכים לביטוח לאומי ועוד.

שלומות0

New member
במה בדיוק היא עוזרת להם?למלא את הטפסים?

זו עזרה? למלא את הטפסים גם יכולה לעזור להם מורה

אצלנו אני בכלל לא עשיתי כלום

עובדת סוציאלית טיפלה בהכל, מילאה, הגישה, גם לביטוח לאומי וגם לעירייה. אני פשוט קיבלתי כבר זימונים לועדות. וכן, בשבילי זאת הייתה עזרה גדולה כי אני ממש לא טובה בדברים האלו.

שלומות0

New member
לא הרווח לא עושה

עושה זאת עובדת סוציאלית הממונה על האדם עם האוטיזם יש הבדל בין התפקידים!
ההבדל משמעותי! וכל המקרים שלי עשו לבד ועושים גם כיום לבד ..

למעלה