לפני שבוע שיתפתי

אז מה שקובע זה לא אם הוא רופא או פסיכולוג

אלא אם הוא מכיר את תחום האוטיזם, ובשביל זה אנחנו כאן.

אני יודעת שבשניידר יש מומחים לאוטיזם. (שמבינים בתחום).

dina199

New member
לפי חוזר מנכל משרד הבריאות זה צריך להיות רופא

(התפתחותי , נוירולוג או פסיכיאטר) לאיבחון רפואי ופסיכולוג קליני לאיבחון פסיכולוגי.
ובחוזר כתוב במפורש שנם צריכים להיות מומחים לאוטיזם.
רופא שיניים או עיניים לא יכול לאבחן , גם אם הוא יהיה מומחה לאוטיזם.

ופסיכיאטר או נוירולוג לא מומחים לאוטיזם גם לא יכולים לאהחן.
וגם כל מומחה אחר לאוטיזם לא יכול לאבחן אם הוא לא רופא או פסיכולוג. הוא יכול להיות רק גורם מסייע , כשהמאבחן הרשמי יחליט האם הסיוע הזה בכלל משמעותי.

שלומות0

New member
אני רוצה לכתוב משהו בקשר למומחים לאוטיזים

ושוב הדברים שנתקלתי בהם במהלך גידול הבת שלי במהלך מעל 10 שנים.
יש היום בענף הפסיכולוגיה , יותר מדי הרבה פסיכולוגים שטוענים שהם מומחים לאוטיזם, וזה מאוד לא מדויק!
המומחים היחידים לאוטיזם הם אלו שעובדים לפחות כמה שנים טובות רוב השעות עם הציבור הזה, השאר עשו אולי השתלמויות, וואלי עבדו קצת עם אוטיסטים אבל בהחלט לא מומחים!
אצל הרופאים תחום ההתמחות הרבה יותר ברור ופחות פרוץ!

dina199

New member
לא מחלה, אבל לפי חוק ישראלי

נחשבת כנכות 100 במזכה בקצבת 'ילד נכה'. ולהגדרת הנכות המזכה בגמלה ולמוסדות רשמיים אחרים שמספקים עזרה , נדרש האיבחון.
. ולפי חוזר מנכ"ל שמרד הבריאות המאבחנים צריכים להיות רופא (התפתחותי, פסיכיטאר או נוירולוג) ופסיכולוג קליני.

בידיוק: חלק מהמערך האבחוני

כדאי מאד לשאול את העו"סית (או אפילו במזכירות בטלפון) מה מטרת הפגישה לפני שמתחילים את השיחה.

לנו היו גם מפגשים עם הפסיכולוג ללא הילד.

זה עדיין לא אומר שהוא עובד ברווחה. באבחון היו כמה חלקים, חלקם של הילד בלבד, חלקם של ההורה בלבד, וחלקם של הילד עם ההורה.

dina199

New member
פסיכולוג, לא עו"ס.

באיבחון מצקועי אכן יש כמה חלקים ובהם שיחה של המאבחן עם ההורים ועם הילד , שיחה עם ההורים בלי הילד, ושיחה עם הילד לבד בלי ההורים. וכך המאבחן יכול להתרשם מכל הכיוונים.

שלומות0

New member
אני רוצה לדייק

העוד סוציאלית של המכון להתפתחות הילד
תפקידה באמת לעזור ולתמוך בהורים, לעזור לייעץ על מנת לממש זכויות ועזור למלא טפסים וכו'.. אבל יחד עם זאת
הם עושות גם בחלק מהמקרים דברים אחרים, בדרך כלל שהם רואים הורה נורמטיבי אז באמת הן עושות עבודת עזרה, שיש שאלה של נורמטיביות או תלונה או חשד להזנחה
אז התפקיד שלהן משתנה.. ולמה הן נמצאות במכון ציבורי כי זה המקום שמגיעים קהל גדול ויש כל מני מקרים, הזעם שלי מופנה כלפי המקרים שההורה נורמטיבי ומכל מיני סיבות נרשם דוח שיקרי שעובר לרווחה!
כן וזה קרה וזה קורה!

dina199

New member
אני מדברת רק על מקרה של איבחון אוטיזם

שבו הגורם המאבחן המקצועי צריך לעשות אינטייק . ומבחינתי עו"ס זה לא גורם מאבחן .

שלומות0

New member
לא טענתי שהוא עובד רווחה

טענתי שיש מקרים שזה עובר לרווחה!, וטענתי שיש מקרים שהם כותבים דוח שנשאר בתיק וההורה לא רואה!

איך את יודעת שיש מקרים שזה עובר לרווחה?

ואיך את יכולה להיות בטוחה שאם פסיכולוג או רופא פוגשים אדם הם לא מעבירים נתונים לרווחה?

אם למשל רופא חושב שהילד סובל מהזנחה, את חושבת שהוא לא יפנה לרווחה בעצמו?

הם סיפרו לך את הסיפורים באופן פרטי?

כי אם כן, אולי את יכולה לכתוב את הסיפורים בעילום שם אם הם יסכימו. בלי פרטים מזהים, כמובן.

dina199

New member
אם רופא או כל גורם שמטפל בילד

חושדים בהזנחה או התעללות הם חייבים לדווח.
אבל זה לא הנושא כאן.
הנושא כאן שעו"ס מתחיל את התהלך האיבחוני של PDD לפני נרופא. אולי זה נוהל סטנדרטי בימינו , אבל לי זה לא נראה תקין.

מצד שני, גם אבחון פסיכולוגי לא ממש

מקובל עליך, כי את חושבת שצריך רק אבחון רפואי.

אני חושבת שהכי פשוט זה להתקשר לשניידר ולשאול אותם מדוע יש לפגוש עובדת סוציאלית בפתיחת האבחון.

dina199

New member
זה לא חשוב מה מקובל עלי.

חשוב מי נקבע באופן חוקי כמאבחן.
בחוזר מנכל משרד הבריאות נקבעו רופא (התפתחותי, פסיכאטר או נוירולוג) ופסיכולוג קליני מומחים בתחום.
אני באמת סומכת יותר על רופאים ומעדיפה להתחיל מהם , אבל מה שקובע זו לא דעתי אלא המסמך החוקי הרשמי.
הרי גם מי שיתחיל את האיבחון מהרופא, עדיין יצטרך לעשות איבחון גם אצל פסיכולוג.
והמסמך (החוזר) שמגדיר מאבחנים וכלי איבחון לא מגדיר עו"ס כמאבחן רשמי.

dina199

New member
כתכתי למה. לדעתי אינטייק צריך להתבצע

על ידי המאבחן עצמו או לפחות על ידי מי שעוזר לו והוא באותו מקצוע .

למעלה