לפני שבוע שיתפתי

ל י ל ך פ

New member
העובדת הסוציאלית עוזרת באיסוף מידע

גם על הילד וגם על המשפחה. ככה הרופא המאבחן מגיע לפגישה עם רקע. היא שואלת על ההריון, על הרכב המשפחה, על ההתפתחות. אין כאן שום קשר לסיפורי הזוועה בנוסח "עובדת סוציאלית תיקח לי את הילד". זה חשוב, כי האבחון מורכב מקריטריונים שלפעמים תלויים בדברים חיצוניים. לדוגמה, ילד שגדל עם שתי שפות, מתייחסים יותר ב"סלחנות" לאיחור שפתי. גם אנחנו עברנו ראיון אצל עובדת סוציאלית לפני האבחון, ואני עו"ס בעצמי.

שלומות0

New member
את כעובדת סוציאלית יכולה ליפות עד מחר

את העובדה שיש שימוש לרעה וניצול לרעה בחלק מהמקרים לא תוכלי לטשטש!

dina199

New member
זו מכה מתחת לחגורה.

דווקא במשפחות של א"סים עלולים להגיע למצב שבהם גורמים ממסדיים 'לא מבינים' (בלשון המעטה)

schlomitsmile

Member
מנהל
כשמדובר ברווחה- זה פשוט לא נכון לגבי ההסבר שלך בעניין האינטייק- מסכימה איתך.
לא רואה בעיה בזה שעו"ס יעשה את זה.

שלומות0

New member
אני אסביר מדוע יש כן בעיה

כי התפקיד של עובדת סוציאלית במכון להתפתחות הילד זה לתמוך בהורים ולעזור להם לממש זכויות אחרי האבחון,
והעובדה שיש גולשים ששואלים את השאלה של פותחת השירשור והיא לא היחידה שיש חשש מאינטייק שמנהלות עובדות סוציאליות,זה שיש חשש מצד הורים כבר מספיק שהן תעסוקנה בתפקיד המקורי שיועד להן, ולא באינטייק, וחוץ מזה העיסוק שלהן באינטייק גוזל את זמנן היקר והתפקיד האמיתי שלהם לעזור להורים לממש את הזכויות, ושפונים אליהן הן מאוד מאוד עסוקות..
אז צריך להוריד מהן את הלחץ ולאפשר לגורמים אחרים פחות מלחיצים את ההורים לבצע את האינטייק הזה..

kagome10

New member
זה טיעון מעגלי

אם אני אם חד הורית, מגדלת ילדים בחינוך ביתי, ללא חיתולים, ומשוטטת ערומה בביתי נטול הטלויזיה, עם מזרן על הרצפה, מחשב, ספרים, ובערך זהו (מטעמי פשטות מרצון) לא מחסנת את בני האוטיסט, ולא שולחת אותו לטיפולים - גם אז אין לי ממה לחשוש?

לחשוש צריכה כל מי שיוצאת מהמיינסטרים. מבחינת העו"סים, כל חריגה מהנורמות היא פשע.

שלומות0

New member
אם זה המצב כפי שתארת

את כאם לא תגיעי לאבחן את ילדיך , כי אם תגיעי , מייד תקבלי צו הוצאת הילדים מרשותך..
וילדייך יאובחנו כסובלים מאוטיזם כתוצאה מהזנחה הורית, כן זה האבחון שהם יקבלו ע"י אנשי המקצוע הנכבדים

שלומות0

New member
את צודקת מאוד

בעצם תגובתך זו את מאשרת שיש להם ממה לחשוש,יש רשימה ארוכה של דוגמאות למה הורים לילד אס"י
אמורים לחשוש, אבל אני לא מתכוונת לכתוב אותה אני חושבת שהגולשים כאן יודעים היטב למה אני מתכוונת!!!!

dina199

New member
אני יודעת מה זה אינטייק.

עברתי כמה איבחונים בחיים שלי ואני יודעת שכל פעם מספרים הכל החל מההריון.
התמיהה שלי זה למה עו"ס עושה את זה ולא המאבחן עצמו (רופא או פסיכולוג). או לפחות עוזר שלו שגם הוא רופא או פסיכלוג בהתאם. אני לא מבינה למה המאבחן צריך את הרקע דרך הפריזמה של עו"ס.

שלומות0

New member
אני אסביר לך למה

כי מדובר במכון ציבורי מגיעים הרבה מאוד הורים עם הילדים, הם צריכים לצמצם עד כמה שהם יכולים
את המקרים שהרופא צריך לקבל, אז בשיטת היאינטייק הזה של עבודת סוציאלית הם עושים את המיון הראשוני
שבמיון הזה שאיננו של איש מקצוע היא צריכה לאבחן את המקרה על מנת להקל על הצוות המאבחן שעומס מאוד,
אז יש את "האם הסטרית",
ויש את ההורים שה"אשמים" במצבו של הילד ,
זה כבר מוריד מהצוות המאבחן את הלחץ כי חצי מהאבחון כבר ניתן עוד באינטייק ע"י העובדת הסוציאלית, ואם מדובר בילד מבלבל שהצוות המאבחן מתקשה לאבחן את הילד אז הכל ממש מושלם,
ההורים יוצאים ללא בחון ונרשמים כל מני דברים שההורה לא ממש מבין את משמועתם, והדוח בתיק נשאר שיש הורה הסטרי וכו'..
הכל הולך בצורה מאוד אוטמטי וחוסר רגישות והבנת המצב האמתי של הילד, הייתי אפילו מגדירה את זה שיטת המצליח,
יחד עם זאת אני לא רוצה להכליל ואני בטוחה שיש מכונים ציבוריים שעובדים בצורה נכונה וטובה!
אם את חושבת שהדרך הזו של האינטייק פסולה אז גם אני חושבת שהיא פסולה ואינה נכונה,
לאינטייק יש תפקיד חשוב ביותר בדרך לאבחון הילד זה מיון הראשוני והוא מאוד חשוב, אין מצב שעובדת סוציאלית תבצע אותו , זה חייב לעבור לאיש מקצוע מומחה!

dina199

New member
מסכימה עם כל מילה

זה רק אומר ש'אין ארוחות חינם'

מאינטייק ע"י עו"ס (שזה לא חלק מהתפקיד שלה) ועד סכנת איבוד פרטיות - זה התשלום על קבלת טיפול 'חינם' במקום ציבורי.
וכתבתי 'חינם' בגרשיים כי למעשה שום דבר לא חינם. כולנו משלמים מס בריאות שממנו משולמת המשכורת של כל אנשי מקצוע במכנונים ציבוריים.

למעלה