לפני שבוע שיתפתי

לפני שבוע שיתפתי

על חשדות לאוטיזם שיש לי לגבי הבן שלי בן השנה ו-9. ואחרי שכולם סיפרו לי שהתורים מאוד ארוכים וכבר התכוננתי נפשית שזה הולך להימשך הרבה זמן, לשמחתי היום קיבלתי טלפון משניידר שמישהו ביטל את התור שלו ואני מוזמנת להגיע אם אני רוצה. כמובן שהסכמתי.
היא אמרה לי שיהיו לנו מחר שני תורים. אחד לעובדת סוציאלית ואחד לרופא. לרופא אני מבינה. אבל למה צריך עובדת סוציאלית? מישהו כאן היה באבחון בשניידר? איך הם?

Tavy

New member
אתם נפגשים עם עובדת סוציאלית

אם באבחון כן נקבע שהילד בספקטרום האוטיסטי. לא יודעת אם צריך לפגוש אותה אם לא מצאו לילד אוטיזם. לילדים אוטיסטים מגעה גמילת נכות כ2000 שקל בחודש מביטוח לאומי (וגם שנה רטרואקטיבית), אז היא מסבירה איך אתם פונים לביטוח הלאומי ועוד כל מיני זכויות והטבות שאמורות להקל עליכם מבחינה כלכלית. היא מנסה לתת תמיכה פסיכולוגית להורים, מבררת האים יש בעיות נוספות במשפחה, עונה על שאלות ראשונות.
אנחנו אובחנו לא בשנייד אלא במכון להתפתחות הילד. רופא מצאה אוטיזם די מהר ואנחנו תוך שעה כבר היינו בחדר ש עובדת סוציאלית. אבל אז ממש לא הקשבתי לה כי הייתי בהכחשה. בגלל זה בקשתי להיפגש איתה שוב כעבור חודש.
אז היא עזרה למלא טפסים לביטוח הלאומי.

הבנתי

קצת מוזר לי שאני צריכה להיות אצלה לפני שאני נכנסת לרופא.
האם לא הגיוני שקודם הילד יאובחן ורק אם כן ניפגש איתה?

שלומות0

New member
מאוד הגיוני

ואני בהחלט מבינה את החשש שלך והוא מאוד מוצדק, יש לך את הזכות לבקש לדחות עד שהילד יעבור הערכה אצל הרופא!
עובדת סוציאלית לא אמורה להתערב ועוד לפני שרופא ראה את הילד ,
אם היא אמורה "לעזור" בהדרכת ההורים למימוש הזכויות זה רק אחרי אבחון וודאי ולא לפני כן..
וכפי שלי ידוע זה גם רק אם ההורה יוזם את המפגש ולא להפך.
הייתי מציע לך לבקש לשוחח איתה טלפונית ולברר מדוע זומנת אליה, ושוב לך יש את הזכות לא להסכים להיפגש איתה לפני האבחון..

בגלל שאין לך הרבה לחכות,

(כנראה שפשוט התפנה להם תור פתאום... וזה יכול לקרות, אם כי זה נדיר, כי בדרך כלל יש גם רשימת המתנה במקרה שמתפנה תור), אז פשוט תשאלי את העובדת הסוציאלית כשתגיעי אליה למה את צריכה להגיע אלייך.

יכול להיות שהיא פשוט עובדת סוציאלית קלינית והיא חלק ממערך האבחון?

שלומות0

New member
זה עוד יותר מעלה את החשד

כי ישנה רשימת המתנה ארוכה שם בשניידר כמו שקראתי כאן מהורים, אז מתפנה מקום והיא מוזמנת לע. סוציאלית ולרופא,
לי זה נראה מוזר..

דברתי עם חברה שילדה אובחן בשניידר

והיא אמרה שזה חלק מתהליך האבחון.

לא צריך תמיד לחשוד. לעתים דברים הרבה יותר פשוטים ממה שאנחנו חושבים.

שלומות0

New member
כן צריך תמיד לחשוד

ויש סיבות מאוד טובות תמיד לחשוד במיוחד שע, סוציאליים ברקע, וזה שדברת עם החברה שלך עדין לא מסביר מדוע היא נדרשת דבר ראשון להגיע אליה
מה זה חלק מהליך האבחון? מה גם לאוטיזם ע. סוציאלית אמורה לתת חוות דעת? לאן הגענו!
מה אולי היא תחליט שהאם "אשמה" או שהרקע הסוציאקונימי שלה הביא אותו לאוטיזים מה זה צריך להיות? אין לע. סוצאלית מה להחליט לגבי אבחון אוטיזם תסלחי לי מאוד!

שלומות0

New member
והייתי הולכת לחשד אפילו יותר גדול

אולי תפקידה של הע. הסוצאלית לבדוק אם אין לילד סימני דמוי אוטיזם כתוצאה מהזנחה? פשוט לאן הגענו
שצריך ע. סוציאלי על מנת לאבחן ילד בבית חולים ציבורי , ההורים תמיד נחשדים לא יאומן

שלומות0

New member
ךע. סוציאלית בבית חולים ציבורי

אין תפקיד קליני! אולי יש לה תפקיד קליני "להאשים" את ההורה

dina199

New member
איך בדיוק ?

היא לא קלינאי תקשורת ולא מרפא בעיסוק - שלחוות דעת שלהם יש משמעות שהרופא קובע מה היא.
היא גם לא פסיכולוג - צריך איבחון נפרד של פסיכולוג קליני.
גם אם התפנו תורים - התור של הרופא זה מה שקובע

שלומות0

New member
כי היא תפקידה לרשום דוח סוציאלי

והם ההורים{אני כותבת כללי לא דווקא למקרה שכאן} לעולם לא יקראו את הדוח הסוציאלי זה נשאר בתיק סודי מאוד, והדוח הזה יכול מאוד לשמש לרעת הילד בעתיד, שלא לדבר על זה
שאחרי האבחון הלחץ על ההורה לטפל בילד בטיפולים שחלקם מיותרים חזק וההורה חושש מע. סוציאלית ואז רצים מהר לטפל בכל מני טיפולים, ובמקרה יותר קיצוני
זה יכול בעתיד לשמש להוציא ילד להוסטל וראינו כאן לאחרונה דוגמא לילד בן 9..
מכאן הכל מתחיל!

dina199

New member
זה ברור. לכן השאלה למה דו"ח סוציאלי

נדרש לפני שהרופא ראה את הילד אפילו פעם אחת ?
הרי הרופא או פסיכולוג צריכים להחליט מהם הסימנים 'כמו אוטיסטיים' ולא עו"ס.

שלומות0

New member
למה צריך בכלל לאבחן אוטיזים?

כי על מנת לממש זכויות צריך אבחון, ונקבע ע"י המערכת שאבחון אוטיזים מאחן רופא+ פסיכולוג , ולפני עשר שנים גם פסיכולוג לא היה יכול לאבחן, והגורם היחיד והסמכותי הוא רופא וכך צריך להיות, הפסיכולוגים שמיחולגים לא מבנים לאבחן אוטיזם, ולא מבינים מה זה אוטיזים,
כן גם אלו שטוענים שהם מומחים בתחום לא מבינים הרבה באוטיזם ולעולם לא יגעו להבנתו של רופא !
הם מבנים דבר אחד לגבות הרבה כסף מההורים לצורך אבחונים מחירים שמסתובבים סביב ה3000 שקל!

שלומות0

New member
וז שלפני עשר שנים

פסיכולוג לא היה יכול לאבחן אוטיזם וזה שהוסיפו אבחון חובה גם של פסיכולוג רק אומר דבר אחד
פסיכולוג איננו יודע לאבחן ברמה של רופא, הוא יכול להוסיף חוות דעת מהזווית שלו אבל הוא ממש לא יכול לאבחן כמו רופא..

לגבי רופאים,

כבר דברנו על זה ועובדה שהחליטו שרופאים זה לא מספיק...

ואני עצמי נתקלתי באבחונים ממש לא רציניים ולא מקצועיים של רופאים דווקא. וגם הם ידעו לגבות כסף, אבל לא ידעו לראות את מה שמול עיניהם, כשכל אחד "מכניס" את הילד שלי לתחום ההתמחות שלו. זו הייתה פשוט בדיחה.

בכל מקרה, כל מקום קובע לעצמו מי מאבחן ואת השיטה שלו ואת הסדר.
וכמובן, לא חייבים ללכת לאבחון ציבורי ולא חייבים ללכת לאבחון כללי.

אני למשל מאוד חוששת מהרווחה ולכן לא הגעתי אליהם. זו זכותי, כמובן, ולדעתי אין מצב של בטחון מאה אחוז שחומר לא ידלוף, גם ממקום פרטי וגם ממקום ציבורי וכל אחד יחליט איזה סיכון הוא מחליט לקחת ואיזה לא.
גם מביטוח לאומי, דרך אגב, חומר יכול לדלוף, כי אין מקום בטוח הרמטית.

אבל יש גבול כמה חשדן אתה יכול להיות וכל אחד קובע לעצמו עד כמה הוא נותן אמון ובמי וכמה לא.

הרי מי מבטיח לך שהרופא לא יעביר את החומר לרווחה? לא צריך בשביל זה עובדת סוציאלית.

למעלה